Hepatit C

Hepatit C

Son dakika hepatit c haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan hepatit c ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını hepatit c haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hepatit C

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hepatit c gelişmeleri de dahil olmak üzere 100 hepatit c haberi bulunmuştur. Tüm hepatit c haberleri aşağıda listelenmiştir.
Sağlıklı karaciğer için bu 10 kurala dikkat
Sağlıklı karaciğer için bu 10 kurala dikkat Karaciğeri siroz ve kanser gibi ölümcül hastalıklardan korumanın yollarını açıklayan Prof. Dr. Onur Yaprak, “İlk olarak Hepatit B ve C’den korunun ya da tedavi ettirin. Hijyene dikkat edin. Alkolden uzak durun. Karaciğer yağlanmasından korunun. Kullandığınız ilaçlara dikkat edin. Kimyasal maddelere uzun süreli maruz kalmaktan uzak durun. Aflatoksine dikkat edin. Tüketeceğiniz sebze ve meyveleri bol su ile yıkayın. Kültür mantarı dışındaki mantarları tüketmeyin. Genetik faktörler için kontrolünüzü yaptırın” dedi.
9.08.2021 Sağlık
Kronik Hepatit B hastalığını önlemek mümkün!
Kronik Hepatit B hastalığını önlemek mümkün! Alanında ilk olan ‘Kronik Hepatit B Hasta Kayıt Çalışması’ ile KHB tanı ve tedavisinde kullanmak üzere önemli istatistiksel veriler elde edilecek.
27.07.2021 Sağlık
İhmal etmeyin! Yemek borusu varisi için risk oluşturuyor!
İhmal etmeyin! Yemek borusu varisi için risk oluşturuyor! Birçoğumuz varisleri daha çok bacaklardaki oluşumlar olarak bilsek de çoğunlukla karaciğerden kaynaklı nedenlerden dolayı yemek borusunda da varisler ortaya çıkabiliyor. Karaciğeri sağlıklı olan insanlarda özofagus varislerinin görülmeyeceğine dikkat çeken Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Meltem Ergün, hastalığı oluşturan risk faktörleriyle ilgili uyarılarda bulundu. Ergün, siroz hastalarının yemek borusu varisleri için riski grup olduğunu belirtti.
23.03.2021 Sağlık
Beklenen haber geldi! Corona virüsü öldüren madde bulundu
Beklenen haber geldi! Corona virüsü öldüren madde bulundu İngiliz ordusu bünyesindeki araştırma birimi, sinek ilaçlarında kullanılan Citriodiol maddesinin dünyayı etkisi altına alan corona virüsü yok etmede başarılı olduğunu duyurdu.
26.08.2020 Dünya
Dünyada 325 milyon kişi hepatit B ve hepatit C ile yaşıyor
Dünyada 325 milyon kişi hepatit B ve hepatit C ile yaşıyor Küresel sağlık problemi haline gelen ve insanların sağlığını ciddi oranda tehdit eden hepatit virüsleri, her yıl bir milyonu aşkın kişinin çeşitli hastalıklardan hayatını kaybetmesine yol açıyor.
28.07.2020 Sağlık
Dikkat! Uzun yıllar hiçbir belirti vermeyebilir
Dikkat! Uzun yıllar hiçbir belirti vermeyebilir Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre; dünyada 325 milyon kişi hepatit B ya da C virüsüyle birlikte yaşıyor. Üstelik bu kişilerin 290 milyonu, hastalık genel olarak sessiz seyrettiği için hepatit hastası olduğundan habersiz.
27.07.2020 Sağlık
“Viral hepatitler toplum sağlığını tehdit ediyor”
“Viral hepatitler toplum sağlığını tehdit ediyor” Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Dr. Nurullah Dikmen, “Karaciğerde meydana gelen iltihabi reaksiyon olarak tanımlanan hepatit gerekli önlemler alınmadığında ölümcül sonuçlara yol açabiliyor. Bu hastalığın özellikle de virüs kaynaklı hepatit B ve hepatit C türlerindeki kronikleşme riski toplum sağlığı açısından büyük önem taşıyor” dedi.
