Mhrs

Mhrs

Son dakika mhrs haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan mhrs ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını mhrs haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Mhrs

haberleri sayfasında son dakika yaşanan mhrs gelişmeleri de dahil olmak üzere 233 mhrs haberi bulunmuştur. Tüm mhrs haberleri aşağıda listelenmiştir.
Hastane randevu sisteminde yeni dönem
Hastane randevu sisteminde yeni dönem Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastane randevu sorununu çözmek için alınacak olan yeni tedbirler alınacağını açıkladı. Bakan Koca, "Randevu alıp onay verdiği halde gelmeyenler için aynı branşta hiçbir hekime ve sağlık tesisine müracaat edilemeyecek. Aynı klinikten mükerrer randevu alınamayacak. Yakında devreye girecek yöntemle iki randevusunu aldığı halde ikinci kez randevusuna gelmeyenlerin randevu almasını 15 günlük zaman dilimi için bütün branşlara randevuya kapalı hale getireceğiz. Uygulama ilerledikçe ilave tedbirler almaya da devam edeceğiz" dedi.
17.04.2024 Gündem
Hastaneler pazartesi günü açık mı, acil servisler, poliklinikler, sağlık ocakları tatil mi? Hastanelerde bayram tatili ne zaman başlıyor 2024? Özel hastaneler bayramda açık mı?
Hastaneler pazartesi günü açık mı, acil servisler, poliklinikler, sağlık ocakları tatil mi? Hastanelerde bayram tatili ne zaman başlıyor 2024? Özel hastaneler bayramda açık mı? Özel hastaneler bayramda açık mı, pazartesi günü hastaneler tatil mi? Ramazan Bayramı bu yıl 10-11-12 Nisan tarihlerinde kutlanacak. 9 gün tatil olması nedeniyle hastanelerin pazartesi günü açık olup olmadığını merak ediyor. Hastanelerin yanı sıra sağlık ocakları, poliklinikler, aile hekimliği ve diş hastanelerinin de bayram kapsamında mesai günleri sorgulanıyor. Peki, Bayramın birinci günü ve 8 Nisan 2024 Pazartesi hastaneler açık mı, doktorlar çalışıyor mu, acil servisler hizmet verecek mi?
6.04.2024 Yaşam
Bakan Koca, randevu alıp gelmeyenlerin sayısını açıkladı
Bakan Koca, randevu alıp gelmeyenlerin sayısını açıkladı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Düzce’de esnaf ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, “Türkiye genelinde MHRS’den randevu alıp gelmeyenlerin sayısı 23 milyon” ifadelerini kullandı.
13.03.2024 Gündem
Bakan Koca: 15-16 yıl sonra bütün şehir hastaneleri hepsi bu devletin
Bakan Koca: 15-16 yıl sonra bütün şehir hastaneleri hepsi bu devletin Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sağlık hizmeti sunan ve sunacak olan bütün şehir hastanelerinin 15-16 yıl sonra hepsinin devlete ait olacağını açıkladı.
10.11.2023 Gündem
MHRS randevuları ile ilgili Bakan Koca'dan açıklama!
MHRS randevuları ile ilgili Bakan Koca'dan açıklama! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden alınan randevu sayısının pandemi öncesi döneme göre yüzde 72,8 arttığını duyurdu.
21.01.2023 Gündem
12 Ocak 2023 doktorlar çalışıyor mu, grevde mi? 12 Ocak grev mi var, bugün hastaneler açık mı, kapalı mı? 12 Ocak iş bırakma eylemi!
12 Ocak 2023 doktorlar çalışıyor mu, grevde mi? 12 Ocak grev mi var, bugün hastaneler açık mı, kapalı mı? 12 Ocak iş bırakma eylemi! 12 Ocak doktorlar çalışıyor mu 12 Ocak, 12 Ocak doktor grev mi yapacak? HEKİMSEN tarafından grev kararının alınması sonrası vatandaşlar 12 Ocak Perşembe günü doktorların iş bırakıp bırakmadığını sorguluyor. MHRS üzerinden randevu alan vatandaşlar 12 Ocak doktorlar çalışıyor mu, grevde mi? Hastaneler 12 Ocak kapalı mı, açık mı? sorularına yanıt arıyor.
12.01.2023 Sağlık
MHRS randevu sisteminde yeni uygulama! 15 gün sınırı getirildi
MHRS randevu sisteminde yeni uygulama! 15 gün sınırı getirildi Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ile Merkezi Hekim Randevu Sisteminde (MHRS) iki yeni uygulama başladığını duyurdu. Randevularda oluşan yoğunluğun azaltılması için yaptırım uygulanacak. Oluşturduğu randevuya gitmeyeceği halde iptal etmeyenler 15 gün aynı bölümden tekrar randevu alamayacak.
