Kıble

Kıble

Son dakika kıble haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kıble ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kıble haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kıble

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kıble gelişmeleri de dahil olmak üzere 175 kıble haberi bulunmuştur. Tüm kıble haberleri aşağıda listelenmiştir.
Otomobilin çarptığı baba ve 3 yaşındaki kızı öldü
Otomobilin çarptığı baba ve 3 yaşındaki kızı öldü Mardin’in Midyat ilçesinde yolun karşısına geçerken otomobilin çarptığı Muhammed Kesler (30) ile 3 yaşındaki kızı Ravza Nur hayatını kaybetti.
21.06.2023 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete sert tepki: Bunların savunma sanayi gibi bir derdi yok
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete sert tepki: Bunların savunma sanayi gibi bir derdi yok Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Denizli'de halka hitap etti. Erdoğan, "ABD'den Avrupa'ya ülkemize diz çöktürmek için bekleyen emperyalistlerin hepsi Bay Bay Kemal'in yanında saf tuttu." ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu'nun Bayraktar sözlerine tepki gösteren Erdoğan, "Gelince İHA'ları SİHA'ları satacakmış. Ya sen kimsin? Neyi satıyorsun? Kendine gel. Bunların savunma sanayi gibi bir derdi yok" ifadelerini kullandı.
19.04.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Herzog ile telefonda görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Herzog ile telefonda görüştü Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ile telefonla bir görüşme yaptı. Görüşmede, İsrail güvenlik güçlerinin Mescid-i Aksa’ya yönelik baskını, Kıble Mescidinde gerçekleştirdikleri saldırı ve kutsal mekânlarda bulunanlara yönelik sert müdahaleleri ele alındı.
8.04.2023 Gündem
AK Parti'den Meral Akşener'e sert tepki: Son yılların en niteliksiz konuşmasını yaptı
AK Parti'den Meral Akşener'e sert tepki: Son yılların en niteliksiz konuşmasını yaptı AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Ömer Çelik, "Akşener'in Cumhurbaşkanımız için kullandığı bazı tabirler, son yıllardaki en niteliksiz en yakışıksız tabirler olmuştur. Kimseye devlet adamlığı dersi vermesi haddine değildir" sözleriyle sert tepki gösterdi.
5.04.2023 Gündem
Mescidi Aksa nerede, hangi ülkede, Filistin'de mi? 2023 Mescidi Aksa saldırının nedeni nedir? Mescidi Aksa’nın önemi…
Mescidi Aksa nerede, hangi ülkede, Filistin'de mi? 2023 Mescidi Aksa saldırının nedeni nedir? Mescidi Aksa’nın önemi… Mescidi Aksa’da ne oluyor, Mescidi Aksa Filistin’de mi, hangi ülkede? Sorularının yanıtı İsrail polisi, işgal altında olan Doğu Kudüs'teki Mescid-i Aksa'ya baskında bulunmasının ardından sorgulanıyor. Kıble Mescidi'ne sığınan Filistinlilere ses bombası ve kauçuk kaplı mermilerle saldıran polis, 350'den fazla kişiyi gözaltına aldı. Büyük tepki çeken görüntülere Türkiye'de ses yükseltti. Dışişleri Bakanlığı, yüzlerce Filistinli sivilin gözaltına alındığı müdahaleyi lanetledi. Peki, Mescidi Aksa nerede, 2023 Mescidi Aksa saldırının nedeni nedir? İşte Mescidi Aksa’nın önemi…
5.04.2023 Gündem
Türkiye'den İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa baskınına tepki
Türkiye'den İsrail güçlerinin Mescid-i Aksa baskınına tepki İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi. Dışişleri Bakanlığı, çok sayıda Filistinli sivilin gözaltına alındığı müdahaleyi lanetledi.
5.04.2023 Gündem
Kabe'nin etrafında neden dönülür? Kabe ne zaman kıble oldu?
Kabe'nin etrafında neden dönülür? Kabe ne zaman kıble oldu? Müslümanların kıblesi Kabe, Suudi Arabistan'dadır. Kuran-ı Kerim'de pek çok ayette bahsedilen bu kutsal yapı, İslam'ın 5 şartından biri olan Hac ibadetinde dünyanın bütün müslümanları tarafından ziyaret edilir. Kabe Hz. İbrahim ve oğlu Hz. İsmail tarafından yapılmıştır. Peki Kabe'nin etrafında neden dönülür? Kabe ne zaman yıkıldı? İşte detaylar...
