İslam Devleti

İslam Devleti

Son dakika islam devleti haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan islam devleti ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını islam devleti haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İslam Devleti

haberleri sayfasında son dakika yaşanan islam devleti gelişmeleri de dahil olmak üzere 3.045 islam devleti haberi bulunmuştur. Tüm islam devleti haberleri aşağıda listelenmiştir.
Hz. Osman kimdir? Hz. Osman'ın özellikleri ve hayatı
Hz. Osman kimdir? Hz. Osman'ın özellikleri ve hayatı Hz. Osman İslam'ın dört halifesinden birisidir. Peygamber Efendimize ilk inanan insanlardan birisi olan Hz. Osman örnek ahlakı ile bilinmektedir. Pek çok sözü de kişiler üzerinde tesir bırakmıştır. İslam Halifesi olan Hz. Osman peygamber efendimize ilk inanlardan olduğu için ilk Müslümanlardan birisidir. Peki, Hz. Osman kimdir? İşte Hz. Osman'ın özellikleri ve hayatı
14.09.2022 Dini Bilgiler
Eymen El Zevahiri öldü mü? El Kaide lideri Eymen Zevahiri kimdir, kaç yaşındaydı, radikalleşme süreci nasıl oldu?
Eymen El Zevahiri öldü mü? El Kaide lideri Eymen Zevahiri kimdir, kaç yaşındaydı, radikalleşme süreci nasıl oldu? El Kaide lideri Eymen El-Zevahiri CIA tarafından Kabil'de düzenlenen operasyonla öldürüldü. ABD Başkanı Joe Biden beyaz Saray'da yaptığı açıklamada, "Adalet yerini buldu ve bu terörist lider artık yok" dedi. Peki, Eymen El Zevahiri kimdir? El Kaide lideri Eymen Zevahiri nasıl öldü, kaç yaşındaydı, radikalleşme süreci nasıl oldu?
2.08.2022 Dünya
Fırat Kalkanı bölgesi neresi (haritası)? Fırat Kalkanı Harekatı ne zaman başladı, şehitlerin isimleri ne?
Fırat Kalkanı bölgesi neresi (haritası)? Fırat Kalkanı Harekatı ne zaman başladı, şehitlerin isimleri ne? Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Fırat Kalkanı Harekat Alanı bölgesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından üs bölgesine açılan taciz ateşi sonucunda Tnk. Söz. Er Mevlüt Yoğurtçu ve Tnk. Söz. Er Mert Otal’ın şehit olduğunu açıkladı. Peki, Fırat Kalkanı Bölgesi neresi, Fırat Kalkanı Harekatı ne zaman başladı, amacı ne, neden yapıldı?
27.07.2022 Gündem
Mescidi Nebi nerede, ne zaman yapıldı? YKS TYT sorusu Mescidi Nebi’nin özellikleri nelerdir, Mescidi Nebi nedir?
Mescidi Nebi nerede, ne zaman yapıldı? YKS TYT sorusu Mescidi Nebi’nin özellikleri nelerdir, Mescidi Nebi nedir? Mescidi Nebi, bugün düzenlenen TYT sınavının ardından sınava giren adaylar tarafından merak edilip araştırılmaya başlandı. Sorunun doğru cevabını sorgulana adaylar, “Mescidi Nebi nedir, Mescidi Nebi ne demek, Mescidi Nebi nerede, ne zaman yapıldı?” gibi sorulara yanıt arıyor. Peki, Mescidi Nebi’ni özellikleri ve işlevleri nelerdir, Mescidi Nebi hangi dönemde, nerede inşa edilmiştir?
18.06.2022 Gündem
Telegram'da kadınlar için büyük tehlike! Çıplak fotoğraflar...
Telegram'da kadınlar için büyük tehlike! Çıplak fotoğraflar... Dünya çapında en çok kullanılan anlık mesajlaşma uygulamalarından biri olan Telegram'la ilgili araştırma korkunç bir gerçeği ortaya koydu. BBC tarafından yapılan araştırmanın sonuçlarına göre kadınların izni olmadan paylaşılan çıplak fotoğraflarla dünya çapında şantaj ve taciz yapılıyor.
16.02.2022 Gündem
Kerbela olayı nedir, aşure günü Kerbela'da ne oldu? Kerbela olayı ve aşure günü arasındaki bağ!
Kerbela olayı nedir, aşure günü Kerbela'da ne oldu? Kerbela olayı ve aşure günü arasındaki bağ! İstarihinin gördüğü en acı felâketlerden biri olan, Peygamber Efendimiz'in torunu Hazret-i Hüseyin'in (r.a.) hunharca katledildiği olay, Muharrem ayının 10. Günü idrak edilen aşure günü nedeniyle merak ediliyor. Peki, Kerbela olayı nedir? Aşure günü Kerbela'da ne oldu?
