İmmünoterapi

İmmünoterapi

Son dakika İmmünoterapi haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan İmmünoterapi ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını İmmünoterapi haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İmmünoterapi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan immünoterapi gelişmeleri de dahil olmak üzere 116 immünoterapi haberi bulunmuştur. Tüm immünoterapi haberleri aşağıda listelenmiştir.
Türkiye’de vakalar giderek artıyor: Burunda akıntı, tıkanıklık, kaşıntı ve hapşırık gibi şikayetlere neden oluyor
Türkiye’de vakalar giderek artıyor: Burunda akıntı, tıkanıklık, kaşıntı ve hapşırık gibi şikayetlere neden oluyor Bahar aylarında artış gösteren alerjik rinite dikkat çeken Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Adem Dirican, “Burunda akıntı, tıkanıklık, kaşıntı ve hapşırık gibi şikayetlere neden olan kronik bir hastalıktır. Ülkemizde de bugüne kadar yapılan çalışmalar 10 yılda alerjik rinit sıklığında belirgin artış olduğunu göstermektedir” dedi.
27.03.2024 Sağlık
Her gün tüketiyoruz! Sonuçları çok ağır, bu belirtiler varsa doktora gidin
Her gün tüketiyoruz! Sonuçları çok ağır, bu belirtiler varsa doktora gidin Kanser vakaları gün geçtikçe artıyor. Tıpın çoğu zaman çaresiz kaldığı kanserde erken tanı en önemli rolü oynuyor. Özellikle akciğer kanseri yıllarca belirti vermeden ilerleyebiliyor. Genetik faktörler, çevresel etkenler, beslenme ve yaşam şekli kanser riski üzerinde etkili olurken, bu riski azaltmak da mümkün. Uzman isim akciğer kanserinin belirtileri, teşhis ve tedavi süreci ile ilgili yaptığı açıklamada ‘sigara’ vurgusu yaparak, beslenme ve yaşam şeklinin akciğer kanserine etkisini anlattı.
22.10.2023 Sağlık
Kanser hastalarının kullandığı immünoterapi ilacı ile ilgili dikkat çeken karar! SGK tarafından ödenecek
Kanser hastalarının kullandığı immünoterapi ilacı ile ilgili dikkat çeken karar! SGK tarafından ödenecek Bursa'da 2018 yılında mesane kanseri teşhisi konulan, 3 yıllık tedavi sürecinde, kemoterapi görüp ameliyat olan İrfan Uz (63), doktorunun tavsiyesiyle tanesi 22 bin 500 TL olan ve yılda 17 kez kullanılan, immünoterapi ilacı almaya başladı. SGK’nın ödeme listesinde olmayan ilacı alabilmek için arazisini satan Uz, 2020 yılında ilaç bedellerinin kendisine geri ödenmesi ve ücretsiz alınabilmesi için SGK’ya dava açtı ancak sonucu göremeden, 2021 yılı Nisan ayında hayatını kaybetti. Devam eden davada yerel mahkeme, Uz’un lehine hüküm vererek, immünoterapi ilaçlarının bedelinin SGK tarafından ödenmesine karar verdi.
14.06.2023 Yaşam
Kanseri can evinde vuracak çalışma! ‘Hastada uygular gibi’ önce laboratuvarda deniyorlar
Kanseri can evinde vuracak çalışma! ‘Hastada uygular gibi’ önce laboratuvarda deniyorlar Marmara Üniversitesi (MÜ) Genetik ve Metabolik Hastalıklar Araştırma ve Uygulama Merkezi (GEMHAM) tarafından Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen bir çalışmayla, kanser teşhisi alan hastadaki tümörün tedaviye nasıl yanıt vereceği, tedaviye başlanmadan önce laboratuvarda belirleniyor. 
2.04.2023 Sağlık
Obezite, diyabet ve tansiyon hastaları dikkat! Risk artıyor
Obezite, diyabet ve tansiyon hastaları dikkat! Risk artıyor Son yıllarda yapılan çalışmalara göre obezite, diyabet ve tansiyon hastalarının böbrek kanserine yakalanma riski daha fazla. Erken teşhisin hayati öneme sahip olduğunu söyleyen uzmanlar, cerrahi süreçlerle ilgili önemli uyarılarda bulundu.
