Kertenkele

Kertenkele

Son dakika kertenkele haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kertenkele ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kertenkele haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kertenkele

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kertenkele gelişmeleri de dahil olmak üzere 278 kertenkele haberi bulunmuştur. Tüm kertenkele haberleri aşağıda listelenmiştir.
Polise yakalandı, zehirli yılanla intihar etti
Polise yakalandı, zehirli yılanla intihar etti Güney Afrika'da polis tarafından yakalanan bir hayvan kaçakçısı, ev araması sırasında zehirli yılana kendisini ısırtarak intihar etti.
9.04.2024 Dünya
Uzmanlar Sarıkız böceğiyle ilgili uyarılarda bulundu
Uzmanlar Sarıkız böceğiyle ilgili uyarılarda bulundu Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Demir ‘Sarıkız’ olarak bilinen ve yaz aylarında ortaya çıkan örümceğin zehirsiz olduğunu açıkladı.
21.07.2023 Yaşam
Yılanların yoğun görülmesinin asıl nedeni deprem değil! Profesör yanlış bilinen gerçeği açıkladı
Yılanların yoğun görülmesinin asıl nedeni deprem değil! Profesör yanlış bilinen gerçeği açıkladı Yılanlar son zamanlarda diğer yıllara göre daha yoğun görülmeye başlandı. Evlere dahi giren yılanların yoğun olarak görülmesine ilişkin konuşan Prof. Dr. Mehmet Zülfü Yıldız, bu durumun sebeplerini anlattı.
20.07.2023 Yaşam
‘Sarıkız’ örümceği paniği! Oldukça zehirli, 1 metreye kadar zıplayabiliyor
‘Sarıkız’ örümceği paniği! Oldukça zehirli, 1 metreye kadar zıplayabiliyor Batman’ın Kozluk ilçesinde havaların ısınmasıyla birlikte ortaya çıkan ‘Sarıkız’ örümceği paniğe neden oldu.
20.06.2023 Yaşam
Falda Kertenkele Görmek Ne Demek? Kahve Falında Kertenkele Nasıl Yorumlanır?
Falda Kertenkele Görmek Ne Demek? Kahve Falında Kertenkele Nasıl Yorumlanır? Falda kertenkele görmek zor geçecek günler olarak yorumlanabilir. İş sahibi olan kişilerin bu süreçte karar vermemeleri ve planlarını da ertelemelidir. Faldaki kertenkele genellikle olumsuz yorumlandığından fal sahibinin önündeki günlerde sorunlardan ya da kavgalardan da kaçınması gerekmektedir. Falda kertenkele çıkarsa fal sahibinin karar vermekten kaçınması ve tartışmaları da uzatmaması gerekir. Bu kişiler eğer sıkıntılı durumları kazasız atlatabilirse önündeki daha güzel günlere hızla ulaşabilecekleri anlamına gelir.
8.06.2023 Gündem
İnternetten yasa dışı 'Gila monster' satışı
İnternetten yasa dışı 'Gila monster' satışı Dünyanın en zehirli kertenkele türleri arasında gösterilen ‘Gila monster'in (canavar), Türkiye'de internet ortamında 11 bin 500 liraya kadar fiyatla satışa çıkarıldığı belirlendi. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü yetkilileri, satışın tespiti halinde, hayvan başına 26 bin 390 lira ceza uyguladıklarını belirtti.
21.01.2023 Gündem
Sakallı Ejder neden yasak? Sakallı Ejder nedir?
Sakallı Ejder neden yasak? Sakallı Ejder nedir? Aksaray'da beslemesi ve ticaretinin yapılması yasak olan 1 kraliyet pitonu, 1 sakallı ejder ve 9 yavrusu ile 1 kaplumbağa ele geçirildi. El konulan hayvanlar, Konya'daki Karatay Hayvanat Bahçesine gönderildi. Peki, Sakallı Ejder neden yasak? Sakallı Ejder nedir?
