Kan Kanseri

Kan Kanseri

Son dakika kan kanseri haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kan kanseri ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kan kanseri haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kan Kanseri

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kan kanseri gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.132 kan kanseri haberi bulunmuştur. Tüm kan kanseri haberleri aşağıda listelenmiştir.
İdrardaki bozulmalar kan kanseri habercisi olabilir
İdrardaki bozulmalar kan kanseri habercisi olabilir Sık idrara çıkma, idrar yaparken yanma, kanama, idrar kaçırma, ani sıkışma, gibi şikayetlerle kendini gösteren mesane kanseri ile ilgili bilgi veren Üroloji Uzmanı Op. Dr. Hilmi Çelik, hastalıkta erken teşhis ve tedavinin önemine dikkat çekti.
21.10.2023 Sağlık
Ev sahibi kirayı 2 bin liradan 15 bin liraya yükseltti! 2 çocuklu kadını kapı dışarı etti
Ev sahibi kirayı 2 bin liradan 15 bin liraya yükseltti! 2 çocuklu kadını kapı dışarı etti Bursa’da 3 yıl önce eşinden boşanan 2 çocuk sahibi anne, hastalıkla uğraşırken, bir yandan da evsiz kaldı. 2 bin lira olan kirasını 15 bin liraya çıkaran ev sahibi, anneyi ve çocuklarını mahkeme kararıyla kapı dışarı etti. Mağdur anne, mahkeme kararının kendisine tebliğ edilmediğini öne sürdü.
31.05.2023 Yaşam
Efsane oyuncu üzücü haberi duyurdu: Kanser tedavisi görüyorum
Efsane oyuncu üzücü haberi duyurdu: Kanser tedavisi görüyorum Sinema dünyasının yaşayan efsanelerinden biri olarak nitelendirilen oyuncu Jane Fonda'dan önce üzücü haber geldi. Oyuncu, kansere yakalandığını açıkladı. Fakat hemen ardından da bunun tedavi edilebilir bir tür olduğunu ve kemoterapiye başladığını ekledi.
3.09.2022 Magazin
Putin kan kanserine yakalandı! Şoke eden iddia
Putin kan kanserine yakalandı! Şoke eden iddia Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yakın bağları olan bir oligarka ait ses kayıtları ortaya çıktı. Kayıtlarda Rus oligark Batılı iş ortağına, Putin'in kan kanseri olduğunu söylerken duyuldu. Bununla birlikte, Putin son zamanlarında çekilen fotoğraf ve videolarında kontrolsüz br şekilde titrerken ve sürekli olarak bir yere tutunma ihtiyacı duyarken görüldü.
17.05.2022 Dünya
Rus Oligark Putin'in nasıl öleceğini açıkladı: Hepimiz bunu umuyoruz!
Rus Oligark Putin'in nasıl öleceğini açıkladı: Hepimiz bunu umuyoruz! Ukrayna ve Rusya arasında devam eden savaşın 80’inci gününe girildi. İşgalin ilk gününden beri verdiği kararlar ve açıklamalarıyla gündemden düşmeyen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin bu kez de sağlığıyla ilgili olarak manşetlere taşındı. Basının eline geçen ses kayıtlarında söylenenler adeta duyanı şaşkına çevirdi…
14.05.2022 Dünya
Müzik kanser tedavisine bağlı yorgunluğu azaltıyor
Müzik kanser tedavisine bağlı yorgunluğu azaltıyor Kanser hastalarında yorgunluk oldukça sık rastlanan önemli bir sorun olmasına rağmen bu sorunun tedavisine yönelik tedavi yöntemleri oldukça kısıtlı. Yakın zamanda kansere bağlı yorgunluk şikayetiyle hastaneye yatırılan hastalara müzik tedavisi yapılmasıyla ilgili bir çalışmanın sonuçlarını açıklayan Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Serdar Turhal, “ABD’deki Memorial Sloan Kettering Kanser Merkezi’nde 436 hasta ile gerçekleştirilen araştırmaya göre tamamlayıcı tıp uygulamaları içerisinde 20-30 dakika uygulanan aktif müziğin, hastaların yorgunluklarının azalmasına katkıda bulunduğu gösterilmiştir” açıklamasında bulundu.
