Gazete Vatan Logo

Örgütün hakim-savcı alımını HSYK üyesi organize etmiş

FETÖ’nün yargı ayağında kritik görevde bulunan eski HSYK Tetkik Hakimi Seyfullah Çakmak hakkında iddianame düzenlendi. Çakmak’ın hakim ve savcı alımlarını organize ettiği, kendilerine katılmayan bazı savcıları da tehdit ettiği iddia edildi

Örgütün hakim-savcı alımını HSYK üyesi organize etmiş

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen iddianamede eski HSYK Tetkik Hakimi Seyfullah Çakmak hakkında üç kez ağırlaştırılmış müebbbet ve 22.5 yıla kadar hapis cezası istendi. Çakmak’ın örgütte kritik konumda olduğu belirtilen iddianamede, eski hakimin görevinin donanımlı örgüt üyesi yetiştirmek olduğunun altı çizildi. Çakmak’ın hak etmedikleri halde örgüt üyesi yargı mensuplarını yüksek lisans ve doktora programlarına yerleştirerek üniversitelerdeki akademisyen üyeleri aracılığıyla programları daha kısa sürede bitirmelerini sağladığı ifade edildi.

Stajyerken başlamış

İddianamede başka dosyada şüpheli olan eski savcı Kamil Yaşar’ın ‘Seyfullah Çakmak stajyer hakim iken bu yıllarda İstanbul’a gelerek cemaatin hakim savcı alım işlerini organize etmiştir” ifadesine ne yer verildi.

Eski savcı Osman Karakoç ise ifadesinde, “Sanırım 2004 yılında bir evde bulunduğumuz sırada Seyfullah Çakmak bana, ‘sen neden yalnız takılıyorsun, başına bir iş gelir, bizimle birlik olursan başına bir iş geldiğinde biz seni koruruz’ tarzında tehditte mi bulundu teklifte mi bulunduğunu anlamadığım sözler sarf etti. Ben herhangi bir yapıya dahil olmadan mesleğimi yapmak istediğimi söyledim. Bu konuşma sırasında Seyfullah Çakmak kendilerine katıldığım takdirde sanki ön şartmış gibi bir miktar aylık bağış yapmam gerektiğini de söylemişti. Ben olumsuz davrandım. Kalktıkları sırada da Seyfullah Çakmak birkaç defa ‘emin misin, iyi düşün, başına bir şey gelir’ şeklinde sözler sarf etti” dedi.

Haberin Devamı

‘Özgüveni yüksektir’

Eski HSYK 1. Daire Başkanı İbrahim Okur’un da, “Seyfullah Çakmak ile Bakanlıkta birlikte çalışmadım. Kurula geldikten sonra kendisini tanıdım. Fetullah Gülen cemaati mensubudur. Kendisinin özgüveninin yüksek olduğunu biliyorum. Görüş ve mütaalalarda görev yapıyordu” şeklindeki ifadesine yer verildi.