Kolon

Kolon

Son dakika kolon haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan kolon ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını kolon haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Kolon

haberleri sayfasında son dakika yaşanan kolon gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.906 kolon haberi bulunmuştur. Tüm kolon haberleri aşağıda listelenmiştir.
Spor Toto devretti, heyecan iyice arttı… Bu hafta 60 milyona koşuyor! Sistemli oynanarak kazanma şansı nasıl artırılır?
Spor Toto devretti, heyecan iyice arttı… Bu hafta 60 milyona koşuyor! Sistemli oynanarak kazanma şansı nasıl artırılır? Hafta sonunda İddaa’nın yanı sıra Spor Toto heyecanı da yine Misli’de yaşanacak. 37. hafta programında 15 bilen çıkmayınca tam 9 milyon 670 bin TL bu haftaya devretti. Futbolseverlerin gözü kulağı bu hafta Spor Toto programındaki karşılaşmalarda olacak. Eğer diğer hafta ikramiye çok fazla kişiye bölünmez ise 15 bilenlerin büyük meblağlar kazanması bekleniyor.
19.04.2024 İddaa
516 deprem konutu hak sahiplerine teslim edildi! 'Cumhurbaşkanımız sözünde durdu'
516 deprem konutu hak sahiplerine teslim edildi! 'Cumhurbaşkanımız sözünde durdu' Adana’da depremzedeler için yapımı tamamlanan afet konutlarını gören depremzedelerin mutlulukları yürekleri ısıttı. İnşaatı yapan firmanın ise önce zemin iyileştirmesi yaptığı, daha sonra depreme dayanıklı konutlar inşa ettiği öğrenildi.
3.04.2024 Adana
Kolon kanseri genetik mi, belirtileri neler?
Kolon kanseri genetik mi, belirtileri neler? Her yıl milyonlarca insanı etkileyen kolon kanseri, önlenebilir ve tedavi edilebilir bir hastalık olmasına rağmen, erken teşhisin önemi çoğu zaman göz ardı ediliyor.
26.03.2024 Yaşam
Her yıl 1 milyon kişiyi etkiliyor! Ölümcül tehdit kansızlıkla ortaya çıkıyor, belirti vermeden sinsice ilerliyor
Her yıl 1 milyon kişiyi etkiliyor! Ölümcül tehdit kansızlıkla ortaya çıkıyor, belirti vermeden sinsice ilerliyor Dünya genelinde her yıl 1 milyon kişinin yaşamını yitirdiği kalın bağırsak kanseri en sık görülen kanser türleri arasında 3. Sırada yer alıyor. 1-31 Mart Kalın Bağırsak Kanseri Farkındalık Ayı! Uzmanlar erken teşhisin önemine vurgu yaparken işlenmiş gıdalardan ve tütsülenmiş veya yanmış et tüketilmesinden kaçınılmasını öneriyor. Adana Şehir Eğitim ve Araştırma Hastanesi Gastroenteroloji Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Alper Sözütek, Türkiye'de genellikle 50'li yaşlarda görülen kolon ve rektum kanserlerinin, Akdeniz Bölgesi'nde beslenme ve genetik faktörlerden kaynaklı olarak görülme yaşının 30'a indiğini, hastalığın belirti vermeden sinsice ilerlediğini söyledi.
26.03.2024 Adana
Bahar Öztan'a veda... 'Gamzeli Güzeli' son yolculuğuna uğurlandı
Bahar Öztan'a veda... 'Gamzeli Güzeli' son yolculuğuna uğurlandı Yeşilçam'ın ‘Gamzeli Güzeli’ Bahar Öztan, kolon kanseri nedeniyle uzun süredir tedavi gördüğü hastanede 61 yaşında yaşama veda etti. Öztan, bugün ikindi namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.
22.03.2024 Magazin
Bahar Öztan’ın oğlunun babası kim, oğlunun adı nedir? Yiğit Poyraz kimdir, kaç yaşında, ne iş yapıyor, Bahar Öztan'ın eşi kimdir?
Bahar Öztan’ın oğlunun babası kim, oğlunun adı nedir? Yiğit Poyraz kimdir, kaç yaşında, ne iş yapıyor, Bahar Öztan'ın eşi kimdir? Dördüncü kez kansere yakalanan ve uzun süredir tedavisi devam eden ünlü oyuncu Bahar Öztan, 61 yaşında hayatını kaybetti. Peki, Bahar Öztan'ın çocuğu var mı? Bahar Öztan'ın oğlunun adı ne, babası kim, Bahar Öztan'ın eski eşi Yavuz Çolak kimdir?