2.12.2022 Dünya
Endonezya 100’den fazla tropikal takımadanın geliştirme haklarını müzayede satacak
Endonezya 100’den fazla tropikal takımadanın geliştirme haklarını müzayede satacak ABD’li müzayede firması Sotheby’s, Endonezya’ya ait 100’den fazla tropikal adanın ‘geliştirme haklarının’ 8 ila 14 Aralık’ta açık arttırmada satılacağını açıkladı.
30.11.2022 Dünya
7 Güzel Adam kim? 7 Güzel Adam şiiri kimin? 7 Güzel Adam şairlerinin isimleri ne? İşte 7 Güzel Adam şiiri!
7 Güzel Adam kim? 7 Güzel Adam şiiri kimin? 7 Güzel Adam şairlerinin isimleri ne? İşte 7 Güzel Adam şiiri! 7 Güzel Adam’ın son temsilcisi Rasim Özdeneren hayatını kaybetti. Hayatı 7 Güzel Adam dizisine de konu olan Rasim Özdeneren ‘Gül Yetiştiren Adam’ olarak da biliniyor. Rasim Özdeneren’in vefatının ardından 7 Güzel Adam şiiri merak konusu oldu. Cahit Zarifoğlu’nun şiirinde ‘Bu insanlar dev midir / Yatak görmemiş gövde midir’ diye bahsettiği Yedi Güzel Adam’ın hikayesi merak ediliyor. Peki, 7 Güzel Adam kim? 7 Güzel Adam şiiri kimin? 7 Güzel Adam şairlerinin isimleri ne? İşte 7 Güzel Adam şiiri!
23.07.2022 Kültür Sanat
Salmonella nedir, salmonella typhimurium belirtileri nelerdir? Tarım Bakanlığı’nın Kinder Salmonella salgını kararı!
Salmonella nedir, salmonella typhimurium belirtileri nelerdir? Tarım Bakanlığı’nın Kinder Salmonella salgını kararı! Tarım ve Orman Bakanlığı, Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü'nce, 'Kinder' markalı ürünlerin ithalatında tedbiren 'salmonella analizi' sıklığının yüzde 100'e çıkarıldığı bildirildi. Salmonella Typhimurium salgını nedeniyle Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü harekete geçmiş ve Kinder marka ürünlerinin ithalatına analiz zorunluluğu getirmişti. Peki, Salmonella nedir, salmonella typhimurium belirtileri nelerdir, tedavisi var mı? İşte Salmonella Typhimurium salgını…
21.04.2022 Sağlık
Salmonella Typhimurium nedir, salmonella belirtileri nelerdir? Tarım Bakanlığı Kinder Salmonella salgını açıklaması!
Salmonella Typhimurium nedir, salmonella belirtileri nelerdir? Tarım Bakanlığı Kinder Salmonella salgını açıklaması! Salmonella nedir, salmonella typhimurium belirtileri nelerdir? Avrupa’da ortaya çıkan ve gittikçe büyüyen Salmonella krizine karşı Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda ve Kontrol Genel Müdürlüğü ikinci bir talimata kadar Kinder markanın ürünlerinin ithalatında yüzde 100 Salmonella analizi yapılması zorunluluğu getirdi. Türkiye’deki Kinder ürünlerine Salmonella analizi yapılacak. Söz konusu gelişmenin ardından “Salmonella Typhimurium nedir, salmonella belirtileri nelerdir?” sorularına yanıt aranmaya başlandı. Peki, Salmonella salgını nedir? İşte salmonella salgını ve Tarım Bakanlığı Kinder Salmonella salgını açıklaması…
21.04.2022 Sağlık
Salmonella nedir, Kinder sürpriz yumurta Salmonella virüsü hastalığı belirtileri nelerdir?
