İdrar Yolu

İdrar Yolu

Son dakika idrar yolu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan idrar yolu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını idrar yolu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İdrar Yolu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan idrar yolu gelişmeleri de dahil olmak üzere 601 idrar yolu haberi bulunmuştur. Tüm idrar yolu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adanalı kadınların gelir kapısı oldu! Kilo fiyatı açıklandı, birçok yararı var
Adanalı kadınların gelir kapısı oldu! Kilo fiyatı açıklandı, birçok yararı var Adana’nın Feke ilçesinde bin 500 rakımlı yamaçlarda ve Kozan ilçesinde kale eteklerinde yetişen menengiç geçim kapısı oluyor. Kilosu 100 ila 120 TL arasında satılan menengiç köyde kadınlara ek gelir oluyor.
2.05.2024 Adana
Kasık Ağrısı Nasıl Geçer? Kasık Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Kasık Ağrısı Nasıl Geçer? Kasık Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Kasık ağrısı pelvik bölge adındaki kasık bölgede ağrı meydana gelmesi sonucu oluşur. Kasık ağrısının kadınlarda ve erkeklerde farklı nedenleri olabildiğinden nedene bağlı olarak tedavi uygulanması gerekir.
4.01.2024 Sağlık
Probiyotik İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Probiyotik Barındıran Gıdalar Listesi...
Probiyotik İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Probiyotik Barındıran Gıdalar Listesi... Probiyotikler bağırsak sisteminin dengeli çalışması için önemli bakterilerdir. Kefir, yoğurt, boza, sirke, keçi sütü ve turşu gibi besinlerden probiyotik alınabilir.
4.01.2024 Sağlık
Erken menopoz birçok sağlık sorununa davetiye çıkarıyor
Erken menopoz birçok sağlık sorununa davetiye çıkarıyor Erken menopozun kalp ve damar hastalıkları, kemik erimesi, üro-genital sistemde değişiklikler, uyku bozukluğu, duygu durum değişikliği, vajinal kuruluk, cinsel ilişki sırasında ağrı ve cinsel isteksizlik gibi sorunlara neden olduğunu söyleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Bölümü’nden Op. Dr. Burçin Karakuş, “40 yaşından önce görülen menopozu erken teşhis etmek ve vücutta azalan hormonlarla birlikte oluşabilecek sağlık problemlerinin önüne geçmek için erkenden hormon replasman tedavisine başlanması gerekiyor” dedi.
26.12.2023 Sağlık
Haşlanmış Mısır Kaç Kalori? Haşlanmış Mısır Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Haşlanmış Mısır Kaç Kalori? Haşlanmış Mısır Besin Değerleri Ve Kalorisi... Haşlanmış mısır uzun süre tok tutan bir besin olduğu için aşırıya kaçılmadığı sürece kilo yapmaz. Haşlanmış mısırın 100 gramı 96 kaloridir. 
17.12.2023 Sağlık
Okul zili çaldı, hastalıklar arttı! Kovid, grip ve kızamık alarmı
Okul zili çaldı, hastalıklar arttı! Kovid, grip ve kızamık alarmı Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB) bağlı ilk ve ortaöğretim kurumlarında 2023-2024 eğitim öğretim yılı pazartesi günü başladı, 20 milyon 481 bin öğrenci ve 1 milyon 178 bin öğretmen ders başı yaptı.
14.09.2023 Yaşam
Cep telefonu ile tuvalete gidenler dikkat! Bu hastalığa davetiye çıkarıyor
Cep telefonu ile tuvalete gidenler dikkat! Bu hastalığa davetiye çıkarıyor Yıllar önce tuvalete gazete ile girilirken şimdi ise cep telefonu ile giriliyor. Elimizden düşürmediğimiz telefonları tuvalete giderken bile yanımıza alıyoruz. Ancak zaman geçirmek için yanımıza aldığımız gazete, dergi ya da telefon tuvalette kalma süresini daha da uzatıyor. Buda beraberinde birçok hastalığa davetiye çıkarıyor.
26.08.2023 Sağlık
Kaldirik Otu Nedir? Kaldirik Otu Faydaları Nelerdir?
Kaldirik Otu Nedir? Kaldirik Otu Faydaları Nelerdir? Kaldırık ya da kaldirik otu diğer isimleri ile ıspıt, hodan ya da sığırdili olarak da bilinir. Bahar aylarında satılan kaldirik otu hodangiller familyasındandır.
11.07.2023 Sağlık
Karabaş Otu Çayı Nedir? Karabaş Otu Çayı Faydaları Nelerdir?
Karabaş Otu Çayı Nedir? Karabaş Otu Çayı Faydaları Nelerdir? Türkiye'de en çok bilinen ve duyulan otlardan biri olarak karabaş otu öne çıkmaktadır. Özellikle farklı biçimlerde kullanılması ile beraber aynı zamanda faydaları üzerinden önemli yere sahiptir. Daha çok Akdeniz Bölgesi'nde yetişen, 30 ila 100 cm boyutuna sahip, çok yıllık bitki türlerinden biridir.
