Kalp Çarpıntısı

Kalp Çarpıntısı

Son dakika Kalp çarpıntısı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Kalp çarpıntısı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Kalp çarpıntısı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kalp Çarpıntısı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kalp çarpıntısı gelişmeleri de dahil olmak üzere 169 kalp çarpıntısı haberi bulunmuştur. Tüm kalp çarpıntısı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Çocuklar ceplerini doldurdu ama kalp çarpıntısına neden oluyor! Uzmanı uyardı ve tek tek nedenlerini sıraladı!
Çocuklar ceplerini doldurdu ama kalp çarpıntısına neden oluyor! Uzmanı uyardı ve tek tek nedenlerini sıraladı! Ramazan Bayramı namıdiğer Şeker Bayramı en çok çocukları sevindiriyor. Bayram harçlıkları alındı, çeşit çeşit şeker ve çikolatalar toplantı. Ağızlar tatlanırken, uzmanı yüksek miktarda şeker tüketimine dikkat çekti. Kardiyoloji Uzman Dr. Muharrem Arslandağ, “Çocuklarda kalp çarpıntısı, yetişkinlerde olduğu gibi birçok farklı nedenle ortaya çıkar” dedi ve şeker ve kafein tüketimine karşı aileleri uyardı.
12.04.2024 Yaşam
Kafein ile ilgili yapılan açıklamalar için kritik uyarı geldi
Kafein ile ilgili yapılan açıklamalar için kritik uyarı geldi Son zamanlarda sağlık sektöründe online mecralar vasıtasıyla gündeme gelen, siyah ve yeşil çay arasında bir fark yok hatta kafeinin ilaç kullanılan hastalıklara bile iyi geldiği tarzda açıklamalara Prof. Dr. Okan Yıllar’dan “Medyatik olmak adına genel geçer sağlık açıklamaları sakıncalı sonuçlar doğurabilir” uyarısı geldi.
15.02.2024 Gündem
Folat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Folat Barındıran Gıdalar Listesi...
Folat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Folat Barındıran Gıdalar Listesi... Folat, sekiz B vitamininden biri olan B9'un diğer bir adıdır. Folot birçok gıdada doğal olarak bulunur. Güçlendirilmiş gıdalarda folik asit formunda da bulunabilir. Yumurtalar, baklagiller, turunçgiller ve güçlendirilmiş tahıllar folat içeren gıdalardandır.
1.02.2024 Yaşam
Magnezyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Magnezyum Barındıran Gıdalar Listesi...
Magnezyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Magnezyum Barındıran Gıdalar Listesi... Magnezyum içeren besinlerin başında avokado gelirken muz, ıspanak, kuru baklagiller ve bitter çikolata da eşlik eder. Magnezyum vücut tarafından üretilmediği için mutlaka takviye olarak alınmalıdır.
27.01.2024 Yaşam
Nefes Darlığı Nasıl Geçer? Nefes Darlığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Nefes Darlığı Nasıl Geçer? Nefes Darlığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Günümüzde pek çok hastalık belli belirtiler göstermektedir. Nefes darlığı da en yaygın görülen hastalıklar arasında yer alır. Kişinin yeteri kadar nefes alamaması sonucu ortaya çıkan nefes darlığı, psikolojik olabildiği gibi göğüs hastalıklarından da kaynaklanmaktadır. 
8.01.2024 Sağlık
Kalp Çarpıntısı Nasıl Geçer? Kalp Çarpıntısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Kalp Çarpıntısı Nasıl Geçer? Kalp Çarpıntısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Kalp çarpıntısı, aritmi olarak da bilinmektedir ve en fazla dikkat edilmesi gereken rahatsızlıklar arasında yer almaktadır. Kişinin kalp çarpıntısı yaşaması durumunda sakin olması ve derin derin nefes alması gerekmektedir. Çarpıntı yaşayan kişinin su içerek derin bir nefes almasının ardından soğuk bir suyla yüzünü yıkaması da iyi gelecektir. 
3.01.2024 Sağlık
Öfkelendiğinizde bu 10 yöntemi deneyin! Farka inanamayacaksınız!
