Gazete Vatan Logo

Fişleme ve evlilik işlerine bakıyormuş

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı FETÖ üyesi hakim ve savcılara yönelik yürüttüğü soruşturma kapsamında eski Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü Daire Başkanı hakim Mustafa Babayiğit ve eşi Songül Babayiğit hakkında iddianame düzenledi.

Fişleme ve evlilik işlerine bakıyormuş

İddianamede Mustafa Babayiğit’in FETÖ üyesi olmayan hakim ve savcı adaylarını fişlediği, ışık evlerinde hakim ve savcı adaylarından himmet topladığı tespit edildi.

FETÖ’den tutuklu başka sanıkların ifadelerine de yer verilen iddianamede, hakim Songül Babayiğit’in staj dönemlerinde FETÖ bağlantılı hakim ve savcı adaylarının sorumlusu olduğu söylediği anlatıldı.

Mustafa Babayiğit’in ise ‘himmet’ adı altında aidat topladığının anlatıldığı iddianamede, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’na şüpheli sıfatıyla ifade veren eski savcı Bayram Bozkurt’un anlatımlarına yer verildi. Bozkurt, hakimlik sınavlarına hazırlandığı dönemde kendisinden sorumlu denetçi olarak Mustafa Babayiğit’in görevli olduğunu söyeldi. Mustafa Babayiğit’in eski HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur’la ve HSYK Başkanvekili Ahmet Hamsici ile sık sık görüştüğünü söyleyen eski savcı Bozkurt, “O dönem bizim bir üst dönemden olan Mustafa Babayiğit hakim adayları içerisinde cemaate dahil olmayan kişiler hakkında haftalık bilgi notları düzenleyip HSYK üyesi Ahmet Kaya’ya götürüyordu” dedi.

Haberin Devamı

Evlilikleri ayarlamış!

HSYK ve Danıştay Tetkik Hakimliği yapan Songül Babayiğit’in ise örgüt içerisindeki kod isminin ‘Hatice’ olduğu belirtilerek Songül Babayiğit’in ayrıca hakim ve savcı adaylarının katalog evlilik yapmasına aracılık ettiği de anlatıldı. Mustafa Babayiğit hakkında üç kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenirken eşi hakkında da 15 yıl hapis cezası istendi.