İslam Zirvesi

İslam Zirvesi

Son dakika islam zirvesi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan islam zirvesi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını islam zirvesi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İslam Zirvesi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan islam zirvesi gelişmeleri de dahil olmak üzere 570 islam zirvesi haberi bulunmuştur. Tüm islam zirvesi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gambiya Cumhurbaşkanı ile görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gambiya Cumhurbaşkanı ile görüştü Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gambiya Cumhurbaşkanı Adama Barrow ile bir görüşme gerçekleştirdi.
2.05.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu coğrafyada Türkiye’ye rağmen plan yapmak mümkün değil
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu coğrafyada Türkiye’ye rağmen plan yapmak mümkün değil Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suudi Arabistan ziyareti dönüşü uçakta gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarıyla ilgili konuşarak, "Gazze’de masum siviller, ayrım göz etmeyen ağır bombardıman altında hayatlarını kaybediyor, kendi topraklarında ayrıca göçe zorlanıyor. İsrail, hastaneleri, okulları, ibadethaneleri, cami, kilise ayırt ekmeksizin hatta hasta, ölü taşıyan ambulanslara varıncaya kadar, mülteci kamplarını hedef almak suretiyle bütün dünyanın gözleri önünde savaş suçu işliyor." ifadelerini kullandı.
12.11.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Riyad'da yoğun diplomasi trafiği
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Riyad'da yoğun diplomasi trafiği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Riyad’da Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman bin Abdülaziz El Suud ve Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo ile bir araya geldi.
11.11.2023 Gündem
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Gazze'deki insanlık dışı saldırıların sona erdirilmesi için mücadele ediyoruz
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Gazze'deki insanlık dışı saldırıların sona erdirilmesi için mücadele ediyoruz Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, “Artık dünya bugün geldiği noktada hem ekonomik dengesizlikler ve adaletsizlikler hem siyasi dengesizlikler ve hakkaniyetten uzak bir sistemin olması dolayısıyla daha büyük çatışmalara gebe hale gelmiştir. Dolayısıyla biz bu anlamda yeni bir küresel siyasal mimarinin de şart olduğunun altını çizmek durumundayız.” dedi.
11.11.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan’a gitti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan’a gitti Cumhurbaşkanı Erdoğan, 8. Olağanüstü İslam Zirvesi’ne katılmak üzere Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’a hareket etti.
11.11.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Riyad'a gidecek
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Riyad'a gidecek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail’in Filistin halkına yönelik saldırılarını ele almak üzere tertiplenen 8’inci Olağanüstü İslam Zirvesi’ne katılmak üzere yarın Riyad’a gidecek.
10.11.2023 Gündem
Bakan Çavuşoğlu'ndan S-400 açıklaması
Bakan Çavuşoğlu'ndan S-400 açıklaması Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin Rusya'dan aldığı S-400 füze savunma sisteminden vazgeçmeyeceğini bir kez daha yineledi. Çavuşoğlu, " Her şey bitti, teslim süreci bekliyor. Hiçbir şekilde geri adım atmayacağız. Sonuçları ne olursa olsun bundan vazgeçmemiz mümkün değil" dedi.
14.06.2019 Dünya
Dışişleri Bakalığı'ndan açıklama geldi: Takip ediyoruz
Dışişleri Bakalığı'ndan açıklama geldi: Takip ediyoruz Dışişleri Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran, Türkiye'nin ABD'de FETÖ'ye yönelik soruşturmalara dair gelişmeleri yakından takip ettiğini belirterek, “Soruşturmaların, bu terörist ağın habis ve kanunsuz teşebbüslerini açıkça ortaya koyacağını umuyoruz.” dedi.
25.12.2018 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın devletin zirvesindeki 4. yılı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın devletin zirvesindeki 4. yılı Türkiye'nin doğrudan halk iradesiyle seçilen ilk cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, devletin zirvesindeki 4. yılını geride bıraktı.
27.08.2018 Siyaset
İsrail'i çıldırtacak bir Filistin kararı daha geldi
İsrail'i çıldırtacak bir Filistin kararı daha geldi İsrail'e karşı İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) İslam Zirvesi Konferansı Olağanüstü Toplantısı'nda alınan kararların ardından bir hamle tarihi hamle de Uluslararası örgüt 'OPCW'den (Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü) geldi. OPCW, Filistin'i üye ülke olarak kabul edildiğini duyurdu.
