Centcom

Centcom

Son dakika centcom haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan centcom ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını centcom haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Centcom

haberleri sayfasında son dakika yaşanan centcom gelişmeleri de dahil olmak üzere 127 centcom haberi bulunmuştur. Tüm centcom haberleri aşağıda listelenmiştir.
Milli Savunma Bakanlığı: Bir haftada 36 terörist etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanlığı: Bir haftada 36 terörist etkisiz hale getirildi Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, "Son bir haftada 36, 1 Ocak 2024'ten bugüne kadar ise 204'ü Irak’ın, 315'i Suriye'nin kuzeyinde olmak üzere 519 terörist etkisiz hale getirilmiştir" dedi.
7.03.2024 Gündem
ABD ve İngiltere, Yemen’de Husilere ait hedefleri vurdu
ABD ve İngiltere, Yemen’de Husilere ait hedefleri vurdu ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), ABD ve İngiltere’nin Yemen’de Husileri hedef alan ortak saldırı düzenlediğini duyurdu.
25.02.2024 Dünya
Ürdün’deki ABD üssüne dron saldırısı! Ölü ve yaralılar var
Ürdün’deki ABD üssüne dron saldırısı! Ölü ve yaralılar var ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Ürdün’de Suriye sınırına yakın bir bölgede bulunan üsse düzenlenen dron saldırısında 3 ABD askerinin hayatını kaybettiğini, 25 ABD askerinin de yaralandığını duyurdu.
28.01.2024 Dünya
CENTCOM: Fırlatmaya hazırlanan 14 balistik füze imha edildi
CENTCOM: Fırlatmaya hazırlanan 14 balistik füze imha edildi ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), Yemen’de Husiler tarafından fırlatmaya hazırlanan 14 balistik füzenin, düzenlenen saldırıda imha edildiğini duyurdu.
18.01.2024 Dünya
CENTCOM: Husiler, savaş gemisi USS Laboon’a seyir füzesi attı
CENTCOM: Husiler, savaş gemisi USS Laboon’a seyir füzesi attı ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), Yemenli Husilerin Kızıldeniz’de görev yapan ABD savaş gemisi USS Laboon’a seyir füzesi attığını, füzenin havada imha edildiğini açıkladı.
15.01.2024 Dünya
CENTCOM: Husiler, ticari gemilere 18 İHA ve füzelerle saldırı düzenledi
CENTCOM: Husiler, ticari gemilere 18 İHA ve füzelerle saldırı düzenledi ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), 9 Ocak’ta Yemenli Husilerin 18 İHA ve 3 füzeyle ticari gemileri hedef aldığını açıkladı. CENTCOM, tüm tehditlerin ABD ve İngiliz savaş gemilerince etkisiz hale getirildiğini duyurdu.
10.01.2024 Dünya
CENTCOM: Kızıldeniz’de 12 İHA vurduk
CENTCOM: Kızıldeniz’de 12 İHA vurduk ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), dün yaptığı açıklamada 10 saat içinde Kızıldeniz’in güneyinde 12 saldırı İHA’sı, 3 gemisavar balistik füze ve 2 kara seyir füzesini vurduklarını duyurdu.
27.12.2023 Dünya
ABD: Kızıldeniz’de 4 İHA düşürüldü, 2 ticari gemiye saldırı düzenlendi
ABD: Kızıldeniz’de 4 İHA düşürüldü, 2 ticari gemiye saldırı düzenlendi ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), dün Kızıldeniz’de iki ticari gemiye saldırı düzenlendiğini ve USS Laboon savaş gemisinin Yemenli Husilerin bulunduğu bölgeden fırlatılan 4 insansız hava aracını düşürdüğünü duyurdu. 