29.09.2021 Sağlık
Metin Çekmez, ağabeyi Dinçer Çekmez ile aynı kaderi paylaştı
Metin Çekmez, ağabeyi Dinçer Çekmez ile aynı kaderi paylaştı Türkiye'nin yakından tanıdığı usta oyuncu Metin Çekmez, tedavi gördüğü Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Bugün Kuşadası'nda toprağa verilecek oyuncu, 2013 yılında vefat eden ağabeyi Dinçer Çekmez ile aynı kaderi paylaştı.
26.08.2021 Magazin
Mide kanseri bu yöntemle tedavi edilebiliyor! Ensokopik Submukozal Diseksiyon(ESD) nedir?
Mide kanseri bu yöntemle tedavi edilebiliyor! Ensokopik Submukozal Diseksiyon(ESD) nedir? Gastroenteroloji ve Hepatoloji Uzmanı Doç. Dr. Eylem Karatay, mide kanseri tedavisi hakkında bilinmesi gerekenleri anlattı.
1.07.2021 Sağlık
Lösemiyi yenen gençlerin başarı hikâyesi on binlere umut oluyor!
Lösemiyi yenen gençlerin başarı hikâyesi on binlere umut oluyor! Bir hastane odasında tedavileri devam ederken LÖSEV ile tanışan çocukların başarı hikayeleri, şimdi lösemi mücadelesi veren on binlere umut oluyor.
2.05.2021 Sağlık
Ucuz diye alınıyor ama kansere sebep oluyor!
Ucuz diye alınıyor ama kansere sebep oluyor! İstanbul'da jandarma ve polisin peş peşe yaptığı sahte parfüm operasyonu sonrası uyarıda bulunan Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Şule Güngör, “Sahte parfüm sadece cilt hastalıklarına yol açmıyor. En büyük yanılgı bu. Cilt hastalıklarından kan hastalıklarına kadar, mesane kanserine kadar her türlü kanserojen hastalığa yol açabilir. Çünkü kullandığımız ürün sinsi sinsi her gün dolaşımımıza geçerek bir sürü organımızı etkileyebilir" dedi.
16.04.2021 Yaşam
Çocukluk çağı kanserlerinde tedavi oranları artıyor
Çocukluk çağı kanserlerinde tedavi oranları artıyor Çocukluk çağı kanserleri ile ilgili bilgi veren Prof. Dr. Tunç Fışgın, en sık rastlanan türlerin kan kanseri (lösemi) olduğunu söyleyerek, erken tanı ve doğru tedavi ile Türkiye’de 1 yılda lösemilerde yüzde 80’in üzerinde tam tedavi sağlanabildiğini kaydetti.
13.04.2021 Sağlık
Tamamen iyileşen kanser türlerinin sayısı artıyor
Tamamen iyileşen kanser türlerinin sayısı artıyor Yeditepe Üniversitesi Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kuzhan???????, kanserin, iç hastalıkları içinde iyileşme oranı en yüksek olan hastalıklar arasında olduğunu belirterek, "Tüm kanser olgularının üçte biri tamamen iyileşmektedir." dedi.
7.04.2021 Sağlık
Her akıllı ilaç her kanser tedavisinde uygulanamaz
Her akıllı ilaç her kanser tedavisinde uygulanamaz Kanser tedavisinde çığır açan akıllı ilaçlarla ilgili açıklamalar yapan Doç. Dr. Ömür Gökmen Sevindik, "Akıllı ilacın en büyük avantajı çok daha yüksek etkinlik göstermesi, yan etki profilinin çok kolay tolere edilebilmesi, hastayı sürekli hastaneye gelmek durumunda bırakmamasıdır. Son genetik çağın gelişmeleri doğrultusunda kendi T hücrelerimizi de, virüsleri de kanser hücrelerine karşı programlamaya başladık. Ancak her akıllı ilaç her kanser tedavisinde uygulanamaz" dedi.
