Herat

Herat

Son dakika herat haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan herat ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını herat haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Herat

haberleri sayfasında son dakika yaşanan herat gelişmeleri de dahil olmak üzere 98 herat haberi bulunmuştur. Tüm herat haberleri aşağıda listelenmiştir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Batı katliama göz yumuyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Batı katliama göz yumuyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Liderler Zirvesi'nde konuştu. Batı'nın İsrail'e ateşkes çağrısında bulunmamasına tepki gösteren Erdoğan, "Bırakın eleştiriyi ateşkes çağrısı yapamayacak kadar acziyet içindeler. Kur'an-ı Kerim'i yakanlara göz yumanlar Filistin bayrağına dahi tahammül edemiyorlar." ifadelerini kullandı.
9.11.2023 Gündem
Çavuşoğlu, Afganistan Geçici Hükümeti Dışişleri Bakan Vekili ile görüştü
Çavuşoğlu, Afganistan Geçici Hükümeti Dışişleri Bakan Vekili ile görüştü Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Afganistan Geçici Hükümeti Dışişleri Bakan Vekili Emirhan Muttaki ile telefonda görüştü. Görüşmede, Kabil dahil Afganistan'daki hava alanlarının Türkiye-Katar ortaklığında işletilmesine yönelik istişarelerin son durumu ele alındı.
9.02.2022 Siyaset
Taliban heyeti Türkiye'de! Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan ilk açıklama
Taliban heyeti Türkiye'de! Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'ndan ilk açıklama Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Taliban heyetiyle Türkiye'nin Afganistan'a verdiği desteği ele aldıklarını ifade ederek, "Kendileri de bizden özellikle insani yardımlar, oradaki yatırımların devam etmesi konusunda, ekonomi konusunda yani kalkınma yardımları konusunda diğer kurumlarımızın bugüne kadar gerçekleştirdiği yardımlarımızın devam etmesi konusunda ricalarını ilettiler." diye konuştu.
14.10.2021 Gündem
Taliban'a karşı 'mor' isyan! Kadınlar direnişe geçti, ortalık karıştı
Taliban'a karşı 'mor' isyan! Kadınlar direnişe geçti, ortalık karıştı Taliban’ın Afganistan’daki yönetimi ele geçirmesinin ardından ülkeden tedirgin eden haberler art arda geliyor. Kabil’den kaçışlar dünyaya damgasını vururken, özellikle kadınlara yönelik izlenen politika endişe yaratıyor. Gerilim devam ederken, flaş bir gelişme daha yaşandı. Baskı ve zulümden bunalan 50 kadın, Taliban yönetimine karşı isyan bayrağını açtı. Yönetim, ‘Taliban bizi evde tutamazsın’ diye slogan atan eylemcileri demir barikat ile durdurmaya çalıştı. Fakat, direnişçileri durduramayan Taliban, daha sert müdahalelere imza attı.
5.09.2021 Dünya
Taliban'dan kaçıp İstanbul'a geldi! Afganistan'ın en büyük pop starıydı...
Taliban'dan kaçıp İstanbul'a geldi! Afganistan'ın en büyük pop starıydı... Afganistan'da Taliban korkusuyla ülkeden kaçışlar devam ediyor. Taliban yönetimi altında ülkesinde kendisine yaşam izni verilmeyeceğinden korkan Afganistan'ın en ünlü pop yıldızı Aryana Sayeed de gözü yaşlı şekilde ülkesinden kaçanlardan biri oldu...
19.08.2021 Dünya
Taliban üyelerinin son görüntüleri herkesi şaşırttı
Taliban üyelerinin son görüntüleri herkesi şaşırttı Afganistan'ın başkenti Kabil'e kimsenin beklemediği bir hızda giren Taliban üyelerinin son görüntüleri izleyenleri şoka uğrattı.
17.08.2021 Dünya
Devlet Bahçeli'den Taliban açıklaması: Her seçenek dikkate alınmalı...
Devlet Bahçeli'den Taliban açıklaması: Her seçenek dikkate alınmalı... Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, "Afganistan’daki Gelişmeler ve Düzensiz Göçle" ilgili açıklamalarda bulundu. Bahçeli, 'Afganistan’daki yeni yönetimle düzensiz göçün önlenmesi hususunda muhakkak surette anlaşma, temas ve fikir birliği temin edilmesi şarttır. Taliban’la görüşmek dahil her seçenek dikkate alınmalıdır.' dedi.
16.08.2021 Siyaset
Taliban kritik vilayetleri ele geçirdi
Taliban kritik vilayetleri ele geçirdi Son dakika haberi.... Afganistan'ın güneyi ve batısındaki Badgis, Gur ve Halmand vilayetlerinin merkezi Taliban kontrolüne geçti.
13.08.2021 Dünya
Afganistan'da Herat vilayetinin merkezi Taliban’ın kontrolüne  geçti
Afganistan'da Herat vilayetinin merkezi Taliban’ın kontrolüne geçti Afganistan'ın batısındaki Herat vilayetinin merkezinin Taliban'ın kontrolüne geçtiği bildirildi.
12.08.2021 Dünya
Afganistan'da harita değişti! Taliban kritik bölgeyi ele geçirdi...
Afganistan'da harita değişti! Taliban kritik bölgeyi ele geçirdi... Son dakika haberine göre; Afganistan'da son 24 saat içinde ikinci vilayet merkezi Taliban kontrolüne geçti.
