Husiler

Husiler

Son dakika husiler haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan husiler ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını husiler haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Husiler

haberleri sayfasında son dakika yaşanan husiler gelişmeleri de dahil olmak üzere 505 husiler haberi bulunmuştur. Tüm husiler haberleri aşağıda listelenmiştir.
ABD ve İngiltere, Yemen’de Husilere ait hedefleri vurdu
ABD ve İngiltere, Yemen’de Husilere ait hedefleri vurdu ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), ABD ve İngiltere’nin Yemen’de Husileri hedef alan ortak saldırı düzenlediğini duyurdu.
25.02.2024 Dünya
CENTCOM: Fırlatmaya hazırlanan 14 balistik füze imha edildi
CENTCOM: Fırlatmaya hazırlanan 14 balistik füze imha edildi ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), Yemen’de Husiler tarafından fırlatmaya hazırlanan 14 balistik füzenin, düzenlenen saldırıda imha edildiğini duyurdu.
18.01.2024 Dünya
CENTCOM: Husiler, savaş gemisi USS Laboon’a seyir füzesi attı
CENTCOM: Husiler, savaş gemisi USS Laboon’a seyir füzesi attı ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), Yemenli Husilerin Kızıldeniz’de görev yapan ABD savaş gemisi USS Laboon’a seyir füzesi attığını, füzenin havada imha edildiğini açıkladı.
15.01.2024 Dünya
Cibuti nerede? Cibuti’nin başkenti neresi, Cibuti nüfusu ve yüz ölçümü ne kadar?  Cibuti
Cibuti nerede? Cibuti’nin başkenti neresi, Cibuti nüfusu ve yüz ölçümü ne kadar? Cibuti Yemen'deki Husiler son dönemde ticari gemilere yönelik saldırıları arttırınca, ABD'nin oluşturduğu koalisyon sabaha karşı Yemen'deki Husileri vurdu. ABD Başkanı Joe Biden, TSİ sabaha karşı yaptığı açıklamada Avustralya, Bahreyn, Kanada ve Hollanda'nın da desteklediği ABD ve Birleşik Krallık'ın Husilere saldırı düzenlediğini açıkladı. Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamaya göre Biden, "Bu saldırılar Husilerin Kızıldeniz'deki uluslararası gemiciliğe yönelik saldırılarına doğrudan bir yanıttır" dedi. Biden, Husilerin tarihte ilk kez ticari gemilere gemisavar balistik füze ile saldırdığını da vurguladı. İki ülke arasında gerilim tırmanırken Yemen’in komşu ülkeleri arasında olan Cibuti ile ilgili aramalarda arttı. İddiaya göre Amerika ve İngiltere 'nin Yemen'e yaptığı operasyon için topraklarını kullanma talebini reddetti.
12.01.2024 Gündem
CENTCOM: Husiler, ticari gemilere 18 İHA ve füzelerle saldırı düzenledi
CENTCOM: Husiler, ticari gemilere 18 İHA ve füzelerle saldırı düzenledi ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), 9 Ocak’ta Yemenli Husilerin 18 İHA ve 3 füzeyle ticari gemileri hedef aldığını açıkladı. CENTCOM, tüm tehditlerin ABD ve İngiliz savaş gemilerince etkisiz hale getirildiğini duyurdu.
10.01.2024 Dünya
Beyaz Saray'dan 'Kızıldeniz' açıklaması: Husiler sorumluluğu üstlenecek
Beyaz Saray'dan 'Kızıldeniz' açıklaması: Husiler sorumluluğu üstlenecek Kızıldeniz’de Yemenli Husilerin ticari gemilere yönelik artan saldırıların ardından kurulan ‘Refah Muhafızları Operasyonu’ adlı görev gücüne katılan ülkeler de dahil olmak üzere birçok ülke, Kızıldeniz’deki saldırılara ilişkin ortak açıklama yaptı. Açıklamada, “Husiler saldırılara devam etmeleri halinde sonuçların sorumluluğunu üstlenecektir” denildi.
4.01.2024 Dünya
Kızıldeniz gerginliği petrol fiyatlarını yükseltti
Kızıldeniz gerginliği petrol fiyatlarını yükseltti Kızıldeniz'deki artan gerginlik petrol fiyatlarına da yansıdı. İran'ın bölgeye savaş gemisi gönderme kararı ardından brent petrolün varil fiyatı 78 doları aştı.
