Karides

Karides

Son dakika karides haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan karides ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını karides haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Karides

haberleri sayfasında son dakika yaşanan karides gelişmeleri de dahil olmak üzere 307 karides haberi bulunmuştur. Tüm karides haberleri aşağıda listelenmiştir.
Akdeniz'i istila etmişlerdi! Yerlisi haline geldiler
Akdeniz'i istila etmişlerdi! Yerlisi haline geldiler Kızıldeniz’den Akdeniz’e gelerek körfeze yerleşen balık türleri, yerli türler haline gelmeye başladı. Bu balıklardan balon balığı dışındaki aslan balığı, barbun, lokum ve diğer türler, ekonomik olarak da karşılık buldu. Balıkçılar bu türleri satıp gelir elde ettiklerini vurguladı.
3.04.2024 Gündem
Balon balığı, aslan balığı, barbun, lokum! Akdeniz'i ele geçirip yerli tür haline geldiler
Balon balığı, aslan balığı, barbun, lokum! Akdeniz'i ele geçirip yerli tür haline geldiler Kızıldeniz’den Akdeniz’e gelerek körfeze yerleşen balık türleri, yerli türler haline gelmeye başladı. Bu balıklardan balon balığı dışındaki aslan balığı, barbun, lokum ve diğer türler, ekonomik olarak da karşılık buldu. Balıkçılar bu türleri satıp gelir elde ediyor.
3.04.2024 Gündem
Marmara'daki fırtına balık fiyatlarını etkiledi! Balık çeşidi azaldı
Marmara'daki fırtına balık fiyatlarını etkiledi! Balık çeşidi azaldı Marmara Denizi’nde etkili olan fırtına nedeniyle Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Bandırma Su Ürünleri Hali’ndeki tezgahlarda balık çeşidi azalırken, fiyatlar ise arttı.
16.02.2024 Ekonomi
Balık sofraya ulaşıncaya kadar fiyatı yüzde 200 artıyor! Karidese dikkat
Balık sofraya ulaşıncaya kadar fiyatı yüzde 200 artıyor! Karidese dikkat Karataş Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Celal Safsoylu, Adana’nın Karataş açıklarından çıkartılan ve kilogramı 100 liraya satılan balıkların sofraya ulaşıncaya kadar fiyatının yüzde 200'den fazla arttığını belirterek, "Üretici para kazanamıyor, aracılar kazanıyor" dedi.
15.02.2024 Adana
Sodyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Sodyum Barındıran Gıdalar Listesi...
Sodyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Sodyum Barındıran Gıdalar Listesi... Sodyum klorür olarak bilinen sofra tuzu %40 oranında sodyumdan oluşmaktadır. Paketli gıdalarda, çorbalarda, karides ve çökelekte yüksek oranda sodyum bulunur.
1.02.2024 Yaşam
B12 İçeren Besinler Nelerdir? En Çok B12 Barındıran Gıdalar Listesi...
B12 İçeren Besinler Nelerdir? En Çok B12 Barındıran Gıdalar Listesi... B12 vitamini suda çözünebilen ve az da olsa vücut tarafından depolanan bir vitamindir. B12 eksikliğinin genellikle unutkanlığa neden olduğu bilinir. 
29.01.2024 Yaşam
Çinko İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Çinko Barındıran Gıdalar Listesi...
Çinko İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Çinko Barındıran Gıdalar Listesi... Sorunsuz ve sağlıklı bir yaşam için vitaminlerin ve minerallerin vücutta yeteri kadar olması gerekir. Çinko dışarıdan karşılanması gereken bir mineraldir ve bağışıklık sistemi üzerinde de oldukça etkilidir.
24.01.2024 Sağlık
İyot İçeren Besinler Nelerdir? En Çok İyot Barındıran Gıdalar Listesi...
İyot İçeren Besinler Nelerdir? En Çok İyot Barındıran Gıdalar Listesi... Daha enerjik olmak ve bağışıklık sistemini güçlü tutmak için iyot önemli bir vitamindir. İyotu besinlerden doğal yollar ile ya da vitamin takviyesi olarak almak mümkündür. 
24.01.2024 Sağlık
D Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok D Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi...
D Vitamini İçeren Besinler Nelerdir? En Çok D Vitamini Barındıran Gıdalar Listesi... D vitamini insan vücudu için vazgeçilmez olan vitaminlerden biridir ve sağlıklı bir yaşam için gerekir. D vitamini içeren besinler arasında ton balığı, somon, tatlı patates, uskumru, mantar, ayran, yoğurt ve peynir bulunur.
