İbadethane

İbadethane

Son dakika ibadethane haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan ibadethane ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını ibadethane haber sayfamızda bulabilirsiniz.

İbadethane

haberleri sayfasında son dakika yaşanan ibadethane gelişmeleri de dahil olmak üzere 498 ibadethane haberi bulunmuştur. Tüm ibadethane haberleri aşağıda listelenmiştir.
Rotahane kültür ve tarih şehri Erzurum’da! Pervin Ersoy: 66’ncı şehre ulaştık
Rotahane kültür ve tarih şehri Erzurum’da! Pervin Ersoy: 66’ncı şehre ulaştık Türkiye’nin zengin kültürel varlıklarını tanıtmak ve bu varlıkların iç turizm bağlamında farkındalığını arttırmak amacıyla hayata geçirilen Rotahane, Erzurum’da kültür ve tarih dolu bir yolculuk yaptı. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un eşi Pervin Ersoy’un kurucusu olduğu Rotahane’nin 66’ncı durağı olan Erzurum’da Urartulardan Osmanlılara, Selçuklulardan Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş dönemine kadar birçok eser, katılımcıların büyük beğenisini kazandı.
21.01.2024 Gündem
Bakan Fidan: PKK varlığını devam ettirdiği sürece Suriye ve Irak’ta faaliyetlerimiz devam edecek
Bakan Fidan: PKK varlığını devam ettirdiği sürece Suriye ve Irak’ta faaliyetlerimiz devam edecek Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, “Silahlı tehdit terör örgütü PKK varlığını devam ettirdiği sürece oradaki faaliyetlerimiz devam edecek. Örgüt mensupları, hedef alınırken çok titiz ve meşakkatli bir süreçten geçiriliyor. Şu ana kadar vurduğumuz hiçbir örgüt mensubu örgüt mensubu değil diye ilan edilmedi. Sınır ötesinde vurulanların hepsi örgüt mensubuydu” dedi.
21.12.2023 Gündem
Karadeniz gazından ekonomiye dev katkı
Karadeniz gazından ekonomiye dev katkı Karadeniz'de son 3 ayda üretilen doğalgaz 284 milyon metreküpü aşarken, ekonomiye katkısı 4.3 milyar TL oldu. Günlük 1.5 milyon hanenin ihtiyacı karşılandı.
29.11.2023 Ekonomi
Rehine takası için Türkiye devrede! Erdoğan: Katar'la temastayız, beklentimiz olumlu sonuç almak
Rehine takası için Türkiye devrede! Erdoğan: Katar'la temastayız, beklentimiz olumlu sonuç almak Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi ziyaret kapsamında gittiği Cezayir'de açıklamada bulundu. Erdoğan rehine takası ile ilgili olarak, "Katar ile de temastayız, temennimiz odur ki bir an önce bu rehinelerin takasında neticeyi alırız. Sürekli görüşme halindeyiz ve beklentilerimiz buralardan olumlu neticeler almak." dedi.
21.11.2023 Gündem
25 metreküp doğalgaz ne zamana kadar bedava? 25 metreküp doğalgaz kaç litre, ne kadar?
25 metreküp doğalgaz ne zamana kadar bedava? 25 metreküp doğalgaz kaç litre, ne kadar? 24 Nisan 2023 tarihinde başlayan bedava doğalgaz uygulaması 31 Mayıs 2023'te sona erdi. Yeni kararla 1 Mayıs 2024 tarihine kadar gelecek olan faturalarının 25 metreküp kısmı vatandaşlara ücretsiz olarak verilecek. Peki, 25 metreküp doğalgaz kaç litre, 25 metreküp doğalgaz ne kadar?
