Hristiyanlar

Hristiyanlar

Son dakika Hristiyanlar haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Hristiyanlar ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Hristiyanlar haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hristiyanlar

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hristiyanlar gelişmeleri de dahil olmak üzere 437 hristiyanlar haberi bulunmuştur. Tüm hristiyanlar haberleri aşağıda listelenmiştir.
Haç İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Haç İşareti Nasıl Yapılır?
Haç İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Haç İşareti Nasıl Yapılır? Hristiyanlar için kutsal bir işaret olarak haç işareti öne çıkmaktadır. Özellikle Hristiyanlıkta dua okunduktan sonra minnet duygusunu göstermek amaçlı yapılan bir işarettir. Genel çerçevede Hz. İsa'nın çarmıha gerilişi üzerinden ortaya çıkan şeklin kullanımı olarak da ele almak mümkündür.
3.02.2024 Yaşam
Moğollar Türk Müdür? Moğolların Dinleri Ne? Cengiz Han Türk Müdür?
Moğollar Türk Müdür? Moğolların Dinleri Ne? Cengiz Han Türk Müdür? Moğollar, Avrasya'nın uçsuz bucaksız bozkırlarında yaşayan birçok göçebe gruptan birisiydi. Moğollar ve diğer göçebelerin çoğu, güç için sık sık kendi aralarında savaşmışlardır. Nadiren tek bir lider altında birleşmişlerdir.
31.01.2024 Gündem
Dünyanın konuştuğu Filistinli Munzir İshak: Mesih İsa bugün doğsaydı Gazze'de enkaz altında olurdu
Dünyanın konuştuğu Filistinli Munzir İshak: Mesih İsa bugün doğsaydı Gazze'de enkaz altında olurdu Filistinli Hristiyan din adamı Munzir İshak’ın Noel için düzenlenen ayindeki “Mesih İsa enkaz altında. Gazze’deki soykırımdan sonra özrünüzü kabul etmeyeceğiz” sözleri dünyanın gündeminde. CNN Türk’ten Serdar Korucu’ya konuşan Munzir İshak, “Dünya umarım artık Filistinlilerin acısını fark eder” dedi.
28.12.2023 Gündem
Danimarka Bayrağı Anlamı Nedir? Danimarka Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Danimarka Bayrağı Anlamı Nedir? Danimarka Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor? Avrupa'nın en kuzeyinde bulunan ülkelere 'İskandinav ülkeleri'' adı verilir. İzlanda, Danimarka, İsveç, Finlandiya ve Norveç, İskandinavya ülkeleri içinde yer alır. 400'den çok adadan oluşan Danimarka'nın tek sınır komşusu ise, güney bölgesinde bulunan Almanya'dır. Ülkenin başkenti ise Kopenhag, en kalabalık şehirleri ise Roskilde, Ribe, Aalborg, Randers ve Odense olarak bilinir. En beğenilen ülkeler içinde yer alan Danimarka’nın bayrağı, renkleri bakımından Türk bayrağını andırır.
5.09.2023 Eğitim
Al-İ İmran Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Al-İ İmran Suresi okumanın yararları ve faziletleri
Al-İ İmran Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! Al-İ İmran Suresi okumanın yararları ve faziletleri Kuran-ı Kerim kitabımızın 3. Suresi olan Al-i İmran Suresi 200 ayetten oluşan bir suredir. Al-i İmran ismi, diğer surelerden ayırt edilmesi için verilmiştir. Surenin nüzul zamanı dört bölümden oluşmaktadır. Birinci yani 1 ile 32’inci ayetler arasındaki bölüm birinci bölümdür. 33 ile 63’üncü ayetleri arası ise ikinci bölümdür. Üçüncü bölüm 64’üncü ile 120’inci ayetlerdir. Dördüncü bölüm 121’inci bölüm ile 200’üncü ayetlerdir.
12.03.2023 Dini Bilgiler
Haçlı Seferleri Nedir, Nedenleri Nelerdir? Haçlı Seferleri Sonuçları Nelerdir?
Haçlı Seferleri Nedir, Nedenleri Nelerdir? Haçlı Seferleri Sonuçları Nelerdir? Haçlı seferleri aynı zamanda haçlı akınları olarak bilinir. 1096-1270 yılları arasında farklı zaman dilimlerinde gerçekleşmiş seferler olarak öne çıkar. Özellikle Avrupalı Katolik Hıristiyanların Ortadoğu toprakları üzerinde siyasi ve askeri kontrol elde edebilmek için yapmış oldukları seferlerdir.
