Hocalı Katliamı

Hocalı Katliamı

Son dakika Hocalı Katliamı haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Hocalı Katliamı ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Hocalı Katliamı haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hocalı Katliamı

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hocalı katliamı gelişmeleri de dahil olmak üzere 77 hocalı katliamı haberi bulunmuştur. Tüm hocalı katliamı haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonla mücadelemize güç aktaracağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Enflasyonla mücadelemize güç aktaracağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in daveti üzerine Nahçıvan’a günübirlik çalışma ziyaretinde bulundu. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile baş başa görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan önemli açıklamalarda bulundu. Kritik ziyaret sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.
26.09.2023 Gündem
Bakan Akar: Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesi için her türlü çabayı destekliyoruz
Bakan Akar: Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesi için her türlü çabayı destekliyoruz Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Biz Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki ilişkilerin normalleşmesi için her türlü çabayı destekliyoruz. Fakat çözümsüzlüğü körükleyen bazı girişimler var, bunlara karşı durduğumuzu herkesin bilmesi lazım" dedi.
7.11.2022 Gündem
İletişim Başkanı Altun'dan Ermenistan açıklaması
İletişim Başkanı Altun'dan Ermenistan açıklaması Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “Ermeni vatandaşlarımızla bin yıla varan köklü birlikteliğimizden ilham alarak geleceği beraber inşa etmeye devam ediyoruz. Daha adil bir hafızanın oluşturulması, Türkiye ile Ermenistan arasındaki normalleşmeye de elbette katkıda bulunacak bir husustur” dedi.
24.04.2022 Siyaset
Bakan Çavuşoğlu: Ülkelerin toprak bütünlüğünün güç kullanarak değiştirilmesine karşıyız
Bakan Çavuşoğlu: Ülkelerin toprak bütünlüğünün güç kullanarak değiştirilmesine karşıyız Resmi ziyareti kapsamında Azerbaycan’da bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu. Çavuşoğlu, “Bölgesel konuları da değerlendirdik. Özellikle Ukrayna’daki gelişmeleri endişeyle izliyoruz. Ülkelerin toprak bütünlüğünün güç kullanarak değiştirilmesine biz prensip olarak herkes gibi karşıyız. Haksız ve hukuksuz bu saldırının bir an önce sona ermesini istiyoruz. Bu konuda da çabalarımızı artırarak devam ediyoruz” dedi.
5.03.2022 Siyaset
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev ile telefonda görüştü
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aliyev ile telefonda görüştü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile telefonda görüştü.
26.02.2022 Siyaset
TBMM Başkanı Şentop'tan, 'Hocalı katliamı' mesajı
TBMM Başkanı Şentop'tan, 'Hocalı katliamı' mesajı TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Hocalı katliamının 30'uncu yılı nedeniyle yayımladığı mesajında, "Türkiye olarak 20'nci yüzyılın sonlarında, sözde uygar dünyanın gözü önünde gerçekleşen ve uluslararası bir suç olarak resmi kabul görmüş bu soykırımı, tarihin kara lekelerinden biri olarak asla unutmayacağız" dedi.
26.02.2022 Siyaset
Hocalı Katliamı ne zaman? Hocalı Katliamı tarihi nedir, kaç kişi öldü, katliamın yıl dönümü şubat ayında mı
Hocalı Katliamı ne zaman? Hocalı Katliamı tarihi nedir, kaç kişi öldü, katliamın yıl dönümü şubat ayında mı Azerbaycan'ın dağlık Karabağ Bölgesinde bulunan Hocalı kasabasında yaşanan soykırım bu yıl 30. Yıldönümüyle anılacak. Ermenistan kuvvetleri tarafından yapılan saldırı sonrası 7 bin kişinin yaşadığı Hocalı'da savunmasız durumdaki 106'sı kadın, 70'i yaşlı, 63'ü çocuk 613 Azerbaycan vatandaşı hayatını kaybetti. Katliamdan 487 kişi ağır yaralı olarak kurtuldu, Ermeni güçleri 1275 kişiyi esir aldı, bunların 150'sinden hala haber alınamadı. Peki, Hocalı Katliamı ne zaman, kaç yılında oldu? Hocalı Katliamı nedir? İşte Hocalı Katliamı hakkında merak edilenler ve tarihi…
17.01.2022 Gündem
Bakan Akar, Hocalı katliamı kurbanlarını andı
Bakan Akar, Hocalı katliamı kurbanlarını andı Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberindeki Türk Silahlı Kuvvetleri komuta kademesi ile Hocalı katliamı kurbanlarını andı.
11.03.2021 Siyaset
Aliyev duyurdu: Türk ordusunu örnek alacağız
Aliyev duyurdu: Türk ordusunu örnek alacağız Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev: Azerbaycan'da Türk ordusunun küçük modelini oluşturacağız, Türk ordusu modeli bizim için en makbul modeldir." dedi.