2.01.2024 Gündem
CENTCOM: Kızıldeniz’de 12 İHA vurduk
CENTCOM: Kızıldeniz’de 12 İHA vurduk ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), dün yaptığı açıklamada 10 saat içinde Kızıldeniz’in güneyinde 12 saldırı İHA’sı, 3 gemisavar balistik füze ve 2 kara seyir füzesini vurduklarını duyurdu.
27.12.2023 Dünya
Husiler kim? Kızıldeniz gemi saldırısını yapan Husiler nedir? Husi lideri kimdir, Husi hareketi nedir?
Husiler kim? Kızıldeniz gemi saldırısını yapan Husiler nedir? Husi lideri kimdir, Husi hareketi nedir? Yemen’deki Husilerin İsrail’e giden gemilere başlattığı saldırıların ardından ABD liderliğindeki 10 ülke Kızıldeniz’deki ticaret yolunu korunması için ‘Refah Muhafızları’ adıyla yeni bir görev gücü oluşturdu. İttifakın ardından Husilerden meydan okuyan bir açıklama geldi. Gelişmelerin ardından Husiler merak edilip, kim olduklarına dair araştırmalar yapıldı. Peki, Hususiler kim, Şii mi, Kızıldeniz saldırısını yapan Husiler nedir? Husi lideri kimdir? Husi ne demek?
20.12.2023 Gündem
İsrail Gazze'de sivilleri vuruyor! Yemen Kızıldeniz'de 2 gemiye saldırdı
İsrail Gazze'de sivilleri vuruyor! Yemen Kızıldeniz'de 2 gemiye saldırdı Gazze'de İsrail katliamı devam ediyor. Han Yunus'ta bir okulun yakınına düzenlenen saldırıda 33 kişi hayatını kaybetti. İsrail polisi Mescid-i Aksa'da bir gazeteciye saldırdı. İsrail, Gazze'nin güneyindeki çatışmalar sırasında bir askerinin daha öldürüldüğünü açıkladı.
15.12.2023 Dünya
Gazze'de son dakika! İsrail Şifa Hastanesi'ne baskın yaptı Hamas Biden'ı sorumlu tuttu
Gazze'de son dakika! İsrail Şifa Hastanesi'ne baskın yaptı Hamas Biden'ı sorumlu tuttu Filistin topraklarında İsrail'in sivil katliamı devam ediyor. İsrail ordusu günlerdir kuşatma altında tuttuğu Gazze'nin en büyük tıp kopleksi Şifa Hastanesi'ne Çarşamba gününün ilk saatlerinde baskın düzenledi. Hamas'tan yapılan açıklamada 'Biden'ı sorumlu tutuyoruz' denildi. Yemen'deki Husiler ise İsrail'e açık bir mesaj gönderdi. Pentagon belgelerine ulaşan Bloomberg, ABD'nin İsrail'e yaptığı askeri yardımı yazdı.
15.11.2023 Dünya
Gazze'de İsrail-Hamas çatışmalarında son dakika! Senatörlerden Biden'a tepki: İsrail savaş yasalarına uysun
Gazze'de İsrail-Hamas çatışmalarında son dakika! Senatörlerden Biden'a tepki: İsrail savaş yasalarına uysun İsrail Gazze'de sivilleri vurmaya devam ediyor. Filistin topraklarında yaşanan katliama her geçen gün artarken, Biden'ın İsrail politikasına son darbe Demokrat Senatörlerden geldi. Senatörler Biden'a bir mektup göndererek, ‘İsrail savaş yasalarına uysun' çağrısında bulundu. Husiler Yemen'de bir ABD SİHA'sını düşürdüklerini duyurdu. ABD SİHA'nın düştüğünü kabul etti. Bu açıklamadan saatler sonra Pentagon, Suriye'ye hava saldırısı düzenledi. ABD'li yetkililer İran bağlantılı tesisin hedef alındığını duyurdu.
9.11.2023 Dünya
Gazze'den son dakika haberleri! İsrail'e üç ülkeden sert tepki İran'dan gözdağı gibi uyarı...