18.08.2021 Gündem
Yasin Börü kimdir, nasıl öldü? Yasin Börü davası sonucu, son durum!
Yasin Börü kimdir, nasıl öldü? Yasin Börü davası sonucu, son durum! Yasin Börü davasında savcılık mütalaası açıklandı. 20 sanık için "canavarca hislerle ve eziyet çektirerek çocuğu öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet talep edildi. Yasin Börü kimdir, nasıl öldü? Yasin Börü davası sonucu, son durum!
28.05.2021 Gündem
Van'da İranlı turist heyecanı
Van'da İranlı turist heyecanı Van'da, geçen yıl koronavirüs tedbirleri kapsamında araç ve yaya geçişlerine kapatılan, Türkiye'nin İran'a açılan Kapıköy Gümrük Kapısı'nın 17 Mayıs'ta yeniden açılması, bölgede sevinçle karşılanırken, otel ve turizm sektörü temsilcileri ise İran tarafındaki sorun nedeniyle hala yoğun turist girişinin olmadığını, bu sorunun bu hafta içinde çözüldükten sonra yoğun turist girişi beklediklerini söyledi.
24.05.2021 Yaşam
İran'ın önde gelen din adamlarından Ayetullah Misbah Yezdi öldü
İran'ın önde gelen din adamlarından Ayetullah Misbah Yezdi öldü İran'ın önde gelen muhafazakar din adamlarından Ayetullah Muhammed Taki Misbah Yezdi, 85 yaşında hayatını kaybetti.
1.01.2021 Dünya
Selam Tevhid Kumpası davasında ceza yağdı!
Selam Tevhid Kumpası davasında ceza yağdı! Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Selam Tevhid kumpasına ilişkin elebaşı Fetullah Gülen ile eski emniyet müdürlerinin aralarında bulunduğu 77 sanıkla ilgili mahkeme heyeti kararını açıkladı.
16.12.2020 Gündem
Kerbela olayı ne zaman oldu? Kerbela olayı nedir, nasıl olmuştur? Kerbela şehitleri kimlerdir?
Kerbela olayı ne zaman oldu? Kerbela olayı nedir, nasıl olmuştur? Kerbela şehitleri kimlerdir? Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ve 72 ehlibeytin şehit düştüğü "Kerbela olayı", İslam tarihinin siyasi anlamda en önemli olaylarından biridir. Emevi Devleti'nin ilk halifesi Muaviye bin Ebu Süfyan'ın ölümünden sonra yerine geçen oğlu Yezid'in Hazreti Hüseyin'in kendisine biat etmemesi nedeniyle yaşanan Kerbela olayı Şiilerce her sene Aşûre Günü'nde yâd edilir. İslam'da matem yapılmaması kaidesine uyarak bu günleri ibadet yaparak ve Mevlid okutarak geçirirler. Kerbela olayı nasıl olmuştur? Kerbela olayı ne zaman oldu? Kerbela nerede? İşte Kerbela olayı ve Kerbela şehitlerinin isimleri…
29.08.2020 Gündem
Zekai Aksakallı kimdir? Zekai Aksakallı emekli oldu!
Zekai Aksakallı kimdir? Zekai Aksakallı emekli oldu! Yüksek Askeri Şûra’da 30 general ve amiral kadrosuzluk nedeniyle emekliye sevk edildi. Emekliye sevk edilen paşalar arasında 2. Kolordu Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı da var. Peki, Zekai Aksakallı kimdir? Zekai Aksakallı'nın askeri kariyeri...
23.07.2020 Gündem
İncirlik Üssü Adana merkezine yakın mı? ABD dışında İncirlik Üssünü kullanan var mı?
İncirlik Üssü Adana merkezine yakın mı? ABD dışında İncirlik Üssünü kullanan var mı? İran ve ABD arasında yaşanan gerilim gözlerin ABD’nin Türkiye İncirlik’te bulunan üssüne çevirdi. Arama motorlarında şimdiden İncirlik Üssü nerede? İncirlik Üssü kullanım süresi ne kadar? soruları araştırılmaya başlandı. İşte detaylar…
8.01.2020 Gündem
Haşdi Şabi nedir, ne zaman kuruldu?
Haşdi Şabi nedir, ne zaman kuruldu? Haşdi Şabi, İran Generali Kasım Süleymani’ni ve Haşdi Şabi örgütünün Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis'in öldürülmesinden sonra, birçok vatandaşın araştırdığı konuların arasında yer aldı. Haşdi Şabi nedir ve ne anlama gelir? Soruları yoğun bir şekilde sorgulanıyor. Konu hakkında bilgi edinmek isteyen vatandaşlar, internet üzerinden Haşdi Şabi nedir? diye arıyor. İşte Haşdi Şabi hakkında merak edilenler…
3.01.2020 Gündem
Gizemli tutukluluktan terör 'devletinin' başına uzanan bir hayat
Gizemli tutukluluktan terör 'devletinin' başına uzanan bir hayat ABD'nin ölü ele geçirdiğini duyurduğu DEAŞ elebaşı Ebubekir el-Bağdadi'nin yaşamındaki karanlık dönemler halen aydınlanmadı.
