Kabızlık

Kabızlık

Son dakika kabızlık haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kabızlık ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kabızlık haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kabızlık

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kabızlık gelişmeleri de dahil olmak üzere 985 kabızlık haberi bulunmuştur. Tüm kabızlık haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adanalılara uzmandan bayram sofraları için dikkat çeken uyarı geldi
Adanalılara uzmandan bayram sofraları için dikkat çeken uyarı geldi Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz, Ramazan sonrası iki öğünlü beslenme planından üç öğünlü düzene geçildiğini belirterek, “Bayram kahvaltılarında sofrada porsiyonlara dikkat etmemiz gerekiyor” dedi.
10.04.2024 Adana
Bayram sofralarında porsiyona dikkat!
Bayram sofralarında porsiyona dikkat! Beslenme ve Diyet Uzmanı Çisem Gündüz, Ramazan sonrası iki öğünlü beslenme planından üç öğünlü düzene geçildiğini belirterek, “Bayram kahvaltılarında sofrada porsiyonlara dikkat etmemiz gerekiyor” dedi.
10.04.2024 Gündem
Çukurova'nın bayram şekeri, yedikçe yediriyor hem lezzetli hem de kabızlığı önlüyor!
Çukurova'nın bayram şekeri, yedikçe yediriyor hem lezzetli hem de kabızlığı önlüyor! Adana'nın farklı pek çok güzel ve lezzetli besin kaynağı bulunuyor. Dünyaya yayılan bu lezzetler arasında yer alan öyle bir lezzet var ki farklı farklı ülkelerden sırf onu yemek için gelenler oluyor. Adana'nın en sevilen lezzetleri arasında yer alan o besin kaynağı, yalnızca tadı damakta kalan lezzeti ile değil, sağlığımıza olan faydaları ile de biliniyor. Bu besini yiyen kabızlık ne bilmiyor, sindirim sistemi anında düzene giriyor. O mucize lezzet bakın neymiş...
5.04.2024 Adana
Ramazan’da kilo almamak, hazımsızlık ve mide yanmaları yaşamamak için 10 altın formül
Ramazan’da kilo almamak, hazımsızlık ve mide yanmaları yaşamamak için 10 altın formül Ramazan’da kilo almamak, hazımsızlık ve mide yanmaları yaşamamak için önerilerde bulunan Prof. Dr. Gülbanu Canbaloğlu “Sahur kahvaltının yerini almalıdır. Sahura kalkmamak ya da sahurda sadece su içmek açlık kan şekerinin erken saatlerde düşmesine, güne hazırlıksız başlanmasına, gün içinde halsizliğe yol açar. Mideyi rahatsız etmemek ve kalori fazlalığını önlemek için en doğru pişirme yöntemleri ızgara, fırınlama, haşlama veya buğulamadır” dedi.
27.03.2024 Sağlık
Kolon kanseri genetik mi, belirtileri neler?
Kolon kanseri genetik mi, belirtileri neler? Her yıl milyonlarca insanı etkileyen kolon kanseri, önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık olmasına rağmen, erken teşhisin önemi çoğu zaman göz ardı ediliyor.
26.03.2024 Yaşam
'Dünyada yılda 1 milyon kişi kalın bağırsak kanseri nedeniyle hayatını kaybediyor, araştırılması gerekiyor'
'Dünyada yılda 1 milyon kişi kalın bağırsak kanseri nedeniyle hayatını kaybediyor, araştırılması gerekiyor' TÜRK Hepato Pankreato Bilier (HPB) Cerrahi Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Gürkan Tellioğlu, görülme sıklığı 3'ncü sırada yer alan kalınbağırsak kanseri nedeniyle dünyada 1 milyon kişinin hayatını kaybettiğine dikkat çekerek, "Kalınbağırsakta erken evre bir kanser çok belirti vermeyebilir. Ancak ailede birinci derece yakınlarınızda erken yaşta kalınbağırsak kanseri tanısı almış birisi varsa sizin de o kişinin tanı konduğu yaştan 5 yıl önce bir araştırılmanız lazım" dedi.
22.03.2024 Adana
Kalın bağırsak can almaya devam ediyor! Dünyada 1 milyon kişi etkilendi
Kalın bağırsak can almaya devam ediyor! Dünyada 1 milyon kişi etkilendi Kalınbağırsak kanseri nedeniyle dünyada 1 milyon kişinin hayatını kaybettiğine dikkat çeken Türk Cerrahi Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Gürkan Tellioğlu, kalınbağırsakta erken evre bir çok belirti vermeyebileceğini vurguladı.
22.03.2024 Gündem
Ramazanda hurma tokluk sağlıyor, hafızayı güçlendiriyor
