Husi

Husi

Son dakika HUSİ haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan HUSİ ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını HUSİ haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Husi

haberleri sayfasında son dakika yaşanan husi gelişmeleri de dahil olmak üzere 354 husi haberi bulunmuştur. Tüm husi haberleri aşağıda listelenmiştir.
İran dünyaya duyurdu: İsrail'in en büyük havalimanı vuruldu
İran dünyaya duyurdu: İsrail'in en büyük havalimanı vuruldu Irak'taki İslami Direniş, İsrail'in Tel Aviv yakınlarındaki en büyük havalimanı Ben Gurion'u vurduğunu açıkladı. İran destekli grubun açıklaması sonrası İran devlet televizyonu saldırı haberini doğruladı. İslami Direniş sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada saldırıda kullanılan drone'un görüntülerine de yer verdi.
12.03.2024 Gündem
ABD ve İngiltere, Yemen’de Husilere ait hedefleri vurdu
ABD ve İngiltere, Yemen’de Husilere ait hedefleri vurdu ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), ABD ve İngiltere’nin Yemen’de Husileri hedef alan ortak saldırı düzenlediğini duyurdu.
25.02.2024 Dünya
Petrolde 3 ay sonra yeni zirve! Gözler kritik toplantıya çevrildi
Petrolde 3 ay sonra yeni zirve! Gözler kritik toplantıya çevrildi Kızıldeniz'deki gerilim Husilerin yeni bir saldırısıyla tırmanırken petrol fiyatları son üç ayın en yüksek seviyesi yakınında sabit kaldı. Ham petrol, zayıf talep ve jeopolitik gerilimler gibi çelişkili faktörler nedeniyle dar bir aralıkta işlem görüyor. Yatırımcılar için bir sonraki odak noktası, üretim kesintilerini görüşmek üzere Mart ayında yapılacak OPEC+ toplantısı.
20.02.2024 Ekonomi
CENTCOM: Fırlatmaya hazırlanan 14 balistik füze imha edildi
CENTCOM: Fırlatmaya hazırlanan 14 balistik füze imha edildi ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), Yemen’de Husiler tarafından fırlatmaya hazırlanan 14 balistik füzenin, düzenlenen saldırıda imha edildiğini duyurdu.
18.01.2024 Dünya
İran, ABD üssünü vurdu! Mossad'ın karargahı yok edildi
İran, ABD üssünü vurdu! Mossad'ın karargahı yok edildi İsrail ablukasındaki Gazze'den son dakika haberleri gelmeye devam ediyor... Ortadoğu'da tansiyonu zirveye çıkaran hamle gece saatlerinde geldi. Suriye ve Irak'ta patlamalar meydana geldi. Kısa süre sonra İran önceden belirlenen hedeflere füze saldırısı düzenlediğini dünyaya duyurdu. Devlet kontrolündeki İRNA saldırıda Mossad'ın karargahının yok edildiğini duyurdu. Füze saldırıları sonrası ABD'den ilk açıklama geldi.
16.01.2024 Dünya
CENTCOM: Husiler, savaş gemisi USS Laboon’a seyir füzesi attı
CENTCOM: Husiler, savaş gemisi USS Laboon’a seyir füzesi attı ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), Yemenli Husilerin Kızıldeniz’de görev yapan ABD savaş gemisi USS Laboon’a seyir füzesi attığını, füzenin havada imha edildiğini açıkladı.
15.01.2024 Dünya
İngiltere ve ABD, Yemen'deki Husi hedeflerini vurdu!