11.07.2023 Sağlık
Karabaş Otu Nedir? Karabaş Otu Faydaları Nelerdir?
Karabaş Otu Nedir? Karabaş Otu Faydaları Nelerdir? Karabaş otu lavanta ailesine ait olan sevimli bir bitkidir. Karabaş otunun faydalarından özellikle geleneksel tıp alanında uzun yıllardır yararlanılmaktadır.
11.07.2023 Sağlık
Kırkkilit Otu Nedir? Kırkkilit Otu Faydaları Nelerdir?
Kırkkilit Otu Nedir? Kırkkilit Otu Faydaları Nelerdir? Kırkkilit otu, silisik asit, flavonoidler, potasyum gibi mineraller, saponinler, eser miktarda alkaloidler ve C vitamini dahil olmak üzere organik asitler içermektedir. Kırkkilit otunun böbrek ve mesane rahatsızlıklarını tedavi ettiği bilinmektedir. Aynı zamanda dokuları iyileştirme özelliğinden dolayı uzun bir süre tüberküloz tedavisinde kullanılmıştır.
10.07.2023 Sağlık
Kırlangıç Otu Nedir? Kırlangıç Otu Faydaları Nelerdir?
Kırlangıç Otu Nedir? Kırlangıç Otu Faydaları Nelerdir? Kırlangıçotu, bahçede, atık zeminde ve çitlerde kolayca büyüyen çok yaygın bir bitkidir. Bir ot olarak kabul edilir, ancak küçük, sarı çiçekler ve böcekler için nektar sağlayan bitkilerdendir.
9.07.2023 Sağlık
Deve Çökerten Otu Nedir? Deve Çökerten Otu Faydaları Nelerdir?
Deve Çökerten Otu Nedir? Deve Çökerten Otu Faydaları Nelerdir? Deve çökerten otu dünya genelinde yaygın olarak görülen kış aylarını seven bir ottur. Sonbahar aylarında filizlenmeye başlayan deve çökerten otu sadece birkaç bitkinin hayatta kalabileceği kuru iklim bölgelerinde gelişebilmektedir.
8.07.2023 Sağlık
Çiriş Otu Nedir? Çiriş Otu Faydaları Nelerdir?
Çiriş Otu Nedir? Çiriş Otu Faydaları Nelerdir? Çiriş otu dağ pırasası olarak bilinen bitki çeşitlerindendir. Bu ot şifa kaynağı ve pek çok hastalığın tedavisinde kullanılan ürünlerden biridir. Hoş kokusu ile hem saç hem de cilde oldukça faydalıdır. Çiriş otu taze bir şekilde kullanılmaktadır. Aynı zamanda bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi bulunmaktadır.
7.07.2023 Sağlık
Sirim Otu Nedir? Sirim Otu Faydaları Nelerdir?
Sirim Otu Nedir? Sirim Otu Faydaları Nelerdir? C vitamini açısından zengin olan sirim otu daha çok bahar ve yaz aylarında tüketilir. Kokusu soğan ve sarımsak gibi olsa da görüntüsü oldukça güzeldir. 
22.06.2023 Sağlık
Streptokok nedir? Streptokok bakterisi belirtileri nelerdir, streptokok nasıl fark edilir?
Streptokok nedir? Streptokok bakterisi belirtileri nelerdir, streptokok nasıl fark edilir? Streptokok bakterisi 3 yaşındaki oğlunu kaybeden babanın anlattıklarıyla gündem oldu. Strep A bakterisi İngiltere’de art arda pek çok çocuğun hayatını kaybetmesiyle de gündeme gelmişti. 13 gün önce yaşadıklarını bir platform üzerinden aktaran baba “Hayattaki en değerli varlığımı, 3 yaşındaki oğlumu daha pastası dolapta dururken kaybettim” diyerek Streptokok bakterisine yönelik dikkat çekti. Peki, Streptokok nedir? Streptokok bakterisi belirtileri nelerdir, streptokok nasıl fark edilir?
24.01.2023 Sağlık
Prostat kanseri nedir, belirtileri ne? Prostat neden büyür, tedavisi var mı?
Prostat kanseri nedir, belirtileri ne? Prostat neden büyür, tedavisi var mı? Dünya Kupası'ndan sonra teknik adamlığı bırakacak olan Hollanda futbolunun efsane ismi ve milli takım antrenörü Louis van Gaal geçtiğimiz yıl prostat kanseri olduğunu açıklamıştı. Dünya Kupası’nda kupayı kaldırabilmek için orada bulunan teknik adam Louis van Gaal Katar’a gelmeden önce 25 seans kemoterapi gördüğünü açıklamıştı. Louis van Gaal hastalığı yani Prostat kanseri pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, Prostat kanseri nedir, belirtileri ne? Prostat neden büyür? Prostat nasıl anlaşılır? Prostat neden büyür, tedavisi var mı? İşte detaylar…
29.11.2022 Sağlık
Kilosu 50 lira! Tam bir şifa kaynağı
Kilosu 50 lira! Tam bir şifa kaynağı Sadece Eylül ve Ekim aylarında taze olarak tüketilebilen ve dört mevsim tüketilebilmesi için reçeli, marmelatı ve tarhanası yapılan şifa kaynağı kızılcık, pazar tezgahlarında yerini aldı.
