Hasan Tezer

Hasan Tezer

Son dakika Hasan Tezer haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Hasan Tezer ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Hasan Tezer haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hasan Tezer

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hasan tezer gelişmeleri de dahil olmak üzere 53 hasan tezer haberi bulunmuştur. Tüm hasan tezer haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bilim Kurulu üyesi Tezer: Bilim tarihinde en hızlı geliştirilen aşılar
Bilim Kurulu üyesi Tezer: Bilim tarihinde en hızlı geliştirilen aşılar Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, "Koronavirüs aşıları 2009 yılındaki pandemik influenza salgınında geliştirilen influenza aşılarından sonra bilim tarihinde en hızlı geliştirilen aşılar arasında" dedi.
24.03.2021 Gündem
Bilim Kurulu üyesi açıkladı: Türkiye'ye has mutasyon ortaya çıktı
Bilim Kurulu üyesi açıkladı: Türkiye'ye has mutasyon ortaya çıktı Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, Türkiye'de şu anda 400 civarında insanın mutasyonlu virüs ile enfekte olduğunu söyledi. Tezer, "Güney Afrika ve İngiltere varyantlarının olduğunu biliyoruz. Ülkemize has mutasyonların olduğunu da biliyoruz; ama ülkemizdeki varyantlarının nasıl etki edeceğini bilmiyoruz. Yakın bir zamanda da bu mutasyonların özellikleri yapılan çalışmalar sonucu açıklanacaktır" dedi.
14.02.2021 Gündem
Sokağa çıkma yasağıyla ilgili flaş açıklama! 'Mümkün değil'
Sokağa çıkma yasağıyla ilgili flaş açıklama! 'Mümkün değil' 'Sokağa çıkma yasağının ne zaman bitecek?' sorusunun cevabı vatandaş tarafından merak edilmeye devam ediyor. Konuyla ilgili uzmanlar, 5-7 bin arasında gelip giden vaka sayılarıyla değil değil tamamen normalleşmek, kademeli normalleşmenin bile mümkün olmayacağını söyledi. Uzmanlar vaka sayılarının düşmesi halinde alınan tedbirlerin gevşetileceğini ifade etti.
28.01.2021 Gündem
Bilim Kurulu Üyesi Tezer: 08.00'den 00.00'e kadar aşılama yapılacak
Bilim Kurulu Üyesi Tezer: 08.00'den 00.00'e kadar aşılama yapılacak Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, Covid-19 aşısını, birkaç gün içinde tüm sağlık çalışanlarına uygulamayı hedeflediklerini belirterek, "Bunun için sabah 08.00'den gece 24.00'e kadar çalışma yapılacak. Aşılama hafta sonları da devam edecek, en kısa zamanda bitirilecek" dedi.
14.01.2021 Sağlık
Bilim Kurulu Üyesi Tezer: 08.00'den 00.00'e kadar aşılama yapılacak
Bilim Kurulu Üyesi Tezer: 08.00'den 00.00'e kadar aşılama yapılacak Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, Covid-19 aşısını, birkaç gün içinde tüm sağlık çalışanlarına uygulamayı hedeflediklerini belirterek, "Bunun için sabah 08.00'den gece 24.00'e kadar çalışma yapılacak. Aşılama hafta sonları da devam edecek, en kısa zamanda bitirilecek" dedi.
14.01.2021 Gündem
Bilim Kurulu üyeleri koronavirüs aşısı oldu
Bilim Kurulu üyeleri koronavirüs aşısı oldu Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın ardından Koronavirüs ve Toplum Bilim Kurulu üyelerine de yeni tip koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında CoronaVac aşısı yapıldı.
13.01.2021 Gündem
Bilim Kurulu üyesi: Çin'de koronavirüs aşısı 700 bin doz uygulandı
Bilim Kurulu üyesi: Çin'de koronavirüs aşısı 700 bin doz uygulandı Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, Çin merkezli Sinovac şirketinin geliştirdiği koronavirüs aşısının Çin'de acil kullanım izinlerine bağlı olarak yaklaşık 700 bin dozda uygulandığını söyledi.