İngiltere ve ABD, Yemen'deki Husi hedeflerini vurdu! ABD ve İngiliz savaş uçaklarının Yemen'de Sana, Hudeyde ve Taiz kentlerindeki bazı noktalara yönelik hava saldırısı düzenlediği bildirildi. ABD Başkanı Joe Biden, saldırılar sonrası yaptığı açıklamada meydan okurken İngiltere Başbakanı Rishi Sunak Husilere Kızıldeniz'deki gemileri hedef alan saldırılarını durdurma ve tansiyonu düşürme çağrısı yaptı.Yemen'de Husilere bağlı Dışişleri Bakanı Yardımcısı Hüseyin el-İzzi ise "İngiltere ve ABD bu aleni saldırının bedelini ödeyecek" dedi.
12.01.2024 Dünya
CENTCOM: Husiler, ticari gemilere 18 İHA ve füzelerle saldırı düzenledi
CENTCOM: Husiler, ticari gemilere 18 İHA ve füzelerle saldırı düzenledi ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), 9 Ocak’ta Yemenli Husilerin 18 İHA ve 3 füzeyle ticari gemileri hedef aldığını açıkladı. CENTCOM, tüm tehditlerin ABD ve İngiliz savaş gemilerince etkisiz hale getirildiğini duyurdu.
10.01.2024 Dünya
Beyaz Saray'dan 'Kızıldeniz' açıklaması: Husiler sorumluluğu üstlenecek
Beyaz Saray'dan 'Kızıldeniz' açıklaması: Husiler sorumluluğu üstlenecek Kızıldeniz’de Yemenli Husilerin ticari gemilere yönelik artan saldırıların ardından kurulan ‘Refah Muhafızları Operasyonu’ adlı görev gücüne katılan ülkeler de dahil olmak üzere birçok ülke, Kızıldeniz’deki saldırılara ilişkin ortak açıklama yaptı. Açıklamada, “Husiler saldırılara devam etmeleri halinde sonuçların sorumluluğunu üstlenecektir” denildi.
4.01.2024 Dünya
Kızıldeniz gerginliği petrol fiyatlarını yükseltti
Kızıldeniz gerginliği petrol fiyatlarını yükseltti Kızıldeniz'deki artan gerginlik petrol fiyatlarına da yansıdı. İran'ın bölgeye savaş gemisi gönderme kararı ardından brent petrolün varil fiyatı 78 doları aştı.
2.01.2024 Gündem
ABD: Kızıldeniz’de 4 İHA düşürüldü, 2 ticari gemiye saldırı düzenlendi
ABD: Kızıldeniz’de 4 İHA düşürüldü, 2 ticari gemiye saldırı düzenlendi ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM), dün Kızıldeniz’de iki ticari gemiye saldırı düzenlendiğini ve USS Laboon savaş gemisinin Yemenli Husilerin bulunduğu bölgeden fırlatılan 4 insansız hava aracını düşürdüğünü duyurdu. 
24.12.2023 Dünya
Husiler kim? Kızıldeniz gemi saldırısını yapan Husiler nedir? Husi lideri kimdir, Husi hareketi nedir?
Husiler kim? Kızıldeniz gemi saldırısını yapan Husiler nedir? Husi lideri kimdir, Husi hareketi nedir? Yemen’deki Husilerin İsrail’e giden gemilere başlattığı saldırıların ardından ABD liderliğindeki 10 ülke Kızıldeniz’deki ticaret yolunu korunması için ‘Refah Muhafızları’ adıyla yeni bir görev gücü oluşturdu. İttifakın ardından Husilerden meydan okuyan bir açıklama geldi. Gelişmelerin ardından Husiler merak edilip, kim olduklarına dair araştırmalar yapıldı. Peki, Hususiler kim, Şii mi, Kızıldeniz saldırısını yapan Husiler nedir? Husi lideri kimdir? Husi ne demek?
20.12.2023 Gündem
Savaş bir ülkeye daha sıçradı! İsrail askeri tesisi vurdu
Savaş bir ülkeye daha sıçradı! İsrail askeri tesisi vurdu Gazze Şeridi'nde bir haftadır devam eden 'insani ara' TSİ 08:00 itibari ile sona erdi. İsrail ordusu, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına yeniden başladığını duyurdu. İsrail polisi Cuma namazı kılmak isteyen Filistinlilere gaz fişekleri ile saldırdı. İsrail zulmü CNN Türk canlı yayınına dakika dakika yansıdı. Öte yandan savaş bir ülkeye daha sıçradı. İşte detaylar...
