Kaya Gazı

Kaya Gazı

Son dakika kaya gazı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kaya gazı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kaya gazı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kaya Gazı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kaya gazı gelişmeleri de dahil olmak üzere 490 kaya gazı haberi bulunmuştur. Tüm kaya gazı haberleri aşağıda listelenmiştir.
350 milyar dolar değerinde! 'Türkiye’nin 14 yıllık gaz ihtiyacı kayadan çıkabilir'
350 milyar dolar değerinde! 'Türkiye’nin 14 yıllık gaz ihtiyacı kayadan çıkabilir' Türkiye, alternatif enerji kaynaklarını devreye sokarak enerji üretimini çeşitlendirmeye çalışıyor. Yer altında 350 milyar dolar değerinde kaya gazının olduğu tahmin edilirken, Türkiye’nin 14 yıllık gaz ihtiyacının “kaya”dan çıkabileceği belirtiliyor.
2.01.2024 Ekonomi
Kovid-19 küresel gaz piyasasına ''tarihin en büyük şokunu'' yaşatacak
Kovid-19 küresel gaz piyasasına ''tarihin en büyük şokunu'' yaşatacak Yeni tip corona virüs (Kovid-19) salgını ve kuzey yarım kürede yaşanan ılık kış şartları dolayısıyla küresel doğal gaz talebinin bu yıl 150 milyon metreküp azalarak, 3 trilyon 850 milyar metreküp seviyesinde gerçekleşmesi bekleniyor. Yüzde 4'lük bu düşüş, küresel gaz talebinde yıllık bazda tarihin en büyük düşüşü olarak kayıtlara geçecek.
10.06.2020 Ekonomi
Muhammed bin Selman'ın 2030 rüyası kâbusa dönüşüyor
Muhammed bin Selman'ın 2030 rüyası kâbusa dönüşüyor Küresel enerji piyasasında yaşanan dalgalanma ve Kovid-19 salgınının yol açtığı ekonomik daralmaya bağlı olarak sert bir şekilde azalan petrol ve hac-umre gelirleri Muhammed bin Selman’ın dört yıl önce planladığı ekonomik başarı hikayesini imkansız kılıyor. Yemen savaşı ve Orta Doğu genelinde sürdürülen karşı devrimci politika Suudilerin hem İslam dünyasındaki hem de uluslararası arenadaki itibarlarına çok önemli zararlar verdi
24.04.2020 Dünya
Benzin ve motorinde büyük indirim! Bu gece yarısından itibaren...
Benzin ve motorinde büyük indirim! Bu gece yarısından itibaren... Petrol fiyatlarındaki savaşın Türkiye’ye ilk etkisinin ise akaryakıt ürünlerinde görüleceği, böylece fiyatlarda bir indirim olacağı ifade ediliyor. Benzinde 61-62 kuruş, motorinde 56-57 kuruş indirim öngörülüyor. İndirimin ardından ortalama bir otomobilin 55 litrelik benzin deposunu doldurmak için yaklaşık 33 lira daha az ödenecek.
10.03.2020 Ekonomi
Doğu Akdeniz'de Türkiye'siz bir denklem mümkün değil!
Doğu Akdeniz'de Türkiye'siz bir denklem mümkün değil! Eski çağlardan günümüze askeri, ticari, kültürel önemini korumuş olan Doğu Akdeniz havzası, bugün enerji paylaşım mücadelesinin odağında yer alan bir bölge konumunda. Bir yanda 82 milyonluk nüfusuyla bölgesel bir güç olan Türkiye, diğer yanda Arap ülkeleri ve İsrail, öte yanda Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) ve Yunanistan üzerinden bölgeyi etki alanına çekmiş olan Avrupa Birliği (AB), en nihayetinde ise ABD ve Rusya özelinde küresel güçlerin bayrak gösterdiği jeopolitik bir çekim merkezi olan Doğu Akdeniz 2000'li yılların başından itibaren zengin doğalgaz rezervleri ile gündemdeki yerini aldı.