21.11.2023 Ekonomi
Eskişehir’de kilise pastörüne tokat attı! Sebebi herkesi şaşkına uğrattı
Eskişehir’de kilise pastörüne tokat attı! Sebebi herkesi şaşkına uğrattı Eskişehir’in Odunpazarı ilçesinde İlhan Önder (46) gittiği kilisedeki ayin sırasında kilise pastörü Artun Tokatlı’ya (38) tokat attı. Önder ifadesinde, “Vaazda Hıristiyanlığın hoşgörü dini olduğunu, örnek olarak birisinin kendisine vurduğu zaman ona karşılık vermemesi gerektiğini, hatta yüzünü uzatması gerektiğine dair sözler söyledi. Kötülük yapanları Hıristiyanların ödüllendireceğini ve affedileceğini söylediği için heyecanlandı. Gerçekten ödül verilip verilmeyeceğini denemek için tokat attım” dedi. Önder'in, başsavcılık kararıyla adli psikiyatri servisine yatırıldığı öğrenildi. Pastör Artun Tokatlı ise olay nedeniyle kilise olarak çok üzüldüklerini söyledi.
6.11.2023 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net mesaj: Ayrımcılığa izin vermeyeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan net mesaj: Ayrımcılığa izin vermeyeceğiz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yeşilköy'deki Mor Efrem Süryani Kadim Ortodoks Kilisesi Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulunarak, "Dünyanın pek çok yerinde çatışmalar yaşanırken burada sergilediğimiz hoşgörü tablosunu anlamlı bulduğumu ifade etmek istiyorum. Türkiye farklı kültürleri barış içinde yaşatmış bir birikime sahiptir. İnancımız bize herkesi adaletli davranmayı emrediyor. Adı, inancı ne olursa olsun zalimin karşısında mazlumun yanında durmak bizim görevimizdir" dedi.
8.10.2023 Gündem
Wagner lideri Yevgeny Prigojin’nin evinden çıkanlar şoke etti! Düşmanlarının kopmuş kafaları, bavul dolusu para ve altınlar...
Wagner lideri Yevgeny Prigojin’nin evinden çıkanlar şoke etti! Düşmanlarının kopmuş kafaları, bavul dolusu para ve altınlar... Wagner lideri Yevgeny Prigojin'nin isyanının yankıları tüm dünyada devam ederken Rus medyası Prigojin’nin evine yapılan baskının görüntülerini yayınladı. Belarus Devlet Başkanı Aleksandr Lukaşenko, Wagner'in kayıp lideri Prigojin’nin nerede olduğunu açıkladı.
6.07.2023 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul sevgimizi birileri gibi sadece lafta bırakmıyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul sevgimizi birileri gibi sadece lafta bırakmıyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, yangında zarar gördüğü için restore edilen Vaniköy Camii'nde cuma namazını kıldı. Erdoğan namaz sonrası açıklamalarda bulundu. "2002'den bu yana yaklaşık 5 bin 500 eserimizi restore ettik" diyen Erdoğan, "Bu şehri tüm ilçeleriyle beraber gönülden seviyoruz. Bu güzel şehrin meftunuyuz, aşığıyız. İstanbul sevgimiz birileri gibi lafta bırakmıyoruz" ifadelerini kullandı. Öte yandan Erdoğan, Haydarpaşa Anadolu Lisesi'nde karne dağıtım töreninde konuştu. Erdoğan, "Eğitim ordumuzu daha da güçlendirdik. 2002'de göreve geldiğimizde 500 bin öğretmen varken bizim dönemimizde göreve başlayan öğretmen sayısı 800 bini buldu. İhtiyaç duyulan alanlarda atamaları sürdüreceğiz" dedi.
16.06.2023 Gündem
Herkes türbe sanıyordu! Kemik parçaları gerçeği ortaya çıkardı
Herkes türbe sanıyordu! Kemik parçaları gerçeği ortaya çıkardı Çorum'da kaçak yapıldığı gerekçesiyle yıkılan Galibi Vakfı İbadethanesi ve Külliyesi'nde, türbe denilen alanda rastlanan kemik parçalarının, 35 yaşlarındaki bir insan ile 3 koyun, 1 büyükbaş ve 1 tavuğa ait olduğu tespit edildi.