2.01.2021 Gündem
Bilim Kurulu üyesi: Covid-19 geçirenlerin aşı yaptırmasına gerek olmayabilir
Bilim Kurulu üyesi: Covid-19 geçirenlerin aşı yaptırmasına gerek olmayabilir Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, "Eğer kişide Covid-19 geçirdikten sonra bağışıklık yanıtı oluşmuşsa, aşı olmasına gerek kalmayabilir. Bu durumda kişinin aşı yaptırmasına gerek olmaz" dedi.
18.12.2020 Gündem
Büyükşehirlerde düşüş, Anadolu'da artış var
Büyükşehirlerde düşüş, Anadolu'da artış var Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, alınan son tedbirlerle özellikle büyük şehirlerde vaka sayılarında düşüş olduğunu söyledi. Prof. Dr. Tezer, "Büyükşehirlerde yüzde 30-40 oranında acil servislere, polikliniklere başvuru sayısının azaldığını biliyoruz. Hala Anadolu'nun birçok bölgesinde maalesef vaka artışları yüksek seyretmeye devam ediyor" dedi.
17.12.2020 Sağlık
Bilim Kurulu Üyesi Tezer: Büyükşehirlerde düşüş, Anadolu'da artış var
Bilim Kurulu Üyesi Tezer: Büyükşehirlerde düşüş, Anadolu'da artış var Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, alınan son tedbirlerle özellikle büyük şehirlerde vaka sayılarında düşüş olduğunu söyledi. Prof. Dr. Tezer, "Büyükşehirlerde yüzde 30-40 oranında acil servislere, polikliniklere başvuru sayısının azaldığını biliyoruz. Hala Anadolu'nun birçok bölgesinde maalesef vaka artışları yüksek seyretmeye devam ediyor" dedi.
17.12.2020 Gündem
'Maske yüzde 100 korumaz'
'Maske yüzde 100 korumaz' Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, ortada filtre görevi gören yapı yoksa maskelerin koruyuculuğunun azalacağını söyledi. Prof. Dr. Tezer, "Maske bizi yüzde 100 korumaz. Mesafe kuralına uymazsak ve bu süre 15 dakikadan uzun sürer ise her iki tarafta maske olsa da yine bulaştırıcılık kaçınılmaz olacak" dedi.
22.11.2020 Sağlık
Bilim Kurulu Üyesi Tezer açıkladı! Seyahat kısıtlaması da geliyor...
Bilim Kurulu Üyesi Tezer açıkladı! Seyahat kısıtlaması da geliyor... Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, koronavirüs tedbirleri kapsamında daha önce uygulanan seyahat kısıtlamasının tekrar gelebileceğini işaret etti.
20.11.2020 Gündem
Bilim Kurulu üyesinden 'seyahat yasağı' açıklaması!
Bilim Kurulu üyesinden 'seyahat yasağı' açıklaması! Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, koronavirüs tedbirleri kapsamında daha önce uygulanan seyahat kısıtlamasının tekrar gelebileceğini işaret etti. Prof. Dr. Tezer, "Büyük şehirlerde özellikle vaka artışlarının olduğunu biliyoruz. İstanbul gibi, İzmir gibi, Bursa gibi bu bölgelerden başka bölgelere vaka geçişlerinin olmaması açısından elbette ki kısıtlamalar tekrar ilk günlerde yapıldığı gibi değerlendirilebilir" dedi.
20.11.2020 Gündem
Bilim Kurulu üyesinden okulların kapatılması ile ilgili açıklama
Bilim Kurulu üyesinden okulların kapatılması ile ilgili açıklama Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, Avrupa'da ekim sonuna doğru kısıtlamaların geldiğini; ancak okullarla ilgili kapanmanın hiçbir ülkede bildirilmediğini söyledi. Tezer, "Ailelere büyük işler düşüyor. Aile pozitif çıkıp bazen çocuklarını okula gönderebiliyor. Pozitif çıkan aileler ya da yakın çevresinde çocuğun temas ettiği çevrede pozitiflik varsa lütfen çocuklarını okullara göndermesinler, karantina altında kalsınlar. Biz bunları sağladığımız sürece Türkiye'de de tüm Avrupa'da olduğu gibi okullar en son kapatılacak kurumlar olacaktır" dedi.
10.11.2020 Gündem
Bilim Kurulu üyelerinden ailelere balık yağı uyarısı! Oksidasyona dikkat
Bilim Kurulu üyelerinden ailelere balık yağı uyarısı! Oksidasyona dikkat Covid-19 vakalarının dünyadaki hızlı artışı, sonbahar-kış döneminde mevsimsel hastalıkların görülecek olması, 21 Eylül’de yüz-yüze eğitimin başlaması, ailelerin çocuklarının bağışıklık sistemi ile ilgili endişelerini artırdı. Bilim Kurulu üyeleri Prof. Dr. Ateş Kara, Prof. Dr. Hasan Tezer ve çocuk sağlığı uzmanları Prof. Dr. Ayper Somer, Prof. Dr. Güldane Koturoğlu, Dr. Cihan Avaroğlu uzun yıllardır çocuk gelişimi- bağışıklığı için ilk tercih olarak kullanılan balık yağının kullanımında uyarıda bulundu. “Balık yağının havadaki oksijenle birleşmesiyle oksidasyon oluşur. Koku ve içeriği değiştiren, etkinliğinin azalmasına neden olan bu durumu önlemek için kullanırken oksijenle temas etmemesi önemlidir” dedi.
3.09.2020 Gündem
Bilim Kurulu Üyesi Tezer: Umumi tuvaletler riskli
Bilim Kurulu Üyesi Tezer: Umumi tuvaletler riskli Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, koronavirüs salgınında bulaş riskinin yüksek olduğu alanlardan umumi tuvaletlere dikkat çekerek, "Umumi tuvaletler riskli. Hijyen kurallarına bu dönemde özellikle dikkat etmemiz lazım" dedi.
22.08.2020 Gündem
Bilim Kurulu Üyesi Tezer: Gençler kurallara dikkat etmiyor
Bilim Kurulu Üyesi Tezer: Gençler kurallara dikkat etmiyor Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) verilerine göre corona virüste genç vakalarda artış olduğunu söyledi. Prof. Dr. Tezer, "Dünyada genç grup maalesef dikkat etmiyor. Kurallara en sık uymayan maalesef bu yaş grubu. Kurallara uymadıkları içinde pozitif oluyorlar" dedi.
21.08.2020 Gündem
Bilim Kurulu Üyesi açıkladı! Okulların açılmasında bayram süreci belirleyici olacak
Bilim Kurulu Üyesi açıkladı! Okulların açılmasında bayram süreci belirleyici olacak Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, okulların 31 Ağustos'ta açılıp açılmamasında bayram sürecinin belirleyici olacağını söyleyerek, "Önümüzdeki durumu görmemiz ve okulların açılıp açılmayacağı konusunda bir görüş ortaya sunabilmemiz için ‘vaka sayıları azalacak mı’ bunu yakından takip etmemiz gerekiyor. Mevcut durumda vakalar azaldığı sürece bazı düzenlemeler yapmak şartıyla açılmasıyla ilgili sakınca görünmüyor. Ancak önümüzdeki 15 gün vaka sayılarını görmek ve değerlendirmek açısından oldukça önemli." ifadelerini kullandı.
23.07.2020 Gündem
'1000 kişiden 2,5'i asemptomatik corona hastası
'1000 kişiden 2,5'i asemptomatik corona hastası Sağlık Bakanlığı Corona virüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, şu ana kadar 132 bin kişiye yapılan antikor testlerinde elde edilen sonuçlar ile ilgili "Hiç bulgusu olmayan kişilerden örnekler alınıp bakılıyor. 1000 kişiden 2,5 kişisinin asemptomatik hastalığı geçirdiği bu verilerden anlaşılıyor. Yani toplumda hiç bulgusu olmadan dolanan küçük bir kısım var" dedi.
3.07.2020 Sağlık
Bilim Kurulu üyesinden kene riskine karşı beyaz giysi önerisi
Bilim Kurulu üyesinden kene riskine karşı beyaz giysi önerisi Sağlık Bakanlığı Kırım Kongo Kanamalı Ateş (KKKA) Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, "Özellikle bu yıl KKKA vakalarının arttığını görüyoruz. Özellikle kenelerin yoğun olduğu yerde bulunup çalışan insanlar çizme giymeli. Piknik için gidiliyorsa özellikle beyaz giysiler tercih edilmeli ki üzerine yapıştığı zaman kene görülebilsin" dedi.
20.06.2020 Gündem
Dondurma coronaya sebep olur mu? Bilim Kurulu Üyesi Tezer açıkladı!
Dondurma coronaya sebep olur mu? Bilim Kurulu Üyesi Tezer açıkladı! Sağlık Bakanlığı Coronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, dondurmanın coronaya neden olabileceği iddialarına yanıt vererek, "Özellikle soğuk ortamlarda kış virüslerinin çoğaldığını biliyoruz. Ancak dondurmanın Covid-19 enfeksiyonuna sebep olabileceği ile ilgili bir bilimsel yayın bulunmamaktadır. Sadece steril şartlarda yapılmayan dondurmalar, özellikle açık dondurmalarda, enfeksiyöz hastalıkların bulaşıcı olabileceğini biliyoruz, onun dışında bu konuda Covid-19’un bulaşı ile ilgili bir bilgi şuan itibarıyla yok" dedi.
19.06.2020 Corona Virüsü
Bilim Kurulu Üyesi Tezer'den kritik uyarı! 'Alarm zili çalıyor'
Bilim Kurulu Üyesi Tezer'den kritik uyarı! 'Alarm zili çalıyor' Sağlık Bakanlığı Coronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, normalleşme döneminde kurallara yeterince dikkat edilmemesi nedeniyle vaka sayılarının tekrar 1500’lere çıktığını söyledi. Prof. Dr. Tezer, "Vaka sayılarında 5 gün üst üste artış görürseniz aslında bu işlerin bir yerde ters gittiği anlamına gelir. Bizim için bir alarm diye düşünün 1500'lü rakamları, yani kurallardan uzaklaşıyorsunuz anlamına gelen bir rakam" dedi.
17.06.2020 Gündem
'Kurallara uymayanlara cezai müeyyideler uygulanmalı'
'Kurallara uymayanlara cezai müeyyideler uygulanmalı' Normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte vaka sayıları yükseldi. Uzmanlar bu artışın önüne geçilmesi için kurallara uymayanlara cezai müeyyideler uygulanması gerektiğine vurgu yaptı.
15.06.2020 Gündem
'Bakımı yapılmış havuzda virüsün yaşamasını beklemiyoruz'
'Bakımı yapılmış havuzda virüsün yaşamasını beklemiyoruz' Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, "Rutin bakımı yapılmış, Sağlık Bakanlığı’nın önerileri doğrultusunda klorlanması sağlanan bir havuzda virüsün yaşamasını çok beklemiyoruz. Bu tür mikroorganizmaların klorla temas halinde ölümleri hemen gerçekleşir" dedi.
13.06.2020 Yaşam
Bilim Kurulu Üyesi, restoranda virüs tedbirlerini anlattı
Bilim Kurulu Üyesi, restoranda virüs tedbirlerini anlattı Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Hasan Tezer, yeni normalleşme ile birlikte yeniden hizmet vermeye başlayan kafe ve restoranlarda alınması gereken tedbirleri yemek yediği restoranda uygulamalı gösterdi. Masalar arasındaki mesafeyi metre ile ölçerek, mesafenin 1,5 metre olması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Tezer, "Girişlerde gelen kişilerin ateşlerinin ölçülmesi gerekiyor. Masalar arası mesafe çok önemli ve bu mesafenin en az 1,5 metre olması gerekiyor" dedi.
4.06.2020 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Hasan Tezer ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hasan tezer haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.