13.07.2020 Sağlık
İmmün Plazma tedavisi nedir? Plazma bağışı nasıl ve nereye yapılır?
İmmün Plazma tedavisi nedir? Plazma bağışı nasıl ve nereye yapılır? İyileşmiş hastalardan alınan ve corona virüse karşı antikor içeren plazmayla kritik durumda olan hastaların tedavisine destek verilmeye başlandı. Peki, İmmün Plazma tedavisi nedir? İmmün Plazma bağışı nasıl ve nereye yapılır? İşte immün plazma tedavisi ve plazma bağışı hakkında bilmeniz gerekenler…
8.04.2020 Gündem
Karaciğer sağlığı için dikkat edilmesi gerekenler!
Karaciğer sağlığı için dikkat edilmesi gerekenler! Prof. Dr. Onur Yaprak, sağlıklı karaciğer için yapılması gereken 10 altın kuralı paylaştı.
1.01.2020 Sağlık
2020’ye sağlıklı bir karaciğerle girin!
2020’ye sağlıklı bir karaciğerle girin! Prof. Dr. Onur Yaprak, "Karaciğer vücudun adeta kimya fabrikası gibi çalışır. Yemek, ilaç, alkol veya toksinler olsun, her şey karaciğer tarafından filtre edilir" diyerek yeni yılda sağlıklı karaciğer için yapılması gereken 10 altın kuralı paylaştı.
31.12.2019 Sağlık
"Hepatit sebebiyle yılda 1,4 milyon kişi ölüyor"
"Hepatit sebebiyle yılda 1,4 milyon kişi ölüyor" Türk Karaciğer Vakfı Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Çakaloğlu, "Dünyada 325 milyon viral Hepatit B ve C'li hasta var, 75 milyon civarında da kronik Hepatit C'li insan var ve yıllık bu iki kronik hepatitin yol açtığı hastalıklardan, özellikle siroz veya karaciğer kanseri, yaklaşık 1,4 milyon kişi hayatını kaybediyor." dedi.
29.07.2019 Sağlık
Merdiven altı yerlerde yapılan tıbbi işlemlerde tehlike!
Merdiven altı yerlerde yapılan tıbbi işlemlerde tehlike! Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Emine Dilek Yurdal, merdiven altı diye bilinen yerlerde gerçekleştirilen tıbbi müdahaleler sonrasında bireylerde Hepatit B virüsünün ortaya çıkmasına neden olabileceğini söyledi.
28.07.2019 Sağlık
325 milyon kişi Hepatit virüsü taşıyor!
325 milyon kişi Hepatit virüsü taşıyor! Dünya Sağlık Örgütüne göre, dünya genelinde 325 milyon kişinin Hepatit B ve Hepatit C virüsüyle yaşıyor. Hepatit virüsü taşıyan 300 milyon kişi ise hastalığından habersiz
27.07.2019 Sağlık
Karaciğer kanserine dikkat
Karaciğer kanserine dikkat Doç. Dr. Fahri Yetişir, karaciğer kanserinin, çoğu kanserde olduğu gibi karaciğer hücrelerinin DNA’sında değişiklikler oluştuğunda meydana geldiğini söyledi.
30.04.2019 Sağlık
'ABD hezimete uğradı'
'ABD hezimete uğradı' 11 Eylül saldırılarının ardından 136 ülkenin desteğiyle Afganistan'a giren ABD, 18 yıl sonra bölgeden çıkmak için artık kendi hasımlarının da eline bakıyor.
14.03.2019 Dünya
Hepatit B ve D'ye "aşı" kalkanı
Hepatit B ve D'ye "aşı" kalkanı Türk Gastroenteroloji Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Dilek Oğuz: "Şu anda elimizde bulunan ilaçlar mikrobu karaciğerden tamamen atamıyor ve ya da uzun yıllar sonra atabiliyor. En doğru olanı mikrobu vücuda almamak. Bunun için aşılanmak önem taşıyor. Hepatit B önlenirse D de ortadan kalkar. Korunmak için hepatit B'ye karşı aşı yaptırılmalı" dedi.
