Harp Okulu

Harp Okulu

Son dakika harp okulu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan harp okulu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını harp okulu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Harp Okulu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan harp okulu gelişmeleri de dahil olmak üzere 1.293 harp okulu haberi bulunmuştur. Tüm harp okulu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Fatih'te İETT otobüsleri çarpıştı: Yaralılar var
Fatih'te İETT otobüsleri çarpıştı: Yaralılar var Fatih'te iki İETT otobüsü çarpıştı. Bir İETT otobüsünün diğerine arkadan çarpması sonucu yolculardan bazıları yaralandı. Olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi.
19.04.2024 Gündem
Atatürk'ün gezi teknesi, Çanakkale Deniz Müzesinde sergileniyor
Atatürk'ün gezi teknesi, Çanakkale Deniz Müzesinde sergileniyor Çanakkale Boğaz Komutanlığı'na bağlı Deniz Müzesi Komutanlığı'nın bahçesine deniz yoluyla getirilen, Mustafa Kemal Atatürk'ün gezi teknesi olarak kullandığı 'M/G Acar', müze olarak sergileniyor. Müze gemi de, yemek yediği salon ile kamarası yer alıyor.
15.03.2024 Gündem
8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı! TCG Nusret ile seyir yaptı
8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladı! TCG Nusret ile seyir yaptı Milli Savunma Üniversitesi Deniz Harp Okulu mensubu kadın harbiyelilerle Türkiye'nin ilk kadın amirali Gökçen Fırat, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında TCG Nusret Mayın Gemisi ile seyir yaptı.Fırat,"Türk milleti buna çok aşina. Kurtuluş Savaşı'nda kendi canı pahasına, çocukları pahasına kurtuluş mücadelesine destek veren, bizzat katılan tarihi kadın kahramanlarımızla dolu" dedi.
8.03.2024 Gündem
MSÜ sınav giriş belgesi nasıl alınır 2024? MSÜ sınav giriş belgesi nereden alınır (çıkarma), renkli olmak zorunda mı, siyah beyaz olur mu?
MSÜ sınav giriş belgesi nasıl alınır 2024? MSÜ sınav giriş belgesi nereden alınır (çıkarma), renkli olmak zorunda mı, siyah beyaz olur mu? Milli Savunma Üniversitesi (MSÜ) sınavı 3 Mart 2023 Pazar günü gerçekleştirilecek. MSÜ sınavı saat 10.15'te başlayacak, 165 dakika sürecek. Milli Savunma Üniversitesi sınav giriş yerleri, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden yayınlandı. Peki, MSÜ sınav giriş belgesi nasıl, nereden alınır?
2.03.2024 Gündem
Bebek arabalı aileyi otobüse almayan sürücüye ceza!
Bebek arabalı aileyi otobüse almayan sürücüye ceza! Diyarbakır'da bir ailenin engelli çocuğunun bebek arabasıyla halk otobüsüne alınmadığı anlar, güvenlik kamerasına yansıdı. Belediye ekiplerinin tespit ettiği sürücüye 2 bin 52 TL ceza kesildi.
17.02.2024 Gündem
Saldıray Berk neden öldü? Emekli Orgeneral Saldıray Berk kimdir, nereli, Saldıray Berk’in cenazesi ne zaman?
Saldıray Berk neden öldü? Emekli Orgeneral Saldıray Berk kimdir, nereli, Saldıray Berk’in cenazesi ne zaman? Eski 3'üncü Ordu Komutanı emekli Orgeneral Saldıray Berk (76), tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Peki, Saldıray Berk neden öldü? Emekli Orgeneral Saldıray Berk kimdir, nereli?
15.02.2024 Gündem
Gökalp İçer Yönetimindeki ICRYPEX, globalde hızla büyüyor!
Gökalp İçer Yönetimindeki ICRYPEX, globalde hızla büyüyor! “Gökalp İçer Yönetimindeki ICRYPEX, Güney Afrika ve Brezilya’daki faaliyetleriyle global ölçekte de kendini ispat ediyor.
18.01.2024 Advertorial
BİST'te geri dönüş başladı mı? Yatırımcıya işaret verildi
BİST'te geri dönüş başladı mı? Yatırımcıya işaret verildi Borsa, haftanın ilk gününü yükselişle tamamladı. Endeks yüzde 2,10 değer kazancıyla 7.868,02 puanda. Öte yandan Türkiye'nin 5 yıllık CDS primi Ağustos 2021 değerlerine geri döndü. Analistler, dünya genelinde risk odaklı ürünlerdeki yükselişe dikkat çekerek BİST'te de olumlu havanın etkili olabileceğini söylüyor.