24.12.2023 Dünya
İsrail-Hamas savaşında son dakika! İsrail Başbakanı Netanyahu: Daha yeni başladık, Ortadoğu'yu değiştireceğiz
İsrail-Hamas savaşında son dakika! İsrail Başbakanı Netanyahu: Daha yeni başladık, Ortadoğu'yu değiştireceğiz İsrail tarihinin en kanlı günlerini yaşıyor. Dünya günlerdir İsrail ve Gazze'den gelen haberleri konuşuyor. Hamas'ın operasyonunun ardından İsrail savaş ilan etti. Bölgedeki ölü sayısı her geçen dakika artarken İsrail basını saldırının boyutunu gözler önüne seren bir manşet ile okurlarının karşısına çıktı. Haaretz 'Holokost'tan bu yana en ölümcül saldırı' manşetini attı. İsrail Gazze şeridinin ablukaya alınacağını duyurdu. Hamas'ın askeri kolu Kassam Tugayları yeni silahını görücüye çıkarırken İsrail'in Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısı 560'a yükseldi. Çatışmalar 3. gününde de devam ederken İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu yaptığı açıklamada 'Ortadoğu'yu değiştireceğiz. Hamas'ın başına gelecekler korkutucu olacak' ifadelerini kullandı.
9.10.2023 Dünya
ABD duyurdu: DEAŞ lideri Usame El Muhacir'i öldürdü
ABD duyurdu: DEAŞ lideri Usame El Muhacir'i öldürdü ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), Usame el-Muhacir adlı DEAŞ terör örgütü liderinin Suriye’nin doğusunda, 7 Temmuz'da düzenlenen saldırıyla öldürüldüğünü duyurdu.
9.07.2023 Dünya
ABD'den skandal SDG paylaşımı
ABD'den skandal SDG paylaşımı Türkiye'nin terör hedeflerine yönelik başarı ile icra ettiği Pençe-Kılıç Harekatı'nın yankıları sürerken ABD'den skandal bir paylaşım geldi.
28.11.2022 Gündem
Pençe-Kılıç harekatı için ABD'den skandal açıklama!
Pençe-Kılıç harekatı için ABD'den skandal açıklama! Suriye ve Kuzey Irak'ta terör hedeflerine yönelik başarı ile icra edilen Pençe-Kılıç Harekatı'nın yankıları sürerken ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan konu ile ilgili skandal bir açıklama geldi.
22.11.2022 Dünya
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Suriye için her türlü hazırlığı yapıyoruz
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu: Suriye için her türlü hazırlığı yapıyoruz Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katıldığı canlı yayında Türkiye ve dünya gündemine dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, "Rusya ve ABD sözlerini tutmadılar. 2019 yılında ABD ile müzakere ettik, ortak açıklama yaptık. Rusya ile Soçi'de mutabakata vardık. Her ikisi de teröristleri bölgeden temizleyeceklerdi. Temizlemedikleri gibi ABD silah desteğini devam ettiriyor. Türkiye her türlü hazırlıklarını yapıyor. 'Bir gece ansızın' artık mottomuz haline geldi." dedi.
27.07.2022 Gündem
ABD'den skandal mesaj:  Öldürülen PKK/YPG'li teröristleri böyle paylaştılar
ABD'den skandal mesaj: Öldürülen PKK/YPG'li teröristleri böyle paylaştılar ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) sosyal medya hesabından skandal bir paylaşımda bulundu. ABD, Milli İstihbarat Teşkilatı’nın Suriye’de düzenlediği SİHA operasyonu ile etkisiz hale getirilen PKK/YPG’li teröristler için başsağlığı mesajı paylaştı. CENTCOM'un 'Kritik savaşçılardı' ifadesi ise sosyal medyada tepki ile karşılandı.
24.07.2022 Dünya
DEAŞ liderlerinden Mahir El Agal öldürüldü! ABD duyurdu
DEAŞ liderlerinden Mahir El Agal öldürüldü! ABD duyurdu ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), DEAŞ terör örgütünün liderlerinden biri olan Mahir el-Agal’ın Suriye’de düzenlenen hava saldırısında öldürüldüğünü açıkladı.
12.07.2022 Dünya
Mustafa Destici: Kürt sorunu kavramını reddediyoruz
Mustafa Destici: Kürt sorunu kavramını reddediyoruz Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Kim kürt sorunu var diyorsa şunu tarif edin. ‘Kürt sorunu var’ derken neyi kastediyorsunuz. Tarif edin. Ben böyle bir sorun görmüyorum. Geçmişte yaşanan sosyal, ekonomik ve idari eşitsizliklerle güdülenmiş gibi sunulan terör sorununu bir etnik gruba ilişkin tanımsal yakıştırmalarla meşrulaştırma gayretlerinin tezahürü olan kürt sorunu kavramını reddediyoruz. Kabul etmiyoruz ve doğru bulmuyoruz” dedi.
