Hemoroid

Hemoroid

Son dakika hemoroid haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan hemoroid ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını hemoroid haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hemoroid

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hemoroid gelişmeleri de dahil olmak üzere 111 hemoroid haberi bulunmuştur. Tüm hemoroid haberleri aşağıda listelenmiştir.
Hemoroid Nasıl Geçer? Hemoroid Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Hemoroid Nasıl Geçer? Hemoroid Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Hemoroid basur hastalığı olarak da bilinen bir durumdur. Bol sıvı alarak, krem ve fitiller kullanarak hemoroidin geçmesi mümkündür.
3.01.2024 Sağlık
Basur Nasıl Geçer? Basur Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Basur Nasıl Geçer? Basur Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Bir diğer adı ile hemoroid olarak bilinen basur, makatta ya da bağırsak çıkışının alt kısmında yer alan şişkin kan damarlarına verilen isimdir.
28.12.2023 Sağlık
Evde kendin yap: Basur sorunu bu çaylarla hafifliyor! Hemoroid sancısına şifa oluyor
Evde kendin yap: Basur sorunu bu çaylarla hafifliyor! Hemoroid sancısına şifa oluyor Makat bölgesindeki iltihaplanma olarak bilinen basur oldukça sancılı, kanamalı, şişliklere neden olan bir rahatsızlıktır. Gündelik hayatı sıkıntıya düşüren basur evde hazırlayacağınız çaylarla bir nebze olsun hafifliyor. İşte hemoroide sancısına iyi gelen çaylar...
16.12.2023 Sağlık
Telefonla tuvalette vakit geçirenlere uyarı geldi
Telefonla tuvalette vakit geçirenlere uyarı geldi Birçok insan, tuvalette uzun süre oturma alışkanlığı nedeniyle sağlığını riske atıyor. Sağlık uzmanları, uzun süreli tuvalet molalarının sağlığınıza riske atabileceği konusunda önemli uyarılarda bulunuyor. Uzmanlar, özellikle tuvalette uzun süre vakit geçirmenin, önemli sağlık sorunlarına zemin hazırladığı, tuvalette uzun süre kalma sonucunda rektum ve anüs içinde basınç oluşmasına neden olarak basur olarak da bilinen hemoroid riskini arttırdığı belirtiliyor.
9.10.2023 Sağlık
Cep telefonu ile tuvalete gidenler dikkat! Bu hastalığa davetiye çıkarıyor
Cep telefonu ile tuvalete gidenler dikkat! Bu hastalığa davetiye çıkarıyor Yıllar önce tuvalete gazete ile girilirken şimdi ise cep telefonu ile giriliyor. Elimizden düşürmediğimiz telefonları tuvalete giderken bile yanımıza alıyoruz. Ancak zaman geçirmek için yanımıza aldığımız gazete, dergi ya da telefon tuvalette kalma süresini daha da uzatıyor. Buda beraberinde birçok hastalığa davetiye çıkarıyor.
26.08.2023 Sağlık
Işkın Otu Nedir? Işkın Otu Faydaları Nelerdir?
Işkın Otu Nedir? Işkın Otu Faydaları Nelerdir? Çeşitli isimlerle tanınan ışkın otunun bilimsel adı “Reun Ribes” olarak geçer. Aynı zamanda ışkın, rebez, uçkun, ohçun gibi isimleri de vardır. Anadolu’da genel olarak “yayla muzu” olarak isimlendirilir. Bu adı, ışkın otunun muz gibi soyularak yenmesi nedeniyle aldığı düşünülmektedir. Kuzukulağı familyasına ait olan bu bitki oldukça ekşimsi tadı ile kiviyi anımsatır. Aynı zamanda Türkiye’de yetişen ve yabani olan ilk ravent türüdür.
13.07.2023 Sağlık
Evelik Otu Nedir? Evelik Otu Faydaları Nelerdir?
Evelik Otu Nedir? Evelik Otu Faydaları Nelerdir? Evelik otu yabani otlardan birisidir ve doğada kolayca bulunur. Kökünde şeker, C vitamini ve nişasta bulunur. Fosfor açısından zengindir ve insan sağlığına faydası oldukça fazladır. Evelik otu çiğ şekilde tüketilebilir. İsteğe bağlı olarak çay şeklinde de gün içerisinde içilebilir.