Salmonella nedir, Kinder sürpriz yumurta Salmonella virüsü hastalığı belirtileri nelerdir?   İngiltere’de 60’tan fazla çocukta Salmonella tespit edildi. İncelemeler neticesinde çocukların Ferrero’nun ürettiği Kinder Surprise yumurtalarını alıp yedikleri tespit edildi. İngiltere dışında İrlanda, Fransa, İsveç, Almanya ve Hollanda’da da salmonella vakaları görüldüğü ve ürünlerin Belçika’daki fabrikada üretildiği açıklandı. Kinder sürpriz yumurtalarda salmonella virüsü tespit edilmesinin ardından ülkede bazı parti mallar geri çağrıldı. Söz konusu gelişmenin ardından “Salmonella virüsü nedir, ne demek?” ile “Kinder Salmonella hastalığı belirtileri nelerdir?” sorularına yanıt aranıyor. Kinder sürpriz yumurta Salmonella virüsü hakkında merak edilenler…
6.04.2022 Sağlık
Ş harfi ile hayvan isimleri - Ş ile başlayan hayvanlar...
Ş harfi ile hayvan isimleri - Ş ile başlayan hayvanlar... Doğada birbirinden oldukça farklı özelliklere sahip çok sayıda canlı yaşamaktadır. Hayvanlarda bu canlılardan biri olarak ifade edilmektedir. Karada, suda ve havada yaşayan binlerce türde olan hayvanlar da yeryüzünün bir parçası olmaktadır. Hayvan adlarından ''Ş'' ile başlayan hayvan isimleri ise oldukça sınırlı olmaktadır. İlginç isimleri bulunan hayvan türlerinin birçoğu insanlar tarafından bilinmemektedir.
22.02.2022 Gündem
O harfi ile hayvan isimleri - O ile başlayan hayvanlar...
O harfi ile hayvan isimleri - O ile başlayan hayvanlar... İsmi O ile başlayan hayvanlar arasında egzotik bir çok hayvanlar yer almaktadır. Farklı özelliklere sahip bu hayvanların bazıları bilindik bazıları ise pek bilinmeyen türlerdir.
22.02.2022 Gündem
Cüneyt Arkın anne-babasını andı
Cüneyt Arkın anne-babasını andı Türk sinemasının unutulmaz jönlerinden Cüneyt Arkın, sosyal medya hesabını aktif olarak kullanmaya devam ediyor. Sık sık paylaşımlarıyla gündem olan usta oyuncu, bu kez anne ve babasıyla çekilen fotoğraflarını yayınladı.
15.01.2022 Magazin
Yasak kararı! Kısa sürede devreye girecek, büyük tepki çekti
Yasak kararı! Kısa sürede devreye girecek, büyük tepki çekti Ülke bu yasak kararını konuşuyor. Büyük tepki çekti. Kısa bir süre içerisinde hayata geçirilmesi planlanıyor. İran Meclisi "halkı rahatsız ettiği ve çevreyi kirlettiği" iddiasıyla evde evcil hayvan beslemeyi yasaklamaya hazırlanıyor. Hayvan severlerin tepki gösterdiği yasak kararının kısa sürede devreye girmesi beklenirken 'ülkenin daha önemli ve öncelikli' sorunlarının olduğunun altı çizildi.
13.12.2021 Dünya
Yılan ne yer, ne ile beslenir? Yılanlar en çok neyi sever?
Yılan ne yer, ne ile beslenir? Yılanlar en çok neyi sever? Yaşadıkları bölgelere göre değişiklik gösteren, boy ve türleri birbirinden farklı özellikte olan yılanlar insanları tedirgin eden canlı türlerinden biri olmaktadır. Bu canlıların ev ortamında beslenebilecek özellikte olan çeşitleri de bulunmaktadır. Yılanları dünyanın hemen hemen her yerinde yaşayabilen bir canlı türü olarak ifade etmek mümkün olmaktadır.
26.11.2021 Gündem
Kertenkele ne yer, ne ile beslenir? Kertenkeleler en çok neyi sever?