22.03.2024 Magazin
Şakirin camii nerede? Bahar Öztan’ın cenazesi ne zaman kalkacak?
Şakirin camii nerede? Bahar Öztan’ın cenazesi ne zaman kalkacak? Uzun süredir kanserle mücadele eden Yeşilçam yıldızı Bahar Öztan 61 yaşında hayatını kaybetti. Öztan’ın cenazesi Şakirin Cami’den kalkacak. Peki, Şakirin camii nerede? Bahar Öztan’ın cenazesi ne zaman kalkacak, Şakirin Cami’ye nasıl gidilir?
22.03.2024 Gündem
'Dünyada yılda 1 milyon kişi kalın bağırsak kanseri nedeniyle hayatını kaybediyor, araştırılması gerekiyor'
'Dünyada yılda 1 milyon kişi kalın bağırsak kanseri nedeniyle hayatını kaybediyor, araştırılması gerekiyor' TÜRK Hepato Pankreato Bilier (HPB) Cerrahi Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Gürkan Tellioğlu, görülme sıklığı 3'ncü sırada yer alan kalınbağırsak kanseri nedeniyle dünyada 1 milyon kişinin hayatını kaybettiğine dikkat çekerek, "Kalınbağırsakta erken evre bir kanser çok belirti vermeyebilir. Ancak ailede birinci derece yakınlarınızda erken yaşta kalınbağırsak kanseri tanısı almış birisi varsa sizin de o kişinin tanı konduğu yaştan 5 yıl önce bir araştırılmanız lazım" dedi.
22.03.2024 Adana
Kalın bağırsak can almaya devam ediyor! Dünyada 1 milyon kişi etkilendi
Kalın bağırsak can almaya devam ediyor! Dünyada 1 milyon kişi etkilendi Kalınbağırsak kanseri nedeniyle dünyada 1 milyon kişinin hayatını kaybettiğine dikkat çeken Türk Cerrahi Derneği Genel Sekreteri Prof. Dr. Gürkan Tellioğlu, kalınbağırsakta erken evre bir çok belirti vermeyebileceğini vurguladı.
22.03.2024 Gündem
Ölümcül hastalık Y kuşağını tehdit ediyor! 50 yaş sonrası görülme sıklığı artıyor
Ölümcül hastalık Y kuşağını tehdit ediyor! 50 yaş sonrası görülme sıklığı artıyor Kolon ve rektum kanseri her iki cinsiyette de hem en sık rastlanan hem de yaşam kaybına neden olan kanserler arasında üçüncü sırada yer alıyor. Dünya Sağlık Örgütü rakamlarına göre dünyada her yıl yaklaşık 1 milyon 800 bin kişi bu hastalığa yakalandığını ve yaklaşık 900 bin kişinin de bu hastalıktan hayatını kaybettiğini söyleyen Genel Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Neşet Köksal, özellikle 50 yaş sonrası görülme sıklığında artış olduğunu söyledi. Kolorektal kanserlerin artık 1980 yılı sonrasında doğan Y kuşağını temsil eden genç yetişkinleri de tehdit ettiğine işaret eden Prof. Dr. Köksal, “Yapılan bir çalışmada 1950’li yıllarda doğan yetişkinlerle karşılaştırıldığında, 1990’lı yıllarda doğanlarda kolon kanseri riski iki kat, rektum kanser riski ise dört katına çıkmaktadır. Ayrıca rektum kanseri hastalarının neredeyse üçte birinin 55 yaşın altında olduğundan taramaya 50 yaşından önce başlanmasının düşünülmesi gerektiği belirtilmiştir” dedi.
19.03.2024 Sağlık
Usulsüz tadilat Fazilet Apartmanı’nda 19 kişinin ölümüne neden oldu! Fırıncı ne mahkemeyi, ne devleti, ne de belediyeyi tanımamış
Usulsüz tadilat Fazilet Apartmanı’nda 19 kişinin ölümüne neden oldu! Fırıncı ne mahkemeyi, ne devleti, ne de belediyeyi tanımamış Kahramanmaraş’ta depremde 19 kişinin öldüğü, 20 kişinin de yaralandığı Fazilet Apartmanı’na ilişkin 2'si firari 3 sanık hakkında ‘Bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma’ suçundan 22 yıl 6’şar aya kadar hapis istemiyle dava açıldı. Apartmanda anneannesini kaybeden avukat Musa Eren Bayazıt, binanın firari sanıkları Akın Yağcı (78) ve eşi Ferihan Yağcı'nın (70) fırında yaptığı usulsüz tadilatlar nedeniyle yıkıldığını, projeye aykırı tadilatlar yapıldığının hem belediye hem de 2 ayrı mahkeme kararıyla da tespit edildiğini belirterek, "Fırın işletmecisi ne mahkemeyi, ne devleti, ne belediyeyi hiç kimseyi tanımamış. Bu yüzden fırın işletmecilerinin bilinçli taksirle yargılanması kabul edilebilir bir şey değil, olası kastla yargılanmalarını talep ediyoruz" dedi.