7.08.2021 Dünya
ABD ve İngiltere, vatandaşlarından Afganistan'ı derhal terk etmelerini  istedi
ABD ve İngiltere, vatandaşlarından Afganistan'ı derhal terk etmelerini istedi Afganistan'da şiddet olaylarının artması nedeniyle ABD ve İngiltere'nin Kabil Büyükelçilikleri, Afganistan'daki vatandaşlarından, bulabildikleri tüm uçuşları kullanarak en acil şekilde bu ülkeyi terk etmelerini istedi.
7.08.2021 Dünya
Afganistan'da sıcak gelişme! Taliban orayı ele geçirdi
Afganistan'da sıcak gelişme! Taliban orayı ele geçirdi Afgan hükümet güçleri, İran sınırındaki çatışmalarda ilk kez bir vilayet merkezinin kontrolünü, Taliban'a karşı kaybetti.
6.08.2021 Dünya
Türkiye BM'nin Afganistan'daki yerleşkesine yapılan saldırıyı kınadı
Türkiye BM'nin Afganistan'daki yerleşkesine yapılan saldırıyı kınadı Dışişleri Bakanlığı, Birleşmiş Milletler'in (BM) Afganistan'ın Herat kentindeki ana yerleşkesine gerçekleştirilen saldırıya ilişkin açıklama yaptı.
30.07.2021 Dünya
Afganistan'da 3 polis 12 meslektaşını öldürdü
Afganistan'da 3 polis 12 meslektaşını öldürdü Afganistan'ın batısındaki Herat vilayetinde 3 yerel polisin 12 meslektaşını silahla öldürdüğü bildirildi.
16.01.2021 Dünya
Afganistan'da bombalı saldırı!
Afganistan'da bombalı saldırı! Afganistan'ın batısındaki Herat vilayetinde düzenlenen bombalı saldırıda 3 polis hayatını kaybetti.
5.07.2020 Dünya
Corona virüsü görülen ülkeler | Corona virüsü (yayılma) haritası, en çok ölüm olan ülkeler hangileri?)
Corona virüsü görülen ülkeler | Corona virüsü (yayılma) haritası, en çok ölüm olan ülkeler hangileri?) Corona virüsü dünya genelinde panik havası yarattı. Corona virüsü vaka sayısı 100 bini, ölü sayısı ise 4 bini aştı. Virüs yakın zamanda Burkina Faso, Brunei, KKTC, Manş Adaları ve Moğolistan'da ortaya çıkarken, sonunda Türkiye’de de görüldü. Peki, Corona virüsü görülen ülkeler hangileri? En çok ölüm olan ülkeler hangileridir? Corona virüsü (yayılma) haritası...
11.03.2020 Gündem
Afganistan'da otobüse bombalı saldırı! En az 32 ölü
Afganistan'da otobüse bombalı saldırı! En az 32 ölü Afganistan'ın Herat vilayetinde yol kenarına yerleştirilen bombanın bir otobüsün geçtiği sırada patlaması sonucu 32 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.
31.07.2019 Dünya
Değeri 100 bin dolar! Ali Şir Nevai'nin 15'inci yüzyıla ait şiir kitabı...
Değeri 100 bin dolar! Ali Şir Nevai'nin 15'inci yüzyıla ait şiir kitabı... Kilis'te jandarmanın bir evde yaptığı aramada Ali Şir Nevai'ye ait piyasa değeri 100 bin dolar olduğu tahmin edilen 15'inci yüzyıldan kalma el yazması şiir kitabı ele geçirildi.
13.06.2019 Gündem
Afganistan'da Taliban sivilleri hedef aldı: 14 ölü
Afganistan'da Taliban sivilleri hedef aldı: 14 ölü Taliban militanlarının Afganistan'ın batısındaki Herat vilayetinin Farsi ilçesinde 14 sivili öldürdüğü bildirildi.
7.05.2019 Dünya
Afganistan'daki patlamada 3 çocuk öldü
Afganistan'daki patlamada 3 çocuk öldü Afganistan'ın batısındaki Herat vilayetinin Gulran ilçesinde meydana gelen patlamada 3 çocuğun öldüğü bildirildi.
6.05.2019 Dünya
5 yaşındaki kızlarını 3.500 dolarlık başlık parasına evlendirdiler!
5 yaşındaki kızlarını 3.500 dolarlık başlık parasına evlendirdiler! Nazenin beş yaşında nişanlandı. 10 yaşına geldiğinde, birinin karısıydı artık. 12 yaşındaki kocasının ailesi, altı yıl önce Nazenin'i 3 bin 500 dolara satın almıştı.
19.04.2019 Dünya
O ülkede sel felaketi: 15 ölü
O ülkede sel felaketi: 15 ölü Afganistan'ın batı vilayetlerinden Herat ve Badgis'te şiddetli yağışlarda meydana gelen selde 15 kişi can verdi.
30.03.2019 Dünya
Afganistan'da FETÖ'ye ait okullara baskın
Afganistan'da FETÖ'ye ait okullara baskın Güvenlik güçleri FETÖ'ye ait Mezar-ı Şerif'te erkek ve kız ile Herat kız liselerine baskın düzenleyerek yönetimi devraldı.
25.01.2019 Dünya
Afganistan'da polis merkezine silahlı saldırı: 5 ölü
Afganistan'da polis merkezine silahlı saldırı: 5 ölü Afganistan'ın batısındaki Herat vilayetinde polis merkezine düzenlenen silahlı saldırıda ilk belirlemelere göre 5 kişinin öldüğü bildirildi.
12.01.2019 Dünya
Psikolojik savaş! Taraflar ellerini güçlendiriyor
Psikolojik savaş! Taraflar ellerini güçlendiriyor Afganistan'da hükümet ile Taliban arasında barış sürecinin hız kazanmasıyla taraflar ellerini güçlendirmek için mücadele ediyor.
2.01.2019 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Herat ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki herat haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.