7.01.2021 Sağlık
SGK'dan 24 ay maaş! Başvuru yapmak gerekiyor
SGK'dan 24 ay maaş! Başvuru yapmak gerekiyor SGK harekete geçti. O kişilere maaş bağlanıyor. 24 aya kadar devam ediyor. SGK'dan maaş alabilmek için belirli şartları taşıyor olmak gerekiyor. SGK tedavisi zor hastalıklara maruz kalan sigortalılara maaş bağlıyor. SGK'nın hastalara bağlayacağı maaşın şartları belli oldu. Bunun için gerekli ilk ve en önemli şart, çalışma gücünde en az yüzde 60 kayıp olduğuna dair ‘sağlık kurulu raporu’. Rapor için il veya ilçedeki SGK merkezlerine başvuru yapılıyor. Kişi buradan da yetkili hastanelere sevk ediliyor. Her engelli, malul sayılmıyor çünkü burada belirleyici olan işgücü kaybının yüzde 60 ve yukarı olması. Kişi, çalışma gücünde en az yüzde 60 kayıp olduğunu belgelerse ve en az 1800 gün prim ödemişse maaşa hak kazanıyor.
27.12.2020 Ekonomi
Çocukluk çağı kanserlerinde lösemi ilk sırada!
Çocukluk çağı kanserlerinde lösemi ilk sırada! Son yıllarda dünyada çocukluk çağı kanserlerinde büyük bir artış görülüyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre, dünyada yılda 300 bin çocuğa kanser tanısı konuluyor. Her yaşta görülebilen çocukluk çağı kanserlerinde ise ilk sırayı lösemi alıyor. Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Gül Nihal Özdemir, çocuklarda ateş ve halsizlik gibi bulguların sürekli görülmesi halinde mutlaka bir uzmana başvurmak gerektiğini belirtiyor. Peki, Çocuklarda hangi kanser türleri görülüyor? İşte çocukluk çağı kanserleri hakkında bilmeniz gerekenler...
6.12.2020 Sağlık
SGK'dan hastalara maaş! 24 ay...
SGK'dan hastalara maaş! 24 ay... SGK'dan hastalara güzel haber geldi. SGK tedavisi zor hastalıklara maruz kalan sigortalılara maaş bağlıyor. SGK'nın hastalara bağlayacağı maaşın şartları belli oldu. Bunun için gerekli ilk ve en önemli şart, çalışma gücünde en az yüzde 60 kayıp olduğuna dair ‘sağlık kurulu raporu’. Rapor için il veya ilçedeki SGK merkezlerine başvuru yapılıyor. Kişi buradan da yetkili hastanelere sevk ediliyor. Her engelli, malul sayılmıyor çünkü burada belirleyici olan işgücü kaybının yüzde 60 ve yukarı olması. Kişi, çalışma gücünde en az yüzde 60 kayıp olduğunu belgelerse ve en az 1800 gün prim ödemişse maaşa hak kazanıyor.
19.11.2020 Çalışma Hayatı
"Diş eti kanaması kan kanserini işaret edebilir"
"Diş eti kanaması kan kanserini işaret edebilir" Kan kanserinin en yaygın görülen belirtsinin diş ati kanaması olduğunu söyleyen Dr. Öğr. Üyesi Begüm Alkan, “Kan kanseri diş etinde artmış ödem, kızarıklık ve kanama şeklinde belirti verir. Kötü huylu kan hücreleri diş etine birikir, dokular şişer ve diş eti büyümüş gözükür” dedi.
16.11.2020 Sağlık
Çocukların vücudunda çıkan morluklar lösemi belirtisi olabilir
Çocukların vücudunda çıkan morluklar lösemi belirtisi olabilir Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hematoloji Onkoloji Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Küpesiz, çocukların vücudunda görülen morlukların, burun ve diş eti kanamasının da löseminin belirtisi olabildiğini bildirdi.
11.11.2020 Sağlık
Kovid-19 şüphesiyle gitti, hastanede lösemi olduğunu öğrendi
Kovid-19 şüphesiyle gitti, hastanede lösemi olduğunu öğrendi Malatya'da, yüksek ateş, halsizlik, nefes darlığı, baş dönmesi yaşayan ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) şüphesiyle hastaneye başvurduğunda kan kanseri teşhisi konulan 14 yaşındaki Yunus Emre Gözen, sağlığına kavuşmak ve eski günlerine dönebilmek için mücadele veriyor.
