İbrahim Okur

İbrahim Okur

Son dakika ibrahim okur haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ibrahim okur ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ibrahim okur haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İbrahim Okur

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ibrahim okur gelişmeleri de dahil olmak üzere 292 ibrahim okur haberi bulunmuştur. Tüm ibrahim okur haberleri aşağıda listelenmiştir.
Eski CHP milletvekili Dursun Çiçek ifade verdi
Eski CHP milletvekili Dursun Çiçek ifade verdi AK Parti'li 6 milletvekilinin suç duyurusu üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hakkında "İftira" suçundan soruşturma başlatılan eski CHP Milletvekili Dursun Çiçek ifade verdi. İfadesinin ardından basın açıklaması yapan Çiçek, "Biz önergeye imza atan 6 vekil FETÖ'cü demiyoruz. Buradan başlayın soruşturmaya diyoruz" dedi.
16.06.2020 Gündem
İbrahim Okur'un cezası belli oldu
İbrahim Okur'un cezası belli oldu Yargıtay 9. Ceza Dairesi, eski HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur’a, FETÖ yöneticiliği suçundan 10 yıl hapis cezası verdi.
5.12.2019 Gündem
Eski HSYK üyesi Ahmet Berberoğlu'na hapis cezası
Eski HSYK üyesi Ahmet Berberoğlu'na hapis cezası Terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen'in 2011'deki 160 kişilik Yargıtay üyeliği seçiminde, "üyelerin en az 140'ının cemaatten olması" yönündeki talimatını ilettiği belirtilen eski HSYK üyesi Ahmet Berberoğlu, FETÖ üyeliğinden 12 yıl 9 ay 27 gün hapis cezasına çarptırıldı.
12.11.2019 Gündem
Eski Bakan Sadullah Ergin tanık olarak dinlendi
Eski Bakan Sadullah Ergin tanık olarak dinlendi Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin'in, eski Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 1. Daire Başkanı İbrahim Okur'un Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) yöneticiliğinden yargılandığı dava kapsamında tanık olarak dinlendiği öğrenildi.
17.09.2019 Siyaset
Eski HSYK hakimine FETÖ üyeliğinden 9 yıl hapis
Eski HSYK hakimine FETÖ üyeliğinden 9 yıl hapis FETÖ üyeliği suçlamasıyla yargılanan eski HSYK tetkik hakimi İbrahim Cansız 9 yıl hapis cezasına çarptırıldı
4.10.2018 Gündem
Vatandaşlar orada toplanıp film gibi seyrettiler
Vatandaşlar orada toplanıp film gibi seyrettiler İnegöl-Alanyurt yolu üzerinde meydana gelen kazada, özel otomobilin çarptığı yaşlı adam hayatını kaybederken, kaza yerinde toplanan vatandaşlar ekiplerin çalışmalarını film izler gibi seyrettiler.
18.08.2018 Yaşam
FETÖ sanığının avukatından mahkemeye "cin" sorusu
FETÖ sanığının avukatından mahkemeye "cin" sorusu Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sonrasında meslekten ihraç edilen ve tutuklanan eski Danıştay üyesi Ahmet Eğerci'nin yargılandığı davada, sanık avukatı mahkemeden, FETÖ'nün cinlerinin telefonlara ByLock yükleyip yükleyemeyeceğinin Diyanet İşleri Başkanlığına sorulmasını istedi.
3.04.2018 Gündem
O hain, darbe günü gelip sabah kaçmış
O hain, darbe günü gelip sabah kaçmış FETÖ’nün “A takımı”nda yer alan eski HSYK yöneticisi Engin Durnagöl darbe girişiminden iki gün önce yurt dışına çıkıp 15 Temmuz’da Türkiye’ye giriş yapmış. Durnagöl 16 Temmuz sabahı ülkeden ayrılmış
4.03.2018 Gündem
"Tecavüze uğramış hissettiğim için itirafçı oldum"
"Tecavüze uğramış hissettiğim için itirafçı oldum" Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sonrası tutuklanan ve itirafçı olduktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan eski Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Başkanvekili Ahmet Hamsici, "Bizimle cemaat yöneticileri arasındaki gizli akitte 'darbe yapılacağı' yoktu. Bu akdi onlar bozdu. Ben kendimi kandırılmış, hatta tecavüze uğramış olduğumu hissettiğim için itirafçı oldum." dedi.