7.11.2023 Ekonomi
57 yıla sığan dev bir tarih! "Yıkık bir ülke”den yeni bir devlet yarattı"
57 yıla sığan dev bir tarih! "Yıkık bir ülke”den yeni bir devlet yarattı" Çocukluğunda ailesindeki kayıplarla sarsıldı. Gençliği Çanakkale’den Trablusgarp’a, Doğu Cephesi’nden Kurtuluş Savaşı’na, cephelerde geçti. 39 yaşında Meclis Başkanı, 42 yaşında Cumhurbaşkanı oldu. “Uçurum kenarında yıkık bir ülke”den yeni bir devlet yarattı.
29.10.2023 Gündem
Suriye’deki saldırıda can kaybı 100’ü aştı
Suriye’deki saldırıda can kaybı 100’ü aştı Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, harp okulu mezuniyet törenine düzenlenen SİHA saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısının 100’ü aştığını açıkladı. Suriye rejimi, saldırının ardından 3 günlük ulusal yas ilan etti.
5.10.2023 Dünya
Kadıköy’de iki İETT otobüsü ile minibüsün karıştığı kazada trafik felç oldu
Kadıköy’de iki İETT otobüsü ile minibüsün karıştığı kazada trafik felç oldu  Kadıköy, D-100 Karayolu’nda iki İETT otobüsü ve servis minibüsünün çarpışması sonucu meydana gelen kazada 2 kişi yaralandı. Kaza nedeniyle 2 şerit trafiğe kapatılırken, D-100 Karayolu, Kadıköy yönünde trafik yoğunluğu oluştu. 
28.09.2023 Yaşam
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi açıkladı! Depremzede balıkçılara destek
Cumhurbaşkanı Erdoğan müjdeyi açıkladı! Depremzede balıkçılara destek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Deniz Harp Okulu Komutanlığı ile Hava Harp Okulu Komutanlığı'nın diploma ve sancak devir teslim töreninde açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Cumhurla cumhuriyeti buluşturan ve kaynaştıran bir yönetim olarak 2023 senesini hak ettiği şekilde idrak etmenin gayretindeyiz" dedi. Erdoğan, "Ordumuz ile halkımızın arasını açmayı hedefleyen 15 Temmuz ihaneti, bu açıdan da başarısız olmuştur. İnşallah bundan sonra da sinsi niyetleri boşa düşürmeye devam edeceğiz" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Milli Savunma Üniversitesi Hava Harp Okulu Komutanlığı Diploma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde yaptığı açıklamada, "Kendi savaş uçaklarını geliştiren üretebilen ülke haline geldik." dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beykoz'da 2023-2024 yılı Su Ürünleri Av Sezonu Açılışı'nda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Yarın itibarıyla gemi başına 3 bin 500 ila 60 bin lira arasında desteği depremzede balıkçılarımızın hesaplarına yatırıyoruz." ifadelerini kullandı.
31.08.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: KAAN 2023 bitmeden havalanacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan: KAAN 2023 bitmeden havalanacak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kara Harp Okulu'nda Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu Diploma Alma ve Sancak Devir Teslim Töreni'nde konuştu. Erdoğan, "Hemen her hafta savunma sanayi alanında gurur verici bir haber alıyoruz. Kısa süre önce Milli Muharip Uçağımız KAAN'la ilgili müjdemizi paylaşmıştık. İnşallah 2023 senesi bitmeden uçağımızın havalandığını göreceğiz'' dedi.
30.08.2023 Gündem
Türkiye'nin ilk kadın amirali Gökçen Fırat'ın yeni görevi belli oldu
Türkiye'nin ilk kadın amirali Gökçen Fırat'ın yeni görevi belli oldu Yüksek Askeri Şura kararıyla Tuğamiral rütbesine terfi ettirilerek Türk Deniz Kuvvetleri tarihinin ilk kadın amirali olan Gökçen Fırat'ın görev yeri 11 Ağustos 2023 Cuma tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararıyla belli oldu. Fırat, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Savunma Planlama ve Proje Yönetimi Başkanı görevine atandı.
11.08.2023 Gündem
Komutanları ve arkadaşları Amiral Gökçen Fırat'ı anlattı: Gerçek bir denizci
Komutanları ve arkadaşları Amiral Gökçen Fırat'ı anlattı: Gerçek bir denizci 'Mavi Vatan’da devrim niteliği taşıyan YAŞ kararıyla Kurmay Albay Gökçen Fırat, TSK’nın ilk kadın amirali oldu. Fırat’ı teğmenliğinden beri tanıyan emekli Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, “Gökçen Amiral gerçek bir denizci” dedi. Devreleri de onu “Tam bir asker” diye anlattı.