10.11.2022 Eğitim
2022 cadılar bayramı ne zaman, hangi ülkeye ait? Cadılar bayramına kaç gün kaldı, ne zaman başlar ve biter?
2022 cadılar bayramı ne zaman, hangi ülkeye ait? Cadılar bayramına kaç gün kaldı, ne zaman başlar ve biter? Cadılar bayramı ne zaman? Dünyada birçok ülkede kutlanan Cadılar Bayramı için yapılan aramalar arttı. Korku temalı kostüm ve makyajla dikkat çeken Cadılar Bayramı (Halloween) başlıca Kuzey Amerika ve Britanya Adaları'nda yer alan ülke ve bölgelerde kutlanır. Peki, 2022 cadılar bayramı ne zaman, hangi ülkeye ait? Cadılar bayramına kaç gün kaldı, ne zaman başlar ve biter?
18.10.2022 Gündem
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretine tepki: Zillet adayının ismini öğrenmeye gittin
Bahçeli'den Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretine tepki: Zillet adayının ismini öğrenmeye gittin Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyaretine tepki göstererek. "Herkes biliyor ki, ABD’ye Cumhurbaşkanı adaylığı için icazet almaya ya da işaret edilecek müstakbel zillet adayının ismini öğrenmeye gittin." dedi.
11.10.2022 Siyaset
Halloween ne zaman, cadılar bayramı neden kutlanır, nasıl ortaya çıktı? Halloweene ne kadar kaldı?
Halloween ne zaman, cadılar bayramı neden kutlanır, nasıl ortaya çıktı? Halloweene ne kadar kaldı? Dünyada farklı etkinliklerle kutlanan Halloween için az bir süre kaldı. Korku temasının ön plana çıktığı, buna uygun kostümlerin giysilerin giyildiği, evlerin ve bahçelerin süslendiği Cadılar Bayramı merakla bekleniyor. Peki, Halloween ne zaman, Cadılar Bayramına ne kadar kaldı? Halloween neden kutlanır?
21.09.2022 Gündem
Cadılar Bayramı ne zaman? Halloween’e ne kadar kaldı, kaç gün var?
Cadılar Bayramı ne zaman? Halloween’e ne kadar kaldı, kaç gün var? Cadılar Bayramı ne zaman? Cadılar Bayramı heyecanla bekleniyor. Korku temalı kostümlerin ön plana çıktığı Cadılar Bayramı her yıl kutlanıyor. Halloween olarak da anılan Cadılar Bayramı ne zaman, Halloween’e kaç gün kaldı?
23.08.2022 Gündem
Süryaniler, Midyat'ta Meryem Ana'yı anıp dua etti
Süryaniler, Midyat'ta Meryem Ana'yı anıp dua etti Mardin'in Midyat ilçesindeki Meryem Ana Kilisesi'nde düzenlenen ayinde, Süryaniler Meryem Ana'yı andı. Tur Abdin Metropoliti Yardımcısı Hori Gabriel Aktaş'ın yönettiği ayinde İncil ile ilahiler okundu, dualar edildi, tütsüler yakıldı.
15.08.2022 Yaşam
TBMM Başkanı Şentop, Müslüman kanaat önderlerini kabul etti
TBMM Başkanı Şentop, Müslüman kanaat önderlerini kabul etti TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın misafiri olarak Türkiye'de bulunan ABD ve Kanadalı Müslüman kanaat önderlerini kabul etti.
25.05.2022 Siyaset
Paskalya Bayramı ne zaman? Paskalya yortusu ne demek? Paskalya Bayramı nasıl kutlanır? Paskalya Bayramı kutlama mesajları!
Paskalya Bayramı ne zaman? Paskalya yortusu ne demek? Paskalya Bayramı nasıl kutlanır? Paskalya Bayramı kutlama mesajları! Hristiyanlıktaki en eski ve önemli bayramlardan olan Paskalya bugün kutlanıyor. Hıristiyan geleneğinde, baharın başlangıcı olan ilkbahar ekinoksunda veya sonrasında meydana gelen ilk dolunaydan sonraki ilk Pazar günü Paskalya olarak kutlanır. Peki, Paskalya Bayramı ne zaman? Paskalya yortusu ne demek? Paskalya Bayramı nasıl kutlanır? Paskalya Bayramı kutlama mesajları!
