Kerbela olayı nedir, aşure günü Kerbela'da ne oldu? Kerbela olayı ve aşure günü arasındaki bağ!
Kerbela olayı nedir, aşure günü Kerbela'da ne oldu? Kerbela olayı ve aşure günü arasındaki bağ! İstarihinin gördüğü en acı felâketlerden biri olan, Peygamber Efendimiz'in torunu Hazret-i Hüseyin'in (r.a.) hunharca katledildiği olay, Muharrem ayının 10. Günü idrak edilen aşure günü nedeniyle merak ediliyor. Peki, Kerbela olayı nedir? Aşure günü Kerbela'da ne oldu?
18.08.2021 Gündem
Kerbela olayı ne zaman oldu? Kerbela olayı nedir, nasıl olmuştur? Kerbela şehitleri kimlerdir?
Kerbela olayı ne zaman oldu? Kerbela olayı nedir, nasıl olmuştur? Kerbela şehitleri kimlerdir? Hazreti Muhammed'in torunu Hazreti Hüseyin ve 72 ehlibeytin şehit düştüğü "Kerbela olayı", İslam tarihinin siyasi anlamda en önemli olaylarından biridir. Emevi Devleti'nin ilk halifesi Muaviye bin Ebu Süfyan'ın ölümünden sonra yerine geçen oğlu Yezid'in Hazreti Hüseyin'in kendisine biat etmemesi nedeniyle yaşanan Kerbela olayı Şiilerce her sene Aşûre Günü'nde yâd edilir. İslam'da matem yapılmaması kaidesine uyarak bu günleri ibadet yaparak ve Mevlid okutarak geçirirler. Kerbela olayı nasıl olmuştur? Kerbela olayı ne zaman oldu? Kerbela nerede? İşte Kerbela olayı ve Kerbela şehitlerinin isimleri…
29.08.2020 Gündem
Kerbela nedir? Kerbela olayı nasıl yaşandı?
Kerbela nedir? Kerbela olayı nasıl yaşandı? Muharrem ayının 10. gününde yaşanan Kerbela olayı tarihe hüzünlü bir gün olarak geçmiştir. Hz. Muhammed'in torunu Hz. Hüseyin'in ve beraberindekilerin Yezid tarafından şehit edilmesi Kerbela olayı olarak adlandırılmıştır.
20.09.2018 Gündem