14.03.2024 Gündem
Şans Topu, Büyük İkramiyesiyle Yüzünü Güldürecek!
Şans Topu, Büyük İkramiyesiyle Yüzünü Güldürecek! Şans Topu, Türkiye'nin en sevilen şans oyunlarından biri olmaya devam ediyor. Her hafta düzenlenen çekilişleriyle milyonlarca kişiyi sevindiren Şans Topu, şimdi de büyük ikramiyesiyle talihlilerini bekliyor.
12.03.2024 Advertorial
Bahar Öztan'dan kötü haber! Yoğun bakımda tedavisi devam ediyor
Bahar Öztan'dan kötü haber! Yoğun bakımda tedavisi devam ediyor Yeşilçam'ın göz bebeği Bahar Öztan, geçtiğimiz ekim ayında sağlık durumunu sosyal medya hesabında takipçilerine paylaşarak dualarınıza ihtiyacım var demişti. Dördüncü kez kansere yakalanan Öztan'ın tedavisine yoğun bakımda devam ediliyor.
12.03.2024 Magazin
Kolon kanseri riski artıyor! Yakalanmamak için yapılması gerekenleri uzman isim açıkladı
Kolon kanseri riski artıyor! Yakalanmamak için yapılması gerekenleri uzman isim açıkladı Kolon kanseri riskinin dünyada artığını vurgulayan Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Refik Bademci,erken tanı ve tedavinin hayati önem taşıdığını belirtti. Bademci, "Alkol ve sigara kullanımı kolon kanseri riskini artırır” dedi.
7.03.2024 Yaşam
35 kişi hayatını kaybetmişti! Perde betonu kesmişler
35 kişi hayatını kaybetmişti! Perde betonu kesmişler 6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta 35 kişinin hayatını kaybettiği Ezgi Apartmanı'nın nihai bilirkişi raporunda, perde beton duvarının yapılmadığından dolayı asli kusurlu gösterilen fenni mesul Mehmet Tekin'in talebiyle, 1'inci Sulh Hukuk Mahkemesi'nin görevlendirdiği bilirkişi, perde betonun yapıldıktan sonra kesildiğini tespit etti. Yeni rapor, dava dosyasına girdi.
5.03.2024 Gündem
Kahramanmaraş’ta 35 kişinin öldüğü Ezgi Apartmanı’nda perde betonu da kesmişler
Kahramanmaraş’ta 35 kişinin öldüğü Ezgi Apartmanı’nda perde betonu da kesmişler Kahramanmaraş’ta 35 kişinin hayatını kaybettiği Ezgi Apartmanı'nın nihai bilirkişi raporunda, perde beton duvarının yapılmadığından dolayı asli kusurlu gösterilen fenni mesul Mehmet Tekin'in talebiyle, 1'inci Sulh Hukuk Mahkemesi'nin görevlendirdiği bilirkişi, perde betonun yapıldıktan sonra kesildiğini tespit etti. Yeni rapor, dava dosyasına girdi.
5.03.2024 Gündem
Depremde 82 kişiye mezar olan binanın müteahhitti ve mühendisi için flaş karar
Depremde 82 kişiye mezar olan binanın müteahhitti ve mühendisi için flaş karar Adana'da 82 kişinin öldüğü İhsan Bayram Sitesi’nin C bloğunun yıkılmasına ilişkin açılan davanın üçüncü duruşmasında tutuklu müteahhit ve inşaat mühendisi serbest bırakılmasını isterken, mahkeme heyeti tutukluluk hallerinin devamına karar verip duruşmayı erteledi.
1.03.2024 Adana
Aşırı kırmızı et tüketimi kanser riskini arttırıyor
Aşırı kırmızı et tüketimi kanser riskini arttırıyor Aşırı kırmızı et tüketiminin kolon, rektum ve prostat kanseri riskini artırdığını dile getiren Tıbbi Onkoloji Uzmanı Prof. Dr. Nilüfer Avcı, kanser riskini azaltmak için sağlıklı bir hayat tarzı benimsemenin çok önemli olduğunu söyledi.
28.01.2024 Yaşam
Granit Kullanım Alanları Nelerdir? Granitin Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler...