Ramazanda hurma tokluk sağlıyor, hafızayı güçlendiriyor Ramazan ayında sofraların vazgeçilmez meyvesi hurma, vitamin deposu olma özelliği ile talep görüyor. Diyetisyen Merve Sena Nazlı, hurmanın birçok faydasını sıralarken, sadece Ramazan ayında değil normal zamanlarda da hurmanın tüketilmesi tavsiyesinde bulundu.
14.03.2024 Gündem
Uzmanından Ramazanda ilaç kullanımını ihmal etmeyin uyarısı geldi
Uzmanından Ramazanda ilaç kullanımını ihmal etmeyin uyarısı geldi Hasta ve aşırı yaşlıların Ramazan ayında ilaçlarını aksatmamaları gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Turgay Çelik, hasta ve yaşlı kişilerin Ramazanda ilaç kullanmamasının hastalıkların alevlenmesine veya yeni hastalıkların tetiklenmesine, tedavinin durmasına, hastalıkların tekrar başlamasına yol açabileceğini ifade etti.
11.03.2024 Sağlık
Çiğ ya da pişmiş fark etmiyor! Bağırsakları tertemiz yapan lahanayı sofradan eksik etmeyin
Çiğ ya da pişmiş fark etmiyor! Bağırsakları tertemiz yapan lahanayı sofradan eksik etmeyin Günümüzde sağlıksız beslenmenin çıkardığı en büyük sorun hazımsızlık ve kabızlık gibi sindirim problemleridir. Pek çok kişi bu rahatsızlıklar için şifa arıyor. İşin en doğal çaresi lahanadan geliyor.
19.02.2024 Yaşam
Talep her geçen gün artıyor! Kilosu 900 TL'den satılıyor
Talep her geçen gün artıyor! Kilosu 900 TL'den satılıyor Kayseri’de Ramazan ayının yaklaşmasıyla birlikte bamyaya olan talep arttı.
18.02.2024 Ekonomi
Doğal yollarla yetişen organik yer inciri şifa dağıtıyor
Doğal yollarla yetişen organik yer inciri şifa dağıtıyor Sinop'un Karakum yolu ve Adabaşı mevkii üzerinde ve dağlık alanlarında yetişen bir 'kaktüs' türü olan 'yer inciri', 'dikenli incir' adıyla da biliniyor. İnsan vücuduna oldukça yararı olan yer incirinin, şeker hastalarına, grip-nezle, kabızlık, çeşitli enfeksiyonlara ve bağırsakların çalışmasına olan etkisiyle fazla kilolardan kurtulmaya da yararı oldukça büyük olduğu söyleniyor. Günde 5 adetten fazla tüketilmesinin mideye zarar verdiği belirtiliyor.
15.02.2024 Gündem
Magnezyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Magnezyum Barındıran Gıdalar Listesi...
Magnezyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Magnezyum Barındıran Gıdalar Listesi... Magnezyum içeren besinlerin başında avokado gelirken muz, ıspanak, kuru baklagiller ve bitter çikolata da eşlik eder. Magnezyum vücut tarafından üretilmediği için mutlaka takviye olarak alınmalıdır.
27.01.2024 Yaşam
İyot İçeren Besinler Nelerdir? En Çok İyot Barındıran Gıdalar Listesi...
İyot İçeren Besinler Nelerdir? En Çok İyot Barındıran Gıdalar Listesi... Daha enerjik olmak ve bağışıklık sistemini güçlü tutmak için iyot önemli bir vitamindir. İyotu besinlerden doğal yollar ile ya da vitamin takviyesi olarak almak mümkündür. 
24.01.2024 Sağlık
Varis Nasıl Geçer? Varis Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Varis Nasıl Geçer? Varis Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Varisin geçmesi için hareketli bir yaşam tarzını benimsemek gerekir. Eğer varsa fazla kilolardan kurtulmak da varisin geçmesi için önemlidir. 
17.01.2024 Sağlık
‘Stres, sindirim sistemini tehdit edebilir’
‘Stres, sindirim sistemini tehdit edebilir’ Psikiyatri Uzmanı Elif Küçük, stresin sindirim sistemi üzerinde olumsuz etkileri olduğunu söyleyerek “Stresin tehdit ettiği önemli sistemlerden biri de sindirim sistemimizdir. Stres sindirim sisteminin dengesini bozarak fonksiyonel dispepsi, peptik ülser, reflü ve irritabl bağırsak sendromu gibi sindirim sistemi hastalıklarına neden olabilir” dedi.
10.01.2024 Sağlık
Probiyotik İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Probiyotik Barındıran Gıdalar Listesi...
Probiyotik İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Probiyotik Barındıran Gıdalar Listesi... Probiyotikler bağırsak sisteminin dengeli çalışması için önemli bakterilerdir. Kefir, yoğurt, boza, sirke, keçi sütü ve turşu gibi besinlerden probiyotik alınabilir.
