Karabuğday

Karabuğday

Son dakika Karabuğday haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Karabuğday ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Karabuğday haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Karabuğday

haberleri sayfasında son dakika yaşanan karabuğday gelişmeleri de dahil olmak üzere 76 karabuğday haberi bulunmuştur. Tüm karabuğday haberleri aşağıda listelenmiştir.
İlk Çinli tıpçılar kullandı, şimdi Türkiye'de revaçta:  Bağırsakları tertemiz yapıyor! FODMAPS oranı düşük, kan şekeri dengede kalıyor
İlk Çinli tıpçılar kullandı, şimdi Türkiye'de revaçta: Bağırsakları tertemiz yapıyor! FODMAPS oranı düşük, kan şekeri dengede kalıyor Son zamanlarda yapılan diyetlerde kendine muhakkak yer bulan karabuğday teknik olarak tahıl bile kabul edilmiyor. Çinli tıpçıların ilaç yapımında da kullandığı karabuğday ravent familyasına ait bir bitki. Ancak her şekilde insan sağlığına iyi gelen faydalara sahip. Bu mucizeye gelin birlikte bakalım.
20.05.2024 Yaşam
Aslında tahıl değil meyve: Vücudun üretmediği 8 temel asit içeriyor! Bir kasesi karaciğerin tüm yükünü alıyor; süper alkali gıda diye geçiyor
Aslında tahıl değil meyve: Vücudun üretmediği 8 temel asit içeriyor! Bir kasesi karaciğerin tüm yükünü alıyor; süper alkali gıda diye geçiyor Türkiye'de mutfaklarda bugüne kadar kullanılmayan 1 bitki, Tarım ve Orman Bakanlığı'ndan onay aldı. Süper alkali gıda olarak literatürde geçen bu besin canlandırıcı enzimlerle dolu. Yemiş gibi bir tadı var ancak dolgun ve yumuşak. İnsan sağlığına olan etkileriyse saymakla bitmiyor. Yüksek oranda lesitin içeriğiyle beyni güçlendiren süper gıda olarak geçiyor. 'Tam besin' denilen nimetlerden olan bu gıda, yaşam gücü potansiyeli açığa çıkarıyor. İşte karaciğerin yükünü alan o besin...
30.04.2024 Yaşam
Magnezyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Magnezyum Barındıran Gıdalar Listesi...
Magnezyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Magnezyum Barındıran Gıdalar Listesi... Magnezyum içeren besinlerin başında avokado gelirken muz, ıspanak, kuru baklagiller ve bitter çikolata da eşlik eder. Magnezyum vücut tarafından üretilmediği için mutlaka takviye olarak alınmalıdır.
27.01.2024 Yaşam
Bu çayı içen yapay zekayla yarışıyor! Japonlar keşfetti, Türkler saldırıyor: Enerji veriyor, halsizlik bırakmıyor!
Bu çayı içen yapay zekayla yarışıyor! Japonlar keşfetti, Türkler saldırıyor: Enerji veriyor, halsizlik bırakmıyor! Uzakdoğu'nun en zeki milleti olan Japonlar işin sırrını biliyor. Yaratıcılığın asıl nedeni bu içecekmiş! Bağışıklık sistemini güçlendiren bu içecek, içeni adeta iğne ipliğe döndürüyor. Gün boyu halsizlik ve yorgunluk bırakmıyor.
14.12.2023 Yaşam
Uzmanından glutensiz beslenenlere yeni öneri! Mutlaka tüketin
Uzmanından glutensiz beslenenlere yeni öneri! Mutlaka tüketin Vitamin ve mineral açısından oldukça zengin olan karabuğdayın özellikle gluten hassasiyeti olanlar ve çölyak hastaları tarafından tüketilmesi gerektiğini söyleyen Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Öğr. Gör. Zeynep Şeyda Bilim, karabuğdayın bir buğday çeşidi olmadığını belirterek, “Gluten hassasiyeti ve çölyak hastalığına sahip olanlar; buğday, çavdar ve arpa içeren besinlerin yanı sıra gluten bulunan diğer tüm besinlerden kaçınmalıdır” açıklamasında bulundu.  
9.08.2023 Sağlık
İnsülin duyarlılığını artırıyor, kan şekerini düşürüyor! Diyabet ve kalp hastaları için şifa
İnsülin duyarlılığını artırıyor, kan şekerini düşürüyor! Diyabet ve kalp hastaları için şifa İnsülin duyarlılığını artırıyor, kan şekerini düzenliyor. Kalp ve damar hastalıklarına iyi geliyor, tip 2 diyabet ile savaşıyor. Lif açısından zengindir, diyabetlilere şifa oluyor. Kan şekerinin uzun süre yüksek olması pek çok organ ve doku için tehlikelidir. Tedavi edilmeyen hiperglisemi uzun vadede şu komplikasyonlara neden olabilir. İşte kan şekerini düşürüp, insülin duyarlılığını artıran besinler...
