İlik Nakli

İlik Nakli

Son dakika ilik nakli haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ilik nakli ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ilik nakli haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İlik Nakli

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ilik nakli gelişmeleri de dahil olmak üzere 279 ilik nakli haberi bulunmuştur. Tüm ilik nakli haberleri aşağıda listelenmiştir.
MHP lideri Devlet Bahçeli: Meclis'te terörist istemiyoruz
MHP lideri Devlet Bahçeli: Meclis'te terörist istemiyoruz Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli konuşmasında, "Mehmetlerimize sıkılan, kanımızı döküp canımızı alan teröristlere hangi vekil hoşgörü ile yaklaşırsa suçludur. Hesap vermekten kurtulamayacaktır. TBMM'de terörist istemiyoruz, düşman, katil istemiyoruz. Canilerin sırtını sıvazlayan namertleri asla istemiyoruz." dedi.
26.12.2023 Gündem
Bahçeli'den '50+1' açıklaması: Dün ne demişsek bugün de aynı görüşteyiz
Bahçeli'den '50+1' açıklaması: Dün ne demişsek bugün de aynı görüşteyiz MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Cumharbaşkanı Erdoğan'ın cumhurbaşkanı seçimi için zorunlu olan 50+1 kuralıyla ilgili açıklamalarına ilişkin, "Milliyetçi Hareket Partisi olarak, dün ne demişsek bugün aynı çizgide, aynı düşüncede, aynı görüşteyiz. Ancak Cumhur İttifakı olarak konuşup tartışarak orta yolun, makul çözümün, yeni sistemin doğasını zedelemeyecek tamirat ve onarımın karşılıklı anlayış ve uzlaşmayla yapılacağının inancına ve iradesine de sahibiz" dedi.
21.11.2023 Gündem
Otogarda valizler karıştı! 500 bin TL’lik altın kayıp
Otogarda valizler karıştı! 500 bin TL’lik altın kayıp Diyarbakır'da yaşayan Maroteaux–Lamy (MPS Tip 6) hastası Medine Sayan’ın (15) tedavisi için biriktirilen yaklaşık 500 bin TL’lik altının içinde bulunduğu kırmızı valiz, bayram ziyareti için gittikleri Mardin’de, aynı renk ve ebatta valizi olan yolcular tarafından alındı. Kızıltepe ilçesinde inip eve giden aile durumu fark edince, güvenlik kamerasından tespit ettikleri yolcuların görüntüleriyle polise şikayette bulundu. Medine’nin dayısı Mehmet Şerif Güngöngür (46), “Medine’nin ilik nakli olması gerekiyor. Babası da kanser hastası. Çok mağdurlar. Çantayı alan kişiler lütfen en yakın karakola götürüp teslim etsinler” dedi.
26.06.2023 Yaşam
İzole yaşam süren 4 yaşındaki Umut, ilik nakli bekliyor
İzole yaşam süren 4 yaşındaki Umut, ilik nakli bekliyor  Ankara'da lösemi tedavisi gören ve bağışıklığının çok zayıf olması nedeniyle izole bir yaşam süren Umut Hüseyin Gürdal (4), sağlığına kavuşmak için kemik iliği nakli bekliyor.
26.06.2023 Sağlık
İşe girmek için sağlık raporu almaya gitti, kanser olduğunu öğrendi
İşe girmek için sağlık raporu almaya gitti, kanser olduğunu öğrendi Halit Ergin, 18 yaşındayken işe girmek için sağlık raporu almaya gittiği hastanede kanser olduğunu öğrendi. 4 yıl boyunca tedavi gören hasta, kız kardeşinden yapılan ilik nakli sonrasında hayata tutundu.
6.04.2023 Sağlık
Lösemiye yenik düşen doktor Selin, 3'üncü ilik nakli için hazırlık yapıyormuş
Lösemiye yenik düşen doktor Selin, 3'üncü ilik nakli için hazırlık yapıyormuş Eskişehir’de geçen yıl doktor olarak göreve başlarken yapılan sağlık taramasında lösemi teşhisi konulan, dün ise yaşamını yitiren Selin Gizem Kıreli’nin (31) tedavi sürecinde babasından ve kardeşinden ilik nakledildiği, bu kez de annesinden ilik nakli için hazırlık yaptığı ortaya çıktı.