Kertenkele ne yer, ne ile beslenir? Kertenkeleler en çok neyi sever? Kertenkele hakkında pek çok soru sorulmaktadır. İnsanlar tarafından ne yediği, nasıl beslendiği araştırma konusu olmaktadır. Bununla birlikte bilgi ihtiyacı ortaya çıkmaktadır. Kertenkele, sıklıkla kırsal alanlarda yaşamakta olan bir canlı türüdür. Ayrıca kurak yerlerde de yaşam alanı bulmaktadır. 
17.11.2021 Gündem
Böylesi ilk kez gerçekleşti! 'Bakire doğum' yapıldı, 2 yaşında...
Böylesi ilk kez gerçekleşti! 'Bakire doğum' yapıldı, 2 yaşında... ABD’de yayımlanan bir araştırmada Kaliforniya kondorlarının "bakire doğum" olarak anılan biçimde, eşeysiz üreyebildiği açıklandı.
29.10.2021 Bilim ve Teknoloji
Yasa dışı hayvan kaçakçılarına operasyon!
Yasa dışı hayvan kaçakçılarına operasyon! Sancaktepe'de H.Ö.'nün evine düzenlenen operasyonda ticareti yasak olan 21 hayvan ele geçirildi. Ele geçirilen hayvanlar Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerine teslim edilirken, H.Ö.'ye de toplam 99 bin 400 lira para cezası kesildi.
11.07.2021 Yaşam
Yeni bir kertenkele türü kayıt altına alındı
Yeni bir kertenkele türü kayıt altına alındı Türk bilim insanları, yaptıkları morfolojik ve moleküler çalışmalar sonucu "tarak parmaklı kertenkeleler" grubunda yeni bir tür olarak değerlendirdikleri kertenkeleyi "Acanthodactylus ilgazi" adıyla kayıt altına aldı.
12.04.2021 Bilim ve Teknoloji
Muharrem Erdemir hayatını kaybetti!
Muharrem Erdemir hayatını kaybetti! Koronavirüs tedavisi gören ünlü oyuncu Muharrem Erdemir'den kötü haber geldi. Geçtiğimiz günlerde entübe edilen Muharrem Erdemir'in yaşamını yitirdiği öğrenildi.
8.04.2021 Magazin
İnternet üzerinden rezalet satış!
İnternet üzerinden rezalet satış! Yasa dışı olmasına rağmen yaban hayvanları internet üzerinden satılıyor. Kendilerine ulaşan kişilerle pazarlık yapan satıcılar, baykuş, puhu, kerkenez, şahin gibi yaban hayvanlarını kutu içinde otobüsle istenilen yere gönderebileceğini belirtiyor.
2.01.2021 Gündem
İnsan kaçakçılarının kadın liderinin görüntüleri ortaya çıktı
İnsan kaçakçılarının kadın liderinin görüntüleri ortaya çıktı İstanbul polisinin düzenlediği operasyonda yakalanan göçmen kaçakçısı çetenin kadın liderinin görüntüleri ortaya çıktı. Şebekenin lideri Songül Ç. adlı kadının yakalanmadan önce kendi sosyal medya hesabı üzerinden paylaştığı görüntülerde, tropikal iklimlerde yaşayan egzotik kertenkele türü iguana ile poz verip göçmenleri taşıdığı minibüste trafikte tek elle araç kullanarak tespih salladığı kareler yer alıyor.
23.12.2020 Gündem
Evinden çıkanlar şaşkına çevirdi! Hayvanat bahçesi gibi...
Evinden çıkanlar şaşkına çevirdi! Hayvanat bahçesi gibi... Kocaeli’nin İzmit ilçesinde polisin bir evde yaptığı aramada beslenmesi ve satışı yasak 16 adet piton, 38 adet kertenkele, 53 adet örümcek ve 2 adet kurbağa ele geçirildi, hayvanları besleyen kişi hakkında ise adli işlem başlatıldı.
21.12.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Kertenkele ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kertenkele haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.