İsot

İsot

Son dakika isot haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan isot ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını isot haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İsot

haberleri sayfasında son dakika yaşanan isot gelişmeleri de dahil olmak üzere 46 isot haberi bulunmuştur. Tüm isot haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kış geliyor, bağışıklığı güçlü tutmak gerekiyor! Uzmanı sadece “2 kupa” içilmeli, diyerek uyardı!
Kış geliyor, bağışıklığı güçlü tutmak gerekiyor! Uzmanı sadece “2 kupa” içilmeli, diyerek uyardı! Mevsimsel geçişlere bağlı olarak grip, farenjit, tonsillit ve soğuk algınlığı hastalıkları kapıda! Virüslerden kaynaklı üst solunum yolu enfeksiyonlarıyla mücadelede bağışıklığı güçlü tutmak ise en önemli silah. Bağışıklığı güçlü tutmanın yolu da sağlıklı beslenmeden geçiyor. Uzman Diyetisyen Şükrü Can Gülşen de çok yönlü beslenmenin önemine dikkat çekerek su, et, süt, sebze ve meyvenin yeterli ve dengeli tüketilmesinin vücut sağlığını koruduğunu ve güçlendirdiğini söylüyor.
1.10.2023 Magazin
Çiğ Köfte Kaç Kalori? Çiğ Köfte Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Çiğ Köfte Kaç Kalori? Çiğ Köfte Besin Değerleri Ve Kalorisi... Hem etli hem de etsiz olarak farklı malzemeler eşliğinde hazırlanan en güzel, lezzetli yiyecekler arasında çiğ köfte gelir. Yanında özel sosları ve limonu eşliğinde marul veya yavaş ile birlikte harika bir lezzet sağlar.
6.07.2023 Sağlık
Urfa efsanesi isota İzmir'den rakip çıktı: Aslanlar biberi
Urfa efsanesi isota İzmir'den rakip çıktı: Aslanlar biberi İzmir Torbalı'nın bereketli topraklarında yetişen Aslanlar biberinde hasar dönemi başladı. Geçen yıl coğrafi işaret belgesi alan Aslanlar biberinin Urfa'nın isotundan daha acı olduğunu söyleyen Torbalı Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, “Aslanlar biberinin acı olma özelliğiyle Urfa'nın isotuyla yarışıyor. Bu konuda da Urfalı kardeşlerimize, hemşehrilerimize meydan okuyoruz. Buyurun gelin. Aslanlar biberi mi acı, Urfa'nın biberi mi acı?” dedi.
6.07.2023 Yaşam
İsot zamlı fiyatıyla önce cepleri yakıyor
İsot zamlı fiyatıyla önce cepleri yakıyor Şanlıurfa’nın vazgeçilmez sofra lezzetleri arasında yer alan tescilli ürünü isotun fiyatı üretiminin azalması nedeniyle iki katına çıktı. Deprem ve sel nedeniyle turistlerin fazla gelmemesi ise fiyatların daha da yükselmesini engelledi.
6.04.2023 Ekonomi
GAP gitti, Mezopotamya geldi! Nemrut’un gölgesindeki tarih ve kültür kenti Adıyaman…
GAP gitti, Mezopotamya geldi! Nemrut’un gölgesindeki tarih ve kültür kenti Adıyaman… Güneşin doğuş ve batışının en iyi izlendiği Nemrut Dağı,Cendere Köprüsü, Arsameia, Karakuş Tepe,Perre Antik kenti ve Kahta Kalesi, bulgurun aşka geldiği çiğ köftesi ve tavuklu pilavı, yöresel kahvaltısı, sıra geceleri ile kültür, tarih ve gastronomi kenti Adıyaman… Kent, geçen hafta Nemrut Gastronomi Festivalikapsamında yerli ve yabancı çok sayıda kişiyi ağırladı. 9 il için Kapadokya örnek alınarak yeni oluşturulan Mezopotamya turunun ilk ayağını oluşturan tanıtım atağı ile kente 5 milyon turistin çekilmesi hedefleniyor. Oteller dolu kent ise bu durumdan mutlu ve umutlu...
28.05.2022 Gündem