28.08.2018 Sağlık
Hepatit C tarihe karışacak!
Hepatit C tarihe karışacak! Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Atakan Yeşil, “Hepatit C’den tamamen kurtulmak yeni ilaçlar sayesinde çok büyük oranda mümkün hale geldi. Önümüzdeki 15 yıl içerisinde tüm dünyada hepatit C’nin tamamen yok edilmesi planlanmaktadır”
27.07.2018 Sağlık
Sayı 23 bine çıktı böyle giderse salgın patlar!
Sayı 23 bine çıktı böyle giderse salgın patlar! Prof. Dr. Alpay Azap, Türkiye'de son dönemde aşı karşıtlığında artış gözlendiğini belirterek, "2016'da çocuklarına aşı yaptırmayan 11 bin aileyken, 2017 yılında bu rakam 23 bine çıktı. Çocukların önemli kısmını aşılamazsak salgınlar tekrar çıkar" dedi.
30.03.2018 Sağlık
Erdoğan o skandalı açıklayıp ‘askerlerimizi çektik’ dedi
Erdoğan o skandalı açıklayıp ‘askerlerimizi çektik’ dedi Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti İl Başkanları Toplantısında konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Son olarak dün, Norveç'te bir durum oldu. Düşman tablosu diye bir tablo koymuşlar ve Atatürk'ün ismi bir tarafta da şahsımın ismi var. Bu haber gelince Genelkurmay Başkanımız ve AB'den sorumlu bakanımız da Kanada yolundaydılar. Bizi yoldan aradılar, böyle böyle dediler. Bu da NATO tatbikatı. 40 askerimiz var. Biz bu askerimizi çekme kararı verdik. Çekiyoruz dediler. Velev ki o hedefler kaldırılsa dahi 40 askerimizi çekin dedik."
29.09.2021 Gündem
'Herkes mutlaka Hepatit C testi yaptırmalı'
'Herkes mutlaka Hepatit C testi yaptırmalı' Son yıllarda geliştirilen bir ilaç sayesinde Hepatit C’nin tamamen tedavi edilebildiğini söyleyen Türk Karaciğer Vakfı Başkanı Prof. Yılmaz Çakaloğlu, herkesin hayatı boyunca en az 1 kere Hepatit C testi yaptırması gerektiğini söyledi.
30.09.2017 Sağlık
Gözaltına alınan kadınlarda AIDS ve Hepatit C çıktı
Gözaltına alınan kadınlarda AIDS ve Hepatit C çıktı Erzincan’da fuhuş operasyonunda gözaltına alınan kadınlarda AIDS ve Hepatit C olduğu tespit edildi.
14.09.2017 Yaşam
'Hepatit yılda 1,5 milyon can alıyor'
'Hepatit yılda 1,5 milyon can alıyor' Enfeksiyon Hastalıkları ve Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Gül, "Dünyada yılda 1,5 milyon kişinin ölümüne neden olan viral hepatitler önemli bir halk sağlığı problemidir" dedi.
28.07.2017 Sağlık
İlerleyen hepatitler karaciğer yetmezliğine yol açabilir!
İlerleyen hepatitler karaciğer yetmezliğine yol açabilir! Hepatit hakkında bilinmesi gerekenleri anlatan Dr. Ramazan Gözüküçük hepatite karşı alınması gereken önlemler hakkında da bilgi verdi.
28.07.2017 Sağlık
'Hepatit C, 20 yıl içinde yok edilebilir'
'Hepatit C, 20 yıl içinde yok edilebilir' Milyonlarca insanı ilgilendiren hastalıkla ilgili müjdeli haber...
27.07.2017 Sağlık
Hepatit B virüsü karaciğeri vuruyor!
Hepatit B virüsü karaciğeri vuruyor! Hepatit B, hem siroz hem de karaciğer kanseri gelişim riskini arttırması açısından önemli bir toplum sağlığı problemi.
26.07.2017 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Hepatit C ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hepatit c haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.