19.11.2019 Gündem
Bakan Dönmez'den sondaj müjdesi: Startı verdik
Bakan Dönmez'den sondaj müjdesi: Startı verdik Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Çeşmekolu 2 adlı kuyuda ilk sondaja startı verdik. Burası tam ankonvansiyonel nitelikte bir teknolojiyle yapılıyor. Yaklaşık 5 bin metre kadar ineceğiz. 160 günlük iş programımız var" dedi.
31.05.2019 Ekonomi
ABD tehdit ediyor! 'Savaş' konusu...
ABD tehdit ediyor! 'Savaş' konusu... Rusya iki önemli boru hattını daha hayata geçirmek istiyor; Kuzey Akım-2 ve Türk Akımı. ABD ise söz konusu iki projeden özellikle birincisinin hayata geçmesini istemiyor ve bu konuda Avrupa ülkelerine baskı uyguluyor.
25.03.2019 Dünya
Müjde kaya gazından geliyor! 60 kat fazlası...
Müjde kaya gazından geliyor! 60 kat fazlası... Türkiye’nin enerji alanındaki yatırımları ve yeni sahaların bulunması için çalışmaları tüm hızıyla devam ederken, atılan adımların meyveleri de toplanmaya başlandı. Trakya'daki Batı Çeltik-1 Kuyusu'nda doğal gazı ateşlenmesi bölgede yeni bir süreci başlattı. Enerji uzmanlarına göre, Trakya’da asıl müjde kaya gazından gelecek. Söz konusu alanda TPAO’nun keşfettiği 3 milyar metreküplük doğalgazın yaklaşık 60 kat fazlası kaya gazı mevcut.
12.02.2019 Ekonomi
Türkiye'nin elektrik gücü yüzde 5 artacak
Türkiye'nin elektrik gücü yüzde 5 artacak Türkiye'nin 2019'da elektrikteki kurulu gücünün yüzde 5 artarak 94 bin 760 megavata çıkacağı ve doğal gaz santrallerinin toplam elektrik üretimindeki payının yüzde 29'a gerileyeceği öngörülüyor.
28.10.2018 Ekonomi
Tarımsal SİT alanı teklifi
Tarımsal SİT alanı teklifi Trakya’da Çevre Sağlığı Sempozyumu’nun sonuç bildirgesinde, taş ocakları ile gündeme gelen bölge topraklarının tarımsal SİT alanı olmasının sağlanması talep edildi.
23.06.2018 Gündem
'İran'a yaptırımlar tüm dengeleri etkileyebilir'
'İran'a yaptırımlar tüm dengeleri etkileyebilir' Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, ABD’nin İran’a karşı uygulamaya karar verdiği yaptırımların küresel arz talep dengesini etkileyebileceği uyarısında bulundu.
10.05.2018 Ekonomi
Brent petrolün varili 69,95 dolar
Brent petrolün varili 69,95 dolar Brent petrolün varil fiyatı, yarın ABD'de açıklanacak petrol üretimi ve ham petrol stok verileri öncesi 69,95 dolardan işlem görüyor.
16.01.2018 Ekonomi
"Türkiye’nin güçlü büyümesi karşısında şaşırdık"
"Türkiye’nin güçlü büyümesi karşısında şaşırdık" Türkiye’nin geçen yıla ilişkin büyüme tahmininin yüzde 4’ten yüzde 6,7'ye yükseltildiğini belirten Dünya Bankası Başekonomisti Franziska Ohnsorge, “Herkes gibi Türkiye’nin güçlü büyüme verisi karşısında şaşırdık. Yıl boyunca büyüme verisi beklediğimizden daha güçlü geldi.” değerlendirmesinde bulundu.
