İslamofobi

İslamofobi

Son dakika islamofobi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan islamofobi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını islamofobi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İslamofobi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan islamofobi gelişmeleri de dahil olmak üzere 314 islamofobi haberi bulunmuştur. Tüm islamofobi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Numan Kurtulmuş'tan 'İslamofobiyle Mücadele Uluslararası Günü' mesajı
Numan Kurtulmuş'tan 'İslamofobiyle Mücadele Uluslararası Günü' mesajı TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 'İslamofobiyle Mücadele Uluslararası Günü'nde İslam karşıtlığının dünya genelinde rahatsız edici tırmanışına tanıklık edildiğini söyledi.
15.03.2024 Gündem
4. Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu Ankara'da düzenlendi
4. Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu Ankara'da düzenlendi Uluslararası Medya ve İslamofobi Forumu’nun 4’üncüsü, ‘Küresel ve Yerel Boyutlarıyla İslamofobi’ temasıyla düzenlendi. Forumun açılışında konuşan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, “Dünyaya İslam’ın değil, İslam düşmanlığının küresel bir tehdit olduğunu anlatmalıyız” dedi.
14.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Katile katil demekten bizi alıkoyamazlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Katile katil demekten bizi alıkoyamazlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Genel Merkezi'nde düzenlenen Büyükelçiler İle İftar Programı'nda konuştu. Erdoğan yaptığı açıklamada, "Katile katil demekten bizi alıkoyamazlar. İsrailli yöneticiler, soykırım gerçeğini saklamaya çalışmak yerine Gazze'de ölen bebeklerin hesabını versin." ifadelerini kullandı.
12.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri dünya basınında! Türk lider BM Güvenlik Konseyi'nin 'İsrail'i koruma konseyi' olmasını kınadı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri dünya basınında! Türk lider BM Güvenlik Konseyi'nin 'İsrail'i koruma konseyi' olmasını kınadı Dünya, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerini konuşuyor... 'Dünya İnsan Hakları' için seslenen Erdoğan 'Adil bir dünya mümkün ama ABD ile değil' dedi. Erdoğan'ın açıklamaları dünya basının dikkatinden kaçmadı. Pek çok gazete manşetini Erdoğan'ın BM çağrısına ayırdı.
10.12.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze mesajı: Soykırıma varan katliamlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Gazze mesajı: Soykırıma varan katliamlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Ekim BM Günü ve BM Teşkilatı'nın kuruluşunun 78. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.
24.10.2023 Gündem
Erdoğan'dan BM'ye Gazze mesajı: Uluslararası toplum iyi sınav vermiyor
Erdoğan'dan BM'ye Gazze mesajı: Uluslararası toplum iyi sınav vermiyor Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İsrail yönetiminin sivillere yönelik hukuk ve sınır tanımaz saldırıları karşısında maalesef uluslararası toplum iyi bir sınav veremiyor." dedi.
24.10.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile Filistin'i görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin ile Filistin'i görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile telefonda görüştü. Görüşmede, İsrail ve Filistin arasındaki şiddeti tırmanan çatışmalı sürecin seyrini ve bölgede yaşanan insani krizi ele alındı.
24.10.2023 Gündem
Biden'dan İsrail'e tam destek! Dünyaya canlı yayında ilan etti
Biden'dan İsrail'e tam destek! Dünyaya canlı yayında ilan etti ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'e gerçekleştirdiği ziyaret sonrası ulusa seslendi. Biden 'İsrail'e yapılan saldırılar Ukrayna'daki vahşetin yankısı' diyerek daha önce görülmemiş bir destek paketini kongreye sunacağını açıkladı.
20.10.2023 Dünya
Numan Kurtulmuş: Kendilerini üstün diğerlerini köle olarak görüyorlar
Numan Kurtulmuş: Kendilerini üstün diğerlerini köle olarak görüyorlar TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "İslam düşmanlığı yapan ya da Avrupa'nın dünyanın herhangi bir yerinde yabancı düşmanlığı yapan faşistler, ırkçılar onlar sadece bir ideolojinin zehirlediği insanlar olarak değil, aslında kendilerini üstün diğerlerini ise aşağıda köle olarak gördüğü için bu tavırların içine giriyorlar. Bakın İsrail-Filistin arasındaki çatışma zamanında maalesef insanlık tarihinin duyduğu en ağır gayriinsani lafı söyleten zihniyeti keşfetmeden sorunları çözemeyiz. Adam ne dedi? Hem de koskoca İsrail’in Savunma Bakanı. ‘Biz insansı bazı hayvanlarla savaşıyoruz’ dedi. Çünkü beyler, kendileri üstün seçilmiş millet, dünyanın geri kalanları onlar da insan bile değil, onları hayvan olarak görüyorlar" dedi.