Mide bulandıran görüntü! Sosyal medyada gündem oldu, ceza yağdı
Mide bulandıran görüntü! Sosyal medyada gündem oldu, ceza yağdı Şanlıurfa'da yere dökülen pul biberi toplayarak yeniden satışa sunan esnafa para cezası kesildi. Satılmak istenen biberler iise imha edildi.
15.05.2022 Yaşam
5 Nisan BİM kataloğu 2022! 5 Nisan BİM aktüel ürünler kataloğunda neler var? BİM katalog 5 Nisan 2022
5 Nisan BİM kataloğu 2022! 5 Nisan BİM aktüel ürünler kataloğunda neler var? BİM katalog 5 Nisan 2022 5 Nisan BİM aktüel ürünler kataloğu ile hangi ürünlerin indirimli olduğu sorgulanıyor. 5 Nisan BİM kataloğu 2022 aktüel ürünler yayınlandı. Nisan ayının ikinci ilk aktüel ürünler kataloğu içerisinde bu hafta da birbirinden farklı ürünler indirimli fiyatlarla raflardaki yerini aldı. İşte 5 Nisan BİM kataloğu 2022!
5.04.2022 Ekonomi
29 Mart BİM kataloğu! Salı günü Bim’e neler var? 29 Mart BİM aktüel ürünleri 2022 ile BİM indirimleri!
29 Mart BİM kataloğu! Salı günü Bim’e neler var? 29 Mart BİM aktüel ürünleri 2022 ile BİM indirimleri! BİM aktüel 29 Mart 2022 ürünleri için aramalar başladı. 29 Mart 2022 Salı BİM aktüel kataloğu ürünleri yayınlandı. BİM’de Salı günü satışta olacak indirimli ürünlerin fiyat bilgisi kataloğunda duyuruldu. Peki, salı günü BİM aktüel ürünler kataloğunda neler var? 29 Mart BİM kataloğu 2022 ile BİM aktüel ürünleri listesini sorgula…
29.03.2022 Ekonomi
Şanlıurfa'da, 'acı' mesaisi başladı
Şanlıurfa'da, 'acı' mesaisi başladı Türkiye'de en çok acı tüketilen kentlerin başında gelen Şanlıurfa'da, biber hasadı ile birlikte isot yapımına da başlandı. Kentte biberlerin kurumaya bırakıldığı boş araziler ile evlerin çatıları kırmızı renge büründü.
28.08.2021 Yaşam
Kolik bebeği olan anneler için 11 besin önerisi
Kolik bebeği olan anneler için 11 besin önerisi Emziren annelerin beslenmesiyle kolik bebekler arasında bir ilişki olduğunu belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ayşegül Parlak, “Bebeklerin yüzde 75 ila 80’nin de gaz problemi görülüyor. Özellikle kolik bebekleri olan anneler ne yiyeceğini şaşıyor. Anneler bu konuda beslenmelerinde 11 öneriye dikkat etmeli” dedi.
16.03.2021 Sağlık
50 kat daha acı! Rakip çıktı, kilosu 10 liradan başlıyor...
50 kat daha acı! Rakip çıktı, kilosu 10 liradan başlıyor... Türkiye'de ilk olarak Antalya'da piyasaya sürülen ve yılda 72 bin ton üretilen 'Şili biber', Şanlıurfa'nın isot biberine rakip. Çalışmaları sonucu biberi üreten kimya mühendisi Hasan Ünal, Şili biberin isottan 50 kat daha acı olduğunu belirlediklerini söyledi.
25.02.2021 Ekonomi
Şanlıurfa'ya 'İsot Müzesi' kurulacak! Çalışmalara başlandı
Şanlıurfa'ya 'İsot Müzesi' kurulacak! Çalışmalara başlandı Şanlıurfa mutfağının vazgeçilmez ürünlerinden olan isotun tanıtımı amacıyla kentte 'İsot Müzesi' kurulması kararlaştırdı. Karar doğrultusunda çalışmalara başlanırken müzenin 2 yıl içerisinde faaliyete girmesi ve isotun, kente gelen yerli ve yabancı turistlere daha fazla tanıtımının yapılması hedefleniyor.
29.01.2021 Yaşam
Üreticilerden çiğ köftede, kiremit tozu ve ketçap hilesi uyarısı
