Harran

Harran

Son dakika harran haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan harran ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını harran haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Harran

haberleri sayfasında son dakika yaşanan harran gelişmeleri de dahil olmak üzere 533 harran haberi bulunmuştur. Tüm harran haberleri aşağıda listelenmiştir.
Üniversitelerde yeni açılacak bölümler 2024! Üniversitelerde hangi bölümler açılacak, yapay zeka mühendisliği hangi üniversitelerde var? Yeni üniversite bölümleri
Üniversitelerde yeni açılacak bölümler 2024! Üniversitelerde hangi bölümler açılacak, yapay zeka mühendisliği hangi üniversitelerde var? Yeni üniversite bölümleri Üniversitelerde açılacak yeni bölümler ile ilgili açıklama YÖK’ten geldi. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar, yapay zeka ile ilgili yeni üniversite bölümleri açılacağını duyurdu. Yapay zeka ile ilgilenenler ve eğitim almak isteyenler, yeni bölümlerin neler olduğunu ve hangi üniversitelerde açılacağını sorgulamaya başladı. Peki, yeni üniversite bölümleri neler? İşte Üniversitelerde yeni açılacak bölümler 2024…
8.03.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hiçbir ayrım yapmadan bölgeyi ayağa kaldırıyoruz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hiçbir ayrım yapmadan bölgeyi ayağa kaldırıyoruz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa'da Harran Üniversitesi Spor Salonu'nda düzenlenen Deprem Konutları Kura ve Teslim Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletçe yüreğimizin yandığı tüm bu afetlerde birileri sadece şov peşinde, sadece siyasi istismar peşinde koşarken biz bir an önce dertlere derman olabilmek için gecemizi gündüzümüze kattık" dedi. Erdoğan, "Deprem gibi hepimizi derinden sarsan ve yaralayan bir meseleyi günlük tartışmaların mezesi halinde getirmek son derece yanlış bir tutumdur. İlk günden itibaren bizim deprem bölgesiyle ilgili tavrımız hep böyle oldu. Hiçbir ayrım yapmadan deprem bölgesini yeniden hızla ayağa kaldırmaya çalıştık" ifadelerini kullandı.
7.02.2024 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tartışmalarla kaybedecek vaktimiz yok
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Tartışmalarla kaybedecek vaktimiz yok Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Şanlıurfa ilçe belediye başkan adayları tanıtım toplantısında açıklamalarda bulundu. Konuşmasında CHP'yi eleştiren Erdoğan, "Şu anda CHP kendi bünyesinde adeta bir iç savaş yaşıyor. Eskisinin bir taraftan yenisinin bir taraftan birbirine kılıç salladığı bu savaşın ne zaman biteceğini kimse bilmiyor." dedi. Dünkü Çağlayan Adliyesi'ndeki terör saldırısına değinen Erdoğan "Bu saldırıyı yapan teröristlerin en büyük hamisi CHP yöneticileridir. Özgür efendi genel başkan seçildiği kongre kürsüsünden bu örgütün cezaevindeki elebaşına bizzat selam gönderdi." ifadelerini kullandı.
7.02.2024 Gündem
Ova Nedir, Nasıl Oluşur? Ovanın Özellikleri Ve Çeşitleri... Türkiye'deki Ovalar Nelerdir?
Ova Nedir, Nasıl Oluşur? Ovanın Özellikleri Ve Çeşitleri... Türkiye'deki Ovalar Nelerdir? Ovalar akarsuların taşıdıkları alüvyonların birikmesi ile oluşan az engebeli düzlüklerdir. Farklı büyüklüklerde ve yapıda olabildikleri için birbirinden farklı ovalar ile karşılaşmak mümkündür.
19.12.2023 Eğitim
Literatüre kazandırıldı! Elazığ'da ters lale türü keşfedildi
Literatüre kazandırıldı! Elazığ'da ters lale türü keşfedildi Ege Üniversitesi, Harran Üniversitesi ve Aksaray Üniversitesi'nden bilim insanları, Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde, ters lale türüne ait yeni bir bitki keşfetti. Literatüre kazandırılan ve bilimsel ismi 'Fritillaria karakocanensis' olan bitkiye, 'Karakoçan lalesi' adı verildi.
6.07.2023 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Geriye gidişe izin vermeyeceğiz
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Geriye gidişe izin vermeyeceğiz Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nın '16'lı masa kuracağım' ifadelerine tepki gösteren Erdoğan, "6'lı masa diyordu şimdi 16 masa diyor. Yetmez, bunu daha da artırman lazım. Masadaki ortakları çoğaltmak netice vermez. Bu millet irade ister. Eser ister, hizmet ister. Yalanla dolanla bir yere varılmaz." dedi.
21.06.2023 Gündem
Şanlıurfa'da mezarlığın tahrip edilmesine tepki
Şanlıurfa'da mezarlığın tahrip edilmesine tepki İzmir'den, bayram ziyareti için memleketi Şanlıurfa’ya gelen Adem Horoz, uyuşturucu bağımlılarınca aile mezarlığının tahrip edildiğini öne sürerek duruma tepki gösterdi.
16.06.2023 Yaşam
YÖK yeni kararı duyurdu! Yüzde 25 ek depremzede kontenjanı ayrılacak
YÖK yeni kararı duyurdu! Yüzde 25 ek depremzede kontenjanı ayrılacak Yükseköğretim Kurulu, depremden etkilenen illerde ikamet eden adaylara kendi illerindeki üniversitelere yerleşirken genel kontenjanda herhangi bir eksiltmeye gitmeden yüzde 25 ek depremzede kontenjanı ayrılmasını kararlaştırdı. Depremzede öğrencilere ayrıca vakıf üniversitelerinde de her bir programda 1’er kontenjan ayrılacak.
10.05.2023 Eğitim
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete '14 Mayıs' tepkisi: Seçim kirli pazarlıklarla kazanılmıyor
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan muhalefete '14 Mayıs' tepkisi: Seçim kirli pazarlıklarla kazanılmıyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa 897 Afet Konutu Temel Atma ve 659 Konut, 61 Dükkan Anahtar Teslim Töreni’nde önemli açıklamalarda bulundu. 14 Mayıs'ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine ilişkin önemli mesajlar veren Erdoğan, "Seçim kirli pazarlıklarla kazanılmıyor, seçim önce milletin kalbinde sonra sandıkta kazanılır." ifadelerini kullandı.
16.04.2023 Gündem
Rektör atamaları Mart 2023! 12 üniversiteye rektör atandı: Rektör ataması nasıl yapılır? Resmi Gazete’ye göre hangi üniversiteye rektör atandı, rektörler kim?
Rektör atamaları Mart 2023! 12 üniversiteye rektör atandı: Rektör ataması nasıl yapılır? Resmi Gazete’ye göre hangi üniversiteye rektör atandı, rektörler kim? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk-Japon Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Konseyi üyelikleri ile 12 üniversiteye rektör ataması yaptı. Peki, Resmi Gazete’ye göre hangi üniversiteye rektör atandı, rektörler kim? Rektör ataması nasıl yapılır? ? Resmi Gazete’ye göre hangi üniversiteye rektör atandı, rektörler kim? İşte rektör atamaları Mart 2023…
15.03.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 12 üniversiteye rektör ataması
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 12 üniversiteye rektör ataması Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 üniversiteye rektör atadı.
15.03.2023 Gündem
Deprem Kibar Feyzo'nun çekildiği tarihi konağı da vurdu
Deprem Kibar Feyzo'nun çekildiği tarihi konağı da vurdu Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen ve çevre illerde büyük yıkıma neden olan çifte deprem felaketi birçok tarihi yapıyı da vurdu.
25.02.2023 Gündem
Şanlıurfa'da feci kaza! Minibüs sulama kanalına düştü: 9 ölü
Şanlıurfa'da feci kaza! Minibüs sulama kanalına düştü: 9 ölü Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde, kaçak göçmenlerin taşındığı minibüsün sulama kanalına uçtuğu kazada 9 kişi yaşamını yitirdi, 2'si yaralı 22 kişi ise kurtarıldı.
16.12.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan terörle mücadele mesajı: Güvenlik şeridini tamamlayacağız
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan terörle mücadele mesajı: Güvenlik şeridini tamamlayacağız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa Kuzeybatı Çevre Yolu, Abide Kavşağı İlave Köprü Viranşehir Pompaj Sulaması 1. ve 2. Kademe ile Yapımı Tamamlanan Diğer Projelerin Toplu Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Şanlıurfa'daki mitinge 110 bin kişinin katıldığını açıklayarak, "Bu bir rekor" dedi. Erdoğan, "Güvenlik şeridini mutlaka tamamlayacağız, terör koridoru kurulmasına izin vermeyeceğiz." ifadelerini kullandı.
3.12.2022 Siyaset
Kim Milyoner Olmak İster’e Şener Şen sorusu damga vurdu!
Kim Milyoner Olmak İster’e Şener Şen sorusu damga vurdu! 'Kim Milyoner Olmak İster' yarışması yine çok konuşulacak bir bölüme imza attı. Kenan İmirzalıoğlu'nun sunduğu fenomen yarışma, 30 Ekim Pazar akşamı yeni bölümüyle yayınlandı. Kim Milyoner Olmak İster'de "Başrolünde Şener Şen'in olduğu 'Selamsızlar Bandosu' adlı filmin hikâyesinin geçtiği kurgusal kasabanın adı nedir?" sorusunda seyirci jokerini kullanarak, sonuca güvenen yarışmacı ters köşe oldu.
31.10.2022 Magazin
Bakan Nebati: Türkiye yüzyılını sizlerle beraber yazmaya devam ediyoruz
Bakan Nebati: Türkiye yüzyılını sizlerle beraber yazmaya devam ediyoruz Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum bir dizi ziyarette bulunmak üzere Şanlıurfa’ya geldi.
18.10.2022 Ekonomi
Hırsızlık şüphelisi uyuyor numarası yaptı, polisi görünce 'Ben neredeyim' dedi
Hırsızlık şüphelisi uyuyor numarası yaptı, polisi görünce 'Ben neredeyim' dedi Bursa’da, 74 yaşındaki Hasan Yılmaz’ın evinin depo kısmına giren hırsızlık şüphelisi Abdulkadir Y., yakalanacağını anlayınca depoda bulunan malzemelerin arasına yatarak uyuma numarası yaptı. Polis ekiplerini karşısında gören Abdulkadir Y. “Ben neredeyim?” diyerek tepki gösterdi.
16.10.2022 Yaşam
Hz. İbrahim'in babası kimdir? Azer (Taruh) iman etti mi?
Hz. İbrahim'in babası kimdir? Azer (Taruh) iman etti mi? Hz. İbrahim'in babası Azer ya da Tarah (Taruh) olarak bilinmektedir. Bu isim Tevrat'ta Tarah olarak geçerken Kur'an-ı Kerim'de Azer olarak bahsedilmiştir. Peki, Hz. İbrahim'in babası kimdir? Azer (Taruh) iman etti mi? İşte Hz. İbrahim'in babası ile ilgili bilgiler...
13.09.2022 Dini Bilgiler
Hz. İbrahim kimdir? Hz İbrahim'in mucizeleri nelerdir? Hz İbrahim'in hayatı ve özellikleri!
Hz. İbrahim kimdir? Hz İbrahim'in mucizeleri nelerdir? Hz İbrahim'in hayatı ve özellikleri! Hz. İbrahim Kur'an'da isminden sıkça bahsedilen bir peygamberdir. Hz. Muhammed'e (sav) görüntü olarak en çok benzeyen peygamber olarak da bilinmektedir. Peki, Hz. İbrahim kimdir? Hz İbrahim'in mucizeleri nelerdir? Hz. İbrahim kıssası nedir? Hz. İbrahim ile ilgili ayetler neler? İşte Hz. İbrahim hakkındaki bilgiler…
13.09.2022 Dini Bilgiler
Anne- babasının öldüğü kazaya göreve geldi, acı haberle yıkıldı
Anne- babasının öldüğü kazaya göreve geldi, acı haberle yıkıldı Şanlıurfa’da, durakta yolcu indikten sonra şoförünün yola çıkışa hazırlandığı halk otobüsüne, otomobil çarptı. Kazada ağır yaralanan otomobil sürücüsü Ahmet (60) ile eşi Şükran (61) Erten, hastanede hayatını kaybetti. Büyükşehir Belediyesi yol yardım ekibindeki Mehmet Hafız Ertem ise anne- babasının kaza geçirdiğinden habersiz, ihbarla geldiği görev yerinden hastaneye geçip, acı haberle uzun süre gözyaşı döktü.
6.09.2022 Yaşam
Celal Şengör ne dedi, neden ifadeye çağrıldı? Prof. Dr. Celal Şengör kimdir? Hz. İbrahim ve Hz. Musa için ne söyledi?
Celal Şengör ne dedi, neden ifadeye çağrıldı? Prof. Dr. Celal Şengör kimdir? Hz. İbrahim ve Hz. Musa için ne söyledi? Prof. Dr. Celal Şengör, bir televizyon programındaki sözleri nedeniyle "Halkın bir kesiminin benimsediği dini değerlere alenen aşağılama" suçlamasıyla açılan soruşturma kapsamında "şüpheli" olarak ifadeye çağrıldı. Peki, Celal Şengör ne dedi, neden ifadeye çağrıldı? Prof. Dr. Celal Şengör kimdir?
1.09.2022 Gündem
Uzayda yıllardır var olan 21 Türk ismi
Uzayda yıllardır var olan 21 Türk ismi Uzayın geniş ve sonsuzluğu içerisinde gök bilimciler tarafından araştırmalar sürerken Ay, Mars ve Venüs’te keşfedilen oluşumlara dünyadan verilen isimlerin yanı sıra 21 Türk ismi yazıldı.
5.08.2022 Bilim ve Teknoloji
CHP lideri Kılıçdaroğlu: Bu memlekette fakirliği bitireceğim
CHP lideri Kılıçdaroğlu: Bu memlekette fakirliği bitireceğim CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu memlekette fakirliği bitirecem. Hiçbir anne, benim mutfağımda, tencere kaynamıyor demeyecek. O tencere kaynayacak. O tencere kaynamıyorsa o anne diyecek ki Kemal Kılıçdaroğlu'nun evindeki tencere de kaynamıyor” dedi.
2.06.2022 Siyaset
Kendini polis olarak tanıtan dolandırıcıya 485 bin liralık altın ve döviz kaptırdı
Kendini polis olarak tanıtan dolandırıcıya 485 bin liralık altın ve döviz kaptırdı Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde Ö.N. (65), telefonda kendini polis olarak tanıtıp 'İsminiz hırsızlık olayını karıştı' diyen dolandırıcıya 485 bin lira değerindeki döviz ve altını kaptırdı. Olayı anlamasının ardından Ö.N.'nin ihbarıyla jandarma ekipleri dolandırıcıyı yakalayarak gözaltına aldı.
26.05.2022 Yaşam
Celal Şengör Hz. Musa için ne dedi? Celal Şengör kimdir, kaç yaşında ve nereli?
Celal Şengör Hz. Musa için ne dedi? Celal Şengör kimdir, kaç yaşında ve nereli? Habertürk'te Fatih Altaylı'nın sunduğu Teke Tek Bilim programı bu hafta, Şanlıurfa'da dünyanın ilk bilim merkezlerinden biri olarak bilinen Harran'da yapıldı. Programa konuk olarak Jeolog Celal Şengör, Akademisyen Ahmet Arslan ve Harran'daki kazı başkanı Mehmet Önal da katıldı. Celal Şengör Hz. Musa için dedikleri ise programa damgasını vurdu. Peki, Celal Şengör Hz. Musa için ne dedi? Celal Şengör kimdir, kaç yaşında ve nereli?
24.05.2022 Televizyon

Benzer Haber Etiketleri

Harran ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki harran haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.