1.12.2023 Dünya
ABD Yemen’i neden vuruyor, ABD İngiltere Yemen'e neden saldırıyor? Yemen askeri gücü dünyada kaçıncı sırada?
ABD Yemen’i neden vuruyor, ABD İngiltere Yemen'e neden saldırıyor? Yemen askeri gücü dünyada kaçıncı sırada? ABD ve İngiltere ordusu, Kızıldeniz'deki saldırılara misilleme olarak Yemen'deki Husi hedeflerini savaş uçakları ve Tomahawk füzeleriyle vurdu. Yemen'in başkenti Sana, Hudeyde ve Taiz kentlerinde patlama sesleri duyulduğu aktarıldı. Peki, ABD Yemen'i neden vuruyor? ABD İngiltere Yemen'e neden saldırıyor? Yemen askeri gücü dünyada kaçıncı sırada? İşte ABD Yemen'e neden savaş açtı sorusunun yanıtı ile Yemen askeri gücünün sırası…
13.01.2024 Dünya
Yemen nerede (harita ile konumu), Yemen'in başkenti neresi? Yemen nüfusu, askeri gücü ve haritası
Yemen nerede (harita ile konumu), Yemen'in başkenti neresi? Yemen nüfusu, askeri gücü ve haritası ABD ve İngiltere Yemen'de Husi hedeflerine yönelik havadan ve denizden saldırı başlattı. Yemen'in başkenti Sana'da patlama sesleri duyulduğu belirtildi. ABD Başkanı Biden ile İngiltere Başbakanı Rishi Sunak'tan saldırıya ilişkin açıklamalar peş peşe geldi. Biden, "ABD askeri kuvvetleri, Birleşik Krallık ile birlikte Avustralya, Bahreyn, Kanada ve Hollanda'nın desteğiyle Husi isyancıların dünyanın en hayati su yollarından birinde seyrüsefer özgürlüğünü tehlikeye atmak için Yemen'de kullandığı bir dizi hedefe başarıyla saldırı düzenledi." dedi. Söz konusu gelişmenin ardından ABD İngiltere ve Yemen Savaşına dair araştırmalar hızlandı. Peki, ABD İngiltere Yemen’e neden saldırıyor, Yemen’de neler oluyor, Yemen nerede, nereye bağlı?
13.01.2024 Gündem
Tecavüz edip genç kadını öldürdü! Çıplak cesedi bulundu, katilin kimliği şok etti
Tecavüz edip genç kadını öldürdü! Çıplak cesedi bulundu, katilin kimliği şok etti 23 yaşındaki genç kadın, arkadaşlarıyla gece kulübüne gitti. Sonrasında ise her şey kabusa döndü. Genç kadının bodrum katında çıplak cesedi bulundu. Tecavüze uğramış ve boğulmuştu. Katili milyarder iş adamının 'playboy' oğlu çıktı. Yıllar sonra gelen bir fotoğraf ise korkunç olayı yeniden gündeme getirdi...
26.12.2022 Dünya
Genç kızın çıplak cesedi bodrum katta bulundu! Yıllar sonra gelen fotoğrafla ortaya çıktı
Genç kızın çıplak cesedi bodrum katta bulundu! Yıllar sonra gelen fotoğrafla ortaya çıktı 23 yaşındaki Martine Vik Magnussen, sınavlarının bitişini kutlamak için arkadaşlarıyla gece kulübüne gitti. Sonrasında ise her şey kabusa döndü. Genç kızın bodrum katında çıplak cesedi bulundu. Tecavüze uğramış ve öldürülmüştü. Katili milyarder iş adamının 'playboy' oğlu çıktı. Yıllar sonra gelen bir fotoğraf ise korkunç olayı yeniden gündeme getirdi...