27.10.2019 Dünya
İskandinav turistleri öldürmekten suçlu bulunan 3 Faslı IŞİD destekçisine idam cezası
İskandinav turistleri öldürmekten suçlu bulunan 3 Faslı IŞİD destekçisine idam cezası Fas'ta iki İskandinav turisti öldürmekten suçlu bulunan 3 IŞİD destekçisi idama mahkum edildi. 24 yaşındaki Danimarkalı Louisa Vesterager Jespersen ile 28 yaşındaki Norveçli turist Maren Ueland, 17 Aralık'ta Atlas Dağları'nda başları kesilmiş olarak bulunmuştu.
19.07.2019 Dünya
'IŞİD lideri Bağdadi' 5 yıl sonra ilk kez görüntülü mesaj yayınladı
'IŞİD lideri Bağdadi' 5 yıl sonra ilk kez görüntülü mesaj yayınladı Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) lideri Ebubekir el Bağdadi olduğu düşünülen bir kişi yayınladığı görüntülü mesajında IŞİD militanlarının öldürülmeleri ve hapse atılmaları nedeniyle intikam sözü verdi.
30.04.2019 Dünya
'ABD hezimete uğradı'
'ABD hezimete uğradı' 11 Eylül saldırılarının ardından 136 ülkenin desteğiyle Afganistan'a giren ABD, 18 yıl sonra bölgeden çıkmak için artık kendi hasımlarının da eline bakıyor.
14.03.2019 Dünya
'Katil Robotlar' cepheye gitmeye hazırlanıyor!
'Katil Robotlar' cepheye gitmeye hazırlanıyor! Katil robotlar dendiğinde ilk aklımıza oyun konsollarında gördüğümüz sanal videolar gelebilir ancak yapay zeka gibi yazılım teknolojisinde görülen ilerleme ile katil robotlar artık bilim kurgu olmaktan çıkıyor.
9.11.2018 Bilim ve Teknoloji
İran'da kriz! 'Yarı çıplak erkekleri izlemek...'
İran'da kriz! 'Yarı çıplak erkekleri izlemek...' İran ile Bolivya arasında Tahran'da oynanan hazırlık maçında İranlı kadınların tribünden maçı izlemesi krize yol açtı.
17.10.2018 Dünya
"Boko Haram yasa dışı yollarla güçleniyor"
"Boko Haram yasa dışı yollarla güçleniyor" BM raporuna göre, Afrika'da faaliyet gösteren terör örgütü Boko Haram yasa dışı yollarla güçleniyor.
16.08.2018 Dünya
35 DAEŞ’liyi deşifre etti
35 DAEŞ’liyi deşifre etti MİT operasyonuyla yakalanan DAEŞ emirinin eşi Hülya Balı'nın ifadesine ulaşıldı. Etkin pişmanlıktan yararlanmak isteyen Hülya Balı, Kilis TEM Şubesi’ndeki sorgusunda örgütün vahşi eylemlerinden ailelere dolar üzerinden yaptığı ödemelere, kocasının katıldığı eylemlerden Rakka’daki yaşama kadar bir çok çarpıcı bilgi verdi...
2.08.2018 Gündem
Cennet vaadiyle gittiler cehenneme düştüler!
Cennet vaadiyle gittiler cehenneme düştüler! Daha iyi bir İslami yaşam ve öbür dünyada cennete gitme vaadiyle DEAŞ topraklarına sürüklenen kadınların bir kısmı öldü, bir kısmı ise kamplarda ve hapishanelerde çile çekiyor. Türkiye’deki aileleri perişan. Yanlarındaki çocuklarına ne olacağı ise meçhul...
17.06.2018 Gündem
Anne babalarının cezasını onlar çekiyor!
Anne babalarının cezasını onlar çekiyor! DEAŞ’a katılan eşlerinin peşinden Irak’a giden 328 kadın Türkiye’de yargılanmak istiyor. Kadınların yanında yaşları 1 ile 12 arasında değişen çoğu yetim 458 Türk çocuk, zor şartlar altında cezaevinde yaşam savaşı veriyor
16.06.2018 Gündem
Erdoğan Londra'da iş adamlarına flaş çağrı
Erdoğan Londra'da iş adamlarına flaş çağrı Türk-İngiliz Tatlıdil Forumu'nda konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki ülke arasındaki ticaret hacminin daha da güçlenmesi maksadıyla İngiltere'deki iş adamlarını Türkiye'ye davet etti.
13.05.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İslam Devleti ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki islam devleti haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.