23.05.2018 Dünya
Kudüs zirvesinde alınan kararlar sonrası ortak açıklama
Kudüs zirvesinde alınan kararlar sonrası ortak açıklama Kudüs zirvesinde alınan kararlar sonrası Erdoğan, Hamadallah ve İİT Genel Sekreteri açıklama yaptı. Amerika'nın Kudüs konusundaki kararını bir kez daha reddettiğini söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Üye devletler ve uluslararası toplum, yasa dışı İsrail yerleşimlerinde imal edilen ürünlerin piyasalara girmesini mutlaka engellemelidir." dedi.
18.05.2018 Gündem
İstanbul'daki tarihi Kudüs zirvesi sona erdi! İşte çıkan kararlar...
İstanbul'daki tarihi Kudüs zirvesi sona erdi! İşte çıkan kararlar... İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) İslam Zirvesi Konferansı Olağanüstü Toplantısı'nın sonuç bildirgesi yayınlandı.
18.05.2018 Gündem
İran'dan ABD ve İsrail için flaş öneri
İran'dan ABD ve İsrail için flaş öneri İran Cumhurbaşkanı Ruhani, İstanbul'daki İİT zirvesinde, ABD ve İsrail'e karşı siyasi ve ticari önlemler alınmasını önerdi. Filistin Başbakanı Hamdallah da İsrail'in saldırıları için BM'den soruşturma ve uluslararası koruma istedi.
18.05.2018 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'in yaptığı haydutluktur, vahşettir, devlet terörüdür
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail'in yaptığı haydutluktur, vahşettir, devlet terörüdür Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü Zirvesinde yaptığı konuşmada, “14 Mayıs pazartesi insanlık tarihine kara bir gün olarak kazınmışsa 18 Mayıs cumada müşterek çabalarımızda insanlık onurunun kurtarıldığı gün olarak yazılacaktır” dedi.
18.05.2018 Gündem
Erdoğan dünyaya seslendi: Kudüs nöbetini devralma sırası bize geldi
Erdoğan dünyaya seslendi: Kudüs nöbetini devralma sırası bize geldi İsrail’in Gazze şeridinde Filistinlilere yönelik gerçekleştirdiği katliamı protesto etmek amacıyla düzenlenen ‘Zulme Lanet, Kudüs’e Destek’ mitingi için yüz binlerce kişi Yenikapı Meydanı'nı doldurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, MHP Lideri Devlet Bahçeli, BBP Lideri Mustafa Destici birlikte vatandaşları selamladı. Yenikapı'dan dünyaya seslenen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Tüm Müslümanlara diyoruz ki, gelin birlik olalım, zalimlerin karşısına tek yürek olarak çıkalım. Kudüs nöbetini devralma sırası bize geldi. Tüm ülkeleri Filistin'e yardım kampanyasına davet ediyorum" dedi. Başbakan Yıldırım "Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıyan ABD yönetimi ve ABD Başkanı da bu zulme ortak olmuştur" ifadesini kullanırken, MHP Lideri Devlet Bahçeli ise İslam dünyasına seslendi ve herkesi Kudüs'e sahip çıkmaya çağırdı. Yenikapı'da Filistin halkına destek amacıyla düzenlenen "Zulme Lanet Kudüs'e Destek" mitingine yaklaşık 500 bin kişinin katıldığı bildirildi.
18.05.2018 Gündem
İstanbul'da hareketli gün...  Uçaklar peş peşe iniyor
İstanbul'da hareketli gün... Uçaklar peş peşe iniyor Filistin'deki katliam sonrası İslam İşbirliği Teşkilatı ülkelerinin liderleri İsrail'e karşı atılacak adımlar için bugün İstanbul'da bir araya geliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dönem başkanı olduğu İİT'nin devlet başkanları zirvesinin sonuç bildirisinde İsrail'e ve dünyaya güçlü mesajlar verilmesi bekleniyor.Kudüs Zirvesi'nin açılış konuşmasını yapan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Zirve sonundaki bildiride Kudüs'ün tarihi statüsünün değiştirilmesine izin vermeyeceğimizi haykıracağız" dedi. Liderler Harbiye'de toplanırken Yenikapı'da da vatandaşlar 'Zulmü lanet Kudüs'e destek' mitinginde buluşacaklar. ' İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Afganistan Cumhurbaşkanı Eşref Gani Ahmedzai zirve için İstanbul'a geldi.