4.01.2024 Sağlık
Kadınların bihaber olduğu hastalık! Yıllar içinde gelişiyor; İşte tedavisi
Kadınların bihaber olduğu hastalık! Yıllar içinde gelişiyor; İşte tedavisi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Narin Türkmen, pelvik organ sarkmasının kadınlarda çok yaygın görülen bir hastalık olduğunu, fakat kadınların başına gelmeden bu hastalıktan bihaber olduklarını söyledi.
4.01.2024 Sağlık
Karın Ağrısı Nasıl Geçer? Karın Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Karın Ağrısı Nasıl Geçer? Karın Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Karın ağrısı, herkesin yaşadığı bir sağlık sorunudur. Karın ağrısının birçok çeşitli nedeni olabilir. Ağrının geçirilmesi için mutlaka öncelikle nedeni bilinmelidir. Karın ağrısının geçmesi için ilk akla gelen yöntem ise sıcak komprestir. Genelde kabızlık gibi problemlerden dolayı ortaya çıkan karın ağrıları için ılık su içilmesi de önerilir.
3.01.2024 Sağlık
Kabızlık Nasıl Geçer? Kabızlık Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Kabızlık Nasıl Geçer? Kabızlık Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Günlük yaşamı sekteye uğratacak en önemli rahatsızlıklar içerisinde kabızlık gelir. Özellikle pek çok kişinin yaşamış olduğu önemli sağlık sorunları içerisinde olduğunu söylemek mümkün. Tabii aynı zamanda bu sorunu atlatmak için farklı çözüm yöntemleri bulunuyor.
3.01.2024 Sağlık
Basur Nasıl Geçer? Basur Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Basur Nasıl Geçer? Basur Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Bir diğer adı ile hemoroid olarak bilinen basur, makatta ya da bağırsak çıkışının alt kısmında yer alan şişkin kan damarlarına verilen isimdir.
28.12.2023 Sağlık
Kokusu evi boğuyor ancak bir tutamı kabızlık bırakmıyor! Bağırsakları lavaboaç etkisi gösteriyor! Kışın yenmesi sevap...
Kokusu evi boğuyor ancak bir tutamı kabızlık bırakmıyor! Bağırsakları lavaboaç etkisi gösteriyor! Kışın yenmesi sevap... Tam bir kış yiyeceği bu besin aslında pek de sevilmiyor. Kokusu evleri boğan antioksidan deposu bu gıdayı yiyenin kabızlığı şıp diye kesiliyor. Kış mevsiminde özellikle hareketsiz kalan ve bu nedenle bağırsak sorunu yaşayanlar içn tam bir şifa kaynağı...
27.12.2023 Sağlık
Safra Kesesi Temizleme Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...safra Kesesi Temizleme Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır?
Safra Kesesi Temizleme Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...safra Kesesi Temizleme Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır? Safra kesesi temizleme kürü ile daha sağlıklı vücut sistemi oluşturmak mümkündür. Tüketilen her bir yiyecek içerisinde besin değerleri ve vitaminleri bulunmaktadır. Kilo vermek isteyen fakat bir türlü istediği kiloya ulaşamayan kişiler için safra kesesinde çeşitli sorunlar fark edilmektedir.
20.12.2023 Sağlık
Kiraz Kaç Kalori? Kiraz Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Kiraz Kaç Kalori? Kiraz Besin Değerleri Ve Kalorisi... Kiraz vücudun toksinlerden arınmasını sağlar ve beyin sağlığını da korur. 1 porsiyon kiraz 10-12 adede denk gelir ve 44 kalori olur. 
17.12.2023 Sağlık
Kahve Limon Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...kahve Limon Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır?
Kahve Limon Kürü Tarifi İle Zayıflama Önerileri...kahve Limon Kürü Nasıl Yapılır, Nasıl Kullanılır? Kahve limon kürü son zamanların zayıflama adına en faydalı besinlerinden biridir. Bu iki karışımı tüketen kişilerin sindirim problemleri giderilmektedir. Kilo verme sürecini hızlandırmak isteyen kişiler bu tarifi deneyerek farklı görmektedir. Kilo verdiren kahve ile sindirim sistemini çalıştıran limon sağlık açısından da oldukça faydalıdır.
17.12.2023 Yaşam

Benzer Haber Etiketleri

Kabızlık ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kabızlık haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.