Akıllı İlaç

Akıllı İlaç

Son dakika akıllı ilaç haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan akıllı ilaç ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını akıllı ilaç haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Akıllı İlaç

haberleri sayfasında son dakika yaşanan akıllı ilaç gelişmeleri de dahil olmak üzere 318 akıllı ilaç haberi bulunmuştur. Tüm akıllı ilaç haberleri aşağıda listelenmiştir.
SGK duyurdu! Geri ödeme listesine 47 ilaç daha alındı
SGK duyurdu! Geri ödeme listesine 47 ilaç daha alındı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), 10’u yerli üretim olmak üzere 47 ilacı daha geri ödeme listesine aldı.
9.05.2024 Gündem
Her gün tüketiyoruz! Sonuçları çok ağır, bu belirtiler varsa doktora gidin
Her gün tüketiyoruz! Sonuçları çok ağır, bu belirtiler varsa doktora gidin Kanser vakaları gün geçtikçe artıyor. Tıpın çoğu zaman çaresiz kaldığı kanserde erken tanı en önemli rolü oynuyor. Özellikle akciğer kanseri yıllarca belirti vermeden ilerleyebiliyor. Genetik faktörler, çevresel etkenler, beslenme ve yaşam şekli kanser riski üzerinde etkili olurken, bu riski azaltmak da mümkün. Uzman isim akciğer kanserinin belirtileri, teşhis ve tedavi süreci ile ilgili yaptığı açıklamada ‘sigara’ vurgusu yaparak, beslenme ve yaşam şeklinin akciğer kanserine etkisini anlattı.
22.10.2023 Sağlık
Entübe edilmek ne demek, entübe edildi nedir? Entübe nedir, yoğun bakımda entübe ne demek?
Entübe edilmek ne demek, entübe edildi nedir? Entübe nedir, yoğun bakımda entübe ne demek? Lenf kanserini ikinci kez yenen müzisyen Özkan Uğur, geçtiğimiz nisan ayında hastalığının nüksettiğini ve akıllı ilaç kullanmaya başladığını duyurmuştu. Ünlü sanatçı Uğur'un üç aydır yoğun bakımda olduğu ve entübe edildiği ortaya çıktı. Peki, Entübe edilmek ne demek, entübe edildi nedir? Entübe nedir, yoğun bakımda entübe ne demek?
24.06.2023 Sağlık
Kanserle mücadele ediyordu! Özkan Uğur yoğun bakımda
Kanserle mücadele ediyordu! Özkan Uğur yoğun bakımda MFÖ'nün üyelerinden Özkan Uğur, 2013 yılında yakalandığı lenfomayı tedavi sürecinin ardından atlatmıştı. Hastalığı nükseden 69 yaşındaki sanatçının sağlık durumuna ilişkin üzücü bir haber geldi.
23.06.2023 Magazin
Kanseri can evinde vuracak çalışma! ‘Hastada uygular gibi’ önce laboratuvarda deniyorlar
Kanseri can evinde vuracak çalışma! ‘Hastada uygular gibi’ önce laboratuvarda deniyorlar Marmara Üniversitesi (MÜ) Genetik ve Metabolik Hastalıklar Araştırma ve Uygulama Merkezi (GEMHAM) tarafından Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen bir çalışmayla, kanser teşhisi alan hastadaki tümörün tedaviye nasıl yanıt vereceği, tedaviye başlanmadan önce laboratuvarda belirleniyor. 
2.04.2023 Sağlık
Mahkemeden kanser ilacı için 'SGK karşılasın' kararı
Mahkemeden kanser ilacı için 'SGK karşılasın' kararı  Ankara 14'üncü İdare Mahkemesi, akciğer kanseri H.G.'nin (70) tedavide kullanması gereken; ancak geri ödeme listesinde bulunmayan ve kürü 1300 euro olan ilacın Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından karşılanması yönünde nihai karar verdi. Kararda, ilacın kurumca karşılanmamasının yaşama hakkını sınırlayacağı; oysa devletin herkesin hayatını, beden ve ruh sağlığı içinde sürdürmesini sağlamakla yükümlü olduğu belirtildi.