Gazze'den son dakika haberleri! İsrail'e üç ülkeden sert tepki İran'dan gözdağı gibi uyarı... İsrail Gazze'de sivilleri katletmeye devam ederken dünyadan tepkiler gelmeye devam ediyor. Kolombiya ve Şili büyükelçilerini istişareler için geri çağırdı. Bolivya ise İsrail ile diplomatik bağlarını kopardığını açıkladı. İsrail ablukası altında bombaların hedefi olan Gazze'nin dünya ile bağlantısı bir kez daha kesildi. IDF, askeri kayıplarını açıklarken İran'dan gözdağı gibi bir uyarı geldi.
1.11.2023 Dünya
Gazze'den son dakika haberleri... Rehinelerden Netanyahu'ya tepki! İsrail'den çok sert İran açıklaması
Gazze'den son dakika haberleri... Rehinelerden Netanyahu'ya tepki! İsrail'den çok sert İran açıklaması Hamas-İsrail çatışmaları devam ederken kritik Gazze'den son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. İsrail'in BM elçisinin sözleri tansiyonu zirveye çıkardı. İran'ı hedef alan elçi 'Ayetullah rejimi Nazi rejimidir' dedi. Hamas tarafından kaçırılan İsrail askeri gece operasyonu ile kurtarıldı. Gazze'yi hedef almayı sürdüren İsrail'in savaşın başından beri 18 bin ton bomba attığı, bunun İkinci Dünya Savaşı'nda Hiroşima'ya atılan bombanın bir buçuk katı gücünde olduğu belirtildi. Gazze Şeridi’nde rehin tutulan 3 İsrailli kadının, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya gönderdiği mesajları içeren bir video yayınladı. Hamas ise kara operasyonuna girişen İsrail'e ait bir Merkava tankının vurulduğu anları yayınladı.
31.10.2023 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İBB'nin bunun hesabını vermesi lazım
Cumhurbaşkanı Erdoğan: İBB'nin bunun hesabını vermesi lazım Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan ziyareti dönüşü basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, 'Halkımız müsterih olsun, bu meselenin üstesinden geleceğiz.' mesajını verdi. Teröristlerle fotoğrafı ortaya çıkan İBB çalışanıyla ilgili de konuşan Erdoğan, 'Bu fotoğraf bir delildir, bir ispattır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bunun hesabını vermesi lazım' dedi.
30.04.2022 Siyaset
Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Uçuşa geçti! Benzin, motorin...
Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili flaş gelişme! Uçuşa geçti! Benzin, motorin... Akaryakıt fiyatlarıyla ilgili son dakika açıklaması! Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesiyle ABD ve Avrupa ülkeleri tarafından yaptırımlara uğrayan Moskova yönetimi, ekonomik anlamda dibi görmüş durumda. Yapılan yaptırımlar sonrası Brent petrol fiyatları yükselişe geçmişti. Petrole bir darbede Körfez’den geldi. Yemenli Husilerin Suudi Arabistan’ın petrol üretim tesislerine saldırmasıyla piyasalarda arz endişesi tavan yaptı. Artan baskılar sonucunda petrol fiyatları yukarı yönlü tırmanışa geçti. Petrolde yaşanan fiyat artışları akaryakıt fiyatlarına da yansıyor. Akaryakıta gelen zamlar ise lojistik ve ürün maliyetlerinin artmasına neden oluyor. Petrol piyasasındaki yükselişin yurt içinde de pompa fiyatlarına yansıması bekleniyor. Petrol fiyatları, Türkiye’de akaryakıt fiyatlarının doğrudan belirlenmesinde önemli bir etken. Tamamlanmış petrol ürünleri ham petrolden rafine edildiği için, ham petrolün fiyatının artması durumunda tüm tamamlanmış ürünlerin fiyatları da artıyor. İşte petrol fiyatlarıyla ilgili tüm detaylar...
27.03.2022 Ekonomi
Putin'den savaşı körükleyecek hamle! Destek verdi
Putin'den savaşı körükleyecek hamle! Destek verdi Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk ve Lugansk cumhuriyetlerinin bağımsızlığını tanıyan Rus lidere, ABD'den Güney Kore'ye, Türkiye'den Avustralya'ya, İngiltere'den Japonya'ya tüm dünyadan tepki yağdı. Vladimir Putin'e destek açıklayanlar ise sürpriz olmadı.