17.04.2022 Yaşam
Mor Yuhanna Kilisesi satılıyor! Yüzde 50 indirim yaptı: Üç milyon dediler vermedim
Mor Yuhanna Kilisesi satılıyor! Yüzde 50 indirim yaptı: Üç milyon dediler vermedim Mardin'de satılığa çıkarılan 1700 yıllık Mor Yuhanna Kilisesi’ne biçilen fiyatta mülk sahibi tarafından yüzde 50 indirim yapıldı. Mor Yuhanna Kilisesi içinde güneşe tapanlar, Keldaniler, Ermeniler ve Yahudilerin ibadet ettiğini söyleyen mülk sahibi Murat Tekcan, “Birkaç gün önce 3 milyon veren oldu vermedim. Buranın satışını engellemek isteyenler var. Avrupa'dan onlara telefon açılıyor” dedi.
9.03.2022 Gündem
Kayseri Üniversitesi'nden Ersin Tatar'a fahri doktora!
Kayseri Üniversitesi'nden Ersin Tatar'a fahri doktora! Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “Biz direnmeye devam edeceğiz yeter ki Türkiye arkamızda dursun” dedi.
27.01.2022 Gündem
Çocuklarının gözü önünde buz gibi suya daldı bir daha çıkmadı! Kadının kjmliği şok etti...
Çocuklarının gözü önünde buz gibi suya daldı bir daha çıkmadı! Kadının kjmliği şok etti... Rusya'ya bağlı Leningrad Bölgesi'ndeki Oredezh Nehri'nde 19 Ocak'ta Ortodoks Hristiyanlar, Vaftiz Bayramı olarak da bilinen Epifani Bayramı nedeniyle suya girdi. Bölgeye giden 40 yaşındaki kadın, eşi ve çocuklarıyla birlikte buz tutan nehre girmek istedi.
25.01.2022 Dünya
Yılbaşı kutlamak günah mı? Yılbaşı ağacı süslemek, pastasını yamak haram mı, yeni yıl kutlamak caiz mi?
Yılbaşı kutlamak günah mı? Yılbaşı ağacı süslemek, pastasını yamak haram mı, yeni yıl kutlamak caiz mi? Yılbaşı kutlamak günah mı, haram mı? 2022 yılı için az bir süre kala bu yıl da yılbaşı kutlamaları hakkında merak edilenler için araştırma yapıldı. Yeni yılı karşılamak için kutlama planı yapacaklar, yılbaşı ağacı süsleyecekler "Yılbaşı kutlamak günah mı?", "Yılbaşı ağacı süslemek caiz mi?" gibi sorulara yanıt arıyor. Diyanet İşleri Başkanlığı konu hakkında açıklama yaptı. Peki, yeni yılı kutlamak haram mı? İşte yılbaşı kutlamaları ile ilgili merak edilen detaylar…
31.12.2021 Gündem
Mevlana, 748’inci vuslat yıldönümünde Gelibolu Mevlevihanesi’nde anıldı
Mevlana, 748’inci vuslat yıldönümünde Gelibolu Mevlevihanesi’nde anıldı Çanakkale'deki Gelibolu Mevlevihanesi’nde, Mevlana Celaleddin Rumi'nin 748'incı vuslat yıldönümü nedeniyle düzenlenen Şeb-i Arus töreni, balkan ülkelerinin temsilcilerini buluşturdu. Gecede, Mesnevi okumasını ve sema gösterisi gerçekleştirildi.
26.12.2021 Gündem
Noel ne zaman 2021? Christmas nedir, neden kutlanır?
Noel ne zaman 2021? Christmas nedir, neden kutlanır? Noel heyecanı Türkiye’de de başladı. Hristiyanların dini bayramı Christmas (Noel) günü çeşitli ritüellerle gerçekleşir. Doğuş Bayramı, Kutsal Doğuş veya Milat Yortusu olarak da bilinen Noel ne zaman? Christmas (Noel) nedir, neden kutlanır?
15.12.2021 Gündem
Kapadokya’daki Derinkuyu Yeraltı Şehri'nin sırrı çözüldü! Derinliklerindeki büyük sürpriz...
Kapadokya’daki Derinkuyu Yeraltı Şehri'nin sırrı çözüldü! Derinliklerindeki büyük sürpriz... Anadolu'nun cennet köşelerinden Kapadokya’da eşsiz bir yeraltı şehri olan Derinkuyu, sayısız medeniyete ev sahipliği yaptı. Hititler tarafından inşa edildiği düşünülen bu yeraltı şehri, birçok amaçla kullanıldı. Uzun yıllar boyunca gizemini koruyan Derinkuyu için yeni bir aşamaya geçme vakti geldi.