25.01.2023 Sağlık
Anne olmayı düşünüyorsanız bazı besinlerden uzak durun
Anne olmayı düşünüyorsanız bazı besinlerden uzak durun Beslenme ve Diyet Uzmanı Gözde Gence Kırtız, hamile kalmak isteyenlere beslenme tavsiyelerinde bulundu. Bu tavsiyelerin başında işlenmiş gıdalardan kaçınmak, şekerli gıdalardan uzak durmak, Akdeniz tipi beslenmek ve mutlaka düzenli egzersiz yapmak geliyor.
24.11.2022 Sağlık
Tatilde kilo almamak için 5 öneri
Tatilde kilo almamak için 5 öneri   Birçok insan tatilden evine kilo alarak dönüyor. Tatilde yapılan bazı hataların rutin beslenme düzenini bozduğunu söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Başak İnsel Aydın, tatilde yeme-içmeyi abartmayıp eve kilo alarak dönmemenin 5 yolunu açıkladı:
12.07.2022 Sağlık
Astım krizlerine beslenme ile çözüm! Astım hastaları hangi besinleri tüketmeli?
Astım krizlerine beslenme ile çözüm! Astım hastaları hangi besinleri tüketmeli? Denizli Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Zahide Alaçam, dünyada her yıl 400 binden fazla astıma bağlı ölüm olduğunu belirterek astım hastalığı hakkında bilgi verdi, astımı olan hastaların nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda önerilerde bulundu.
26.05.2022 Sağlık
Kan şekerini kontrol ediyor, yüksek tansiyonu düşürüyor! Gluten içermiyor, çölyak hastaları...
Kan şekerini kontrol ediyor, yüksek tansiyonu düşürüyor! Gluten içermiyor, çölyak hastaları... Et yerine öneriliyor, protein değeri oldukça yüksek. Kansere karşı koruyucu, düşük yağ içeriyor, gluten içermiyor. Çölyak hastalarına şifa, kolesterol düşürücü etkisi bulunuyor, kalp dostu olarak biliniyor, düzenli kullanımda hipertansiyon riskini de azaltıyor. Kansızlığa karşı faydalı, kan şekerini kontrol ediyor. Kilo vermeye yardımcı oluyor, Cilt ve saça çok faydalı olan bu besin, karaciğer yağlanmasına karşı önleyici etkiye de sahiptir. İşte tam bir karaciğer dostu olan mucize besinin faydaları...
1.05.2022 Sağlık
Ramazan’da göğüste ağrılı yanma ve kabızlık varsa dikkat! Uzmanı uyardı!
Ramazan’da göğüste ağrılı yanma ve kabızlık varsa dikkat! Uzmanı uyardı! Ramazan ayı boyunca çoğu insanın normalde tükettiğinden daha ağır ve zengin çeşitli yiyeceklere meyilli olduğunu belirten uzmanlar, dini olarak da tavsiye edilen hurmanın kan basıncını düşürdüğünü, kalp hastalığı ile kolon kanseri riskini azalttığını ve kabızlığı giderdiğini ifade ediyor. Ramazan’da su ihtiyacının çaydan karşılanmaması gerektiğini belirten uzmanlar, suyun iftarda, sahurda ve iftar ile sahur arasında bölünerek tüketilmesini öneriyor. Daha uzun tokluk hissi için sahurda lifli besinler tüketilmesi ve iftarda ise çorba ile başlanarak az yağlı yemekler tercih edilmesi tavsiye ediliyor.
1.04.2022 Ramazan
Rusya-Ukrayna savaşında son durum... Kiev yakınlarına gelen Rus tankları pusuya düşürüldü...
Rusya-Ukrayna savaşında son durum... Kiev yakınlarına gelen Rus tankları pusuya düşürüldü... Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan kanlı savaşta 15. güne girildi. Bölgeden çatışma haberleri gelmeye devam ediyor. Ukrayna, Mariupol çocuk hastanesine yapılan saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu üç kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. IMF, Ukrayna'ya 1.4 milyar dolar tutarındaki acil durum finansmanını onaylarken ABD'den korkunç bir uyarı geldi.. Kiev yakınlarına kadar gelen Rus konvoyu ise göstere göstere pusuya düşürüldü.
10.03.2022 Dünya
Ukrayna, gıda kıtlığı riskine karşı bazı ürünlerin ihracatını askıya aldı
Ukrayna, gıda kıtlığı riskine karşı bazı ürünlerin ihracatını askıya aldı Ukrayna hükümeti, Rusya ile devam eden savaşın ardından ülkede gıda kıtlığı riski nedeniyle, aralarında et, yulaf ve şeker dahil olmak üzere bazı gıda ürünlerinin ihracatını askıya alma kararı aldığını duyurdu.