Granit Kullanım Alanları Nelerdir? Granitin Günlük Hayatta Kullanıldığı Yerler... Granit, yapım işlerinde kullanılan bir taştır ve kullanım alanları da çok fazladır. Granit pembe, beyaz ya da yeşil tonlarında olabilen bir taştır.
27.01.2024 Yaşam
Depremde 100 kişinin öldüğü binanın müteahhidi: Vekaletle inşaat yapıyorduk
Depremde 100 kişinin öldüğü binanın müteahhidi: Vekaletle inşaat yapıyorduk Diyarbakır’da depremde yıkılan, 100 kişinin öldüğü, 32 kişinin de yaralandığı Hisami Apartmanı ile ilgili 1’i tutuklu, 4 sanığın 'bilinçli taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma' suçundan 22 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davanın ilk duruşması yapıldı. Mahkeme heyeti diğer sanıkların da tutuklanmasına karar verirken, müteahhit Mehmet Meşe savunmasında, “Vekaletle inşaat yapıyorduk. Hisami Apartmanı’ndan önce 2 bina daha yaptık. Aynı imar, aynı çimento ve malzemeleri kullandık. Hisami Apartmanı’nda kolon kesilmeseydi bina çökmezdi. Diğerleri yıkılmadı, bu neden yıkıldı anlamadım” dedi.
18.01.2024 Gündem
Yılmaz Erbek Apartmanı davasında avukatlardan ağır ceza mahkemesi talebi
Yılmaz Erbek Apartmanı davasında avukatlardan ağır ceza mahkemesi talebi İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depremde 11 kişinin öldüğü, 11 kişinin yaralandığı Yılmaz Erbek Apartmanı'nda, o dönemde Bornova Belediyesi'nde görev yapan 7 sanık 'görevi kötüye kullanma' suçundan hakim karşısına çıktı. Duruşmada şikayetçi avukatları, davanın görevsizlik kararıyla ağır ceza mahkemesine gönderilmesini talebinde bulunurken, duruşma savcısı ana davaya ilişkin Yargıtay kararının beklenmesini istedi.
17.01.2024 Gündem
İsias Otel sahibi Bozkurt: Deprem 7.2 şiddetinde olsaydı otel yıkılmayacaktı
İsias Otel sahibi Bozkurt: Deprem 7.2 şiddetinde olsaydı otel yıkılmayacaktı Adıyaman'da, 6 Şubat'taki depremlerde yıkılan ve 72 kişiye mezar olan İsias Otel'e ilişkin 5'i tutuklu, 11 sanığın yargılandığı dava, 4'üncü gününde devam etti. Duruşmada dinlenen otel sahibi tutuklu sanık Ahmet Bozkurt, kendisinin suçsuz olduğunu ileri sürerek, "Eğer deprem 7.7 yerine 7.2 şiddetinde olsaydı otel yıkılmayacaktı" dedi.
6.01.2024 Gündem
Kalsiyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Kalsiyum Barındıran Gıdalar Listesi...
Kalsiyum İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Kalsiyum Barındıran Gıdalar Listesi... Vücut için en önemli kimyasal elementlerden birisi de kalsiyum olarak bilinmektedir. Özellikle insan vücudunda da en bol bulunan minerallerden birisi olduğunu söylemek mümkün olmaktadır. Sağlık açısından vücutta yeterli kalsiyum bulunmasının hayati işlevlere sahip olduğu da ifade edilebilmektedir. Kalsiyumun sağlığa birçok açıdan fayda sağladığını söylemek mümkündür.
4.01.2024 Sağlık
Üzüm Kaç Kalori? Üzüm Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Üzüm Kaç Kalori? Üzüm Besin Değerleri Ve Kalorisi... Üzüm, Dünya'da en çok tüketilen meyvelerden birisidir. Üzüm meyvesi, mevsiminde tüketilirse antioksidan etkisi yaratacaktır. Birçok hastalığa da iyi gelen üzüm, saç ve cilt sağlığı için de oldukça önemlidir. 
24.12.2023 Sağlık
Marul Kaç Kalori? Marul Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Marul Kaç Kalori? Marul Besin Değerleri Ve Kalorisi... Farklı şekillerde tüketilen marulu birçok evde görmek mümkün olur. Hem ekonomik hem de çok sağlıklı olmasından dolayı oldukça popülerdir. Marul salataların da favori malzemesidir. Bu yüzden kalorisi ve besin değeri merak konusudur. 
18.12.2023 Eğitim

Benzer Haber Etiketleri

Kolon ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki kolon haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.