18.05.2018 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı üzerine yarın İstanbul'da toplanıyorlar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı üzerine yarın İstanbul'da toplanıyorlar Türkiye'nin çağrısıyla Kudüs için yarın İstanbul'da toplanacak İİT İslam Zirvesi Konferansı Olağanüstü Toplantısı'na 40'tan fazla İslam ülkesinden temsilcinin katılımı öngörülüyor.
17.05.2018 Gündem
İİT yarın Kudüs gündemli İstanbul'da olağanüstü toplanıyor
İİT yarın Kudüs gündemli İstanbul'da olağanüstü toplanıyor İstanbul'da yarın yapılacak olağanüstü İİT Zirvesi ile ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Büyükelçi İbrahim Kalın "Zirvede İslam ülkelerinin Filistin ve Kudüs davasını savunmak amacıyla Filistin Devleti ve halkıyla dayanışma ve işbirliği içinde izleyecekleri tutum ve atacakları adımlar üzerinde durulacaktır" dedi.
17.05.2018 Siyaset
Bozdağ: Kudüs İslam dünyasının kırmızı çizgisidir
Bozdağ: Kudüs İslam dünyasının kırmızı çizgisidir Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Kudüs ile ilgili bir açıklama yaptı.
5.05.2018 Siyaset
Türkiye'den yeni Kudüs hamlesi
Türkiye'den yeni Kudüs hamlesi Dışişleri Bakanlığı'nın internet sitesinde 'Doğu Kudüs Filistin'in başkenti'dir ibaresi kayda geçti.
29.09.2021 Gündem
Doğu Kudüs kararı dış basına böyle yansıdı
Doğu Kudüs kararı dış basına böyle yansıdı İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Olağanüstü Zirvesi'nde 'Filistin Devleti'ni ve Doğu Kudüs'ün onun işgal altındaki başkenti olduğunu tanıma' deklarasyonu dünya medyasında büyük yankı buldu.
13.12.2017 Dünya
Tarihi karar açıklandı
Tarihi karar açıklandı İstanbul'daki Kudüs Zirvesi'nden tarihi bir çağrı yapıldı. İslam İşbirliği Teşkilatı Zirvesi'nden sonra yayımlanan sonuç bildirgesinde Doğu Kudüs Filistin'in başkenti ilan edildi. Sonuç bildirgesinde ABD'nin Kudüs kararı kınandı. Zirve sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu tarihi zirveyle Kudüs'ün sahipsiz olmadığını tüm dünyaya gösterdiğimize inanıyorum" dedi. Erdoğan, ABD'nin yanlış karardan bir an önce dönmesini beklediklerini belirtti.
29.09.2021 Gündem
‘Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok!’
‘Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok!’ Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan gezisi dönüşü gazetecilerle yaptığı sohbette, “(Lozan konusu nedeniyle) Yunanistan’ın toprak bütünlüğünde sanki Türkiye’nin gözü varmış gibi yanlış çıkarımlarda bulunanlar olmuş. Halbuki benim ağzımdan öyle bir şey çıkmış değil. Bizim kimsenin toprağında gözümüz yok” dedi
9.12.2017 Siyaset
Erdoğan'dan kritik görüşme
Erdoğan'dan kritik görüşme Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kudüs'teki son gelişmelerle ilgili olarak Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo ve Nijerya Cumhurbaşkanı Muhammed Buhari ile telefonda görüştü.
29.09.2021 Gündem
Erdoğan, 3 ülkenin liderleriyle görüştü!
Erdoğan, 3 ülkenin liderleriyle görüştü! Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs'teki son gelişmelerle ilgili, Kazakistan, Azerbaycan ve Lübnan Cumhurbaşkanlarıyla görüştü.
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İslam Zirvesi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki islam zirvesi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.