17.11.2022 Dünya
Suudi Arabistan'da son dönemin en büyük infazı! 81 kişiyi idam ettiler
Suudi Arabistan'da son dönemin en büyük infazı! 81 kişiyi idam ettiler Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı terör, casusluk, cinayet ve diğer bazı suçlardan yargılanan 81 kişinin idam edildiğini açıkladı.
12.03.2022 Dünya
Husilerin balistik füze saldırısında 2 çocuk öldü, 33 sivil  yaralandı
Husilerin balistik füze saldırısında 2 çocuk öldü, 33 sivil yaralandı Yemen'de İran destekli Husilerin Marib iline balistik füzeli saldırısında 2 çocuğun hayatını kaybettiği, 33 sivilin yaralandığı belirtildi.
3.10.2021 Dünya
Husilerin Suudi Arabistan'a gönderdiği  bomba yüklü İHA imha edildi
Husilerin Suudi Arabistan'a gönderdiği bomba yüklü İHA imha edildi Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, Yemen'deki İran destekli Husilerin Suudi Arabistan'ın güneyine gönderdiği patlayıcı yüklü bir insansız hava aracının (İHA) imha edildiğini duyurdu.
2.10.2021 Dünya
ABD'den flaş Suudi Arabistan kararı! Hepsini geri çekti
ABD'den flaş Suudi Arabistan kararı! Hepsini geri çekti Associated Press Haber Ajansı, ABD'nin, Suudi Arabistan'daki gelişmiş hava savunma sistemlerini ve Patriot bataryalarını geri çektiğini söyledi. ABD'nin bu adımı, Husilerin Suudi Arabistan'a yönelik füze saldırılarının devam ettiği dönemde geldi.
11.09.2021 Dünya
Sirius Güneş kavuşumu ne zaman, saat kaçta? Sirius yıldızı ne zaman görülecek?
Sirius Güneş kavuşumu ne zaman, saat kaçta? Sirius yıldızı ne zaman görülecek? Yılda 1 kere gerçekleşen ve Kur'an-ı Kerim'de adı geçen Sirius ile güneş kavuşumu gerçekleşiyor. Sirius Güneş kavuşumu kadim medeniyetlerde yılın en şanslı günü kabul ediliyor. Pek çok kişi nadir görülen bu doğa olayını merak ediyor. Peki, Sirius Güneş kavuşumu ne zaman, saat kaçta? Sirius yıldızı ne zaman görülür? Sirius ne demek? Sirius yıldızı Kur'an-ı Kerim'de geçiyor mu? Sirius yıldızı Necm suresi'nde geçiyor mu? İşte Sirius Güneş kavuşumu ile ilgili merak edilenler...
6.07.2021 Gündem
Suudi Arabistan'ı İHA'larla vurdular!
Suudi Arabistan'ı İHA'larla vurdular! Yemen'deki İran destekli Husiler, Suudi Arabistan'ın güneyindeki Kral Halid Hava Üssü'nü insansız hava aracıyla (İHA) hedef aldıklarını duyurdu.
23.04.2021 Dünya
Husilerden Suudi Arabistan'a balistik füzeli saldırı
Husilerden Suudi Arabistan'a balistik füzeli saldırı Koalisyon güçleri, Husilerin Suudi Arabistan'ın güneybatısındaki Cezan bölgesine gönderdiği balistik füzenin imha edildiğini duyurdu.
16.04.2021 Dünya
ABD'den flaş karar! Terör örgütü listesinden çıkardılar
ABD'den flaş karar! Terör örgütü listesinden çıkardılar ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, 16 Şubat'tan itibaren geçerli olmak üzere Yemen'deki Husiler olarak bilinen Ensarallah örgütünü yabancı terör örgütleri listesinden çıkardıklarını duyurdu.
12.02.2021 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Husi ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki husi haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.