İstanbul Tabip Odası

İstanbul Tabip Odası

Son dakika istanbul tabip odası haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan istanbul tabip odası ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını istanbul tabip odası haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İstanbul Tabip Odası

haberleri sayfasında son dakika yaşanan istanbul tabip odası gelişmeleri de dahil olmak üzere 250 istanbul tabip odası haberi bulunmuştur. Tüm istanbul tabip odası haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kızamık tehlikesi! Hızla yayılıyor, aşı yaptırın
Kızamık tehlikesi! Hızla yayılıyor, aşı yaptırın İstanbul Tabip Odası, ilin çeşitli ilçelerindeki hastanelere, kızamık nedeniyle yapılan başvuru sayılarındaki ve hastane yatışlarındaki artışa dikkat çekerek kızamık salgını nedeniyle çocukların hayatını kaybettiği duyurdu.
14.06.2023 Sağlık
AYM'den Canan Karatay kararı! Verilen ceza 'hak ihlali' sayıldı
AYM'den Canan Karatay kararı! Verilen ceza 'hak ihlali' sayıldı Anayasa Mahkemesi (AYM), kalp ve iç hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay'a, televizyon programlarındaki tıbbi içerikli açıklamaları nedeniyle İstanbul Tabip Odası tarafından para cezası verilmesini ifade özgürlüğünün ihlali saydı.
1.06.2023 Gündem
Şebnem Korur Fincancı kimdir, ne dedi, neden tutuklanmıştı? TBB Başkanı Şebnem Fincan Korur tahliye oldu mu?
Şebnem Korur Fincancı kimdir, ne dedi, neden tutuklanmıştı? TBB Başkanı Şebnem Fincan Korur tahliye oldu mu? TSK'ya yönelik açıklamaları nedeniyle, 'Terör örgütü propagandası yapmak' suçundan yargılanan TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı, 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına çarptırılarak tahliyesine karar verildi. Peki, Şebnem Korur Fincancı kimdir, ne dedi, neden tutuklanmıştı?
11.01.2023 Gündem
Şebnem Korur Fincancı kimdir? Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın biyografisi!
Şebnem Korur Fincancı kimdir? Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın biyografisi! Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı gözaltına alındı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin kimyasal silah kullandığını iddia eden Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı, 'terör örgütü propagandası' yapmak suçlamasıyla İstanbul'da gözaltına alındı. Gözaltına alınan Fincancı'nın evinde yapılan aramada ise kalaşnikof mermileri ele geçirildi. Peki, Şebnem Korur Fincancı kimdir? Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın biyografisi!
26.10.2022 Gündem
SGK resmen duyurdu! Artık para ödemesi yapılmayacak
SGK resmen duyurdu! Artık para ödemesi yapılmayacak SGK resmen duyurdu! Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan yeni karar! Artık SGK tarafından ödeme yapılmayacak. SGK, pandemi bakım hizmetlerini hizmet başı işlem ve tanıya dayalı işlem puan listelerinden çıkardı. Kurum, artık hastanelerde pandemi bakım ücreti ödemeyecek. Karara itirazlar var.
22.04.2022 Gündem
15 Mart doktorlar grevde mi, yarın hastane randevuları iptal mi? Hastaneler grevde mi?
15 Mart doktorlar grevde mi, yarın hastane randevuları iptal mi? Hastaneler grevde mi? 15 Mart doktorlar grevde mi, sorusuna yanıt aranıyor. Türk Tabipleri Birliği ve Tabipler Odaları yaptıkları basın açıklaması sonrasında yarın hastanelerin açık olup olmadığı, hastane randevularının iptal olup olmadığı sorgulanıyor.
14.03.2022 Sağlık
Polisle doktorlar arasında arbede
Polisle doktorlar arasında arbede 14 Mart Tıp Bayramı nedeniyle Taksim Cumhuriyet Anıtı'na çelenk koyarak, basın açıklaması yapmak isteyen doktorlar ile polis arasında arbede yaşandı. Doktorlar, protesto amacıyla, çelenkleri anıtı çevreleyen bariyerlerin önüne bıraktı.
14.03.2022 Yaşam
Hastanede skandal! Doktorlara soruşturma açıldı, hastane kapatıldı
Hastanede skandal! Doktorlara soruşturma açıldı, hastane kapatıldı Sağlık Bakanlığı’nın belirlediği kriterler ve tüm uyarılara rağmen, yanıltıcı reklam ve donanımsız hastanede yapılan obezite ameliyatı, sadece kilolarından kurtulmak isteyen M.Y.’nin hayatına mal oldu.
23.11.2021 Yaşam
Hastane randevusu neden alınamıyor? Randevusuz hastaneye gidilir mi?