24.12.2022 Gündem
Bakan Koca: Gelmeyeceği randevusunu iptal etmeyenler 15 gün randevu alamayacak
Bakan Koca: Gelmeyeceği randevusunu iptal etmeyenler 15 gün randevu alamayacak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nden (MHRS) randevu alıp da gelmeyeceği halde randevusunu iptal etmeyenler, randevusundan önce aynı branşta muayene olanlar, artık aradan 15 gün geçmeden yeni bir randevu alamayacak. Uygulama başladı" dedi.
23.12.2022 Gündem
Hastane randevu sisteminde yeni dönem! 15 gün sınırı geliyor
Hastane randevu sisteminde yeni dönem! 15 gün sınırı geliyor Sağlık Bakanlığı harekete geçti. MHRS sistemi üzerinden hastanelere randevu alanlar için yeni dönem başlıyor. Artık yasaklanacak. 15 gün sınırı geliyor.
23.12.2022 Gündem
15 Aralık doktorlar grevde mi, doktorlar bugün çalışıyor mu? Doktorlar grevde randevular ne olacak?
15 Aralık doktorlar grevde mi, doktorlar bugün çalışıyor mu? Doktorlar grevde randevular ne olacak? 15 Aralık doktorlar çalışıyor mu, doktorlar grevde mi 15 Aralık 2022? Hekim Birliği Sendikası doktorların çalışma koşullarına dikkat çekmek için grev kararı aldı.
15.12.2022 Sağlık
Bakan Koca'dan atama müjdesi!
Bakan Koca'dan atama müjdesi! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, atamalara ilişkin yeni düzenlemeyi duyurarak, "İlan ettiğimiz 85 bin personelin 42 bin 500'ünün atamasını şimdi yapıyoruz. Diğer yarısını peşinden hemen alacağız" dedi.
10.12.2022 Çalışma Hayatı
Bakan Koca’dan hastane randevuları ile ilgili flaş çağrı!
Bakan Koca’dan hastane randevuları ile ilgili flaş çağrı! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, tedavi ihtiyacı duyulmamasına rağmen hastaneden randevu alan vatandaşların daha duyarlı olması konusunda çağrı yaptı.
9.12.2022 Gündem
Bakan Koca tarih verdi! Binlerce atama yapılacak
Bakan Koca tarih verdi! Binlerce atama yapılacak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "En geç 15 Ocak'a kadar 27 bin hekimin açıktan atamalarını yapacağız. Hekimlerimizin verimliliğini artırmaya çalışıyor, bunun için de 32 bin tıbbi sekreter alıyoruz." dedi.
24.11.2022 Gündem
İstanbul'da 'doğurganlık' tehlikesi: Risk haline gelecek
İstanbul'da 'doğurganlık' tehlikesi: Risk haline gelecek İstanbul nüfusu yaşlanıyor. İstanbul’un doğurganlık oranlarında tehlike çanları çalıyor. İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, İstanbul’da doğurganlık oranlarına ilişkin kritik açıklamalarda bulundu. Memişoğlu, 'nüfusunuz azalıyor ve yaşlanıyor' diyerek tehlikeyi duyurdu. İşte haberin detayları...
2.11.2022 Gündem
Bakan Koca: Randevu alanların yüzde 30'u randevusuna gelmiyor
Bakan Koca: Randevu alanların yüzde 30'u randevusuna gelmiyor Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Merkezi Hekim Randevu Sistemi'nden randevu alanların yüzde 30’unun randevuya gitmediğini açıkladı.
14.10.2022 Gündem
Çalışan milyonlarca işçiyi ilgilendiren karar! Geri dönüşü yok, dikkat çeken 1 yıl detayı
Çalışan milyonlarca işçiyi ilgilendiren karar! Geri dönüşü yok, dikkat çeken 1 yıl detayı Hastanelerde çalışan milyonlarca işçiyi ilgilendiren karar! Bir devlet hastanesinde temizlik görevlisi olarak işe giren ancak daha sonra teknik servis, MHRS birim sorumlusu, eczane depo birim sorumlusu olarak çalışan 2 işçi haklarını alamayınca dava açtı. Mahkemeden gönderilen raporda, ‘vasıfsız bir işçi 1 yıl ve daha fazla süre ile vasıflı bir işte çalıştırılırsa tekrar vasıfsız bir işe döndürülemez’ ifadeleri yer aldı. İşte işçileri ilgilendiren kararın detayları...
14.09.2022 Çalışma Hayatı
Hastane randevuları ile ilgili açıklama! Sağlık Bakanlığı duyurdu: Kota söz konusu değil
Hastane randevuları ile ilgili açıklama! Sağlık Bakanlığı duyurdu: Kota söz konusu değil Sağlık Bakanlığınca, "Hastane randevuları, aylık 3 randevu ile sınırlandırıldı" iddiaları üzerine bir açıklama yayımlandı. Söz konusu açıklamada, "MHRS randevularına yönelik herhangi bir yeni düzenleme yapılmamış olup kota getirilmesi söz konusu değildir" denildi.