12.07.2023 Sağlık
Peryavşan Otu Nedir? Peryavşan Otu Faydaları Nelerdir?
Peryavşan Otu Nedir? Peryavşan Otu Faydaları Nelerdir? Dünyanın farklı birçok Bölgesi'nde doğal yollarla yetişen bir ot türü olmaktadır. Peryavşan otu, ayrıca Türkiye'de de yetişen bir bitki olmaktadır. Özellikle sağlık için oldukça önemli faydaları bulunmaktadır. Faydası ile oldukça fazla ön plana çıkmaktadır. Özellikle çok hızlı büyüyerek ve yetişen bir bitki türü olmaktadır. 
3.07.2023 Sağlık
Ozon tedavisi ile hafızayı güçlendirmek mümkün
Ozon tedavisi ile hafızayı güçlendirmek mümkün 'Ozon terapisi' olarak da bilinen ozon tedavisinin çeşitli hastalıkların tedavisine tamamlayıcı tedavi yöntemi olarak uygulandığını belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Ayşe Tuba Kurt, “Ozon tedavisindeki amaç; vücudun fonksiyonlarının olması gerektiği hale getirilmesidir. Birçok hastalığın tedavisinde kullanılan ozon terapisi depresyon ve stresin azalmasını sağlıyor ayrıca beyin fonksiyonlarını düzenleyerek, hafızayı güçlendiriyor” dedi.
12.08.2022 Sağlık
“Her 2 gebeden biri hemoroid hastalığı tehdidi altında”
“Her 2 gebeden biri hemoroid hastalığı tehdidi altında” Hamileler arasında hemoroidal hastalık görülme sıklığının yüzde 50 oranında olduğuna işaret eden Prof. Dr. İlker Sücüllü, “Hamilelik sırasında vücuttaki değişiklikler hemoroidal hastalıkların görülmesine sebep olabilir. Özellikle bu dönemde vücudun kabızlığa yatkın olması, hormonal değişiklikler ve demir ilaçları gibi kabızlığı artıran ilaçlar şikayetlerin artmasına neden olabilir” dedi.
20.07.2022 Sağlık
Kalın bağırsak kanseri görülme yaşı 25’e düştü
Kalın bağırsak kanseri görülme yaşı 25’e düştü Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Danial Khabbazazar, Türkiye’de son yıllarda özellikle erkeklerde kalın bağırsak kanseri (kolorektal) görülme yaşının 50'den 25-49 yaşa düşmeye başladığını söyledi. Dr. Khabbazazar, kabızlık, karın ağrısı, gaitada kan görülmesi gibi belirtileri yaşayan genç erkeklerin de uzman bir doktora muayene olması gerektiğini söyledi. Türkiye’de kalın bağırsak kanserinin görülme yaşının 50’den 25-49 yaşa düştüğünü ifade eden Özel Ata Sağlık Hastanesinde görevli Op. Dr. Danial Khabbazazar, “Bu yüzden genç yaştaki bireylerin makattan kanama, karın ağrısı gibi şikayetleri olursa, ‘Ben gencim bende kanser olmaz’ diye düşünmemesi gerekir. Bu belirtiler görülürse, mutlaka bir uzmana muayene olunmasını öneriyoruz” dedi.
27.03.2022 Sağlık
Hiçbir şey yapmadan para kazanıyor! Dakikalar içerisinde 85 dolar alıyor
Hiçbir şey yapmadan para kazanıyor! Dakikalar içerisinde 85 dolar alıyor Japonya’da bir adam kendini ‘hiçbir şey yapmamak üzere’ kiraya veriyor. ‘Hiç adam’ olarak da tanınan bu kişi sizinle yapmasını istediğiniz aktivite için geliyor, siz istemediğiniz sürece konuşmuyor, sohbet başlatmıyor, soru sormuyor. Sadece yanınızda duruyor, yalnızlığınızı gideriyor. Kulağa çok sıra dışı geliyor değil mi? Şimdilerde uluslararası bir üne kavuşan Japon ‘hiç adam’ın hikayesi duyanları şaşırtıyor.