Hastane randevusu neden alınamıyor? Randevusuz hastaneye gidilir mi? İstanbul'daki kamu hastanelerinde yaşanan yoğunluk sebebiyle Merkezi Hekim Randevu Sistemi ve Alo 182 üzerinden randevu almak oldukça zor. İstedikleri polikliniklere bir türlü randevu bulamayan vatandaşlar da şikayetlerini internet ortamındaki platformlarda dile getiriyor ve "Neden hastane randevusu alamıyorum?" sorusu yanıt arıyor. Peki, hastanelere randevu neden alınmıyor? randevusuz hastaneye gidilir mi?
12.10.2021 Gündem
MHRS ve Alo 182 ile ilgili flaş açıklama! Hastane randevusu...
MHRS ve Alo 182 ile ilgili flaş açıklama! Hastane randevusu... MHRS ve Alo 182 ile ilgili son dakika açıklaması! İstanbul’daki kamu hastanelerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle ‘Merkezi Hekim Randevu Sistemi’ ve ‘Alo 182’ üzerinden randevu bulmak oldukça zor. İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Saip, sorunun aile hekimlerinden sevk sistemiyle düzeltilebileceği görüşünde.
12.10.2021 Gündem
Canan Karatay kararı! Kabul edilmedi
Canan Karatay kararı! Kabul edilmedi Anayasa Mahkemesi, 2014'te bir televizyon programında hamilelere yapılan şeker yükleme testiyle ilgili kullandığı ifadeler üzerine idari para cezasına çarptırılan İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay'ın bireysel başvurusunu kabul edilemez buldu. Yüksek Mahkeme, hamilelere yapılan şeker yükleme testiyle ilgili kullandığı ifadeler üzerine 720 lira idari para cezasına çarptırılan Prof. Dr. Canan Karatay'ın bireysel başvurusunun, açıkça dayanaktan yoksun olduğuna hükmetti. Kararda, Karatay'ın, ileri sürdüğü ihlal iddialarını temellendiremediği vurgulandı. Karatay'ın “Gebelikte şeker yüklemesi testi bebeği zehirliyor” şeklindeki sözleri çok tartışılmıştı.
20.05.2021 Gündem
Mehmet Kadir Göktürk kimdir? Koronavirüsten ölen Dr. Mehmet Kadir Göktürk hayatı ile ilgili merak edilenler…
Mehmet Kadir Göktürk kimdir? Koronavirüsten ölen Dr. Mehmet Kadir Göktürk hayatı ile ilgili merak edilenler… İstanbul Tabip Odası, Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Kadir Göktürk'ün Covid-19 nedeniyle yaşamını yitirdiğini duyurdu. Mehmet Kadir Göktürk kimdir? Koronavirüsten ölen Dr. Mehmet Kadir Göktürk hayatı ile ilgili merak edilenler…
25.03.2021 Gündem
Dr. Mehmet Kadir Göktürk hayatını kaybetti
Dr. Mehmet Kadir Göktürk hayatını kaybetti Özel bir hastanede enfeksiyon hastalıkları uzmanı olarak görev yapan Dr. Mehmet Kadir Göktürk yakalandığı koronavirüs nedeniyle bugün hayatını kaybetti.
24.03.2021 Gündem
Prof. Dr. Mehmet Ergenoğlu hayatını kaybetti
Prof. Dr. Mehmet Ergenoğlu hayatını kaybetti Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Ümit Ergenoğlu, koronavirüs nedeniyle dün hayatını kaybetti.
16.03.2021 Gündem
Koronavirüsten ölen Prof. Dr. Asım Cenani için Cerrahpaşa'da anma
Koronavirüsten ölen Prof. Dr. Asım Cenani için Cerrahpaşa'da anma Koronavirüsten ölen Prof. Dr. Asım Cenani için ÜC-Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde anma töreni düzenlendi.
23.11.2020 Gündem
İstanbul Barosu Başkanı Durakoğlu Ankara'ya yürüyüşe başladı
İstanbul Barosu Başkanı Durakoğlu Ankara'ya yürüyüşe başladı İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, baroların yapısında değişiklik öngören düzenlemeye karşı, Ankara'ya yürüyüşe başladı.
19.06.2020 Gündem
Diyanet'ten Altay ve Hekimoğlu hakkında suç  duyurusu
Diyanet'ten Altay ve Hekimoğlu hakkında suç duyurusu Diyanet İşleri Başkanlığı, umreden dönenlere ilişkin iddialarda bulunan CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve İstanbul Tabip Odası Aile Hekimliği Komisyon Üyesi Doktor Hakan Hekimoğlu hakkında suç duyurusunda bulundu.