7.03.2022 Dünya
Ekmek ile ilgili flaş gelişme! Yüzde 110 arttı
Ekmek ile ilgili flaş gelişme! Yüzde 110 arttı Ekmek ile ilgili flaş detay. Ekmek, binlerce yıldır insanoğlunun en temel besinleri arasında. Ancak Türk halkını dünyadaki ülkeler arasında zirveye taşıyan ekmek tüketimi üzerindeki tartışmaların ardı arkası kesilmiyor. Buna son olarak 30 gün ekmek yememenin yararlı olduğu iddiası da eklendi. Uzmanlar ise Türkiye'de son 50 yılda ekmek tüketiminin yüzde 55 azalmasına rağmen obezitenin yüzde 110 arttığını söylüyor.
7.02.2022 Gündem
Yılda 62 milyon lira kazandırıyor, hepsi şifalı! Bakanlık onay verdi ve...
Yılda 62 milyon lira kazandırıyor, hepsi şifalı! Bakanlık onay verdi ve... Yılda 62 milyon lira gelir elde ediliyor, 3 bin 500 türden 427’si Muğla’da yetişiyor. Bakanlık onay verdi, Türkiye’nin en büyük bahçeleri oluşturuldu. Defne, Adaçayı, Keçiboynuzu, Salep, Meşe Palamudu ve Sığla Ağacı... Hepsinin şifası kanıtlandı, çoğu kozmetik ve ilaç sektörünün vazgeçilmezleri arasında. ‘Itri-Tıbbi, Aromatik ve Boya Bitkilerinin Üretiminin Yaygınlaştırılıp Geliştirilmesi’ projesi kapsamında Muğla coğrafyasına uyumlu yeni türlerin üretimi çalışmaları da sürüyor.
1.02.2022 Ekonomi
Eliminasyon diyeti ne için yapılır? Eliminasyon diyeti nasıl yapılır? Eliminasyon diyet listesi!
Eliminasyon diyeti ne için yapılır? Eliminasyon diyeti nasıl yapılır? Eliminasyon diyet listesi! Eliminasyon diyeti; insan vücudunda şişkinlik gibi rahatsızlıklar veren gıdaların bulunmasına imkan tanınmasını sağlayıp, bireyin diyet listesinden çıkarmasına yardımcı olan bir diyettir. Gıdaların sindirilmediği vaziyetlerde bağırsaklarda mayalanma süreci başlar. Bu durum yüzünden şişkinlik, kimi durumlarda ise alerjilere neden olmaktadır. Eliminasyon diyeti sayesinde vücutta hassasiyete sebep olacak gıdalar deneme ve yanılma metoduyla tespit edilir. Peki eliminasyon diyeti nedir, nasıl yapılır? İşte tüm detayları ile eliminasyon diyeti…
13.01.2022 Sağlık
Magnezyum uyku kalitesini artırıyor!
Magnezyum uyku kalitesini artırıyor! Sinir sistemi üzerinde önemli bir rol oynayan magnezyum, kişiyi sakinleştiren mekanizmaları harekete geçirmeye, ayrıca uykuyu engelleyebilecek kaygı ve depresyonun hafifletilmesine yardımcı oluyor. Magnezyumun sinir sistemini sakinleştirmeye destek olarak vücudu ve zihni uykuya hazırlamaya yardımcı olduğuna dikkat çeken Dr. Diyetisyen Çağatay Demir, “Birçok lezzetli yiyecek ihtiyaçduyduğunuztüm magnezyumu sağlayabilir” diyor.
10.11.2021 Sağlık
Protein tüketimine dikkat yağ yapıyor!
Protein tüketimine dikkat yağ yapıyor! Spor yapsak bile fazlasını yağa dönüştürdüğümüz proteinleri günlük kaç gram olarak almalıyız, protein zehirlenmesi yaşamamak için nelere dikkat etmeniz gerekir, proteini nasıl daha rahat sindirebiliriz?
9.10.2021 Sağlık
Anne sütünü artıran besinler nelerdir?
Anne sütünü artıran besinler nelerdir? Hamilelik döneminde beslenme bebeğin sağlıklı bir şekilde dünyaya gelmesi için ne derece önemli ise, emziklilik dönemindeki beslenmede o derece önemlidir.
30.09.2021 Sağlık
'Karabuğday' sevinci! Bir ilk...