20.08.2022 Yaşam
Fuat Oktay: Kızılay'ı güçlendirmek için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz
Fuat Oktay: Kızılay'ı güçlendirmek için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Türk Kızılay'ın 103'üncü Genel Kurulunda "Kızılay gibi yüksek organizasyonel kabiliyete ve donanıma sahip marka kuruluşlara sahip olmamız güçlü ve iddia sahibi bir devlet olmamızın sonucudur. Biz hükümet olarak yeni iş birlikleri ve projelerle, Kızılay'ın operasyonel kabiliyetini artırmak ve teşkilatını güçlendirmek için üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz" dedi.
14.05.2022 Siyaset
Refiye Yılmaz son durumu! İlik nakli bekleyen Refiye yaşıyor mu?
Refiye Yılmaz son durumu! İlik nakli bekleyen Refiye yaşıyor mu? ABD'de gerçekleşen çoklu organ nakli ile 5 organı birden değiştirilerek yeniden doğan Refiye Yılmaz’dan acı haber geldi. Tedavi gördüğü Tekirdağ Dr. İsmail Fehmi Cumalıoğlu Şehir Hastanesi hayatını kaybeden Yılmaz, Elmalı Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verildi. Milyonda bir görülen Gardner Sendromu'na yakalanan Refiye, Sağlık Bakanlığınca 14 Nisan 2013'te tedavi için ABD'ye gönderilmişti. 
6.12.2021 Yaşam
Sağlıklı dişler için ne yapmalıyız?
Sağlıklı dişler için ne yapmalıyız? Ağız ve diş sağlığı sorunları ülkemizde ve dünyada en önemli sağlık sorunlarının başında geliyor. Ağız hijyenimize ve diş sağlığımıza dikkat etmediğimizde genel sağlığımız da tehlikeye girmiş oluyor. Sağlıklı dişlere sahip olmanız için Dr. Dt. Beril Karagenç Batal, önemli ipuçları paylaştı.
15.10.2021 Sağlık
Zayıf bağışıklıkta ortaya çıkıyor! Tedavi edilmezse ölüme neden oluyor!
Zayıf bağışıklıkta ortaya çıkıyor! Tedavi edilmezse ölüme neden oluyor! Kara mantar kabusu devam ediyor! Başta Hindistan olmak üzere tüm dünyada görülme sıklığı artış gösteren kara mantar hastalığının Covid-19 ile bağlantılı olup olmadığı merak ediliyor. Hastalığın sindirim, temas ve solunum yolu ile bulaştığını vurgulayan uzmanlar, henüz insandan insana ya da hayvandan hayvana bulaştığının tespit edilmediğini belirtiyor. Uzmanlar, zayıf bağışıklık sisteminin kara mantar hastalığına zemin hazırladığına ve zamanında tedavi edilmemesi halinde yüzde 25 – 50 oranında ölümlere yol açtığına dikkat çekiyor.
15.09.2021 Sağlık
Naz Elmas'ın ablası Açelya Elmas'tan kanser açıklaması!
Naz Elmas'ın ablası Açelya Elmas'tan kanser açıklaması! Naz Elmas'ın ablası Açelya Elmas yaşadığı hastalık süreci ile gündemde. Zaman zaman konuk olduğu programlarda yaşadığı zorlu süreci anlatan Açelya Elmas'ın hikayesi birçok kişiye ilham verecek nitelikte.
23.03.2021 Magazin
İlik bekleyen 15 aylık Zeynep için kan verdiler
İlik bekleyen 15 aylık Zeynep için kan verdiler Sivas’ta, Akdeniz anemisi teşhisi koyulan 15 aylık Zeynep Asel Balk'ın tedavisinde gerekli ilik için Sivas Anda Kardeşe Vefa Derneği gönüllüleri, Kızılay'a kan ve kök hücre bağışında bulundu.