17.02.2023 Gündem
Gazze’de son durum ne? Gazze’de ateşkes ilan edildi mi? Ateşkes ne zaman devreye girecek?
Gazze’de son durum ne? Gazze’de ateşkes ilan edildi mi? Ateşkes ne zaman devreye girecek? İsrail'in cuma günü başlattığı Gazze saldırıları üçüncü gününde Mısır'ın iki taraf arasında yaptığı arabuluculuk anlaşması kabul edildi. İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki Refah bölgesini hedef alması sonucu 8 kişi hayatını kaybetmiş, saldırılarda toplam can kaybı 29'a yükselmişti. Ayrıca, İsrailli aşırı sağcı Milletvekili İtamar Ben-Gvir, polis eşliğinde işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, bazı Yahudi yerleşimciler, Aksa içinde yere yatarak dini ritüellerini yerine getirmişti. Peki, Gazze’de son durum ne? Gazze’de ateşkes ilan edildi mi? Ateşkes ne zaman devreye girecek? Gazze’deki çatışmalar sona erdi mi? İşte detaylar…
7.08.2022 Dünya
Mezarlıkta ilginç olay! Haberi alan oraya koştu: Kıble yüzleri farklı...
Mezarlıkta ilginç olay! Haberi alan oraya koştu: Kıble yüzleri farklı... Mezarlıkta ilginç olay. Haberi alan vatandaş hemen oraya koştu. Gümüşhane kent merkezinin en büyük mezarlığı olan Emirler Mezarlığı’nda bazı mezarların yüzlerinin kıbleye dönmediği ortaya çıktı.
2.04.2022 Yaşam
Miraç Kandili vaazı! Miraç mucizesi ve Mescidi Aksa’nın önemi!
Miraç Kandili vaazı! Miraç mucizesi ve Mescidi Aksa’nın önemi! Miraç Kandili 27 Şubat tarihinde idrak edilecek. İslam inancına göre, Hazreti Muhammed, Allah'ın daveti üzerine Cebrail Aleyhisselam'ın rehberliğinde Mescid-i Haram'dan Mescid-i Aksa'ya, oradan semaya, yüce alemlere ve ilahi huzura yükseldiği gün olan Miraç Kandili vaazı araştırılıyor. İşte Miraç Kandili vaazı…
25.02.2022 Gündem
Vitir namazı nasıl kılınır? Vitir kaç rekat? Yatsıdan farkı nedir?
Vitir namazı nasıl kılınır? Vitir kaç rekat? Yatsıdan farkı nedir? Beş vakit namaz bütün Müslümanlar için farzdır. Vitir namazı da yatsı namazından sonra kılınan, vacip namaz grubundan bir namazdır. Aslında vitir namazı, yatsı namazından ayrı bir namazdır ancak, çoğunlukla yatsı namazının ardı sıra kılınmaktadır.
1.04.2022 Yaşam
Sehiv secdesi nedir, nasıl yapılır? Hangi durumlarda Sehiv secdesi yapılmalıdır?
Sehiv secdesi nedir, nasıl yapılır? Hangi durumlarda Sehiv secdesi yapılmalıdır? Namazın farzları ve vacipleri diye isimlendirilen bölümleri vardır. Namazın fazları ve vacipleri demek, onların olmadığı zaman namazın eksik olması demektir. Sehiv secdesi bu farz ve vaciplerde kişinin yanıldığı zaman namazı tamamlamak için yaptığı secdedir.
16.02.2022 Arşiv
İsrail'den Gazze'ye hava saldırısı
İsrail'den Gazze'ye hava saldırısı İsrail ordusu, abluka altındaki Gazze Şeridi'nde bazı noktalara hava saldırısı düzenledi.
21.08.2021 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Haziran sonunda başlıyor...
Cumhurbaşkanı Erdoğan canlı yayında duyurdu: Haziran sonunda başlıyor... Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Çamlıca Kulesi açılış töreninde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, iletişim ve yayıncılık faaliyetlerinde tek verici tesisi modeline geçilen Çamlıca Kulesi sayesinde, Çamlıca'nın görüntü kirliliğine son verildiğini belirterek, "Aynı modeli şartların müsait olduğu yerlerden başlayarak ülke genelinde yaygınlaştırmayı planlıyoruz." diyen Erdoğan Kanal İstanbul için ise şu açıklamayı yaptı "İnşallah haziran ayının sonunda Kanal İstanbul'u şehrimize kazandırmak üzere temelini atıyoruz."
29.05.2021 Siyaset
Dışişleri'nden İsrail'in Mescid-i Aksa'ya saldırılarına tepki!