26.02.2021 Dünya
Dışişleri Bakanlığı'ndan 'Hocalı katliamı' mesajı
Dışişleri Bakanlığı'ndan 'Hocalı katliamı' mesajı Dışişleri Bakanlığı'nca, Hocalı katliamının 29'uncu yıldönümü nedeniyle yayımlanan mesajda, "Dünyanın gözü önünde yaşanan Hocalı katliamının sebep olduğu yaraların hala taze olduğunu biliyor, can Azerbaycan'ın acısını kalbimizin en derinlerinde hissediyor ve paylaşıyoruz" denildi.
26.02.2021 Siyaset
Hocalı Katliamı ne zaman oldu, tarihi? Hocalı Katliamı’nda kaç kişi öldü? Azerbaycan Hocalı Katliamı’nda ölenler anılıyor!
Hocalı Katliamı ne zaman oldu, tarihi? Hocalı Katliamı’nda kaç kişi öldü? Azerbaycan Hocalı Katliamı’nda ölenler anılıyor! Hocali Katliamı’nın üzerinden 29 yıl geçti. Ermeni kuvvetlerin 29 yıl önce Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yaptığı katliamın acısı ise ilk günkü tazeliğini koruyor. Hocali Katliamı’nda hayatını kaybedenler anılırken, Hocalı Katliamı ile ilgili yapılan araştırmalar da yılı dönümü olması nedeniyle artıyor. Hocalı Katliamı nedir, Hocalı Katliamı ne zaman oldu? Hocalı Katliamında kaç kişi öldü, tarihi olay nasıl gerçekleşti?
26.02.2021 Gündem
TBMM Başkanı Şentop: Mücadelemizi sürdüreceğiz
TBMM Başkanı Şentop: Mücadelemizi sürdüreceğiz TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Hocalı Katliamı'na ilişkin, "Bu vahşeti meşrulaştırmaya çalışan eli kanlı katiller, hukuk ve tarih önünde hesap verene kadar mücadelemizi sürdüreceğiz." dedi.
25.02.2021 Siyaset
Azerbaycan Fuzuli şehri nerede? Fuzuli şehrinin önemi nedir?
Azerbaycan Fuzuli şehri nerede? Fuzuli şehrinin önemi nedir? Dağlık Karabağ'daki çatışmalarla ilgili bilgi veren Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Fuzuli şehrinin Ermeni işgalinden kurtarıldığını açıkladı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Ermenistan'ın Azerbaycan'da sivillere yönelik saldırına ilişkin yaptığı konuşmada "Bu namert hareketler Azerbaycan halkının iradesini kıramayacak. Biz hiçbir zaman sivillere saldırmayacağız. Ermenistan'a savaş meydanında cevap vereceğiz" diye konuştu. Aliyev'in açıklamalarının ardından pek çok kişi Azerbaycan Fuzuli şehri nerede? Fuzuli şehrinin önemi nedir? sorularını araştırıyor. İşte Azerbaycan'ın Fuzuli şehri ile ilgili bilgiler...
17.10.2020 Gündem
İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Çataklı: Yıldırım Operasyonları'nda 97 terörist etkisiz hale getirildi
İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Çataklı: Yıldırım Operasyonları'nda 97 terörist etkisiz hale getirildi İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, "Yıldırım Operasyonlarımız 12 ayrı bölgede 14 bin personelle devam ediyor. Bugüne kadar; 97 terörist etkisiz hale getirilmiş, 51 işbirlikçi yakalanmıştır." dedi.
2.10.2020 Gündem
Türkiye'den Ermenistan'a çağrı! 'Derhal geri gönderin!'
Türkiye'den Ermenistan'a çağrı! 'Derhal geri gönderin!' Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar yaptığı son dakika açıklamasında, "Azerbaycanlı kardeşlerimizin öz topraklarını savunmasında yanlarındayız. Ermenistan derhal saldırılarını durdurmalı, yurt dışından getirdikleri paralı askerleri, teröristleri geri göndermelidir. Ermenistan, işgal ettiği Azerbaycan topraklarını boşaltmalıdır. Böylece ateşkesin, barışın, istikrarın önü açılmalıdır." dedi.
28.09.2020 Gündem
Azerbaycan ve Ermenistan neden savaşıyor? Azerbaycan Ermenistan savaşı 2020 son durum…
Azerbaycan ve Ermenistan neden savaşıyor? Azerbaycan Ermenistan savaşı 2020 son durum… Azerbaycan Ermenistan savaşı son durum yakından takip ediliyor. Azerbaycan-Ermenistan arasında başlayan ve kısa sürede savaşa dönüşen çatışmaların neden olduğu merak ediliyor. Ermenistan Azerbaycan'da sivil yerleşim yerlerini hedef aldı. Azerbaycan ordusu saldırıya karşılık verdi. Azerbaycan, Ermenistan'a ait çok sayıda askeri aracın imha edildiğini, 6 köyün de işgalden kurtarıldığını duyururken, saldırıda en az 16 askerin ve 5 sivilin hayatını kaybettiğini açıkladı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, sivil yerleşim birimlerine ateş açmaya devam eden Ermenistan ordusunu uyardı. İşte Azerbaycan Ermenistan savaşı nedeni ve son durum…
28.09.2020 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Aliyev'den ortak basın toplantısı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Aliyev'den ortak basın toplantısı! Cumhurbaşkanı Rece Tayyip Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile ortak basın toplantısı düzenledi. Erdoğan, " Azerbaycan ile ticaret hacmimizi 2023'te 15 milyar dolara çıkaracağız, hedefimiz bu" dedi.