15.12.2021 Gündem
Meclis Başkanı Şentop: Filistin Devleti'ni her zaman destekliyoruz
Meclis Başkanı Şentop: Filistin Devleti'ni her zaman destekliyoruz TBMM Başkanı Mustafa Şentop, "Filistin davasında bizim tezimiz bellidir. Biz özgür ve bağımsız, başkenti Doğu Kudüs olan Filistin Devleti'ni her zaman destekliyoruz" dedi.
30.11.2021 Siyaset
Cadılar Bayramı neden kutlanır? Cadılar bayramı nereden çıktı, Cadılar Bayramı'nın hikayesi…
Cadılar Bayramı neden kutlanır? Cadılar bayramı nereden çıktı, Cadılar Bayramı'nın hikayesi… Cadılar Bayramı nasıl ortaya çıktı, neden kutlanır? Cadılar Bayramı, 31 Ekim'de kutlanacak. Pagan kökenli Cadılar Bayramı, sonrasında Hristiyanlar tarafından kutlanmaya başlansa da şu an seküler bir kutlama haline geldi.
27.10.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Papa ile telefonda görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Papa ile telefonda görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Papa Fransuva ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.
17.05.2021 Siyaset
Mescidi Aksa saldırısı nedeni ve son durum! Mescid-i Aksa neden önemli, İsrail Mescidi Aksa’ya neden saldırıyor? İşte İsrail Kudüs saldırısı…
Mescidi Aksa saldırısı nedeni ve son durum! Mescid-i Aksa neden önemli, İsrail Mescidi Aksa’ya neden saldırıyor? İşte İsrail Kudüs saldırısı… Mescidi Aksa saldırısı ile ilgili gelişmeler ve saldırının neden olduğu yoğun bir şekilde araştırıyor. İsrail polisinin işgal altındaki Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesinde bulunan Mescid-i Aksa'daki cemaate 3 gün önce yaptığı saldırı devam ediyor. İsrail polisinin Mescid-i Aksa’da namaz kılan cemaate saldırısında 205 Filistinli yaralanmıştı. Dün de İsrail polisi, işgal altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Mescid-i Aksa’da fanatik Yahudilerin baskınını önlemek için nöbet tutan Filisitinlilere saldırdı. İsrail polisi ile Filistinliler arasında Mescid-i Aksa'da yaşanan olayların üçüncü gününde, gerilim Gazze Şeridi'ne sıçradı. Hamas, İsrail topraklarına 300 roket atarken, İsrail füze ve uçaklarla karşılık verdi. İsrail'in hava saldırılarında 9’u çocuk, en az 22 kişi yaşamını yitirdi. Mescid-i Aksa neden önemli, İsrail Mescidi Aksa’ya neden saldırıyor? İşte İsrail Kudüs saldırısı…
11.05.2021 Gündem
Kudüs neden önemli? İsrail Kudüs’e neden saldırıyor, Kudüs Müslümanlar için neden önemli, Kudüs meselesi nedir?
Kudüs neden önemli? İsrail Kudüs’e neden saldırıyor, Kudüs Müslümanlar için neden önemli, Kudüs meselesi nedir? Doğu Kudüs, Mescid-i Aksa'da ibadet etmek isteyen Filistinlilere yapılan İsrail saldırısı nedeniyle yeniden gündeme geldi. Nisan ayının son haftasında Filistinlilerin Ramazan geleneği; oruçlarını eski kentin Şam Kapısı'nın merdivenlerinde açmalarının engellenmesiyle başlayan gerginlik, Cuma günü Eski Şehir içerisinde bulunan Harem-üş Şerif'te devam etti. Cuma günü Mescid-i Aksa'da Filistinlilere İsrail polisi tazyikli su ve plastik mermiyle saldırdı. En son Pazartesi sabah namazını Mescid-i Aksa'da kılan ve ardından tekbir getirerek sloganlar atan Filistinliler, bazı noktalara barikatlar kurdu. İsrail polisi bir kez daha saldırdı. Üç gündür devam eden olaylarda Filistinli yetkililer, İsrail saldırılarında aralarında dokuzu çocuk 21 kişinin hayatını kaybettiğini, 300'e yakın kişinin yaralandığını duyururken, İsrail de 17 polisin yaralandığını açıkladı. Peki, İsrail Kudüs’e neden saldırıyor, Kudüs Müslümanlar için neden önemli, Kudüs meselesi nedir?
11.05.2021 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Hristiyanlar ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hristiyanlar haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.