Dışişleri'nden İsrail'in Mescid-i Aksa'ya saldırılarına tepki! İsrail polisi işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’da cuma namazı sonrası cemaate karşı plastik mermi ve ses bombasıyla müdahale etti. Filistin Kızılayından yapılan yazılı açıklamada, İsrail polisinin Mescid-i Aksa’daki müdahalesinde 20 Filistinlinin yaralandığı belirtildi. Dışişleri Bakanlığı'ndan tepki geldi. Açıklamada, "İsrail’in samimiyetsiz, ikiyüzlü tutumu devam ediyor. İnanç ve ibadet özgürlüğünü kısıtlayan bu mezalimin artık son bulması şart." denildi.
21.05.2021 Siyaset
İsrail polisi, Mescid-i Aksa'da Filistinli gençlere saldırdı
İsrail polisi, Mescid-i Aksa'da Filistinli gençlere saldırdı İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’da ses bombalarıyla Filistinli gençlere saldırıda bulundu.
11.05.2021 Dünya
Mescidi Aksa nedir, Kudüs ve Filistin ile ilgili sözler! Nuri Pakdil, Necip Fazıl Kısakürek, Necmettin Erbakan Mescidi Aksa sözleri…
Mescidi Aksa nedir, Kudüs ve Filistin ile ilgili sözler! Nuri Pakdil, Necip Fazıl Kısakürek, Necmettin Erbakan Mescidi Aksa sözleri… İşgal altındaki Doğu Kudüs'te gerginlik sürüyor. İsrail polisi sabah saatlerinde Mescid-i Aksa'daki Filistinlilere saldırırken, dün, akşam saatlerinde ise Gazze vuruldu. İsrail saldırılarında aralarında dokuzu çocuk, 24 kişi hayatını kaybetti, 103 kişi yaralandı. İsrail uçakları, Gazze Şeridi'nin güneyindeki bölgelere hava saldırısı düzenlerken, Hamas da roketlerle karşı saldırı başlattı. İsrail geçtiğimiz dakikalarda Gazze'ye yeni bir saldırı düzenledi. Gelen ilk bilgilere göre bu saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti. Tepkilerini sosyal medya hesapları üzerinden göstermek isteyen vatandaşlar Kudüs ve Filistin ile ilgili sözler ile Mescidi Aksa için sözleri sorgulama başladı.
11.05.2021 Gündem
Mescid-i Aksa nerede? Doğu Kudüs kimin, Doğu Kudüs İsrail tarafından ne zaman işgal edildi? Doğu Kudüs neresi, Doğu Kudüs haritası
Mescid-i Aksa nerede? Doğu Kudüs kimin, Doğu Kudüs İsrail tarafından ne zaman işgal edildi? Doğu Kudüs neresi, Doğu Kudüs haritası İslam aleminin kutsal kabul ettiği yerlerden biri olan Kudüs Mescid-i Aksa’da gerilim devam ediliyor. İsrail'in Filistin topraklarındaki saldırısı dünya gündemde yer almaya devam ediliyor. Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te Ramazan ayının başından beri süren gerginlik dün doruk noktasına ulaştı. Filistin Özerk Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas gerginliğin tırmanmasından İsrail'i sorumlu tuttu. Hamas ise açıklamasında, İsrail'in "yaptıklarının bedelini ödeyeceğini” duyurdu. Peki Kudüs Mescid-i Aksa nerede?