10.11.2020 Sağlık
Lösemi hastası çocukların iyileşme oranları artıyor
Lösemi hastası çocukların iyileşme oranları artıyor Doç. Dr. Elif Ümit, "Eskiden hastalar tedavi olsalar da kısa bir ömür ile ifade edilirdi, şimdi tedavi yöntemlerinin gelişmesiyle özellikle çocuklarda yaşam süreleri uzadı, tamamen iyileşme oranları arttı" dedi.
8.11.2020 Sağlık
Radyasyona ve bazı kimyasallara maruziyet lösemi riskini artırabiliyor
Radyasyona ve bazı kimyasallara maruziyet lösemi riskini artırabiliyor Çocukluk çağında en sık görülen kanser türü olan lösemilerde, bazı çevresel faktörlerin etkili olabileceği belirtildi.
6.11.2020 Sağlık
Dilay Kemer kimdir? Dilay Kemer kaç yaşındaydı? Fenerbahçe'nin acı günü!
Dilay Kemer kimdir? Dilay Kemer kaç yaşındaydı? Fenerbahçe'nin acı günü! Bir süredir kanser tedavisi gören Fenerbahçe TV sunucusu Dilay Kemer hayatını kaybetti. Peki, Dilay Kemer kimdir? Dilay Kemer kaç yaşındaydı? Dilay Kemer'in hastalığı neydi? İşte Dilay Kemer ile ilgili bilgiler...
30.10.2020 Gündem
Ünlü sporcu hakkında şok iddia! 'Beni evlilik vaadiyle kandırıp paramı aldı'
Ünlü sporcu hakkında şok iddia! 'Beni evlilik vaadiyle kandırıp paramı aldı' Tanıştığı eski futbolcu, teknik direktör ve spor yorumcusu Önder Deniz Kolgu'nun kendisini evlenme bahanesiyle kandırarak binlerce lira para aldığını ileri süren Z.U. adlı iş kadını eski erkek arkadaşı hakkında dolandırıcılık ve tehdit suçlarından savcılığa suç duyurusunda bulundu. Eski futbolcunun tefecilere olan borcu bittiğinde evleneceklerini, çocukları olacağını, yuva kuracaklarını söyleyerek kendisini kandırdığını söyleyen Z.U, ilişkisi olduğu birçok kadını da aynı şekilde dolandırdığını iddia etti.
17.08.2020 Gündem
Serie A'da rekabet artsa da şampiyon değişmedi!
Serie A'da rekabet artsa da şampiyon değişmedi! Juventus, üst üste 9. lig şampiyonluğuna ulaşarak, erişilmesi güç bir rekora imza attı. Kovid-19 salgını nedeniyle sezona 103 günlük zorunlu ara verildi. Pandemi sonrası dönemde en iyi çıkış yapan takım Milan oldu. Lecce, Brescia ve Spal, lige veda etti. Ciro Immobile, 36 golle lig tarihi rekorunu egale ederek gol krallığına ulaştı.
3.08.2020 İtalya
"Sigara sinir sistemini de bozuyor"
"Sigara sinir sistemini de bozuyor" Dünyada her yıl 30 milyon genç sigaraya başlıyor. Birçok hastalığı tetikleyen sigaranın sinir sistemine de etkisi olduğunu söyleyen Prof. Dr. Fevzi Sefa Dereköy, “Sigara dumanı gaz ve katran karışımından ibaret olup yaklaşık 1000 civarında bileşenden oluşur. Bu karışımda başlıca kanser yapıcılar, tahriş ediciler, nikotin ve toksik (zehirleyici) gazlar bulunur. Nikotin sinir sistemi üzerine etkilidir; kalp hızını ve kan basıncını artırırken, damarları büzer, kanda yağları çoğaltır” dedi.
7.06.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kan Kanseri ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kan kanseri haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.