Üreticilerden çiğ köftede, kiremit tozu ve ketçap hilesi uyarısı Adıyaman'da, çiğ köfte ustaları, günümüzde sıkça tüketilen etsiz çiğ köftenin maliyetini en aza indirebilmek için çeşitli hilelere başvurulduğunu ve köfteye baharat yerine kiremit tozu, salça yerine ise ketçap konulduğunu ifade ederek kalitesiz üretimlerden şikayet ettiler.
18.10.2019 Sağlık
Kıraç konserine yoğun ilgi
Kıraç konserine yoğun ilgi Şanlıurfa'da Büyükşehir Belediyesi'nce bu yıl 2'incisi düzenlenen 'İsot Festivali' kapsamında sahne alan Kıraç, unutulmaz bir gece yaşattı.
7.10.2018 Magazin
Türkiye havadan çok farklı
Türkiye havadan çok farklı Anadolu Ajansı bir yıldır ülkenin dört bir yanında dronelarla yaptığı manzara çekimlerini “Gökyüzünden Türkiye” kitabında bir araya getirdi.
31.08.2018 Arşiv
Şanlıurfalılar'ın 'acı' telaşı; isot sezonu başladı!
Şanlıurfalılar'ın 'acı' telaşı; isot sezonu başladı! Türkiye'nin yemeklik pul biberi ihtiyacının büyük bölümünün karşılandığı Şanlıurfa'da, acı biber hasadının başlamasıyla birlikte isot (pul biber) kurutma telaşı başladı.
20.08.2017 Yaşam
Mangaldan önce etleri bir gün bekletin
Mangaldan önce etleri bir gün bekletin Et, sucuk ve tavuk ile kurulan piknik masaları dayanılmaz bir şekilde herkesi mangalla piknik yapmaya çağırıyor. Havaların ısındığı bu günlerde mangal yapmanın inceliklerini Zübeyir Ocakbaşı‘nın sahibi Zübeyir Ertaş anlattı.
22.04.2017 Arşiv
Dünyanın en iyi barmeninden pratik kokteyl tarifleri
Dünyanın en iyi barmeninden pratik kokteyl tarifleri Fransız barmen Jennifer Le Nechet, 2016 World Class Dünya Şampiyonası‘nda 10 bin kişiyi geride bıraktı ve tek kadın şampiyon olma unvanını kazandı. Geçtiğimiz hafta etkinlik için İstanbul’a gelen Nechet’den pratik kokteyl tarifleri aldık.
11.03.2017 Arşiv
Organizatör sevgili Suriye’ye kaçtı
Organizatör sevgili Suriye’ye kaçtı Ha­in ör­güt PKK’­nın uzan­tı­sı TA­K’­ın üst­len­di­ği An­ka­ra Kızı­la­y’­da­ki kat­li­amın de­tay­la­rı­na ulaşıldı.
29.09.2021 Gündem
Şanlıurfa'da kıran kırana mücadele
Şanlıurfa'da kıran kırana mücadele 1 Kasım seçimlerinde gözlerin çevrileceği kentlerden biri de Şanlıurfa...
29.09.2021 Gündem
Bu da biber kolonyası
Bu da biber kolonyası Şanlıurfa’da bir esnaf, ürettiği isot (biber) kolonyasını yurt dışına pazarlayarak dünyaya tanıtmak istiyor...
18.09.2015 Yaşam
Türkiye'nin tek +18 fuarı
Türkiye'nin tek +18 fuarı TANITIM, reklam ve fuarlara katılımı büyük kısıtlamalara uğrayan alkollü içkilere yönelik Türkiye’de tek fuar olan Anfaş BEVEX, dördüncü kez kapılarını açıyor.
12.02.2015 Ekonomi
Yöresel lezzetler ramazan sofralarında
Yöresel lezzetler ramazan sofralarında Zengin mutfağıyla ünü ülke dışına taşan ve UNESCO'nun dünya gastronomi şehrine aday Şanlıurfa'da, ramazan dolayısıyla sofralar daha çok geleneksel yemeklerle donatılıyor.
16.05.2018 Ramazan Sofrası
İstanbul'un 10 ilçesinde elektrik kesintisi
İstanbul'un 10 ilçesinde elektrik kesintisi İstanbul'un Anadolu yakasında 10 ilçenin bazı bölgelerine 1 Haziran'da elektrik verilemeyecek.
29.09.2021 Gündem
Tarladan eve sanal manavlar
Tarladan eve sanal manavlar Sağlıklı beslenme ve yaşama isteği, kent insanını internet üzerinden çiftlik hayatıyla tanıştırdı...
1.02.2014 Arşiv

Benzer Haber Etiketleri

İsot ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki isot haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.