6.06.2023 Yaşam
Doğal gaz abonelerini kapsıyor! Faturada doğrudan indirim yapılacak, 1500 lira cepte kalacak
Doğal gaz abonelerini kapsıyor! Faturada doğrudan indirim yapılacak, 1500 lira cepte kalacak Konut, ibadethane ve cemevi abonelerinin 24 Nisan 2023’ten 31 Mayıs 2023’e kadar olan 38 günlük doğalgaz kullanımlarının tamamı Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ödenmişti. Şimdi ise 1 Mayıs 2024 tarihine kadar gelecek olan faturalarının 25 metreküplük kısmı da vatandaşlara ücretsiz verilecek.
31.05.2023 Ekonomi
(Kartlı sayaçlarda bedava doğalgaz) Bedava doğalgaz kartlı sayaçlarda kullanılır mı? Kartlı sayaçlarda doğalgaz indirimi nasıl olacak, Başkent Doğalgaz kartı kullananlara ücretsiz mi?
(Kartlı sayaçlarda bedava doğalgaz) Bedava doğalgaz kartlı sayaçlarda kullanılır mı? Kartlı sayaçlarda doğalgaz indirimi nasıl olacak, Başkent Doğalgaz kartı kullananlara ücretsiz mi? "Karadeniz Gazı Devreye Alma Töreni"nde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları sonrasında doğalgaz indiriminin tarihi araştırılırken, kartlı sayaçlarda bedava doğalgazın nasıl olacağı da merak konusu oldu. Resmi Gazete'de doğalgazın ücretsiz olacağı tarihler ilan edildi. Dağıtım şirketlerinden doğalgaz temin eden konut, ibadethane ve cemevi abonelerinden 1 ay boyunca ücret alınmaması ile 25 metreküpe denk gelen bedelin 1 yıl boyunca ücretsiz olmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı. Peki, Bedava doğalgaz kartlı sayaçlarda kullanılır mı? Kartlı sayaçlarda doğalgaz indirimi nasıl olacak?
2.05.2023 Ekonomi
BOTAŞ'tan doğal gaz açıklaması
BOTAŞ'tan doğal gaz açıklaması BORU Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ), "2022 Ekim ayı esas alındığında, sanayide kullanılan doğal gazın toptan satış fiyatında 1 Mayıs 2023 tarihi itibarıyla yüzde 52,43 ile yüzde 63,63 oranlarında indirim yapılmıştır" açıklaması yaptı.
2.05.2023 Ekonomi
Tahsil edilen faturalar iptal edilecek! EPDK Başkanı'ndan ücretsiz doğal gaz açıklaması
Tahsil edilen faturalar iptal edilecek! EPDK Başkanı'ndan ücretsiz doğal gaz açıklaması Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, ücretsiz doğal gaz ve indirimli gaz ile ilgili açıklamalarda bulundu.
1.05.2023 Ekonomi
Konutlarda 1 ay boyunca doğal gaz bedeli alınmayacak! Resmi Gazete’de yayımlandı
Konutlarda 1 ay boyunca doğal gaz bedeli alınmayacak! Resmi Gazete’de yayımlandı Dağıtım şirketlerinden doğal gaz temin eden konut, ibadethane ve cemevi abonelerinden 1 ay boyunca ücret alınmaması ile 25 metreküpe denk gelen bedelin 1 yıl boyunca ücretsiz olmasına ilişkin Cumhurbaşkanı Kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı.
1.05.2023 Ekonomi
Bakan Kurum: Köylerde kalıcı konut inşa çalışmasına başlandı
Bakan Kurum: Köylerde kalıcı konut inşa çalışmasına başlandı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, resmî sosyal medya hesabından koordinasyonundaki Gaziantep’in Nurdağı ilçesine bağlı 7 köyde 310 adet kalıcı köy evlerinin inşasına başlandığını anlatan bir video yayımladı. Bakan Kurum mesajında, “Deprem bölgesinde sadece bina inşa etmeyeceğiz, o şehrin ruhunu da yansıtacak yaşam alanları kuracağız. Tarihiyle, kültürüyle, sanatıyla, doğasıyla bu coğrafyayı yeniden ayağa kaldıracağız! 143 bin köy evimizi de bu anlayışla inşa edeceğiz!” dedi.