19.10.2023 Gündem
Numan Kurtulmuş'tan P20 Zirvesi'nde Filistin için yoğun diplomasi trafiği
Numan Kurtulmuş'tan P20 Zirvesi'nde Filistin için yoğun diplomasi trafiği TBMM Başkanı Kurtulmuş, İsrail-Filistin çatışmasının ardından yapılan ilk uluslararası toplantıdaki oturumlar ve mevkidaşlarıyla yaptığı görüşmelerde, Gazze’deki sivillere yönelik saldırıların sona erdirilmesi ve buraya insani yardımların ulaştırılabilmesi için diplomasi yürüttü.
14.10.2023 Gündem
Erdoğan'ın mesajları dünyada manşet oldu! BM Genel Kurulu'nda tarihi konuşma
Erdoğan'ın mesajları dünyada manşet oldu! BM Genel Kurulu'nda tarihi konuşma Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmayı dünya basını yakından takip etti. Erdoğan'ın Avrupa'ya yaptığı uyarı Fransız medyasında gündem olurken Yunan basını 'KKTC'yi tanıyın' mesajını öne çıkardı. İsrail basını Erdoğan - Netanyahu zirvesini sayfalarına taşıdı. Arap basını ise bu görüşme için 'önemli bir dönüm noktası' yorumunda bulundu.
20.09.2023 Dünya
Bahçeli açıkladı! MHP'de kurultay tarihi belli oldu
Bahçeli açıkladı! MHP'de kurultay tarihi belli oldu Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, MHP MYK toplantısında konuşma yapıyor. MHP'de kurultay tarihi belli oldu
19.09.2023 Gündem
Emine Erdoğan Malcolm X'in kızı İlyasa Şahbaz'la görüştü
Emine Erdoğan Malcolm X'in kızı İlyasa Şahbaz'la görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Malcolm X'in kızı İlyasa Şahbaz ile görüştü.
16.09.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Adaletsizliklere itiraz ediyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Adaletsizliklere itiraz ediyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi’nin ardından basın toplantısı düzenledi. Savaşlar dolayısıyla milyonlarca insanın evini terk ettiğine dikkat çeken Erdoğan, 'insan hayatının değersizleştiği bir dünyada hiçbirimiz kendimizi güvende hissedemeyiz. Yerinden edilenlerin ülkelerine dönüşü sağlanmalı. Daha adil bir dünyanın mümkün olduğuna inanıyoruz' dedi. Kutsal kitaplara saldırının nefret suçu olduğunu belirten Erdoğan, bu suçun G20'de kınandığının altını çizdi.
10.09.2023 Gündem
Bakan Göktaş: Bu ülkede yaşayan herkese insanlık onuruna yakışan bir yaşam sunmaya çalışıyoruz
Bakan Göktaş: Bu ülkede yaşayan herkese insanlık onuruna yakışan bir yaşam sunmaya çalışıyoruz Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, göç konusunda Türkiye’nin insan odaklı siyaseti ile tüm dünyaya örnek olduğuna inandıklarını ifade ederek, “Bu ülkede yaşayan herkese insanlık onuruna yakışan bir yaşam sunmaya çalışıyoruz. Benzer şekilde, Türklerin yurt dışı yaşamının iyileşmesinde ve ayrımcılıkla mücadelede ev sahibi ülkelerin de sorumluluğu olduğuna inanıyoruz” dedi.
6.08.2023 Gündem
Hakan Fidan'ın sözleri dünyada manşet oldu: Erdoğan kırmızı çizgiyi çekti
Hakan Fidan'ın sözleri dünyada manşet oldu: Erdoğan kırmızı çizgiyi çekti Dünyanın gözü Türkiye'nin İsveç konusunda atacağı adımda. Kritik zirve için geri sayım sürerken Dışişleri Bakanı Hakan Fidan'ın açıklamaları dünya gündemine birinci sıradan giriş yaptı. Türkiye'nin tavrını net bir şekilde ifade eden Fidan'ın sözleri sonrası pek çok gazete Türkiye'nin kırımızı çizgisini sayfalarına taşıdı. İsveç basını ise 'Türk etkisi'ni yazdı.
5.07.2023 Dünya
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Asrın felaketine, asrın dayanışmasıyla cevap veriyoruz
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Asrın felaketine, asrın dayanışmasıyla cevap veriyoruz Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Depremin yaralarını, devlet ve millet olarak omuz omuza sarmaya devam ediyoruz. Asrın felaketine asrın dayanışmasıyla cevap veriyoruz" diye konuştu.