16.01.2024 Sağlık
Protein İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Protein Barındıran Gıdalar Listesi...
Protein İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Protein Barındıran Gıdalar Listesi... Vücudun oldukça önemli yapı taşlarından biri olan protein pek çok gıda içerisinde bulunabilir. Ancak bazı gıdalarda diğerlerine oranla daha yüksek protein içermektedirler. .
12.01.2024 Sağlık
Selenyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Selenyum Barındıran Gıdalar Listesi...
Selenyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Selenyum Barındıran Gıdalar Listesi... Selenyum, birçok gıdada doğal olarak bulunan, diğerlerine eklenen ve besin takviyesi olarak bulunan bir eser elementtir. Selenyum insan vücudu için gerekli olan elementlerden biridir.
4.01.2024 Sağlık
'Balık sezonunda sıcaklığa bağlı olarak bir kayma görüyoruz'
'Balık sezonunda sıcaklığa bağlı olarak bir kayma görüyoruz' Çanakkale'de, balık tezgahlarında deniz suyu sıcaklığının yüksek olması nedeniyle beklenen bolluk yaşanmadı. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adnan Ayaz, "Balıklar üremek için su sıcaklığıyla birlikte hareket ediyor. Yaptığımız bir proje ile hamsinin yumurtasının ekim ayının sonunda bitmesi gerekirken, aralık ayı içinde hamsi yumurtalarına rastladık. Bu da yaklaşık 1,5 ay kadar bir kayma olduğunu, gösteriyor. Göçleri ne düzeyde etkilediği konusunda yapılmış net çalışma olmamasına karşın gözlemlere dayalı baktığımızda balık sezonunda bu sıcaklığa bağlı olarak bir kayma görüyoruz" dedi.
4.01.2024 Gündem
Vitamin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Vitamin Barındıran Gıdalar Listesi...
Vitamin İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Vitamin Barındıran Gıdalar Listesi... Vitamin, vücuda bağışıklık kazandırır ve gıdalardan alınması gerekir. Kan hücrelerinin yapımından cilt hastalıklarının giderilmesine kadar vücudun büyük işleyişinde vitaminler yer alır. 
3.01.2024 Sağlık
'Denizin prensi' lüfer tezgahlara düştü! Kilosu 600 lira
'Denizin prensi' lüfer tezgahlara düştü! Kilosu 600 lira Çanakkale'de, 1 Eylül'de av sezonunun başlamasıyla birlikte bolluk yaşanırken, balık tezgahlarında fiyatlar da düştü. Ayrıca 'Denizin prensi' olarak bilinen lüfer, tezgahtaki yerini aldı. Balıkhane esnafı Hasan Doğuş Tunç, "Lüfer, 2-3 gündür tezgahlarda görülmeye başladı. Lüferin fiyatı 500 ile 600 lira aralığında değişiyor. İlk gelen haberler ilerleyen günlerde lüferin bol olacağını gösteriyor" dedi.
15.09.2023 Yaşam
Günlerce çile çektiriyor! Sıcaklıkla artışa geçti, bu besinlerden uzak durun
Günlerce çile çektiriyor! Sıcaklıkla artışa geçti, bu besinlerden uzak durun 'Başıma adeta çivi çakıyor... Beynim patlıyor... Başım çatlayacak şekilde ağrıyor... Saçlarımı yoluyorum yine de geçmiyor...' Buna benzer sözler migren ağrısı yaşanların birçok dile getirdiği sitem dolu sözler. Yaz aylarıyla birlikte sıcaklığın rekor kırdığı bu günlerde migren hastalarında da artış yaşanıyor. Peki Migren hastalarının yaz aylarını rahat geçirmesi için nelere dikkat etmesi gerekir? Prof. Dr. Yavuz Selim Yıldırım merak edilen soruları yanıtladı.
6.08.2023 Sağlık
Tezgahlar balıkla dolup taştı! Fiyatlar yarıya düştü
Tezgahlar balıkla dolup taştı! Fiyatlar yarıya düştü Yasak kalktı, tezgahlar balıkla doldu. İzmir Balıkçı İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Şahin Çakan, 15 Temmuz itibarıyla Ege'de izin verilen trol avcılığı ile balık fiyatlarının düştüğünü söyledi.
24.07.2023 Ekonomi
Çanakkale'de sardalyalar tezgahları süslüyor
Çanakkale'de sardalyalar tezgahları süslüyor Sardalyalar tezgahlara düştü. Çanakkale'de, temmuz ayının ortalarında yağ oranı zirveye çıkan sardalya boyuna göre, kilosu 120 TL ile 200 TL arasında satılıyor. Ayrıca 15 Temmuz itibarıyla Ege Denizi'nin 6 mil açığında trol balıkçılarının av yasağının kalkması, balık piyasasını hareketlendirdi. Balıkhane esnafı Cemal Kartal, "Sardalya 1,5 aydır yağlı ama şu an yağ oranı zirvede. Şu an mangal söndüren cinsten dediğimiz zaman. Tezgahta iri ve ufak olmak üzere iki boy sardalyamız var" dedi.