19.01.2023 Ekonomi
Akıllı ilaçla 8 ayda gelen sağlık! Tümör vücuduna yayılmıştı, hepsi kayboldu
Akıllı ilaçla 8 ayda gelen sağlık! Tümör vücuduna yayılmıştı, hepsi kayboldu İzmir'de, 7 yıl önce meme kanserini yenen Tülin Gece (39), ikinci çocuğuna hamileyken hastalığının tüm vücuduna yayıldığını öğrendi. Beyin, kemik, karaciğer, akciğer ve birçok alanda lenf bezi metastazları tespit edilen Gece'ye, görme kayıpları başlayıp, tekerlekli sandalyeye mahkum olmuşken, kemoterapi yerine akıllı ilaç tedavisi uygulandı; 8 ayda sağlığına kavuştu.
25.11.2022 Sağlık
Kansere neden oluyor! Kuru öksürük, göğüs ve sırt ağrısı ile ortaya çıkıyor
Kansere neden oluyor! Kuru öksürük, göğüs ve sırt ağrısı ile ortaya çıkıyor Kanser vakaları hızla artıyor. Birçok hastalıkta olduğu gibi, kanserde de erken tanı hayat kurtarıyor. Akciğer kanseri yıllarca belirti vermeden ilerleyebiliyor. Genetik faktörler, çevresel etkenler, beslenme ve yaşam şekli kanser riski üzerinde etkili olurken, bu riski azaltmak da mümkün. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Tuğçe Hürkal akciğer kanserinin belirtileri, teşhis ve tedavi süreci ile ilgili yaptığı açıklamada ‘sigara’ vurgusu yaparak, beslenme ve yaşam şeklinin akciğer kanserine etkisini anlattı.
23.10.2022 Sağlık
Meme kanserini erkekler de ciddiye almalı
Meme kanserini erkekler de ciddiye almalı Meme kanserinin bir kadın hastalığı olarak bilinmesine rağmen erkeklerin de meme kanserine yakalanabileceğini belirten Medikal Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Şener Cihan, “Kadınlarda meme kanseri görülme oranı daha fazla iken (8 kadında 1) erkeklerde bu oran daha azdır (800 erkekte 1). Ancak erkeklerin çoğu bu hastalığın kendilerinde olamayacağı gibi yanlış bir bilgiye sahip olmaları nedeniyle memede gelişen bir kitle önemsenmemekte ve hastalığın daha ileri evrelerinde teşhis konulmasına sebep olabilmektedir. Bu nedenle erkekler de memelerinde gelişen her yeni kitleyi önemsemelidirler” dedi.
8.09.2022 Sağlık
Özkan Uğur’un hastalığı ne, kanser mi? Özkan Uğur ne kanseri, kaç yaşında, sağlık durumu nasıl?
Özkan Uğur’un hastalığı ne, kanser mi? Özkan Uğur ne kanseri, kaç yaşında, sağlık durumu nasıl? Özkan Uğur ne kanseri, hastalığı ne? Özkan Uğur, sosyal medya hesabından hastalığının bir kez daha nüksettiğini açıkladı. İlaç tedavisine başladığını söyleyen Uğur, konserlerine bir süre ara vereceğini belirtti.
30.04.2022 Magazin
Özkan Uğur'dan üzücü haber geldi! Sağlık durumu...
Özkan Uğur'dan üzücü haber geldi! Sağlık durumu... 'MFÖ' grubunun solistlerinden Özkan Uğur, ikinci kez kanser tedavisi görmeye başlamıştı. Başarılı bir tedavi süreci geçiren ve iyileşen ünlü isimden sevenlerini üzen haber geldi. Instagram hesabından sağlık durumuyla ilgili yeni bir açıklama yapan Uğur, konserlerini erteleyeceklerini duyurdu.