12.02.2018 Gündem
Eski Yargıtay üyesini ses kaydı ele verdi
Eski Yargıtay üyesini ses kaydı ele verdi Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016'daki darbe girişimi sonrası meslekten ihraç edilen ve tutuklanan eski Anayasa Mahkemesi, Yargıtay, Danıştay ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) üyelerinin yargılanmasına devam edildi.
16.01.2018 Gündem
Savcının YARSAV üyelik aidatını FETÖ ödemiş
Savcının YARSAV üyelik aidatını FETÖ ödemiş Erzurum'da eski savcı Osman Nesuh Yıldız hakkında, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne üye olmak suçundan, 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 15 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Hazırlanan iddianamede itirafçı olan hakim ve cumhuriyet savcılarının beyanlarında, YARSAV'a üye olan kişilerin üyelik aidatlarının dahi FETÖ/PDY terör örgütü tarafından ödendiğinin belirtildiğine vurgu yapıldı.
29.09.2021 Gündem
Örgütün hakim-savcı alımını HSYK üyesi organize etmiş
Örgütün hakim-savcı alımını HSYK üyesi organize etmiş FETÖ’nün yargı ayağında kritik görevde bulunan eski HSYK Tetkik Hakimi Seyfullah Çakmak hakkında iddianame düzenlendi. Çakmak’ın hakim ve savcı alımlarını organize ettiği, kendilerine katılmayan bazı savcıları da tehdit ettiği iddia edildi
29.09.2021 Gündem
Fişleme ve evlilik işlerine bakıyormuş
Fişleme ve evlilik işlerine bakıyormuş İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı FETÖ üyesi hakim ve savcılara yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında eski Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Daire Başkanı hakim Mustafa Babayiğit ve eşi Songül Babayiğit hakkında iddianame düzenledi.
29.09.2021 Gündem
Hakim ve savcılara FETÖ'den ilk iddianame
Hakim ve savcılara FETÖ'den ilk iddianame FETÖ bağlantılı oldukları gerekçesiyle meslekten çıkarılan dönemin özel yetkili cumhuriyet savcılıkları ve mahkemelerinde görev yapan 25 şüpheli hakkında, hazırlanan ilk iddianamede, "Futbolda şike" davasında, sesli ve görüntülü duruşma kayıtlarının içeriği itibarıyla sahte olduğu ve Yargıtay incelemesine gönderildiği belirtildi.
29.09.2021 Gündem
‘Yenikapı’ya sadece ben ihanet etmedim’
‘Yenikapı’ya sadece ben ihanet etmedim’ 20 Temmuz’da OHAL ilan edilerek gerçek bir darbe yapıldığını öne süren CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Bugün tarihi bir sorumluluğumuz vardır. Türkiye’yi bir totaliter zihniyete asla temsil etmeyeceğiz” dedi.
29.09.2021 Gündem
FETÖ itirafçısı örgüt toplantılarını deşifre etti
FETÖ itirafçısı örgüt toplantılarını deşifre etti FETÖ soruşturmasında itirafçı olan hakim, firari yargı imamı Ahmet Can’ın Çukurambar’daki lüks evde düzenlediği örgüt toplantılarını deşifre etti: “Ahmet Can’ın sohbetlerine Birol Erdem, İbrahim Okur, Ahmet Hamsici, Hüseyin Yıldırım, Ahmet Kaya, Muzaffer Bayram, Galip Tuncay Tutar ve Ahmet Berberoğlu gibi isimler katılırdı”
29.09.2021 Gündem
MİT krizinde FETÖ parmağı
MİT krizinde FETÖ parmağı MİT Müsteşarı Hakan Fidan, eski müsteşarlar Emre Taner, Afet Güneş ile iki MİT mensubunun ifadeye çağırılmasıyla ilgili delilleri Brüksel’de yabancı bir servisin Emniyet’teki FETÖ’cü polislere sızdırdığı iddia edildi
29.09.2021 Gündem
'17-25 Aralık kumpasının talimat emri Gülen'den!'