29.06.2023 Yaşam
'İslamofobi' teriminin UNESCO tasarısında yer almasına ilişkin Emine Erdoğan'dan açıklama
'İslamofobi' teriminin UNESCO tasarısında yer almasına ilişkin Emine Erdoğan'dan açıklama Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, UNESCO’nun ayrımcılık ve ırkçılıkla ilgili karar tasarısında İslamofobinin yer almasına ilişkin Twitter'dan mesaj yayınladı. Erdoğan, "Dünyadaki tüm Müslüman topluluklar ve insanlık adına umut verici bir gelişme" ifadelerini kullandı.
19.05.2023 Gündem
TBMM Başkanı Şentop: Türk devletleri anahtar konumundadır
TBMM Başkanı Şentop: Türk devletleri anahtar konumundadır TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Bağımsız Türk devletleri; Asya, Avrupa ve Afrika’dan müteşekkil eski dünyanın tam merkezinde, doğudan batıya doğru uzanan bir eksen üzerinde gerek kuzey ile güney gerekse doğu ile batı arasında bir anahtar konumundadır" dedi.
28.04.2023 Gündem
Kızılcık Şerbeti neden bitti? 21 Nisan 2023 Kızılcık Şerbeti neden kaldırıldı? Kızılcık Şerbeti neden yok?
Kızılcık Şerbeti neden bitti? 21 Nisan 2023 Kızılcık Şerbeti neden kaldırıldı? Kızılcık Şerbeti neden yok? Kızılcık Şerbeti bu akşam yayınlanacak mı sorusunun yanıtı merak ediliyor. Sıla Türkoğlu, Doğukan Güngör, Evrim Alasya, Settar Tanrıöğen'in başrollerinde yer aldığı Kızılcık Şerbeti yeni bölümü RTÜK'ten aldığı ceza nedeniyle geçtiğimiz hafta ekrana gelmemiş onun yerine İslamofobi belgeseli yayınlanmıştı. Peki 21 Nisan Kızılcık Şerbeti neden bitti? 21 Nisan 2023 Kızılcık Şerbeti neden kaldırıldı? Kızılcık Şerbeti neden yok?
21.04.2023 Televizyon
Bakan Bozdağ'dan Kur'an'ı Kerim'in yakılmasına sert tepki
Bakan Bozdağ'dan Kur'an'ı Kerim'in yakılmasına sert tepki İsveç'te Kur'an'ı Kerim'in yakılmasıyla ilgili konuşan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ önemli açıklamalarda bulundu.
28.01.2023 Gündem
RTÜK Başkanlığına Ebubekir Şahin yeniden seçildi
RTÜK Başkanlığına Ebubekir Şahin yeniden seçildi Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Başkanlığına Ebubekir Şahin yeniden seçildi. Başkan Vekili ise Orhan Karadaş oldu.
25.01.2023 Gündem
MHP lideri Bahçeli'den sert sözler:  HDP kapatılmalıdır
MHP lideri Bahçeli'den sert sözler: HDP kapatılmalıdır MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, HDP'nin, kapatma davasının seçim sonrasına bırakılması için Anayasa Mahkemesi'ne başvurmasına ilişkin "HDP kapatılmalıdır, hem de vakit kaybetmeksizin. Bu bölücü ve terör yatağı kurutulmalı, hukuken defteri dürülmeli, kapısına kilit asılmalıdır. HDP'nin isteğiyle Anayasa Mahkemesi'nin davayı sulandırması doğru değildir" dedi.
24.01.2023 Gündem
Azerbaycan Milli Meclisi'nden, Fransız Senatosu'nun aldığı yaptırım kararına misilleme
Azerbaycan Milli Meclisi'nden, Fransız Senatosu'nun aldığı yaptırım kararına misilleme Azerbaycan Milli Meclisi, Fransız Senatosu’nun aldığı yaptırım kararına karşılık olarak, Fransız yetkililerin Azerbaycan'daki varlıklarını dondurma ve iki ülke arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkilerin gözden geçirilmesine karar verdi.
16.11.2022 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM'nin 77'nci kuruluş yıl dönümünü kutladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, BM'nin 77'nci kuruluş yıl dönümünü kutladı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler Günü ve Birleşmiş Milletler Teşkilatı'nın kuruluşunun 77'nci yıl dönümü nedeniyle yayımladığı mesajda, "Türkiye, BM'nin, BM'nin temsil ettiği değerlerin ve BM faaliyetlerinin güçlü bir destekçisi ve savunucusu olmaya devam edecektir. Bu düşüncelerle ülkemizin de kurucu üyeleri arasında yer aldığı Birleşmiş Milletler'in 77'inci kuruluş yıldönümünü kutluyor, BM'nin çalışmalarının küresel barış, istikrar ve esenliğe katkı sağlamasını temenni ediyorum" dedi.
24.10.2022 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

İslamofobi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki islamofobi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.