11.05.2021 Gündem
Mescidi Aksa saldırısı nedeni ve son durum! Mescid-i Aksa neden önemli, İsrail Mescidi Aksa’ya neden saldırıyor? İşte İsrail Kudüs saldırısı…
Mescidi Aksa saldırısı nedeni ve son durum! Mescid-i Aksa neden önemli, İsrail Mescidi Aksa’ya neden saldırıyor? İşte İsrail Kudüs saldırısı… Mescidi Aksa saldırısı ile ilgili gelişmeler ve saldırının neden olduğu yoğun bir şekilde araştırıyor. İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'daki cemaate 3 gün önce yaptığı saldırı devam ediyor. İsrail polisinin Mescid-i Aksa’da namaz kılan cemaate saldırısında 205 Filistinli yaralanmıştı. Dün de İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’da fanatik Yahudilerin baskınını önlemek için nöbet tutan Filisitinlilere saldırdı. İsrail polisi ile Filistinliler arasında Mescid-i Aksa'da yaşanan olayların üçüncü gününde, gerilim Gazze Şeridi'ne sıçradı. Hamas, İsrail topraklarına 300 roket atarken, İsrail füze ve uçaklarla karşılık verdi. İsrail'in hava saldırılarında 9’u çocuk, en az 22 kişi yaşamını yitirdi. Mescid-i Aksa neden önemli, İsrail Mescidi Aksa’ya neden saldırıyor? İşte İsrail Kudüs saldırısı…
11.05.2021 Gündem
İsrail polisi Mescid-i Aksa'da nöbet tutan Filistinlilere saldırdı
İsrail polisi Mescid-i Aksa'da nöbet tutan Filistinlilere saldırdı İsrail polisi, fanatik Yahudilerin, işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesini önlemek için Harem-i Şerif'te bekleyen Filistinlilere müdahale etti. 180'den fazla kişinin yaralandığı bildirildi. Türkiye'den İsrail'e tepkiler peş peşe geldi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, "Mescidi-i Aksa ve çevresinde Filistinlilere dönük İsrail şiddeti artarak devam ediyor. Mescid-i Aksa dışında fanatikler işgale hazırlık yapıyor. Bu zulüm ve pervasız bir hukuk tanımazlıktır. Dünya dur demelidir." dedi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, "İsrail işgal güçlerinin Kudüs'te sivil ve savunmasız Filistin halkına karşı uyguladığı şiddet derhal sona ermelidir." ifadelerini kullandı.
10.05.2021 Dünya
İsrail polisi sabah namazı sonrası Mescid-i Aksa'dan çıkan cemaate saldırdı
İsrail polisi sabah namazı sonrası Mescid-i Aksa'dan çıkan cemaate saldırdı İsrail polisi, sabah namazı sonrası Mescid-i Aksa'dan çıkan cemaate plastik mermi ve ses bombaları ile müdahale ederek 10 kişiyi yaraladı.
9.05.2021 Dünya
TBMM Başkanı Şentop'tan İsrail'e tepki
TBMM Başkanı Şentop'tan İsrail'e tepki TBMM Başkanı Mustafa Şentop, İsrail'in Mescid-i Aksa’ya düzenlediği saldırıyla ilgili, "İbadet eden insanlara saldırının yapılması devlet terörüdür." dedi.
8.05.2021 Gündem
Mescidi Aksa saldırısı: Mescidi Aksa’da ne oluyor, son durum? Mescidi Aksa önemi…
Mescidi Aksa saldırısı: Mescidi Aksa’da ne oluyor, son durum? Mescidi Aksa önemi… İsrail polisi, Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'daki cemaate aldırdı. Mescid-i Aksa’da namaz kılan cemaate saldırının ardından, saldırıya karşı dünya çapında tepkiler gelirken, saldırının detaylarını merak eden vatandaşlar arama motorlarına koştu. Peki, Mescidi Aksa'da neler oluyor, Mescidi Aksa neden önemli? İşte Mescidi Aksa'da son durum ve Mescidi Aksa saldırısı...
8.05.2021 Gündem
İsrail'in Mescid-i Aksa saldırısına sert tepkiler: Yeter artık
İsrail'in Mescid-i Aksa saldırısına sert tepkiler: Yeter artık İsrail polisi, Mescid-i Aksa’ya girerek ses bombalarıyla cemaate saldırdı. Saldırıya Türkiye'den tepkiler peş peşe geldi. İletişim Başkanı Altun, "İsrail'in kutsallarımıza saldırması asla kabul edilemez. İlk kıblemiz Mescid-i Aksa'ya ses bombalarıyla yapılan baskını şiddetle telin ediyoruz" açıklamasını yaptı. Öte yandan ABD Dışişleri Sözcü Yardımcısı Jalina Porter, Kudüs'ün Şeyh Cerrah Mahallesi'nde Filistinlilerin yerlerinden edilmesinden derin endişe duyduklarını açıkladı.
7.05.2021 Gündem
İsrail polisi, Mescid-i Aksa’ya girerek cemaate saldırdı
İsrail polisi, Mescid-i Aksa’ya girerek cemaate saldırdı İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'da cemaate saldırdı. Mescid-i Aksa, Şam Kapısı ve Şeyh Cerrah mahallesinde Filistinlilere yönelik saldırılarda 163 kişinin yaralandığı bildirildi. 'Filistinlilerin yerlerinden edilmesinden derin endişe duyduğunu' açıklayan ABD'den, tansiyonun düşürülmesi çağrısı geldi. Öte yandan AA editörü de İsrail polisinin kullandığı plastik mermiyle bacağından yaralandı.
7.05.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Kıble ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kıble haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.