Öfkelendiğinizde bu 10 yöntemi deneyin! Farka inanamayacaksınız! Öfkeliyken stres hormonlarının salındığını ve bu karıncalanma hissinin, kalp çarpıntısı, göğüste sıkışma, baş ağrısı, başta baskı hissi ve ateş basması gibi birçok semptoma yol açabildiğini, uzun vadede ise bağışıklık sistemini olumsuz etkilediğini söyleyen Psikiyatrist Uzm. Dr. Gamze Ergil, “Öfke kontrol bozukluğu ile başa çıkabilmek mümkün. Sizi özellikle neyin öfkelendirdiğini fark ederseniz, baş etme yolunu da bulabilirsiniz” dedi.
14.10.2023 Sağlık
'Toksik Hanım'ın sırrı ortaya çıktı! ‘Her şeyin ilacı’ olarak kullandı hayatının sonu oldu...
'Toksik Hanım'ın sırrı ortaya çıktı! ‘Her şeyin ilacı’ olarak kullandı hayatının sonu oldu... Gloria Ramirez isimli kadın, bir gece fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Hastanedeki tüm doktorlar ve hemşireler iki çocuk annesi Ramirez’in hayatını kurtarmak için seferber olurken sağlık ekiplerin tek tek bayılması şok etkisi yarattı. Tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybeden Ramirez’e ne olduğunu anlamak için 3 kez otopsi yapan ekipler, aylar sonra kan donduran detaylara ulaştı.
4.07.2023 Dünya
Bu belirtilere dikkat edin! 'Uzamış COVID' geçiriyor olabiliriz
Bu belirtilere dikkat edin! 'Uzamış COVID' geçiriyor olabiliriz Yeni bir araştırmaya göre long COVID yani uzamış COVID geçirenlerin sayısı hiç de az değil. Yorgunluk, beyin sisi, baş dönmesi ve kalp çarpıntısı gibi geçmek bilmeyen bazı semptomlardan şikâyetçiysek uzamış COVID olma ihtimalini göz ardı etmemeliyiz. Uzun COVID hastaları arasında tanıdan 12 ay sonra yakınmaları devam edenlerin oranı ortalama yüzde 60’lara kadar ulaştı.
18.06.2023 Sağlık
Bu hareketler alenen flört! Erkeğin flört ettiğini gösteren 5 işaret
Bu hareketler alenen flört! Erkeğin flört ettiğini gösteren 5 işaret Kalp çarpıntısı varsa, ani duygu değişimleri yaşıyorsanız ve en basit hareketinden binlerce anlam çıkartmaya başladıysanız flörtün eşiğindesiniz demektir. Ancak bunun karşılıklı olup olmadığı konusunda tereddüt yaşıyorsanız bazı işaretler var. Bu flörtün devam edebilmesi için çift taraflı ilerlemesi gerektiğini ilişki uzmanları da dile getiriyor. Biz de gazetevatan olarak erkeğin flört ettiğini gösteren 5 işareti araştırdık.
27.05.2023 Sağlık
Anksiyete Nasıl Geçer? Anksiyete Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Anksiyete Nasıl Geçer? Anksiyete Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Anksiyete, kaygı bozukluğu olarak tıp literatürüne geçmiş psikolojik ir rahatsızlıktır. Anksiyete atakları, günlük yaşantıyı olumsuz etkileyen kaygı nöbetleri yaşanmasına sebebiyet verir. Tedavi edilmesi mümkün olan anksiyete, önlem alınmazsa yerini farklı psikolojik rahatsızlıklara bırakabilir.
24.03.2023 Sağlık
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener taburcu oldu
İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener taburcu oldu İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener 10.50'de taburcu olarak, tedavi gördüğü hastaneden ayrıldı. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Akşener'in hastaneye kaldırılmasına ilişkin "Başkanımızın sorumluluğu, ülkesine olan sevdası büyük. Karış karış ülkemizi gezen cesur insan bu süreçte biraz yoruldu istirahat edecek" dedi.
13.01.2023 Gündem
Meral Akşener hasta mı, neden hastanede, Akşener’in sağlık durumu nasıl? Hastaneye kaldırılan İYİ Parti liderinin rahatsızlığı ne?
Meral Akşener hasta mı, neden hastanede, Akşener’in sağlık durumu nasıl? Hastaneye kaldırılan İYİ Parti liderinin rahatsızlığı ne? Meral Akşener’in sağlık durumu nasıl, Akşener hasta mı, neyi var? İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "kalp çarpıntısı ritim bozukluğu" rahatsızlığı nedeniyle dün akşam hastaneye kaldırıldı. Hayati tehlikesi bulunmayan ve geceyi hastanede geçiren Akşener'in sağlık durumunun iyi olduğu aktarılırken, gün içinde taburcu olması bekleniyor. işte Meral Akşener'in sağlık durumu
13.01.2023 Gündem
Meral Akşener hastaneye kaldırıldı
Meral Akşener hastaneye kaldırıldı İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kalp çarpıntısı ritim bozukluğu nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hayati tehlikesi bulunmayan Akşener'in kontrol amaçlı geceyi hastanede geçireceği belirtildi. Akşener’in yarın taburcu edileceği bildirildi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i hastanede ziyarete geldi.
12.01.2023 Gündem
Vatman: Açlıktan gözüm kararmış veya bayılmış olabilirim
Vatman: Açlıktan gözüm kararmış veya bayılmış olabilirim  Eyüpsultan Alibeyköy'de İETT otobüsüne çarpan vatman Semi Özcan'ın savcılık ifadesi ortaya çıktı. Tutuklama istenen Özcan'ın, "Olay sabahında hiçbir şey yememiştim. Açlıktan gözüm kararmış veya bayılmış olabilirim. Kaç dakika baygın kaldığımı hatırlamıyorum. Çünkü kendime geldiğimde kullandığım tramvay İETT otobüsüne çarptığını ve olay yerine ambulansların geldiğini gördüm. Bayıldığım için tramvay ışıklarının yeşil mi kırmızı mı yandığını hatırlamıyorum. Normalde tramvay kabininde ivme kolunu manuel kullanırım. Bu güzergahta veya başka güzergahlarda daha önce başıma birçok kez sinyalizasyon arızaları gelmiştir" dediği öğrenildi.
6.12.2022 Yaşam
10 dakikada 12 enerji içeceği içti sonrası kabus!
10 dakikada 12 enerji içeceği içti sonrası kabus! Arkadaşlarına şov yapmak için 10 dakikada 12 enerji içeceği içen adam ölümle burun buruna geldi. Hastanede yapılan testler doktorları bile şaşırtan durumu ortaya çıkardı.
18.11.2022 Dünya
Fazla kilo ve varisler akciğer embolisi riskini artırıyor
Fazla kilo ve varisler akciğer embolisi riskini artırıyor Akciğer embolisi, genellikle bir kan pıhtısı nedeniyle bir veya daha fazla akciğer damarının tıkanması sonucu meydana geliyor. Akciğer embolisi hayati tehlikesi oldukça yüksek olan hastalıklar arasında yer alıyor. Bu konuda risk faktörlerine dikkat edilmesi büyük önem taşıyor. Prof. Dr. Mustafa Yaman, akciğer embolisi, nedenleri ve tedavisi hakkında bilgi verdi.
29.07.2022 Sağlık
Sebzeyi ihmal etmeyin
Sebzeyi ihmal etmeyin Bayram boyunca artacak olan et tüketimiyle birlikte sebze-salata tüketimini arttırarak lif tüketiminin artırılması önerisinde bulunan Diyetisyen Sena Pekşen, “Demir oranı yüksek olan etin yanında emilimi artırmak için C vitamininden zengin olan sebzeleri eklemek faydalı olacaktır” dedi.
9.07.2022 Sağlık
Sıcak hava dalgası sert vuracak! '250 bin kişi ölecek' deyip risk altındakileri tek tek açıkladı
Sıcak hava dalgası sert vuracak! '250 bin kişi ölecek' deyip risk altındakileri tek tek açıkladı Hava sıcaklarıyla ilgili son dakika açıklaması! Korkutan uyarı geldi, bu yıl kasıp kavuracak. Ölecek kişi sayısını duyurup, korkutucu verileri açıkladı. Bilim insanları, yaşlı ve astım hastası olmak üzere çok sayıda vatandaş sıcak riski tehdidi altında olduğu açıklandı. Saat 11 ile 16 saatleri arasında dışarı çıkılmaması gerektiğini belirten bilim insanları, aşırı sıcaklara karşı “Beyaz ve bol giysiler, güneş gözlüksüz ve şapkasız dışarı çıkılmamalı ve gölgede olmakta fayda var” uyarısında bulundu.
10.06.2022 Gündem
Sıcak havalar psikolojinizi bozabilir
Sıcak havalar psikolojinizi bozabilir Aşırı sıcakların neden olduğu fiziksel etkilerin oluşturduğu kaygı ve stresin, psikolojik sorunları tetikleyebileceğini belirten Uzman Psikolog Tuğçe Denizgil Evre, “Artan sıcaklıklar ruhsal hastalıkları tetikliyor” dedi.
6.06.2022 Sağlık
Tip 2 diyabet, obezite, kalp çarpıntısı, omurga kayması, kulak zarı delinmesi… Sağlığı mahvediyor, Sakın yapmayın
Tip 2 diyabet, obezite, kalp çarpıntısı, omurga kayması, kulak zarı delinmesi… Sağlığı mahvediyor, Sakın yapmayın Sağlıklı yaşamın önemi her geçen gün daha da çok ortaya çıkıyor. Herkes sağlıklı yaşamanın yollarını arıyor. Ancak sağlıklı olduğunu sağdığımız bazı davranışlar ne yazık ki sağlığımızı tehdit edebiliyor. Birçok besini sağlığımıza sağlık katması için tüketiyoruz. Peki gerçekten daha sağlıklı olmak adına doğru mu yapıyoruz?
28.02.2022 Sağlık
Kötü kolesterol ve diyabeti tetikliyor! Fazla tüketildiğinde hepsi çok zararlı
Kötü kolesterol ve diyabeti tetikliyor! Fazla tüketildiğinde hepsi çok zararlı Fazla tüketildiğinde yarardan çok zarar veriyor, kan şekerini normalin altına düşürerek diyabet hastaları için oldukça tehlikeli olabiliyor. Yüksek miktarda K vitamini içerdiği için nefes darlığına ve düzensiz solunuma yol açabiliyor, diş minesine zarar veren bakteriler üretiyor. Saç dökülmesi yol açıyor, burun tıkanıklığı, kaşıntı ve deri döküntüleri gibi problemlere neden oluyor. Şişkinlik ve bağırsak problemlerini tetikliyor, kilo verenler için önerilmiyor. Zihinsel performansın azalmasına neden oluyor, karaciğer toksisitesine ve kansere yol açıyor. Kötü kolesterol seviyelerini yükseltiyor ve kalp sağlığını tehlikeye atıyor, böbrek taşı geliştirme oranını artırıyor. Sinir sistemini bozuyor, uykusuzluk, sinirlilik, mide krampları, kalp çarpıntısı ve kas spazmlarına neden oluyor. Normal kullanımında sağlıklı olan bu besinlerin fazlası sindirim sistemini alt üst ediyor.
10.02.2022 Sağlık
Koronavirüse yakalanma kaygısı ruh sağlığını bozdu! O hastalıkta büyük artış yaşanıyor
Koronavirüse yakalanma kaygısı ruh sağlığını bozdu! O hastalıkta büyük artış yaşanıyor Koronavirüsle mücadele devam ederken, tüm Türkiye Omicron varyantının şokunu yaşıyor. Uzmanlar art arda aşı uyarısında bulunurken, pandeminin yeni bir etkisi daha ortaya çıktı. Psikiyatri Uzmanı Dr. Yağmur Kır, koronavirüse yakalanma korkusunun yoğun yaşandığı pandemi sürecinde panik atak ve panik bozukluk oranının arttığını duyurdu.
12.12.2021 Sağlık
Kahve içmeden daha zinde uyanmanın 5 formülü!
Kahve içmeden daha zinde uyanmanın 5 formülü! Günümüzde artan kafein tüketiminin temel sebebi zinde hissederek enerji ihtiyacını karşılamak. Ancak kafein tüketmeden de zinde olmak mümkün. Diyetisyen Nagehan Afşar, kahve içmeden ve kafein tüketmeden zinde uyanmanın 5 formülünü paylaştı.
18.11.2021 Sağlık
Ergenlik dönemine dikkat! İlk belirtileri bu dönemde ortaya çıkıyor!
Ergenlik dönemine dikkat! İlk belirtileri bu dönemde ortaya çıkıyor! Sosyal fobi, kişinin sosyal ortamlarda ya da performans durumlarında kaygı yaşaması, hata yapmaktan korkmasına neden oluyor. Sosyal fobi yaşayan kişilerinde nefes darlığı, kalp çarpıntısı, baş dönmesi, sıcak basması gibi fizyolojik belirtilerle gibi fizyolojik belirtiler de görülebileceğini söyleyen Psikolog İdil Özgüçlü, “Kişide sosyal fobi olup olmadığına bir profesyonele danışmadan karar verilemez” diyor.
9.11.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Kalp Çarpıntısı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kalp çarpıntısı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.