'Karabuğday' sevinci! Bir ilk... Erzurum'da ilk kez üretimi yapılan çölyak, diyabet ve bir çok hastalığa iyi gelen 'Karabuğdayın ilk hasadı sevindirdi. Arkadaşıyla birlikte 70 dönüm araziye karabuğday eken Adem Çavuşoğlu, "Karabuğday, Orta Asya'da gelen bir bitki. Çin, Kazakistan ve Japonya'da üretilmeye başlamış. Zamanla Amerika ve Avrupa ülkelerine yayılmış. Şuan o bölgelerde çok popüler ve oldukça fazla tüketiliyor. Kuraklığı seven bu bitkiyi Erzurum'da ilk biz yetiştirdik. Ekerken maliyeti düşük ama biçtikten sonra buğdaya oranla çok daha fazla kazanç elde edilebilecek bir ürün" dedi.
26.09.2021 Gündem
Mevsim değişikliklerinde bağışıklığı güçlendirmenin yolları
Mevsim değişikliklerinde bağışıklığı güçlendirmenin yolları Sonbaharı karşılarken fiziksel aktiviteler azalıyor, havaların da serinlemesiyle enfeksiyon riski artıyor. Bağışıklık sistemi kabaca vücuda giren hastalık yapıcı mikropları ortadan kaldırmak için savaşan bir işleyiş düzeni olarak tanımlanabilir. Bağışıklığın zaman zaman çeşitli faktörlerden etkilenerek zayıf duruma düşebildiğini ve buna bağlı olarak da bazı hastalıkların ağır veya tekrar tekrar yaşanabildiğini söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, özellikle mevsim geçişleri ve sonbaharda bağışıklığı güçlendirmenin yollarını paylaştı.
19.09.2021 Sağlık
Tatil kilolarının yağa dönüşmesine izin vermeyin!
Tatil kilolarının yağa dönüşmesine izin vermeyin! Uzun bir yaz tatili sonrasında alınan kilolar için vakit kaybetmeden dengeli beslenmeye geçilmesi önemli. Tatilde alınan kiloların kalıcı yağlara dönüşmeden erken dönemde önlem almanın önemli olduğunu belirtten Uzman Diyetisyen Dilara İsmailoğlu, fazla kilolardan kurtulmak için alınması gereken önlemleri anlattı.
26.07.2021 Sağlık
Kurban etini bekletmeden yemek zararlı mı? Kurban etini nasıl pişirmeliyiz?
Kurban etini bekletmeden yemek zararlı mı? Kurban etini nasıl pişirmeliyiz? Bayramlar beslenme düzenimizin değiştiği özellikle şerbetli tatlı ve hamurişi tüketimimizin arttığı özel günler. Kurban Bayramı’nda bunlara ek olarak et tüketimi de artıyor. Ancak bu yiyecekleri doğru şekilde ve uygun miktarlarda tüketmediğimizde sindirim problemleri, mide ağrısı, kabızlık, şişkinlik, tansiyon yükselmesi gibi sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalıyoruz. Beslenme ve Diyet Uzmanı Melike Şeyma Deniz “Kalp-damar, yüksek tansiyon, diyabet, böbrek hastalığı gibi herhangi bir hastalığı olanlar başta olmak üzere herkes beslenmede hata yapmadan bu süreci geçirmeye dikkat etmeli. Özellikle son 1.5 yıldır pandemi gölgesinde geçirdiğimiz bayramlarımızda güçlü bir bağışıklık sistemi için doğru beslenmeye önem vermemiz gerektiğini unutmamak gerekiyor. Aşırı şeker ve yağ tüketimi gibi beslenme hataları ile bağışıklığımızı düşürmemeye dikkat etmek de önceliklerimizden olmalı” diyor.
15.07.2021 Sağlık
Halsizliği gideren ve yazın sıvı ihtiyacını karşılayacak 10 besin
Halsizliği gideren ve yazın sıvı ihtiyacını karşılayacak 10 besin Aşırı yaz sıcakları vücutta sıvı kaybına neden oluyor. Sıcaklarda susuz kalmanın halsizlik, baş ağrısı ve konsantrasyon bozukluğu gibi sorunlara yol açtığına dikkat çeken Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayşe Sena Binöz, yazın sıvı ihtiyacını karşılamaya destek olacak 10 besini anlattı.
7.07.2021 Sağlık
Glütensiz diyette kardiyovasküler riske dikkat
Glütensiz diyette kardiyovasküler riske dikkat Glütensiz diyetin kişilerde protein, diyet posası, vitamin ve mineraller gibi bazı besin ögesi eksikliklerine neden olabileceğine dikkati çeken Uzman Diyetisyen Sedef Aksu, “Glütensiz besinlerin yağ içeriği yüksek olduğundan, kardiyovasküler risk faktörleri açısından da dikkatli olunması gerekir. Glütensiz diyetlerde sık görülen besin ögesi yetersizliklerini önlemek için glüten içermeyen ve besin ögeleri açısından zengin alternatif tahılların tüketilmesinin yanı sıra, posa ve birçok besin ögesinden zengin sebze, meyve ve kurubaklagil tüketimine de önem gösterilmelidir” dedi.
26.05.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Karabuğday ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki karabuğday haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.