30.09.2021 Siyaset
ABD'den YPG skandalı! Eğitim verdi
ABD'den YPG skandalı! Eğitim verdi Amerikan ordusu, Suriye’nin doğusundaki petrol sahalarını elinde tutan YPG’ye ‘sıhhıyeci eğitimi’ verdiğini duyurdu.
7.06.2021 Gündem
ABD'den skandal hamle! Terör örgütü YPG/PKK'ya böyle eğitim verdi
ABD'den skandal hamle! Terör örgütü YPG/PKK'ya böyle eğitim verdi ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), SDG ismini kullanan terör örgütü YPG/PKK'nın işgali altındaki petrol tesislerini koruyan üyelerine sıhhiyeci eğitimi verdiğini duyurdu.
5.06.2021 Dünya
ABD’den teröre desteğin fotoğrafı…
ABD’den teröre desteğin fotoğrafı… Amerikan Merkez Kuvvetleri Komutanı, Suriye'yi ziyaret etti. Orada YPG'li teröristlerle bir araya geldi ve bir poz verdi. Bu ziyaretin anlamı ne? O fotoğrafta verilen mesaj ne? Türkiye'nin önde gelen savaş fotoğrafçılarından biri, gazeteci-yazar Bünyamin Aygün, o fotoğrafın gözdağı vermek için çekildiğini söylüyor. Aygün o karenin şifrelerini CNN TÜRK’e anlattı.
30.05.2021 Dünya
ABD harekete geçti! Savaş ve bombardıman uçakları havalandı
ABD harekete geçti! Savaş ve bombardıman uçakları havalandı ABD Silahlı Kuvvetlerine ait, B-52 tipi iki stratejik bombardıman uçağının, Orta Doğu üzerinde çok uluslu devriye uçuşu gerçekleştirdiği kaydedildi.
7.03.2021 Dünya
Pentagon harekete geçti! Uzun menzilli füze, nükleer silah ve F-35...
Pentagon harekete geçti! Uzun menzilli füze, nükleer silah ve F-35... ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), 2022 mali yılı savunma bütçesi hazırlarken, eski yönetim döneminde fon sağlanan veya mevcut fonları artırılan gemi inşa ve düşük tesirli nükleer füze geliştirme programları ile Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) bütçesi ve Pasifik Caydırıcılık İnisiyatifi Fonu dahil birkaç konuda inceleme başlattı.
24.02.2021 Dünya
ABD'den bomba İran hamlesi! Bombardıman uçakları yola çıktı
ABD'den bomba İran hamlesi! Bombardıman uçakları yola çıktı ABD, muhtemel bir İran tehdidine karşı 2 "B-52H" tipi nükleer kapasiteli bombardıman uçağını Orta Doğu'ya gönderdiğini açıkladı.
30.12.2020 Dünya
ABD Orta Doğu'da ikinci kez nükleer bombardıman uçağını uçurdu
ABD Orta Doğu'da ikinci kez nükleer bombardıman uçağını uçurdu ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), ABD Hava Kuvvetlerine ait iki B-52H tipi nükleer bombardıman uçağının ikinci kez Orta Doğu üzerinden caydırıcılık amaçlı uçuş icra ettiğini açıkladı.
10.12.2020 Dünya
ABD bölgeden çekiliyor mu? Flaş Suriye ve Irak açıklaması
ABD bölgeden çekiliyor mu? Flaş Suriye ve Irak açıklaması ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı Orgeneral Kenneth F. McKenzie, ABD ile Irak arasında stratejik diyalog konusunda yarın bakanlar seviyesinde toplantılar düzenleneceğini belirterek, "Irak hükümetinin ABD ve koalisyon kuvvetlerinin ülkede kalmasını isteyeceğine inanıyorum." dedi.
10.06.2020 Dünya
ABD, YPG ile ilgili çarpıcı raporu yayımladı! Türkiye ve Arap detayı...
ABD, YPG ile ilgili çarpıcı raporu yayımladı! Türkiye ve Arap detayı... ABD Savunma Bakanlığı Başmüfettişliğinin Irak ve Suriye'de DEAŞ'a yönelik operasyonlara ilişkin raporunda, SDG ismini kullanan YPG/PKK terör örgütünün Arapları paravan sivil ve askeri yapılarda yönetime katmadığını ortaya koydu.
13.05.2020 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Centcom ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki centcom haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.