29.04.2022 Magazin
SGK o parayı iade edecek! Flaş karar! Güzel haber geldi
SGK o parayı iade edecek! Flaş karar! Güzel haber geldi Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) o parayı iade edecek. SGK ile ilgili son dakika kararı! Yüzbinlerce vatandaşa güzel haber. Ankara'da akciğer kanseri hastası Z.A., yurt dışından getirilen ve bir kürü 24 bin lira olan 'atezolizumab' etken maddeli ilacı Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) karşılamayınca idare mahkemesine başvurdu. Ankara 4’üncü İdare Mahkemesi, ilacın SGK tarafından karşılanmasına, bu güne kadar hasta tarafından ödenen paranın iadesine hükmederek, SGK’ya da savunma ve ara karara cevap vermesi için 30 gün süre verdi.
15.04.2022 Ekonomi
Geç başvuru nedeniyle ileri evre kanser tanısı arttı
Geç başvuru nedeniyle ileri evre kanser tanısı arttı Denizli Devlet Hastanesi Medikal Onkoloji Uzmanı Dr. Özden Özer, 1-7 Nisan Ulusal Kanser Haftası dolayısıyla bir açıklama yaparak kanserde erken tanının mümkün olduğunu ve kanserin önlenebilir olduğunu belirterek taramaların önemine dikkat çekti.
4.04.2022 Yaşam
Genç hekimlerden köylüye sağlık taraması
Genç hekimlerden köylüye sağlık taraması Trakya Üniversitesi Genç Yeryüzü Doktorları Topluluğu, “Sağlık Sokağı” adlı proje kapsamında Edirne’nin Tayakadın köyünde sağlık taraması yaptı.
21.03.2022 Sağlık
Posalı beslenme kanser tedavisini olumlu etkiliyor!
Posalı beslenme kanser tedavisini olumlu etkiliyor! Araştırmalar, yüksek posalı gıdaların kanser hastalığının tedavisine olumlu katkı sağladığını gösteriyor. Son yapılan çalışmaya göre, posalı gıda verilen 37 melanom hastasının ortalama hastalıksız sağ kalımının posalı gıda almayan 91 hastaya kıyasla daha iyi olduğu saptandı. Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Serdar Turhal, kanser hastaları üzerinde yapılan çalışmanın sonuçlarını değerlendirdi.
27.01.2022 Sağlık
Kanserle savaşta yeni yöntem
Kanserle savaşta yeni yöntem Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Uğur Coşkun, “Akıllı ilaçlar, tümörün gelişimi ve büyümesinde kullandığı damarlanma ve benzeri yolaklara odaklanıyor ve buraları engelleyerek, reseptörleri bloke ederek tümörü öldürmeyi hedefliyor” dedi.
2.01.2022 Sağlık
Pankreas kanserinin en büyük nedeni sigara!
Pankreas kanserinin en büyük nedeni sigara! Onkoloji Doktoru Doç. Dr. Ersin Özaslan, endokrin organlardan olan pankreasta görülen kanserin en büyük nedeninin sigara olduğunu, son 40 yıllık çalışmalarda kadınlarda görülme oranının arttığını söyledi.
18.11.2021 Sağlık
‘Akciğer kanserinin gençlerde görülme sıklığı arttı’
‘Akciğer kanserinin gençlerde görülme sıklığı arttı’ Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Saadettin Kılıçkap, Türkiye’de ve dünyada erkeklerde en sık görülen ve ölüme neden olan kanser türünün akciğer kanseri olduğunu söyleyerek, “Son yıllarda kadınlar arasında da görülme sıklığı giderek arttı. Genellikle ileri yaşta görülen akciğer kanseri son yıllarda genç yaştaki bireylerde de bariz şekilde artmaktadır” dedi.
17.11.2021 Sağlık
Meme kanseri konusunda vatandaşları bilgilendirdi
Meme kanseri konusunda vatandaşları bilgilendirdi Kafkas Genç Yeryüzü Doktorları Topluluğu, Kars'ta stant açarak "Meme Kanseri Farkındalık Ayı" etkinlikleri kapsamında vatandaşları bilgilendirdi.