25.02.2020 Siyaset
MHP lideri Bahçeli'den Ozan Ceyhun çıkışı
MHP lideri Bahçeli'den Ozan Ceyhun çıkışı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuşma yaptı. Bahçeli, "PKK'nın yan kolu olan HDP'nin kongresindeki rezillikler rahatsız etmiştir. Cumhuriyet savcıları HDP'nin bölücü kongresi hakkında mutlaka soruşturma açmalıdır" dedi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Viyana Büyükelçiliği'ne atanan Ozan Ceyhun'la ilgili de konuştu ve "Bizim Viyana Büyükelçiliği'ne atanan şahısla ilgili ortak hiçbir noktamız yoktur. Geldiği yer bellidir, hüviyeti bellidir, mazisi bellidir. Sorumluluk elbette hükümetindir" ifadesini kullandı.
25.02.2020 Siyaset
Tarihte bir ilk! Ermenistan ve Azerbaycan liderleri böyle tartıştı
Tarihte bir ilk! Ermenistan ve Azerbaycan liderleri böyle tartıştı Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, 56. Münih Güvenlik Konferansı kapsamında düzenlenen bir panelde Dağlık Karabağ konusunu tartıştı. Aliyev ’Karabağ Azerbaycan toprağıdır. Birleşmiş Milletler'in Ermenistan ordusunun işgale son vermesi gerektiği yönünde 4 kararı var. Bu kararlar uygulanmadı. Çözüm, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü temel alınarak elde edilmelidir’ dedi.
16.02.2020 Gündem
Terör örgütü yanlılarından "Barış Pınarı Harekatı" manipülasyonu
Terör örgütü yanlılarından "Barış Pınarı Harekatı" manipülasyonu Türkiye'nin güney sınırında oluşturulmaya çalışılan terör koridorunu yok etmek, bölgeye barış ve huzuru getirmek amacı taşıyan Barış Pınarı Harekatı'nda düğmeye basılmasıyla, terör örgütüne yakın hesapların sosyal medyada manipülasyon ve dezenformasyon girişimi başladı.
9.10.2019 Gündem
Google'da en çok ne arıyoruz?
Google'da en çok ne arıyoruz? Google, Türkiye genelinde 25 Şubat - 4 Mart tarihleri arasında en çok nelerin arandığını açıkladı. İlk sırada "Süper Lig Puan Durumu" arama kriteri göze çarparken bakın listeye başka kimler girdi?
4.03.2019 Bilim ve Teknoloji
Katliam dünyaya duyurulacak...  Ünlüler aynı anda paylaşacak!
Katliam dünyaya duyurulacak... Ünlüler aynı anda paylaşacak! Hocalı katliamının 27. yıldönümünde, katliamı dünyaya duyurmak amacıyla uluslararası sosyal medya kampanyası düzenledi. Katliamı sosyal medya ağlarıyla duyurmayı hedefleyen toplantıya iş, spor, sanat ve siyaset camiasından çok sayıda kişi katıldı.
26.02.2019 Gündem
Dışişleri Bakanlığı'ndan Hocalı Katliamı mesajı
Dışişleri Bakanlığı'ndan Hocalı Katliamı mesajı Türkiye, 27. yıl dönümünde Hocalı Katliamı'nı ve Ermenistan'ın Azerbaycan topraklarında süregelen işgalini şiddetle kınadı.
26.02.2019 Dünya
"Hocalı, soykırım değildir de nedir?"
"Hocalı, soykırım değildir de nedir?" Azerbaycanlı gazeteci Dr. Mayis Alizade, Ermenilerin 26 Şubat 1992'de katliam yaptığı Hocalı kasabasının o zamanki nüfusunun 6 bini geçtiğini belirterek, "Saldırıyla beraber insanlar can havliyle kaçmaya çalıştı. Bir kısmı ormanlık alana kaçtı ama pusu kurmuş Ermenilerle karşılaşıp katledildi. Kimlikleri tespit edilen 613 kişi katledildi, bin 200'ün üzerinde insan kayboldu. Bu soykırım değildir de nedir?" dedi.
26.02.2019 Dünya
26 yıl önce yaşanan vahşet Hocalı!
26 yıl önce yaşanan vahşet Hocalı! Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında 63’ü çocuk 613 masum insan katledilmişti. Ermeni askerlerin başındaki isimlerden biri şimdiki Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan’dı... Vahşetin tanıkları “Bizim kabuk bağlamayan yaramız var. Her gün, her saat kanıyor” diyor...
25.02.2018 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Hocalı Katliamı ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hocalı katliamı haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.