23.03.2022 Dünya
Acı biber turşusu faydaları nelerdir? Biber turşusunun yan etkileri nelerdir?
Acı biber turşusu faydaları nelerdir? Biber turşusunun yan etkileri nelerdir? Bağışıklığı güçlendiren besinlerin başında turşular gelmektedir. Özellikle kış aylarında sofralarda her çeşidiyle yer alan turşuların hastalıklara karşı iyi bir koruyucu olduğu belirtilmektedir. Mevsiminde farklı sebzelerden hazırlanan turşular sahip oldukları besin değerleri sayesinde bağışıklık sistemini güçlendiren ürünlerden biri olmaktadır. En sık tüketilen turşuların başında acı biber turşusu gelmektedir. Metabolizmaya olan olumlu etkileri ile acı biber turşusu sık tüketilen turşuların başında yer almaktadır.
28.01.2022 Sağlık
Anemi nedir, belirtileri nelerdir?
Anemi nedir, belirtileri nelerdir? Uzm. Dr. Sevinç Yılmaz, soluk cilt, yorgunluk, unutkanlık, baş dönmesi ve saç dökülmesi gibi belirtiler gösteren aneminin vücutta birçok sistemi etkilediğine dikkat çekerek, hastalığın altında yatan nedenin doğru araştırılmasını ve tedavinin uygun yöntemlerle yapılmasının önem taşıdığını kaydetti.
28.12.2021 Sağlık
Yorgunluğa ve halsizliğe yol açan 6 vitamin eksikliği
Yorgunluğa ve halsizliğe yol açan 6 vitamin eksikliği Zinde kalmak, beden ve ruh sağlığını korumak için vitamin ve mineral dengemiz önemli. İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Alihan Oral yorgun düşüren vitamin-mineral eksikliklerini anlattı.
6.10.2021 Sağlık
Basur kansere dönüşür mü?
Basur kansere dönüşür mü? Hemoroid halk dilinde basur olarak bilinen bir makat hastalığıdır. Birçok makat hastalıkları gibi bağırsak kanseri de basurun belirtileriyle karıştırılmaktadır. Bu nedenle makat bölgesinde en ufak şikâyeti olan hastalar geciktirmeden uzman bir doktora görülmelidir. Doktor öncesi bilgi sahibi olmak için Proktoloji Uzmanı Dr. Yasir Gözü, hemoroid hastalığının kansere dönüşüp dönüşmeyeceği hakkında çok rahat ulaşılabileceğiniz önemli bilgiler verdi.
22.09.2021 Sağlık
Cep telefonuyla tuvalette zaman geçiriyorsanız dikkat!
Cep telefonuyla tuvalette zaman geçiriyorsanız dikkat! Doç. Dr. Sebahattin Çelik, tuvalette geçirilen zamanın halk arasında basur olarak bilinen hemoroidi tetiklediğini söyledi.
16.09.2021 Sağlık
Bu belirtilere dikkat; demir eksikliği olabilir
Bu belirtilere dikkat; demir eksikliği olabilir Dünya nüfusunun 4te 1inde demir eksikliği bulunduğunu belirten Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Özlem Mutluay Soyer, Çocuklar, gebeler, doğurganlık çağındaki kadınlar ve yaşlılar demir eksikliği açısından risk taşımaktadırlar. Demir eksikliği olanlarda halsizlik, çabuk yorulma, nefes darlığı, çarpıntı, baş dönmesi, kulak çınlaması, saç dökülmesi görülebilmektedir dedi.
13.09.2021 Sağlık
Sık kabızlık ve ishal kolon kanserinin sinyali olabilir!
Sık kabızlık ve ishal kolon kanserinin sinyali olabilir! Kolorektal kanserlerin erkeklerde görülme sıklığının ve ölüm oranlarının erkeklerde daha fazla olduğunu söyleyen Gastroenteroloji Uzmanı Doç. Dr. Özlem Mutluay Soyer, kolon kanserinin en sık görülen belirtisinin dışkılama alışkanlığında görülen değişiklik olduğunu belirtti.