13.09.2022 Gündem
Mardin Sağlık Müdürlüğünden “hasta kuyruğu” açıklaması
Mardin Sağlık Müdürlüğünden “hasta kuyruğu” açıklaması Mardin İl Sağlık Müdürlüğü, sosyal medyada Mardin Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Doğum Polikliniğinde "hasta kuyruğu oluştuğu" yönündeki haberlere ilişkin açıklama yaptı.
23.08.2022 Gündem
Bakan Koca'dan vaka açıklaması: Kasım- Aralık gibi yeniden çıkış olabilir
Bakan Koca'dan vaka açıklaması: Kasım- Aralık gibi yeniden çıkış olabilir Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Covid'de dalga 3, 4 hafta önce pik noktasına erişti. Günlük 60 bini geçen rakamları gördük, şu an 10 bin rakamlarına indi" dedi.
23.08.2022 Gündem
MHRS siteminden randevu alınacak! Sağlık Bakanlığı'ndan yeni model!
MHRS siteminden randevu alınacak! Sağlık Bakanlığı'ndan yeni model! Sağlık Bakanlığı’nın ağız ve diş sağlığı hizmetlerini genişletmesi amacıyla hazırladığı ‘Aile Diş Hekimliği’ projesi ilgili kesimler tarafından olumlu karşılanırken, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Batu Can Yaman, konuyla ilgili olarak “Ağız ve diş sağlığında yeni bir modele geçiyoruz” dedi.
19.08.2022 Gündem
Aile Diş Hekimliği uygulaması ne zaman başlıyor? Aile Diş Hekimliği hangi illerde başlıyor?
Aile Diş Hekimliği uygulaması ne zaman başlıyor? Aile Diş Hekimliği hangi illerde başlıyor? Sağlık Bakanlığı duyurdu! Aile Diş Hekimliği uygulaması başlıyor. Koruyucu ağız ve diş sağlığı hizmetleri genişletiliyor. Aile diş hekimliği uygulaması pilot illerde başlatılıyor. Peki, Aile Diş Hekimliği uygulaması ne zaman başlıyor? Aile Diş Hekimliği hangi illerde başlıyor? İşte Aile Diş Hekimliği uygulaması ile ilgili detaylar…
17.08.2022 Sağlık
Hatırlatma dozu dönemi başladı! Kimler aşı olmalı? Tek tek açıklandı: BioNTech, SinoVac...
Hatırlatma dozu dönemi başladı! Kimler aşı olmalı? Tek tek açıklandı: BioNTech, SinoVac... Son haftalarda dünyada olduğu gibi Türkiye’de de Kovid-19 vaka sayısı artışa geçti. Salgında 2.5 yıl geride kaldı ancak virüs tehdidi halen devam ediyor. Türkiye'de pazar gününden itibaren BioNTech aşısı yaptırmış ve üzerinden 6 ay geçmiş kişilere hatırlatma dozu tanımlandı. Mevcut aşıların yeni varyantlara karşı etkili olup olmadığı da merak edilen konular arasında. Peki hatırlatma dozunu kimler olmalı? İşte detaylar...
13.07.2022 Gündem
Ankara Şehir Hastanesi’nde hatırlatma dozu yoğunluğu
Ankara Şehir Hastanesi’nde hatırlatma dozu yoğunluğu Sağlık bakanlığı tarafından koronavirüs aşılarına yeni hatırlatma dozu randevularının tanımlanmasının ardından Ankara Şehir Hastanesi’nde hatırlatma dozu aşıları için bir yoğunluk oluştu.
12.07.2022 Sağlık
Aşı kuyrukları yeniden başladı! Hastaneler doldu taştı
Aşı kuyrukları yeniden başladı! Hastaneler doldu taştı Eskişehir'de 'hatırlatma' dozu sisteminin açılması ile randevu alıp gelenler, hastane önlerinde kuyruk oluşturdu. Bugün 1000 kişinin randevu alıp, aşı olduğu belirtildi.
11.07.2022 Yaşam
Hatırlatma dozu randevusu nasıl alınır? Hatırlatma dozu kaç ay sonra yapılmalı, ne zaman vurulur, antikor üretip ne kadar sürede korumaya başlar?
Hatırlatma dozu randevusu nasıl alınır? Hatırlatma dozu kaç ay sonra yapılmalı, ne zaman vurulur, antikor üretip ne kadar sürede korumaya başlar? Hatırlatma dozu ne zaman yapılır, hatırlatma dozu aşı randevusu nasıl alınır? Yeni hatırlatma dozu randevuları e-Nabız sistemi üzerinden tanımlandı. Sağlık Bakanlığı yaptığı açıklamada Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden 10 Temmuz’dan itibaren randevuların alınarak Kovid-19'a karşı hatırlatma dozlarının yaptırabileceğini duyurdu. Peki, hatırlatma dozu ne zaman vurulur, doz ne zaman antikor üretir, dozun koruyuculuğu ne zaman başlar, hatırlatma dozu ne zaman korur?
11.07.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Mhrs ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki mhrs haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.