10.01.2018 Ekonomi
75 milyon $ yatırımla 7’nci fabrikayı açıyor
75 milyon $ yatırımla 7’nci fabrikayı açıyor Son 5 yılda 350 milyon dolar yatırım yapan Borusan Mannesman, otomotiv borularında büyümeye odaklanacak. Borusan Holding CEO’su Uğur, “Hevesle yatırım yapıyoruz” dedi
9.01.2018 Ekonomi
250 milyar dolarlık ziyaret
250 milyar dolarlık ziyaret ABD Başkanı Trump, Çin ziyaretinde toplam 250 milyar doları bulan anlaşmalara imza attı. Çin’e ticaret eleştirilerinde bulunan Trump, anlaşmalardan sonra zeytin dalı uzattı, Çin’e hak verdiğini söyledi
9.11.2017 Ekonomi
Göynük'te gizli hazine var
Göynük'te gizli hazine var INERMA'da konuşan Yurt Madenciliğini Geliştirme Vakfı Başkanı Güven Önal, Bolu'nun 15 bin 371 nüfuslu ilçesi Göynük'te birkaç milyar tonluk kaya gazı rezervi bulunduğunu söyledi. Önal Ankara'nın Beypazarı ve Nallıhan, Konya'nın Ereğli, Niğde'nin Bor İlçesi'nde de kaya gazı potansiyeli olduğunu belirtti.
30.09.2017 Ekonomi
Başbakan Binali Yıldırım, Estonya Başbakanı Ratas ile ortak açıklama yaptı
Başbakan Binali Yıldırım, Estonya Başbakanı Ratas ile ortak açıklama yaptı Başbakan Binali Yıldırım, Estonya Başbakanı Ratas ile ortak açıklama yaptı.
16.08.2017 Siyaset
6 yıl sürer denen iş 6 ayda bitti
6 yıl sürer denen iş 6 ayda bitti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Habertürk TV'de 2016 yılında yaşadığı bir anısını kamuoyu ile paylaştı. Bakan Albayrak, eski zihniyet bürokrasinin hantal yapısının nasıl olduğunu şu sözlerle gözler önüne serdi.
10.08.2017 Ekonomi
Fransa petrol ve gaz arama lisansı vermeyecek
Fransa petrol ve gaz arama lisansı vermeyecek Fransa Çevre Bakanı Nicolas Hulot, çevresel etkileri dikkate alarak sonbahardan itibaren petrol ve gaz arama lisansı vermeyi durduracaklarını bildirdi.
25.06.2017 Dünya
Bomba açıklama: Katar krizinin önemli nedenlerinden biri...
Bomba açıklama: Katar krizinin önemli nedenlerinden biri... Kadir Has Üniversitesinde görevli Prof. Dr. Volkan Ş. Ediger, Katar krizinin önemli nedenlerinden birinin sıvılaştırılmış doğalgaz pazarındaki rekabetten kaynaklandığını belirterek, "Dünyada şu anda boru hatlarıyla taşınan doğalgaz ile LNG üzerinden ilerleyen bir savaş var." dedi.
29.09.2021 Gündem
Kaya gazı için ilk ‘çatlatma’
Kaya gazı için ilk ‘çatlatma’ TP, Trakya’da doğalgaz ve petrole alternatif kaya gazı için iki kuyuda ilk çatlatma operasyonunu bu hafta yapacak. Verim alınırsa hem yeni kuyular açılacak hem de özel sektör cesaretlendirilecek
30.04.2017 Ekonomi
Brent petrol düşüyor
Brent petrol düşüyor Cuma günü 53 doları gören brent petrol fiyatı bugün 52 dolardan işlem görmeye başladı
24.04.2017 Ekonomi
Petrolle ilgili rekor tahmin!
Petrolle ilgili rekor tahmin! Gubkin Rus Devlet Üniversitesi'nden Prof. Zolotukhin 2020'ye doğru petrol fiyatının 100 dolara ulaşmasını beklediklerini söyledi
15.04.2017 Ekonomi
Petrol devleri bir araya  geliyor
Petrol devleri bir araya geliyor Petrolün patronları ABD'de toplanıyor, zirvede kayagazı ve OPEC anlaşması ana gündem maddeleri olacak
7.03.2017 Ekonomi
Gazprom doğalgaz fiyatını arttıracak
Gazprom doğalgaz fiyatını arttıracak Rus enerji şirketi Gazprom, Avrupa'ya gönderdiği doğalgazın fiyatını bu yıl yaklaşık yüzde 10 yükseltecek
28.02.2017 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Kaya Gazı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kaya gazı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.