16.04.2020 Gündem
601 sağlık çalışanına corona bulaştı: İstanbul’da sayı 200’den fazla
601 sağlık çalışanına corona bulaştı: İstanbul’da sayı 200’den fazla Sağlık çalışanlarından 601’inin Kovid-19 testleri pozitif çıktı. Üç kentte bu rakama semptom olan ancak test sonuçları çıkmayan sağlıkçılar da eklenecek.İstanbul Tabip Odası, İstanbul genelinde enfekte olan sağlık çalışanı sayısının 200’ün üzerinde olduğunu belirterek, ‘Rutin test yapılmalı’ dedi.
6.04.2020 Gündem
Neden kamu hastanelerinden randevu alamıyoruz?
Neden kamu hastanelerinden randevu alamıyoruz? İstanbul’daki kamu hastanelerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle ‘Merkezi Hekim Randevu Sistemi’ ve ‘Alo 182’ üzerinden randevu bulmak oldukça zor. İstanbul Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Saip, sorunun aile hekimlerinden sevk sistemiyle düzeltilebileceği görüşünde.
16.01.2020 Gündem
Önce 'oğlum mu diyeyim kızım mı bilemedim' dedi, sonra...
Önce 'oğlum mu diyeyim kızım mı bilemedim' dedi, sonra... Hastasına yönelik homofobik söylemleri ve hastasının bilgilerini üçüncü kişilerle paylaşması nedeniyle, İstanbul’daki bir devlet hastanesinde görev yapan üroloji doktoruna, uyarı ve 945 TL para cezası verildi.
1.06.2019 Yaşam
Bu tuzağa dikkat!
Bu tuzağa dikkat! Uzmanlar özellikle internette kendilerini ‘şifacı’ olarak pazarlayıp, sağlık sorunlarına çare arayanları kandırarak sömürenlere karşı uyarıda bulundu: “Bunlara inanmayın ve bilimsel olmayan uygulamalara asla başvurmayın”
23.03.2019 Gündem
Canan Karatay'a büyük şok! İtirazı reddedildi
Canan Karatay'a büyük şok! İtirazı reddedildi Bir Tv programında meslektaşlarını kötüleyen söylemlerde bulunduğu gerekçesiyle Türk Tabipleri Birliği Yüksek Onur Kurulu tarafından hakkında para cezası verilen Prof. Dr. Canan Karatay’ın itirazı reddedildi.
7.02.2019 Gündem
Ünlü onkolog Yavuz Dizdar'dan çarpıcı uyarılar
Ünlü onkolog Yavuz Dizdar'dan çarpıcı uyarılar Bodrum’da bir dizi etkinliğe katılan Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Dr. Yavuz Dizdar, hakkında disiplin incelemesi başlatan İstanbul Tabipler Odası (İTO) yönetim kurulu üyelerine ve meslektaşlarına tepki göstererek açıklamalarda bulundu. Dizdar, kitabında tıbbı değil, sistemi eleştirdiğini ifade etti. Kanser olmayan hastalara kanser teşhisi koyulduğunu da iddia eden Dizdar, Hipokrat yemininin doktorlukla bir alakası kalmadığını açıkladı.
14.12.2018 Sağlık
Doktorlara yeni genelge: İş yerine yakın oturun
Doktorlara yeni genelge: İş yerine yakın oturun Hayati tehlike ya da önemli bir sağlık sorunu yaşayanlara acil müdahale çok önemli. Bu amaçla Sağlık Bakanlığı, sağlık çalışanlarını ve hastaları yakından ilgilendiren bir genelge yayınladı. Buna göre kamu ve özel sağlık kurumlarında çalışanların ihtiyaç halinde ulaşabilmeleri için iş yerlerine 30 dakika mesafede ikamet etmeleri istendi.
7.12.2018 Gündem
Tehlike gittikçe büyüyor! Rakamlar korkunç
Tehlike gittikçe büyüyor! Rakamlar korkunç Hatalı antibiyotik kullanımı, dirençli bakteriler yani ‘süper mikroplar’ı çoktan yarattı bile. Sadece Avrupa ülkelerinde her yıl yaklaşık 33 bin, tüm dünyada da 700 bin kişi bu süper mikropların yol açtığı enfeksiyonlardan yaşamını kaybediyor. Sorun bu hızla büyürse 2050 yılından itibaren her yıl toplam 10 milyon kişinin dirençli bakteri enfeksiyonları nedeniyle öleceği hesaplanıyor. Bu tabloya ‘antibiyotik kıyameti’ de deniyor.
18.11.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İstanbul Tabip Odası ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki istanbul tabip odası haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.