20.07.2023 Ekonomi
Hindistan Cevizi Nasıl Kullanılır? Hindistan Cevizi Kullanırken Yapılması Gerekenler...
Hindistan Cevizi Nasıl Kullanılır? Hindistan Cevizi Kullanırken Yapılması Gerekenler... Hindistan cevizi farklı şekillerde yetişen bir meyvedir. Süt, talaş, rendelenmiş, krema, yağ ve un şeklinde tüketimi yapılmaktadır. Hem tatlılar için hem de tuzlu yemeklerde veya başlangıçlarda yenebilen çok yönlü bir besindir. Bu tatlı egzotik meyve çok lezzetli ve aromalı bir ürün olmaktadır. 
13.07.2023 Sağlık
Bu senenin balık şampiyonu 'palamut' oldu
Bu senenin balık şampiyonu 'palamut' oldu Tüm Türkiye'de 12 mile kadar olan bölgede 15 Nisan'da başlayan av yasağı, Mersin'de balık fiyatlarına yansımadı. Bu senenin en çok çıkan balığı 'palamut' olurken, balık bolluğu balıkçıların yüzünü güldürdü. 
19.04.2023 Ekonomi
Balık fiyatları düştü! 'Kilosu 40 liradan satılıyor'
Balık fiyatları düştü! 'Kilosu 40 liradan satılıyor' Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi balık tezgahlarını da etkiledi. Düzce'de tezgahın en ucuz balığı kilosu 40 liradan satılan tirsi oldu.
5.02.2023 Ekonomi
BİM 1 Kasım aktüel ürünler kataloğunda hangi indirimler var? 1 Kasım BİM aktüel ürünler kataloğu 2022 yayınlandı! BİM 1-4 Kasım Salı ve Cuma günü indirimleri!
BİM 1 Kasım aktüel ürünler kataloğunda hangi indirimler var? 1 Kasım BİM aktüel ürünler kataloğu 2022 yayınlandı! BİM 1-4 Kasım Salı ve Cuma günü indirimleri! BİM 1 Kasım 2022 aktüel ürünler kataloğu yayınlandı. BİM her hafta Salı ve Cuma günleri birbirinden farklı ürünleri indirimli fiyatlarla tüketiciye sunuyor. Vatandaşlar Salı gününün gelmesiyle BİM’de bu Salı neler var? Sorusuna yanıt aramaya başladı. Çikolata ve Bisküvi ürünlerinden Temizlik ve Hijyen ürünlerine, Dondurulmuş gıdalardan, Kahvaltılık grubuna kadar birçok ürün indirimli fiyatlarla raflardaki yerini aldı.
1.11.2022 Ekonomi
Masterchef düşen yarışmacı kim? Masterchef 112. bölümde mavi takımın hangi yarışmacısı düştü?
Masterchef düşen yarışmacı kim? Masterchef 112. bölümde mavi takımın hangi yarışmacısı düştü? Masterchef’te düşen yarışmacı fragmanın yayınlanmasıyla merak edilmeye başlandı. Masterchef 112. bölüm fragmanını izleyenler arkası dönük koşarak giden yarışmacının yere düştüğünü görünce Masterchef 112.bölümde düşen yarışmacı kim, sorusuna yanıt aranmaya başlandı.
26.10.2022 Televizyon
Akdeniz'i istila etti! Tek çözüm yemek
Akdeniz'i istila etti! Tek çözüm yemek İstilacı pijamalı gargur balığının aşırı artışından endişe eden uzmanlar, “Bu balığı durduramayız ama yiyebiliriz. Pijamalı garguru tüketmeden Akdeniz’i koruyamayız” diyor.
18.10.2022 Yaşam
Bakan Kirişci balıkçılarla denize açıldı: Balıkçılara 19 yılda 18.2 milyar TL ödeme yapıldı
Bakan Kirişci balıkçılarla denize açıldı: Balıkçılara 19 yılda 18.2 milyar TL ödeme yapıldı Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, Adana’da ‘2022-2023 Su Ürünleri Av Sezonu’ açılışına katıldı, balıkçılarla birlikte 'Vira Bismillah' diyerek denize açıldı. Bakan Kirişci, “2003 yılından itibaren balıkçılarımıza bugünün parasıyla 10.2 milyar TL ÖTV indirimli yakıt desteği sağlanmıştır. Yetiştiricilerimize 7.2 milyar TL olmak üzere diğer desteklerle toplam 18.2 milyar TL ödeme yapılmış ve bu ödemeleri yapmaya da devam edeceğiz" dedi.
15.09.2022 Ekonomi
Geçen sene kilosu 70 lira olan sardalya, 50 liradan tezgahlarda
Geçen sene kilosu 70 lira olan sardalya, 50 liradan tezgahlarda Çanakkale’de geçen sene kilosu 70 liraya kadar ulaşan sardalyanın kilosu 50 liradan tezgahlarda alıcı buluyor.
31.05.2022 Ekonomi

Benzer Haber Etiketleri

Karides ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki karides haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.