13.02.2021 Sağlık
15 aylık Zeynep'e ilik nakli için donör aranıyor
15 aylık Zeynep'e ilik nakli için donör aranıyor Sivas’ta yaşayan 15 aylık Zeynep Asel Balk'a, kabızlık şikayetiyle gittiği hastanede halk arasında bilinen adıyla Akdeniz anemisi (Beta talasemi majör) teşhisi konuldu. Tedavisi için ilik gerekli olan Zeynep Asel için ailesi donör aramaya başladı.
11.02.2021 Sağlık
Çift DNA olayında flaş gelişme! Bir baba 2 DNA taşıyan çocukların annesi konuştu...
Çift DNA olayında flaş gelişme! Bir baba 2 DNA taşıyan çocukların annesi konuştu... Tüm Türkiye'nin konuştuğu "çift DNA (kimerizm)" mağduru anne A.V., hukuk mücadelesini ve yaşadığı mağduriyeti ilk kez anlattı. Adli tıp önce A.V.'nin çocukları için "babadan değil" diye rapor vermiş, ancak ilik nakli nedeniyle babanın DNA'sının değiştiği ve birden fazla DNA'ya sahip olduğu belirlenmişti. İşte çocukların annesi A.V.'nin ağzından bir baba iki DNA olayının ayrıntıları
26.01.2021 Gündem
Dedikodular ortalığı karıştırdı! Bir baba iki DNA!
Dedikodular ortalığı karıştırdı! Bir baba iki DNA! Manisa’da anlaşmalı boşanan çift, çıkan dedikodular üzerine DNA testi yaptırdı. Adli Tıp “Çocuklar babadan değil” raporu verince hayatlarının şokunu yaşadılar. Babanın DNA’sının, ilik nakli nedeniyle değiştiği ortaya çıktı.
24.01.2021 Gündem
Kovid-19 şüphesiyle gitti, hastanede lösemi olduğunu öğrendi
Kovid-19 şüphesiyle gitti, hastanede lösemi olduğunu öğrendi Malatya'da, yüksek ateş, halsizlik, nefes darlığı, baş dönmesi yaşayan ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) şüphesiyle hastaneye başvurduğunda kan kanseri teşhisi konulan 14 yaşındaki Yunus Emre Gözen, sağlığına kavuşmak ve eski günlerine dönebilmek için mücadele veriyor.
10.11.2020 Sağlık
Dilay Kemer kimdir? Dilay Kemer kaç yaşındaydı? Fenerbahçe'nin acı günü!
Dilay Kemer kimdir? Dilay Kemer kaç yaşındaydı? Fenerbahçe'nin acı günü! Bir süredir kanser tedavisi gören Fenerbahçe TV sunucusu Dilay Kemer hayatını kaybetti. Peki, Dilay Kemer kimdir? Dilay Kemer kaç yaşındaydı? Dilay Kemer'in hastalığı neydi? İşte Dilay Kemer ile ilgili bilgiler...
30.10.2020 Gündem
"Allah rızası için yardım edin"
"Allah rızası için yardım edin" Aynı hastalıktan annesi ve ağabeyini kaybeden MDS hastası olan Selda Güneş, hayata tutunmak için hayırseverlerden destek bekliyor. İzmir'de tedavisi devam eden Güneş, ilik nakli oldu, şimdi ise tedavisinde kullanacak olan ilaçların paralarını ödeyemiyor.
10.08.2020 Sağlık
Yarı uyumlu nakilde iliğin reddedilme riski yüzde 3’e geriledi
Yarı uyumlu nakilde iliğin reddedilme riski yüzde 3’e geriledi Türkiye’de yaklaşık 10 yıldır ilik nakli tedavisinde uygulanan ‘yarı uyumlu ilik nakli’ corona virüs süreciyle birlikte yeniden gündeme geldi. Son 5 yıl içinde yarı uyumlu ilik nakillerinde gelişme yaşandığını belirten Hematoloji ve Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Yener Koç, “İliğin reddedilme riski yüzde 3’e kadar geriledi. Ağır kemoterapi vermeden de yarı uyumlu nakilleri yapmaya başladık” dedi.