19.03.2023 Ekonomi
Satanist ayini ifşa oldu! Mezarlıkta basıldılar: 5 domuz kalbi, ölü tilki ve kedi
Satanist ayini ifşa oldu! Mezarlıkta basıldılar: 5 domuz kalbi, ölü tilki ve kedi Bölge sakinleri yılbaşından bu yana kabus dolu günler yaşıyor. 'Çok rahatsız ediyor' diyen bölge halkı birbiriyle bağlantılı olduklarını düşündükleri esrarengiz olayların etkisinde. Önce mezarlıkta sonra ibadethane kapısında bulunanlar "Satanistler yeniden mi saldırıyor?" sorusunu gündeme getirdi. İşte haberin detayları...
26.01.2023 Dünya
Beyoğlu'nda kilisenin lojman kısmında yangın: 2 ölü, 2 yaralı
Beyoğlu'nda kilisenin lojman kısmında yangın: 2 ölü, 2 yaralı Beyoğlu'nda, Surp Pırgiç Ermeni Katolik Kilisesi'nin lojman kısmında çıkan yangında 2 kişi hayatını kaybederken, 2 kişi dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı. İtfaiyenin yaklaşık 4 saat süren çalışmasından sonra yangın güçlükle söndürüldü.
24.01.2023 Gündem
Eda Taşpınar ifade verdi! "İbadethane olduğunu düşünmedim"
Eda Taşpınar ifade verdi! "İbadethane olduğunu düşünmedim" Sultanahmet'teki bir otelin mescidinde çektirdiği fotoğraf sonrasında hakkında "Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama" suçundan resen soruşturma başlatılan Eda Taşpınar, savcılığa ifade verdi. Taşpınar, içerisinin ibadethane olduğunu düşünmediğini belirterek "Fotoğrafımı çeken arkadaşlar da bana bu hususta uyarıda bulunmadı. Bu durum için gerçekten üzgünüm. Özür dilerim" dedi.
4.01.2023 Magazin
İbadethanelerde kullanılan doğal gaza indirim
İbadethanelerde kullanılan doğal gaza indirim Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ibadethanelerde, cemevlerinde kullanılan doğal gazda indirim yapıldığını duyurdu.
31.12.2022 Ekonomi
Çevreyi kirletenler, parmak izinden tespit edilecek
Çevreyi kirletenler, parmak izinden tespit edilecek Isparta'da ibadethane, mezarlık, park ve mesirelik gibi alanları kirletenler, parmak izinden tespit edilip, haklarında işlem yapılacak.
13.11.2022 Gündem
İki asırlık 'çivisiz cami' zamana meydan okuyor
İki asırlık 'çivisiz cami' zamana meydan okuyor Bayburt’un Konursu köyünde, 1812 yılında çivi ve yapıştırıcı kullanılmadan birbirine geçmeli parçaların birleştirilmesi ile inşa edilen ve 7 yıl önce tadilattan geçirilen Konursu Ulu Cami, ziyaretçilerini ağırlıyor, asırlardır hizmet veriyor.
13.11.2022 Yaşam
Cemevlerinin elektrik ve su faturaları devlet tarafından ödenecek
Cemevlerinin elektrik ve su faturaları devlet tarafından ödenecek Cemevlerinin elektrik ve su faturalarının devlet tarafından ödenmesini de içeren torba teklif TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.
24.10.2022 Gündem
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretine tepki: Zillet adayının ismini öğrenmeye gittin
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretine tepki: Zillet adayının ismini öğrenmeye gittin Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretine tepki göstererek. "Herkes biliyor ki, ABD’ye Cumhurbaşkanı adaylığı için icazet almaya ya da işaret edilecek müstakbel zillet adayının ismini öğrenmeye gittin." dedi.
11.10.2022 Siyaset
Cemevleri için 5 yeni adım! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak
Cemevleri için 5 yeni adım! Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak Alevi vatandaşların talepleriyle ilgili hükümet hareket geçti. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçtiğimiz hafta gerçekleştirdiği cemevi ziyaretinin ardından gündeme gelen yeni düzenlemeler ve atılacak somut adımları Abdulkadir Selvi, bugünkü yazısında aktardı.
17.08.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

İbadethane ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki ibadethane haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.