12.03.2023 Sağlık
Kanser tedavisinde en etkili üç yöntem! 'Ömrü uzatıyor' deyip açıkladı
Kanser tedavisinde en etkili üç yöntem! 'Ömrü uzatıyor' deyip açıkladı Dünya Sağlık Örgütü, 185 ülkede yılda 20 milyona yakın insana yeni kanser tanısı konuluyor. 2020'de yaklaşık 10 milyon kişinin ölümüne neden olan kanser, Türkiye’de de her geçen gün yaygın bir hastalık haline geliyor. Erken teşhisin önemine vurgu yapan Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Özlem Er, kanser tedavisinde hayat kurtaran en etkili ‘üç yöntemi’ detayları ile anlattı.
5.03.2023 Gündem
Mahkemeden kanser ilacı için 'SGK karşılasın' kararı
Mahkemeden kanser ilacı için 'SGK karşılasın' kararı  Ankara 14'üncü İdare Mahkemesi, akciğer kanseri H.G.'nin (70) tedavide kullanması gereken; ancak geri ödeme listesinde bulunmayan ve kürü 1300 euro olan ilacın Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanması yönünde nihai karar verdi. Kararda, ilacın kurumca karşılanmamasının yaşama hakkını sınırlayacağı; oysa devletin herkesin hayatını, beden ve ruh sağlığı içinde sürdürmesini sağlamakla yükümlü olduğu belirtildi.
19.01.2023 Ekonomi
Akıllı ilaçla 8 ayda gelen sağlık! Tümör vücuduna yayılmıştı, hepsi kayboldu
Akıllı ilaçla 8 ayda gelen sağlık! Tümör vücuduna yayılmıştı, hepsi kayboldu İzmir'de, 7 yıl önce meme kanserini yenen Tülin Gece (39), ikinci çocuğuna hamileyken hastalığının tüm vücuduna yayıldığını öğrendi. Beyin, kemik, karaciğer, akciğer ve birçok alanda lenf bezi metastazları tespit edilen Gece'ye, görme kayıpları başlayıp, tekerlekli sandalyeye mahkum olmuşken, kemoterapi yerine akıllı ilaç tedavisi uygulandı; 8 ayda sağlığına kavuştu.
25.11.2022 Sağlık
Kansere neden oluyor! Kuru öksürük, göğüs ve sırt ağrısı ile ortaya çıkıyor
Kansere neden oluyor! Kuru öksürük, göğüs ve sırt ağrısı ile ortaya çıkıyor Kanser vakaları hızla artıyor. Birçok hastalıkta olduğu gibi, kanserde de erken tanı hayat kurtarıyor. Akciğer kanseri yıllarca belirti vermeden ilerleyebiliyor. Genetik faktörler, çevresel etkenler, beslenme ve yaşam şekli kanser riski üzerinde etkili olurken, bu riski azaltmak da mümkün. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuğçe Hürkal akciğer kanserinin belirtileri, teşhis ve tedavi süreci ile ilgili yaptığı açıklamada ‘sigara’ vurgusu yaparak, beslenme ve yaşam şeklinin akciğer kanserine etkisini anlattı.
23.10.2022 Sağlık
Yılda 8 bin kadın meme kanseri nedeniyle hayatını kaybediyor
Yılda 8 bin kadın meme kanseri nedeniyle hayatını kaybediyor Meme kanserinin çok sık görülen bir hastalık olduğunu söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Ünal Sabancı, “Uluslararası Kanser Araştırmaları Ajansı'nın (IARC) 2020 yılındaki çalışmasına göre Türkiye'de her yıl yaklaşık 8 bin kadın hayatını kaybediyor. Erken tanı ve tedavi ile meme kanserine bağlı ölümlerin önüne geçmek mümkün” dedi.
3.10.2022 Sağlık
Saçları dökülenler dikkat! Stres kaynaklı olmayabilir
Saçları dökülenler dikkat! Stres kaynaklı olmayabilir Stres pek çok hastalığa yol açıyor. Özellikle saç dökülmelerinde ilk akla gelen neden stres olarak görülüyor. Deri ve Zührevi Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Server Serdaroğlu, halk arasında saç kıran olarak da bilinen alopesi areata hastalığının, otoimmün yani bağışıklık sistemi hastalığı olduğunu belirtiyor.