25.07.2020 Sağlık
Minik Öykü Zeynep hayata tutundu
Minik Öykü Zeynep hayata tutundu Sinop'ta, geçen yıl karaciğerinde 3 kitle bulunan Fatma ve Ercan Özcan çiftinin 2,5 yaşındaki kızları Öykü Zeynep'in organ nakli arayışı, İzmir'de sonuç buldu. Kadavradan karaciğer nakli yapılan Öykü Zeynep hayata tutundu.
7.07.2020 Sağlık
MHP Lideri Bahçeli: Sonuçları ağır olur, kimse aklından geçirmesin
MHP Lideri Bahçeli: Sonuçları ağır olur, kimse aklından geçirmesin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Hiç kimse Fransa’yı kasıp kavurmuş 'Sarı Yelekliler'in eylemlerine özenmeyi, Gezi benzeri bir kalkışmanın fitilini tutuşturmayı aklından ve hayalinden geçirmemelidir. Zira sonuçları ağır olacaktır." açıklamasında bulundu.
4.07.2020 Siyaset
Arda’ya 4 ay arayla iki kez ilik nakli yapıldı
Arda’ya 4 ay arayla iki kez ilik nakli yapıldı Kemik iliği yetmezliği ile doğan ve üç kardeşini de aynı hastalıktan yitiren Diyarbakırlı ailenin 8 yaşındaki oğlu Arda’ya Diyarbakır AHBAP, Haluk Levent ve tedavi olduğu Yeniyüzyıl Üniversitesi GOP Hastanesi sahip çıktı; küçük çocuk 4 ay arayla iki kez ilik nakli oldu. Corona virüs salgını sırasında ikinci naklini geçiren Arda’ya gözü gibi bakan doktorları, tam 8 ay sonra onu sağlıkla taburcu ederek memleketine uğurladı.
15.06.2020 Sağlık
Lösemili Yağmur'un ilik sevinci: Tekrar yeşeriyorum
Lösemili Yağmur'un ilik sevinci: Tekrar yeşeriyorum Antalya'da, iki yıl önce lösemi hastalığını yenmesinin ardından geçirdiği enfeksiyon nedeniyle sol gözünü kaybeden, sonrasında ise tekrar lösemiye yakalanan Yağmur Damla Yanık'a (19) müjdeli haber Almanya'dan geldi. Almanya'da bulunan ve corona virüs nedeniyle getirilemeyen yüzde 99 uyumlu ilik, yeni normal hayata geçilmesiyle Antalya'ya ulaştı. Nakil için gün sayan Yağmur, "Kuruyan bir çiçek gibiydim, şu an tekrar yeşeriyorum" dedi.
10.06.2020 Sağlık
Yağmur'a corona virüs engeli! Yüzde 99 uyumlu ama...
Yağmur'a corona virüs engeli! Yüzde 99 uyumlu ama... Antalya'da 2 yıl önce lösemiye yakalanan, hastalığı yendikten sonra enfeksiyon kapan Yağmur Damla Yanık'ın (19) sol gözü, görme yetisini kaybetti. Bir süre sonra lösemi hastalığı yeniden ortaya çıkan Yanık, Almanya'dan gelecek yüzde 99 uyumlu ilik için corona virüs sürecinin sona ermesini bekliyor.
12.05.2020 Gündem
Talasemi hastası Merve, 15 yıl sonra sağlığına kavuştu
Talasemi hastası Merve, 15 yıl sonra sağlığına kavuştu Şanlıurfa'da yaşayan ve 2,5 yaşında genetik geçişli kan hastalığı olan Akdeniz Anemisi (talasemi) teşhisi konulan Merve Ekinci (17), 15 yıl sonra bulunan donörle sağlığına kavuştu. Hastalığı nedeniyle gelişimi akranlarından geri kalan Merve, bu süre boyunca geçirdiği siroz tehlikesine ve pankreasındaki hasarlar nedeniyle şeker hastası olmasına rağmen umudunu yitirmeden nakil olmayı bekledi. Nakil öncesi yumurtalıkları toplanarak dondurulan, bu sayede ileride anne de olabilecek Merve, taburcu edildi.
15.02.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

İlik Nakli ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ilik nakli haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.