10.10.2021 Sağlık
'Prostat kanseri sinsi ilerliyor, takip edilmeli'
'Prostat kanseri sinsi ilerliyor, takip edilmeli' 50 yaş üzeri erkeklerde en sık görülen kanser türünün prostat kanseri olduğunu söyleyen Onkoloji uzmanı Prof. Dr. Hakan Karagöl, sinsi ilerleyen bir kanser türü olması sebebiyle takip edilmediği zaman ileri evrede kendini belli ettiğini vurguladı.
17.09.2021 Sağlık
Çocuklarda bu belirtilere dikkat! Lenfomanın habercisi olabilir
Çocuklarda bu belirtilere dikkat! Lenfomanın habercisi olabilir Lenfoma olarak da bilinen lenf kanserine ilişkin uyarılarda bulunan Çocuk Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Ceyhun Bozkurt, “Bu hastalık çocuklarda lenf bezi büyümeleri, halsizlik, iştahsızlık, inatçı ateş, vücudun değişik yerlerinde birtakım morluklar gibi bulgularla gelebilir. Daha önce rastlamadığımız anormal değişiklikler olursa hekime başvurmalıyız” dedi.
15.09.2021 Sağlık
Bu kanser türü belirti vermiyor! En büyük nedeni sigara ve obezite!
Bu kanser türü belirti vermiyor! En büyük nedeni sigara ve obezite! Böbrek kanseri, ürolojik kanserler arasında en sık görülen ilk 3 kanser arasında yer alıyor. Böbrek kanserine neden olan etmenlerin başında sigara ve tütün ürünü kullanımının geldiğini belirten Üroloji Uzmanı ve Doç. Dr. İlker Tinay, “Son yıllarda yapılan çalışmalara göre obezite de böbrek kanserine neden oluyor. Ayrıca ailesinde böbrek kanseri hikayesi olanlar ve kronik böbrek yetmezliği nedeniyle rutin hemodiyaliz tedavisi alan hastalar da böbrek kanseri gelişimi açısından risk altında. Böbrek kanseri ağırlıklı olarak erkeklerde görülürken son yıllarda gerçekleştirilen çalışmalara göre bu hastalığın görülme sıklığı kadınlarda da arttı” açıklamasında bulundu.
29.06.2021 Sağlık
Meme kanseri tiroid kanseri riskini artırabilir
Meme kanseri tiroid kanseri riskini artırabilir Amerika’da her 8 kadından 1’i, Türkiye’de ise her 12 kadından 1’i meme kanserine yakalanıyor. Hiç doğum yapmamak ya da geç doğum yapmak meme kanseri için risk oluştururken; tiroid ile ilgili rahatsızlığı bulunan kadınlarda meme kanseri görülme oranı daha yüksek olabiliyor. Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Fatih Levent Balcı, meme kanseri hakkında önemli bilgiler verdi.
23.06.2021 Sağlık
Kanser hastalarına önemli uyarı
Kanser hastalarına önemli uyarı Kemoterapi tedavisi devam eden ve aşı sırası gelen hastalara uyarılarda bulunan Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Hakan Karagöl, "Hekimler, hastaların hangi gün aşı yaptırması gerektiğini hesaplayarak hastaya bildirmeli. Başka kliniklerde tedavi gören hastalar da onkologlarına bu konuda danışmalı" dedi.
7.06.2021 Sağlık
Kanser tedavisinde yeni dönem: Agnostik tedavi
Kanser tedavisinde yeni dönem: Agnostik tedavi Kanser tedavisinde son iki yıl içinde tümör dokusundan bağımsız ‘agnostik’ tedavilerin geliştirildiğini belirten Prof. Dr. Ahmet Bilici “Agnostik tedavide başarı oranı daha yüksek iken olası yan etkilerde çok az görülüyor. Hastaların yaşam kaliteleri de olumsuz etkilenmiyor. Gelecekte bu tür tümör yerleşim bölgesinden bağımsız ‘agnostik’ tedavilerin daha fazla geliştirilmesi, daha hassas ve daha etkin bir kanser tedavisi yapmamıza da olanak sağlayacak gibi görünüyor” dedi.
23.04.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Akıllı İlaç ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki akıllı ilaç haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.