30.09.2022 Sağlık
Böbrek tümörlerinde erken tanı hayat kurtarıyor
Böbrek tümörlerinde erken tanı hayat kurtarıyor Böbrek tümörünün en sık görülen tümörler içinde erkeklerde 9, kadınlarda ise 14’üncü sırada yer aldığını vurgulayan Üroloji uzmanı Doç. Dr. İlter Alkan, erken tespit edildiğinde başarı şansının çok daha yüksek olduğunu belirtti.
23.09.2022 Sağlık
Meme kanserini erkekler de ciddiye almalı
Meme kanserini erkekler de ciddiye almalı Meme kanserinin bir kadın hastalığı olarak bilinmesine rağmen erkeklerin de meme kanserine yakalanabileceğini belirten Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Şener Cihan, “Kadınlarda meme kanseri görülme oranı daha fazla iken (8 kadında 1) erkeklerde bu oran daha azdır (800 erkekte 1). Ancak erkeklerin çoğu bu hastalığın kendilerinde olamayacağı gibi yanlış bir bilgiye sahip olmaları nedeniyle memede gelişen bir kitle önemsenmemekte ve hastalığın daha ileri evrelerinde teşhis konulmasına sebep olabilmektedir. Bu nedenle erkekler de memelerinde gelişen her yeni kitleyi önemsemelidirler” dedi.
8.09.2022 Sağlık
Kanser hastası milyonlara umut olacak gelişme! Türk bilim insanları duyurdu: Tümörü yok edecek
Kanser hastası milyonlara umut olacak gelişme! Türk bilim insanları duyurdu: Tümörü yok edecek Kanser hastası milyonlara umut olacak gelişme! Türk bilim insanları geliştirdi, tümörü yok edecek. Nano Thera Araştırma Grubu, kanser tedavisinde kullanmayı hedefledikleri Odaklanmış Ultrason Terapisi çalışmalarını sürdürüyor. Çalışmalarla ilgili bilgiler veren Dr. Öğr. Üyesi Ömer Aydın, “Odaklanmış Ultrason Terapi ile tümörü belli bir odak noktasında toplayıp yok etmeyi hedefliyoruz” dedi.
13.08.2022 Sağlık
Üçüncü kez kansere yakalanan Özkan Uğur'dan haber var!
Üçüncü kez kansere yakalanan Özkan Uğur'dan haber var! Geçtiğimiz nisan ayında üçüncü kez kansere yakalanan ve sahnelere ara veren MFÖ grubunun üyesi Özkan Uğur, yaptığı paylaşımla hayranlarını sevindirdi. Sağlık durumundaki sevindirici gelişmeleri takipçileriyle paylaşan Uğur, sahnelere döneceği zamanı da söyledi.
7.07.2022 Magazin
Kanser ilaçlarının SGK tarafından karşılanması için harekete geçti! Avukattan örnek hareket
Kanser ilaçlarının SGK tarafından karşılanması için harekete geçti! Avukattan örnek hareket Şanlıurfa'da geçen yıl ölen akciğer kanseri babasının SGK karşılamadığı için ilaçlarının temin edilmesi konusunda büyük sıkıntı yaşayan Avukat Mehmet Özyavuz, kendisini kanser hastalarına adadı. Babasının ölümünün ardından kanser hastalarının ilaçlarının SGK tarafından karşılanması için 59 dava alan Özyavuz, bunlardan 9’unu kazandı.
9.04.2022 Gündem
Geç başvuru nedeniyle ileri evre kanser tanısı arttı
Geç başvuru nedeniyle ileri evre kanser tanısı arttı Denizli Devlet Hastanesi Medikal Onkoloji Uzmanı Dr. Özden Özer, 1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası dolayısıyla bir açıklama yaparak kanserde erken tanının mümkün olduğunu ve kanserin önlenebilir olduğunu belirterek taramaların önemine dikkat çekti.
4.04.2022 Yaşam
Yemek borusu (özofagus) kanseri nedir?
Yemek borusu (özofagus) kanseri nedir? Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Onur Bayraktar, yemek borusu kanserinin tanı ve tedavi yöntemlerini tüm ayrıntılarıyla sizler için anlattı.
3.02.2022 Sağlık
Posalı beslenme kanser tedavisini olumlu etkiliyor!
Posalı beslenme kanser tedavisini olumlu etkiliyor! Araştırmalar, yüksek posalı gıdaların kanser hastalığının tedavisine olumlu katkı sağladığını gösteriyor. Son yapılan çalışmaya göre, posalı gıda verilen 37 melanom hastasının ortalama hastalıksız sağ kalımının posalı gıda almayan 91 hastaya kıyasla daha iyi olduğu saptandı. Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Serdar Turhal, kanser hastaları üzerinde yapılan çalışmanın sonuçlarını değerlendirdi.
27.01.2022 Sağlık
Kanserle savaşta yeni yöntem
Kanserle savaşta yeni yöntem Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Uğur Coşkun, “Akıllı ilaçlar, tümörün gelişimi ve büyümesinde kullandığı damarlanma ve benzeri yolaklara odaklanıyor ve buraları engelleyerek, reseptörleri bloke ederek tümörü öldürmeyi hedefliyor” dedi.
2.01.2022 Sağlık
İleri evre kanser tedavisinde 'immünoterapi' umudu
İleri evre kanser tedavisinde 'immünoterapi' umudu Kanser tedavisinde, kemoterapiyle de uygulanabilen immünoterapi ile ilgili Tıbbi Onkoloji Uzmanı Doç. Dr. Serkan Çelik, “İleri evre kanser hastalarında, özellikle de cilt, böbrek, akciğer, mide, yemek borusu, karaciğer kanserlerinde immünoterapi ilk seçenek haline geldi. Yakın zamanda yapılan bir çalışmada kötü huylu cilt kanserinin erken evresinde metastaz riskini engellediğini gördük” dedi.
24.11.2021 Sağlık
‘Akciğer kanserinin gençlerde görülme sıklığı arttı’
‘Akciğer kanserinin gençlerde görülme sıklığı arttı’ Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Saadettin Kılıçkap, Türkiye’de ve dünyada erkeklerde en sık görülen ve ölüme neden olan kanser türünün akciğer kanseri olduğunu söyleyerek, “Son yıllarda kadınlar arasında da görülme sıklığı giderek arttı. Genellikle ileri yaşta görülen akciğer kanseri son yıllarda genç yaştaki bireylerde de bariz şekilde artmaktadır” dedi.
17.11.2021 Sağlık
Sigara ile ilgili flaş açıklama! 15 yıl sürüyor
Sigara ile ilgili flaş açıklama! 15 yıl sürüyor Akciğer kanseri hastalarının, kansere bağlı kitlelerinin bronşlara ve alveol denilen hava keseciklerine baskısı nedeniyle solunum güçlüğü yaşadıklarını belirten Medikal Onkoloji uzmanı Dr. Abdallah T M Shbair, akciğerlerin yeteri kadar temiz havayı almamasının akciğerde meydana gelebilecek hücrelerin tahribatına neden olabileceğini belirterek akciğer kanseri farkındalık ayı vesilesiyle açıklamalarda bulundu. Shbair, "15 yıl önce sigarayı bıraksanız da etkisi çeşitli yollarla devam edebiliyor" dedi.
12.11.2021 Sağlık
Akciğer kanserinde kişiye ve tümöre özel tedavi dönemi!
Akciğer kanserinde kişiye ve tümöre özel tedavi dönemi! Akciğerde yer alan hücrelerin çeşitli nedenlerle kanser hücresine dönüşüp kontrolsüz bir şekilde çoğalması sonucu gelişen akciğer kanseri Türkiye’de kadın ve erkekte görülen her dört kanser ölümünden birinin sorumlusu olarak gösteriliyor. 1-30 Kasım Akciğer Kanseri Farkındalık Ayı nedeniyle Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Umut Demirci akciğer kanserinde kişiye özel tedavi yöntemlerini anlattı.
3.11.2021 Sağlık
Binlerce kişi için umut ışığı! Tümörler tamamen yok oldu
Binlerce kişi için umut ışığı! Tümörler tamamen yok oldu İngiltere'de yapılan yeni bir çalışma, immünoterapi ilaçlarının karışımıyla kanser hastalarında tümörün yok edilebildiğini ortaya koydu.
13.10.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

İmmünoterapi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki immünoterapi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.