'17-25 Aralık kumpasının talimat emri Gülen'den!' Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) soruşturması kapsamında tutuklanan eski Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 1. Daire Başkanı İbrahim Okur, ifadesinde, "17-25 Aralık soruşturmalarına ilişkin talimatın Fetullah Gülen tarafından verildiğini düşündüğünü" belirtti
29.09.2021 Gündem
FETÖ yargısı böyle çöktü
FETÖ yargısı böyle çöktü 200 hakim ve savcı itiraf etti, yargıdaki bin 400 FETÖ’cü tek tek ayıklandı. Verdiği bilgilerle örgütün çöküşüne katkı yapan bu itirafçılardan sadece 27’si tahliye oldu.
29.09.2021 Gündem
Eski HSYK üyesi Okur altıncı kez adliyede
Eski HSYK üyesi Okur altıncı kez adliyede FETÖ soruşturması kapsamında tutuklu bulunan ve savcılığa dilekçe göndererek "örgütün çözülmesine katkı sağlayacak beyanlarının alınmasını" isteyen eski HSYK üyesi İbrahim Okur'un ifadesinin alınmasına devam edildi
29.09.2021 Gündem
FETÖ’nün ‘kara kutu’su sorguda
FETÖ’nün ‘kara kutu’su sorguda FETÖ soruşturması çerçevesinde tutuklanan eski HSYK Birinci Daire Başkanı İbrahim Okur, soruşturmadaki itirafçı ifadeleri üzerine talebi doğrultusunda sorgulanıyor.
29.09.2021 Gündem
Eski HSYK Başkanı itirafçı olmak için başvurdu
Eski HSYK Başkanı itirafçı olmak için başvurdu FETÖ'den tutuklanan eski HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan "FETÖ'nün çözülmesine katkı sağlayacak beyanlarını sunması için ifadesinin alınmasını ve tahliyesine karar verilmesini" istedi
29.09.2021 Gündem
Eski HSYK Üyesi Özçelik'ten çarpıcı itiraflar
Eski HSYK Üyesi Özçelik'ten çarpıcı itiraflar Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında bir süre tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen eski Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) Üyesi Mustafa Kemal Özçelik, "Yargıtay üyeleri arasında yapılanma hukuk ve ceza olarak ayrılmaktaydı. Her grubun bir abisi vardı. Bizim grubun abisi Osman Yurdakul'du. Hukuk dairelerinin sorumlusu ise Ali Akın'dı. Ali Akın'ın üzerinde İlyas Şahin, onun üzerinde Faik isimli sivil kişi vardı" dedi.
29.09.2021 Gündem
HSYK eski Başkanvekili Hamsici'den bomba gibi itiraflar!
HSYK eski Başkanvekili Hamsici'den bomba gibi itiraflar! Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen FETÖ/PDP yapılanması soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanarak itirafçı olan eski HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici'nin ifadeleri örgütün yargı içerisindeki etkisini ortaya koydu. Hamsici ifadesinde, Yargıtay ve Danıştay'da bildiğini söylediği 94 FETÖ üyesi hakim ve savcının ismini verdi.
29.09.2021 Gündem
Karamehmet kararı için bir selam yetmiş!
Karamehmet kararı için bir selam yetmiş! HSYK eski üyesi Kerim Tosun, Kartal kod adlı Yargıtay imamı İlyas Şahin'in davaları yönlendirdiğini söyleyerek iş adamı Karamehmet'in davasında FETÖ etkisini anlattı. Daire üyelerinden Süleyman Pehlivan, "Kartal abinin selamı var, 'Karamehmet'in yurtdışı yasağını kaldıralım' diyor" demiş. Karamehmet böylece beraat ettirilmiş.
29.09.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İbrahim Okur ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ibrahim okur haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.