22.02.2022 Dünya
İsrail'i şok eden füze saldırısı! Husiler televizyona çıkıp dünyaya duyurdu: Saldıracağız...
İsrail'i şok eden füze saldırısı! Husiler televizyona çıkıp dünyaya duyurdu: Saldıracağız... İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'un ziyaret ettiği Birleşik Arap Emirlikleri'ne füze saldırı gerçekleşti. Uluslararası ajanslar havada vurulan balistik füzeyi 'son dakika' koduyla dünyaya duyurdu. İsrail Cumhurbaşkanı Herzog'u ağırlayan Birleşik Arap Emirlikleri, Yemen'deki Husiler tarafından ateşlenen balistik füzeyi imha etti. Herzog'un resmi ziyaretine devam edeceği açıklanırken, Husiler televizyona çıkıp Birleşik Arap Emirlikleri'nin hiçbir şehrinin güvende olmadığını ilan etti.
31.01.2022 Dünya
Yemen’de geçici gözaltı merkezine hava saldırısı: 60 ölü
Yemen’de geçici gözaltı merkezine hava saldırısı: 60 ölü Sivil toplum kuruluşu Save the Children (Çocukları Kurtarın Vakfı), Yemen’in Saada kentinde bulunan geçici gözaltı merkezine düzenlenen hava saldırısında en az 60 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.
21.01.2022 Dünya
Dünyaya resmen duyurdular: Suudi Arabistan'ı vurduk
Dünyaya resmen duyurdular: Suudi Arabistan'ı vurduk Yemen'deki İran destekli Husiler, Suudi Arabistan'da milli petrol şirketi Saudi Aramco tesislerinin de yer aldığı bazı noktaları silahlı insansız hava araçları ile hedef aldığını duyurdu.
20.11.2021 Dünya
Suudi Arabistan'dan son dakika kararı! Büyükelçileri geri çekiyor
Suudi Arabistan'dan son dakika kararı! Büyükelçileri geri çekiyor Suudi Arabistan, Bahreyn ve Kuveyt'in ardından Birleşik Arap Emirlikleri de Lübnan'dan Büyükelçisi'ni çektiğini duyurdu.
30.10.2021 Dünya
Ortadoğu'da kriz büyüyor! Lübnan açıkladı Suudi Arabistan çıldırdı: Bahreyn ve Kuveyt'ten sonra BAE de büyükelçisini geri çağırdı
Ortadoğu'da kriz büyüyor! Lübnan açıkladı Suudi Arabistan çıldırdı: Bahreyn ve Kuveyt'ten sonra BAE de büyükelçisini geri çağırdı Orta Doğu'da Lübnan ile Suddi Arabistan arasındaki kriz büyüyor. Suudi Arabistan'ın elçisini çekmesinden sonra Bahreyn, Kuveyt'ten sonra Birleşik Arap Emirlikleri de elçisini çekti.
30.10.2021 Dünya
Bahreyn, Lübnan Büyükelçisine ülkeyi terk etmesi için 48 saat süre  tanıdı
Bahreyn, Lübnan Büyükelçisine ülkeyi terk etmesi için 48 saat süre tanıdı Bahreyn, Lübnanlı yetkililerin son dönemdeki açıklamaları nedeniyle Manama'daki Lübnan Büyükelçisinden 48 saat içinde ülkeyi terk etmesini istedi.
30.10.2021 Dünya
Suudi Arabistan, Lübnan Büyükelçisini geri çağırdı
Suudi Arabistan, Lübnan Büyükelçisini geri çağırdı Suudi Arabistan, Lübnan Enformasyon Bakanı George Kardahi'nin, Riyad'ı eleştiren ifadeleri üzerine Beyrut'taki Büyükelçisi Velid bin Abdullah el-Buhari'yi geri çağırıp, Lübnan'dan tüm ithalatı da durduğunu açıkladı.
29.10.2021 Dünya
BM'den son dakika acil önlem çağrısı: İnsani kriz korkunç boyutlarda
BM'den son dakika acil önlem çağrısı: İnsani kriz korkunç boyutlarda Birleşmiş Milletler (BM) Dünya Gıda Programı (WFP), Yemen'de açlığa son verilmesi için acilen önlemler alınması çağrısında bulundu.
16.10.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Husiler ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki husiler haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.