Gazete Vatan Logo

75 milyon $ yatırımla 7’nci fabrikayı açıyor

Son 5 yılda 350 milyon dolar yatırım yapan Borusan Mannesman, otomotiv borularında büyümeye odaklanacak. Borusan Holding CEO’su Uğur, “Hevesle yatırım yapıyoruz” dedi

75 milyon $ yatırımla 7’nci fabrikayı açıyor

60’ncı kuruluş yıldönümünü kutlayan Borusan Mannesman, 75 milyon dolarlık yatırımla 7’nci tesisini kurmak için düğmeye bastı. Borusan Mannesmann Genel Müdürü Zafer Atabey, “Türkiye operasyonlarımıza 75 milyon dolar yatırım yaparak otomotiv borularında büyümeye odaklanıyoruz” dedi.

1.2 milyon ton toplam global üretim kapasitelerinin olduğunu ve 35 ülkeye satış gerçekleştirdiklerini belirten Atabey, 2017’de toplam satışlarının 850 bin tonu bulduğunu söyledi. Atabey, “Burada önemli olan konu, yüksek katma değerli satışlarımızın toplama oranı yüzde 60’larda. Her sattığımız 3 ürünün 2 tanesi yüksek katma değerli. Konsolide ciromuz 770 milyon dolar. Yeni tesis ciroda 130 milyon dolarlık artış yaratacak” diye konuştu.

Atabey, katma değerli ürünler alanında büyüme stratejilerinin ilk ayağının 2011’de yaptıkları enerji hat boruları yatırımı olduğunu, 110 milyon dolarla Gemlik’te dünyanın alanında en teknolojik tesisini kurduklarını anlattı.

Stratejilerinin ikinci adımını 2013’te Houston-Teksas’ta kaya gazı ve petrolü sektörüne yönelik sondaj borusu üreten 150 milyon dolarlık fabrika kurarak attıklarını belirten Atabey, “Şimdi de 3’üncüadım olarak, Türkiye’ye 75 milyon dolar yatırım yaparak otomotiv borularında büyümeye odaklanıyoruz” dedi.

Haberin Devamı

2019’da tamamlanacak

Borusan Mannesman Gemlik’te otomotiv için özel borular üretecek yeni fabrika kurarken, Halkalı’dakinin de üretim kapasitesini artıracak. 75 milyon dolar düzeyindeki yatırımın bir bölümü bu yıl devreye alınacak, 2019’da tamamlanmış olacak. Yatırım sonucunda otomotiv boruları üretiminde yüzde 55 oranında kapasite artışı olacak, 250 kişilik yeni istihdam yaratılacak.

Hevesle yapıyoruz

Borusan Holding CEO’su Agah Uğur, Borusan Mannesman’ın son 5 yılda 350 milyon dolar yatırım yaptığını söyledi.

Uğur, “Rekabet açısından çok güçlü olduğunuz yerler bulmak zorundasınız. Türkiye’de sanayi sektöründe bir kapasite fazlası var. Çok hevesle yatırım yapıyoruz. Genelde ihtiyacın çok üzerinde bir kapasiteyi çok hızlı sürede yaratıyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı