Kabil

Kabil

Son dakika kabil haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kabil ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kabil haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kabil

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kabil gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.256 kabil haberi bulunmuştur. Tüm kabil haberleri aşağıda listelenmiştir.
Hz. Adem (As) 'in Boyu Ne Kadardır? Hz. Adem Kaç Yıl Yaşamıştır?
Hz. Adem (As) 'in Boyu Ne Kadardır? Hz. Adem Kaç Yıl Yaşamıştır? Hz. Âdem (a.s), yaratılan ilk insan ve ilk peygamberdir. Hz. Âdem (a.s.) ‘in hayatı ve yaşantısı tüm kutsal kitaplarda anlatılmaktadır. Hz. Âdem (a.s.) ’den sonra yaratılan ikinci insan Hz. Havva ile cennetten sürülerek dünyaya gelmişlerdir. Bu emsal hikâye hem şeytanla insanın nefs mücadelesi hem de Hz. Âdem (a.s.) ve ailesinin dünya yaşantısı bakımından çok önemlidir. Birçok ilahiyatçı ve din adamı Hz. Âdem (a.s.) ile başlayan yaratılış anlatılarını bu emsalden yola çıkarak zikrederler. 
29.01.2024 Dini Bilgiler
Pakistan'dan misilleme saldırısı! Savaş uçakları İran'ı vurdu
Pakistan'dan misilleme saldırısı! Savaş uçakları İran'ı vurdu Pakistan Dışişleri Bakanlığı, İran'ın Sistan-Belucistan bölgesindeki "terör hedeflerine" saldırı gerçekleştirildiği duyurdu. İran tarafı ise saldırıda 3 kadın, 4 çocuk olmak üzere 9 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Geçtiğimiz gün İran, Pakistan’da saldırı düzenlemiş, 2 çocuk hayatını kaybetmiş, 3 çocuk da yaralanmıştı.
18.01.2024 Dünya
Afganistan'ın kuzeydoğusunda 6.4'lük deprem!
Afganistan'ın kuzeydoğusunda 6.4'lük deprem! Afganistan’ın kuzey doğusunda bulunan, Hindukuş bölgesinde 6.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.
11.01.2024 Dünya
Elena Clemente kimdir? MasterChef konuğu İtalya Başkonsolosu kaç yaşında, evli mi?
Elena Clemente kimdir? MasterChef konuğu İtalya Başkonsolosu kaç yaşında, evli mi? MasterChef konuğu İtalya Başkonsolosu Elena Clemente kimdir, kaç yaşında, evli mi?  İtalya İstanbul Başkonsolosu Elena Clemente MasterChef All Star'a konuk oldu. İtalyan Mutfağı Haftası'na özel İtalyan yemekleri programda yapılacak. Peki, İtalya İstanbul Başkonsolosu Elena Clemente kimdir, kaç yaşında?
16.11.2023 Televizyon
Salih Mutlu Şen kimdir? Yeni Mısır Büyükelçisi kim, 10 yıl sonra Mısır'a atanan Salih Mutlu Şen hangi görevlerde yer aldı? Salih Mutlu Şen’in biyografisi…
Salih Mutlu Şen kimdir? Yeni Mısır Büyükelçisi kim, 10 yıl sonra Mısır'a atanan Salih Mutlu Şen hangi görevlerde yer aldı? Salih Mutlu Şen’in biyografisi… Büyükelçi atamalarına ilişkin karar, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı. Mısır Arap Cumhuriyeti nezdinde Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliğine Salih Mutlu Şen atandı. Salih Mutlu Şen kimdir? Yeni Mısır büyükelçisi Salih Mutlu Şen’in biyografisi…
22.07.2023 Gündem
Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Aksu'dan flaş açıklama: Yüzde 100 oranında artış talebimiz oldu
Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Aksu'dan flaş açıklama: Yüzde 100 oranında artış talebimiz oldu İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu'nun imzasıyla İBB Toplu Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı'na sunulan taksi ücret tarifelerine yüzde 100 zam talebi UKOME toplantısında görüşülecek. Aksu zam talebiyle ilgili, “Mesleğimizi sürdürebilirlik adına ayrıca hizmet kalitemizin artması adına giderlerimiz oranında zam tarifesini İstanbul Büyükşehir Belediye'mizden talep ettik. Ayın 27'sinde yapılacak UKOME toplantısında en az yüzde 100 oranında taksimetre ücret tarifelerine artış talebimiz oldu. Toplu taşımadan çok ucuz kaldık. İstanbul'da bütün vatandaşlar toplu taşımayı bıraktılar. Taksiyle ulaşımı tercih etmeye başladılar" diye konuştu.
12.07.2023 Ekonomi
maNga performansıyla binlerce kişiyi hayran bıraktı!
maNga performansıyla binlerce kişiyi hayran bıraktı! Demirören Medya Grubu medya sponsorluğuyla ve Poll Production organizasyonuyla gerçekleşen Paraf Kuruçeşme Açıkhava Konserleri kapsamında dün akşam Boğaz’ın kıyısında maNga’nın şarkıları yankılandı. maNga sahne performansıyla izleyiciye keyifli anlar yaşattı.
6.07.2023 Magazin
Hz. Hızır kimdir? Hızır nasıl görünür, görevleri nelerdir?
Hz. Hızır kimdir? Hızır nasıl görünür, görevleri nelerdir? İslam'da en fazla bilinen sahabeler arasında Hz. Hızır yer almaktadır. Kur'an-ı Kerim'in yanı sıra birtakım hadislerde de Hz. Hızır'dan bahsedilmektedir. Hz. Musa döneminde yaşayan bir sahabe olan Hz. Hızır, aynı zamanda Hadır ismiyle de bilinmektedir. Hızır ismi Arapçadan gelmekle birlikte yeşilliği bol olan anlamı bulunmaktadır.
11.05.2023 Dini Bilgiler
Dünya diken üstünde! Rusya ile ABD arasında kriz çıkartacak olay görüntüler geldi
Dünya diken üstünde! Rusya ile ABD arasında kriz çıkartacak olay görüntüler geldi Kırım açıklarındaki çarpışmanın ardından bir yarış başladı, Putin'in 'kara kutusu' Moskova'nın adımını doğruladı. CNN International'ın haberi gündemi tepetaklak ederken, ilk görüntüyü resmi internet sitesi paylaştı.
16.03.2023 Dünya
Kabil'de bombalı saldırı: 20 kişi öldü
Kabil'de bombalı saldırı: 20 kişi öldü Afganistan'ın başkenti Kabil'de Dışişleri Bakanlığı yakınlarında düzenlenen bombalı saldırıda en az 20 kişinin öldüğü öğrenildi.
11.01.2023 Dünya
227 Afgan göçmen, ülkelerine gönderildi
227 Afgan göçmen, ülkelerine gönderildi Kocaeli ve çevre illerde yakalanan Afganistan uyruklu 227 kaçak göçmen, bugün ülkelerine gönderildi.
10.01.2023 Gündem
Seri katil artık serbest! Kurbanları arasında Türk de vardı, ilk sözleri herkesi şaşırttı
Seri katil artık serbest! Kurbanları arasında Türk de vardı, ilk sözleri herkesi şaşırttı Fransız seri katil Charles Sobhraj'ın serbest kaldıktan sonra yaptığı ilk açıklama herkesi şaşırttı. The Serpent dizisine konu olan seri katilin kurbanları arasında bir de Türk vardı. Charles Sobhraj'ın suçları arasında Türkiye'de kardeşiyle gerçekleştirdiği olaylar da var.
24.12.2022 Dünya
Afganistan’da İçişleri Bakanlığı yerleşkesindeki camide patlama: 4 ölü, 25 yaralı
Afganistan’da İçişleri Bakanlığı yerleşkesindeki camide patlama: 4 ölü, 25 yaralı Afganistan’ın başkenti Kabil’de bulunan İçişleri Bakanlığı yerleşkesinin içerisindeki camide meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre 4 kişi hayatını kaybetti, 25 kişi yaralandı.
5.10.2022 Dünya
Dışişleri Bakanlığı, Afganistan’da yaşanan terör saldırısını kınadı
Dışişleri Bakanlığı, Afganistan’da yaşanan terör saldırısını kınadı Dışişleri Bakanlığı, Afganistan’ın başkenti Kabil’de bir eğitim kurumuna düzenlenen terör saldırısını kınadı.
30.09.2022 Gündem
Kabil'de eğitim kurumuna intihar saldırısı: 19 ölü, 29 yaralı
Kabil'de eğitim kurumuna intihar saldırısı: 19 ölü, 29 yaralı Afganistan'ın başkenti Kabil'de bir eğitim enstitüsünde patlama oldu. Olayda 19 kişi hayatını kaybetti, 29 kişi yaralandı.
30.09.2022 Dünya
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin: Tek kutuplu hegemonya amansız bir şekilde çöküyor
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin: Tek kutuplu hegemonya amansız bir şekilde çöküyor Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, tek kutuplu dünya düzeninin çökmeye başladığını ve Batı'nın bunu kabullenemediğini ifade ederek, "Batı renkli ve kanlı devrimleri kışkırtmaya hazır" dedi.
29.09.2022 Dünya
Manga, Paraf Kuruçeşme Açıkhava'yı kasıp kavurdu!
Manga, Paraf Kuruçeşme Açıkhava'yı kasıp kavurdu! Demirören Medya Grubu medya sponsorluğunda, Poll Production by Polat Yağcı organizasyonu ile gerçekleşen Paraf Kuruçeşme Açıkhava Sahnesi konserleri önceki akşam Türkiye’nin sevilen gruplarından biri olan maNga’yı ağırladı. Rock müzik şöleni ile binlerce dinleyici unutamayacakları bir gece yaşadı.
22.09.2022 Televizyon
Hz. Şit kimdir? Hz. Şit'in mucizeleri ve özellikleri
Hz. Şit kimdir? Hz. Şit'in mucizeleri ve özellikleri Müslümanlık döneminin çıkış zamanından itibaren ilk ve son peygamberler arasında da pek çok peygamber yer almaktadır. Bu peygamberlerin her birinin görevleri ve mucizeleri de farklıdır. Kendi halkını doğru yola çekmek için farklı özelliklere sahiplerdir. Hz. Şit gönderilen peygamberler arasında "Allah'ın hibesi" olarak adlandırılmaktadır. En salih amele sahip olan peygamberlerden biridir. Özellikle Adem'in çocukları arasında da halk tarafından en sevilen evlat odur. Halifeliği boyunca insanlara bilim ve kültür alanında pek çok bilgi aktarımı gerçekleştirmesi ile bilinen peygamberdir. Peki, Hz. Şit kimdir? Hz. Şit Kuran’da geçiyor mu? Hz. Şit ne zaman yaşadı? Hz Şit oğlu kimdir? Şit peygamber mezarı nerede? İşte Hz. Şit'in mucizeleri ve özellikleri…
14.09.2022 Dini Bilgiler
Dışişleri Bakanlığı'ndan Kabil'deki saldırıya ilişkin açıklama!
Dışişleri Bakanlığı'ndan Kabil'deki saldırıya ilişkin açıklama! Dışişleri Bakanlığı, Afganistan'daki Rusya Büyükelçiliği önünde gerçekleştirilen terör saldırısını kınadı.
5.09.2022 Gündem
Hz. Adem kaç yıl yaşadı? Hz Adem kaç yaşında öldü?
Hz. Adem kaç yıl yaşadı? Hz Adem kaç yaşında öldü? Hz. Adem, Semavî kitaplara göre ilk insan ve ilk peygamberdir. İnsanlığın atası olan Hz. Adem ebü’l-beşerdir. Kur’ân-ı Kerîm’de Allah’ın seçkin kıldığı kişiler arasında sayılmış safiyyullah unvanlarıyla da anılmaktadır. Adem’in yaratılışı Tevrat ve Kur’ân-ı Kerîm’de anlatılmıştır. Peki, Hz. Adem kimdir? Adem ilk insan mı? Hz. Adem kaç yıl yaşadı? Habil ve Kabil olayı nedir? Hz Adem kaç yaşında öldü? İşte detaylar…
2.09.2022 Dini Bilgiler
Dışişleri Bakanlığı’ndan Afganistan halkına başsağlığı mesajı
Dışişleri Bakanlığı’ndan Afganistan halkına başsağlığı mesajı Dışişleri Bakanlığı, Afganistan’ın başkenti Kabil’de meydana gelen terör saldırısı nedeniyle başsağlığı mesajı yayımladı.
17.08.2022 Gündem
Afganistan’da camiye bombalı saldırı
Afganistan’da camiye bombalı saldırı Afganistan’ın başkenti Kabil’de bir camiye bombalı saldırı düzenlendi. Can kaybı veya yaralı hakkında henüz resmi açıklama yapılmadı.
17.08.2022 Dünya
El Kaide lideri Zevahiri'yi balkonda Hellfire füzeleriyle vuruldu!
El Kaide lideri Zevahiri'yi balkonda Hellfire füzeleriyle vuruldu! ABD, terör örgütü El Kaide'nin lideri Eymen el Zevahiri'yi Afganistan'da silahlı insansız hava aracından ateşlenen füzeyle öldürdü. Dünya, Zevahiri'nin öldürüldüğünü gece yarısı 00.27'de Amerikan Associated Press (AP) haber ajansının 'acil' koduyla geçtiği haberle öğrendi.
2.08.2022 Dünya
Eymen El Zevahiri öldü mü? El Kaide lideri Eymen Zevahiri kimdir, kaç yaşındaydı, radikalleşme süreci nasıl oldu?
Eymen El Zevahiri öldü mü? El Kaide lideri Eymen Zevahiri kimdir, kaç yaşındaydı, radikalleşme süreci nasıl oldu? El Kaide lideri Eymen El-Zevahiri CIA tarafından Kabil'de düzenlenen operasyonla öldürüldü. ABD Başkanı Joe Biden beyaz Saray'da yaptığı açıklamada, "Adalet yerini buldu ve bu terörist lider artık yok" dedi. Peki, Eymen El Zevahiri kimdir? El Kaide lideri Eymen Zevahiri nasıl öldü, kaç yaşındaydı, radikalleşme süreci nasıl oldu?
2.08.2022 Dünya
Kabil’den dehşete düşüren kareler! Cesetler sokaklara taştı, köpekler bile kullanıyor...
Kabil’den dehşete düşüren kareler! Cesetler sokaklara taştı, köpekler bile kullanıyor... Taliban’ın kontrolü tamamen ele geçirdiği Afganistan’dan dünyayı dehşete düşüren kareler geldi. Uluslararası basına yansıyan fotoğraflar, eroin ve afyon bağımlısı olan onlarca insanın, Kabil'e bakan bir tepenin üzerinde kötü şartlarda yaşadığını ortaya koydu. Fotoğraflarda, köpekler de uyuşturucuları paylaşmak için dolaşırken görülüyor. Aşırı dozda uyuşturucudan ölen insan ve hayvan cesetleri çöplerin arasında yayılmış halde duruyor. İşte Afganistan’ın arka sokaklarından insanlığı utandıran o fotoğraflar....
20.07.2022 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Kabil ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kabil haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.