17.08.2021 Sağlık
Hemoroid nedir? Hemoroid belirtileri nelerdir?
Hemoroid nedir? Hemoroid belirtileri nelerdir? Hemoroid, makat çıkışında görülen toplardamarlardan oluşan, meme şeklindeki makattan taşan yapılardır. Hemoroid hakkında merak edilen her şeyi Proktoloji Uzmanı Dr. Yasir Gözü anlattı.
30.07.2021 Sağlık
Sizin varis tipiniz hangisi?
Sizin varis tipiniz hangisi? Varis, toplumun büyük bir bölümünde görülen en yaygın hastalıklar arasında yer alıyor. Halk arasında yanlış bir inanışla sadece kozmetik bir sorun olarak algılanıyor olsa da, ileri derece varisler riskli bir hastalık haline gelebiliyor. Tedavi seçeneği ise varislerin şiddetine bağlı olarak değişkenlik gösteriyor. Kalp ve Damar Cerrahı Prof. Dr. Aşkın Ali Korkmaz, varis hastalığında tedavi seçenekleri hakkında önemli bilgiler verdi.
7.07.2021 Sağlık
Pandemide hareketsiz yaşam hemoroid şikayetlerini artırdı!
Pandemide hareketsiz yaşam hemoroid şikayetlerini artırdı! Pandemi nedeniyle sağlıklı yeme alışkanlığının büyük ölçüde yitirilmesi ve hareketsizlik, hemoroide davetiye çıkardı. Op. Dr. İsmail Hakkı Ocak, “Hastaların çoğu utanıp, tedavi olmaktan çekiniyor. Oysa kimi zaman hemoroid sanılan şey aslında rektum kanseri olabiliyor” dedi.
6.07.2021 Sağlık
Yeni kabus: 'Hemoroidal hastalık'
Yeni kabus: 'Hemoroidal hastalık' Pandemi döneminde uzun süre hareketsiz kalma ve düzensiz beslenme gibi nedenlerle anal bölge hastalıkları ile her zaman olduğundan daha fazla karşılaşıldığını belirten Prof. Dr. İlker Sücüllü, “Bunların arasında da en sık görülen hemoroidal hastalığın en sık oluşma nedeni ise kronik kabızlık, ishal, tuvalette uzun süre vakit geçirmek ve ağır sporlardır” dedi.
5.01.2021 Sağlık
"Pandemi hemoroid hasta sayısını artırdı"
"Pandemi hemoroid hasta sayısını artırdı" Türkiye’de Covid-19 salgınının etkisiyle uzaktan çalışma modelinin yaygınlaşmasının hemoroid rahatsızlığında artışa neden olduğu belirtiliyor. Op. Dr. Cengiz Aşcı, “Uzun süre boyunca pozisyon değiştirmeden ayakta duran ya da oturan kişiler risk altında. Hareket etmeden saatlerce çalışmak hemoroid rahatsızlığına yakalanma olasılığını arttırıyor.” dedi.
2.11.2020 Sağlık
“Anestezi öncesi sigara ve ilaç kullanımına dikkat”
“Anestezi öncesi sigara ve ilaç kullanımına dikkat” Yüzyıllar boyunca çeşitli yöntemlerle denenen anestezi ameliyat sırasında en önemli ve dikkat edilmesi gereken işlemlerden biri. Hastaların ameliyat öncesi belirtilen anestezi kurallarına uymasının çok büyük önem taşıdığını ifade eden Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Deniz Turan “Daha güvenilir bir şekilde hastalara anestezi sunmak için hastalarımızın da kendi üzerine düşen görevlerini yerine getirmeleri önemli rol oynar. Örneğin, sigara kullanımı, obezite, aşırı gereksiz ilaç kullanımı, anestezi öncesi yeme ve içmenin kesilmemesi gibi önem arz eden faktörler, genel anestezinin etkileri ve komplikasyonları açısından çok dikkat edilmesi gereken konuların başında gelmektedir” dedi.
16.10.2020 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Hemoroid ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hemoroid haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.