19.10.2022 Ekonomi
'İlk 2 yaştaki beslenme yetersizliği büyüme geriliği sebebi'
'İlk 2 yaştaki beslenme yetersizliği büyüme geriliği sebebi' Büyüme geriliğinin, çocuğun kendi yaş ve cinsiyetine uygun büyümeyi göstermemesi olarak tanımlandığını belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Kliniği’nden Uzm. Dr. Ferda Yapıcı Köklü, “Her topluma özgü hesaplanan büyüme eğrileri vardır. Çocuk, kendi toplumunun büyüme eğrisinde en alt çizgide ya da daha altında yer alıyorsa ve kontrollerinde normal boy uzamasını sağlayamıyorsa, büyüme geriliğinden söz edilebilir. İlk iki yaştaki beslenme yetersizlikleri de büyüme geriliğine sebep olabilir” dedi.
1.09.2022 Sağlık
Tezgahlarda yerini aldı! 20 liradan satılıyor
Tezgahlarda yerini aldı! 20 liradan satılıyor Kastamonu’nun İnebolu ilçesinde vatandaşlar tarafından dere yatakları ve ormanlık alanlarda toplanan kızılcık, tezgahlardaki yerini aldı.
30.08.2022 Gündem
Hastalığına teşhis konamadı! Yıllar sonra gerçek ortaya çıktı, bu belirtilere dikkat
Hastalığına teşhis konamadı! Yıllar sonra gerçek ortaya çıktı, bu belirtilere dikkat Hemşirelik öğrencisi 19 yaşındaki Beyzanur Yekiner, tam 13 yıl boyunca böbrek ve şiddetli karın ağrısı ile onlarca doktor, hastane dolaştı. Hastalığına bir türlü teşhis konamayan genç kız, geçtiğimiz yıl yapılan anjiyo sonucu nihayet doğru teşhisi alabildi ve şikayetlerinin, çok nadir görülen bir hastalık olan "fındıkkıran sendromu" nedeniyle ortaya çıktığı anlaşıldı.
28.08.2022 Yaşam
Çocuklarda taş hastalığına dikkat
Çocuklarda taş hastalığına dikkat Çocuk Ürolojisi Op. Dr. Akın Karagözoğlu, bebek ve çocuklarda büyüklerde olduğu gibi, idrar yolu taş hastalıkları olabildiğini hatırlatarak, uyarılarda bulundu.
27.08.2022 Sağlık
Kısırlık ve cinsel hastalıkların tedavisinde çok etkili, böbrek taşı oluşumunu engelliyor! Mucize suyu içenler...
Kısırlık ve cinsel hastalıkların tedavisinde çok etkili, böbrek taşı oluşumunu engelliyor! Mucize suyu içenler... Fizik tedavi gören hastaların iyileşme sürecini hızlandırıyor, kemik ve kas sistemi üzerinde olumlu etkileri bulunuyor. Toksinlerin vücutta atılmasını sağlıyor, pürüzsüz bir cilt elde edilmesine yardımcı oluyor. Ödem atma konusunda destek sağlıyor, kısırlık olmak üzere farklı cinsel rahatsızlıkların tedavisinde çok etkili. İçenlerde idrar yolu enfeksiyonlarını iyileştiriyor, böbrek taşı ve kum oluşumlarının kısa sürede vücuttan atılabilmesini sağlıyor. Kireçlenme, romatizma ve iltihaplı romatizmal hastalıklarda kısa sürelerde iyileştiriyor, kadın hastalıklarının belli bir kısmının tedavisinde ek destek sağlıyor. İşte mucize suyun saymakla bitmeyen diğer faydaları...
13.08.2022 Sağlık
Erektil disfonksiyon tedavi edilebilir mi?
Erektil disfonksiyon tedavi edilebilir mi? Erektil disfonksiyonun erkeklerde en yaygın cinsel problem olduğunu belirten Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Mustafa Sofikerim, erektil disfonksiyon tedavisini sizler için anlattı.
22.07.2022 Sağlık
Yaz enfeksiyonlarına dikkat
Yaz enfeksiyonlarına dikkat Uzm. Dr. Necdet Yetim, aşırı sıcaklarda serinlemek için başvurulan yöntemlerin yol açabileceği “yaz enfeksiyonları”na dikkat çekti. Klima kullanımının yaygınlaşmasıyla yaz aylarında da solunum sistemi enfeksiyon vakalarının giderek arttığını belirten Dr. Yetim, “Çok soğuk yiyecek içecek tüketme, ıslak mayoyla rüzgarda uzun süre durma da vücut direncinin kırılmasına neden olur, enfeksiyonlara zemin hazırlar. Aman dikkat serinlemek isterken hasta olmayın” dedi.
17.07.2022 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

İdrar Yolu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki idrar yolu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.