5.08.2023 Gündem
Yeni Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak kimdir, nereli, kaç yaşında? Orgeneral Metin Gürak hangi görevlerde bulundu, 15 Temmuz’da görevi neydi? İşte Gürak’ın askeri hayatı…
Yeni Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak kimdir, nereli, kaç yaşında? Orgeneral Metin Gürak hangi görevlerde bulundu, 15 Temmuz’da görevi neydi? İşte Gürak’ın askeri hayatı… Yüksek Askeri Şura (YAŞ) bugün toplantı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan YAŞ'ta albayların terfileri, görev sürelerinin uzatılması işlemlerinin yanı sıra generallerin terfi ve atama dosyaları da ele alındı. Genelkurmay Başkanlığı için adı geçen isimlerden biri olan Metin Gürak, yeni Genelkurmay Başkanı oldu. Peki, Metin Gürak kimdir, kaç yaşında, nereli?
4.08.2023 Gündem
Genelkurmay Başkanı Org. Metin Gürak oldu! İşte dikkat çeken üç özelliği
Genelkurmay Başkanı Org. Metin Gürak oldu! İşte dikkat çeken üç özelliği Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılan Yüksek Askeri Şura toplantısında Genelkurmay Başkanlığı’na 2. Ordu Komutanı Org. Metin Gürak, Kara Kuvvetleri Komutanlığı’na Org. Selçuk Bayraktaroğlu, Hava Kuvvetleri Komutanlığı’na ise Org. Ziya Cemal Kadıoğlu getirildi.
4.08.2023 Gündem
Amiral Kurmay Gökçen Fırat kimdir? YAŞ kararı ile terfi eden ilk kadın amiral Kurmay Albay Gökçen Fırat kaç yaşında, aslen nereli, hangi görevlerde yer aldı?
Amiral Kurmay Gökçen Fırat kimdir? YAŞ kararı ile terfi eden ilk kadın amiral Kurmay Albay Gökçen Fırat kaç yaşında, aslen nereli, hangi görevlerde yer aldı? Deniz Kuvvetleri Komutanlığında Kurmay Albay Gökçen Fırat amiralliğe terfi etti. TSK’da ilk defa denizci bir kadın çapraz kılıcı apoletlerine takacak. Peki, Kurmay Albay Gökçen Fırat kimdir? YAŞ kararı ile ilk kadın amiral Albay Gökçen Fırat kaç yaşında, nereli, hangi görevlerde yer aldı?
4.08.2023 Gündem
Yüksek Askeri Şura 2023 ne zaman? Yüksek Askeri Şura yaş kararları 2023 açıklandı mı, saat kaçta açıklanacak?
Yüksek Askeri Şura 2023 ne zaman? Yüksek Askeri Şura yaş kararları 2023 açıklandı mı, saat kaçta açıklanacak? YAŞ toplantısı ne zaman, saat kaçta 2023? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı ağustos ayının ilk haftası yapılacak.  Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) terfi ve atama gündeme gelecek. Peki, Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısı hangi gün, kimler YAŞ toplantısına katılacak?
31.07.2023 Gündem
Genelkurmay başkanlığına kim atanacak? YAŞ toplanıyor
Genelkurmay başkanlığına kim atanacak? YAŞ toplanıyor Bu hafta yapılacak Yüksek Askeri Şûra (YAŞ) toplantısıyla TSK komuta kademesi belirlenecek. Görev süresi ve yaş haddinden emekli olması beklenen Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever’in yerine Genelkurmay Başkanlığı için üstün hizmet madalyalı 3 devre arkadaşı orgeneralin adı geçiyor.
31.07.2023 Gündem
Fatih'te İETT şoförü başka bir İETT şoförüne baltayla saldırdı
Fatih'te İETT şoförü başka bir İETT şoförüne baltayla saldırdı Fatih'te bir İETT otobüs şoförü aynasına çarptığını öne sürdüğü başka bir İETT şoförüne baltayla saldırdı. Saldırganı yolcular sakinleştirmeye çalışırken taraflar ifadeleri alınmak üzere Emniyete götürüldü.
25.06.2023 Yaşam
Genelkurmay Başkanı Musa Avsever kimdir? Musa Avsever nereli, kaç yaşında?
Genelkurmay Başkanı Musa Avsever kimdir? Musa Avsever nereli, kaç yaşında? Musa Avsever Genelkurmay Başkanı oldu. Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Genelkurmay Başkanlığı ile görevlendirildi. Yaşar Güler'in Milli Savunma Bakanı olmasından sonra yerine bir isim atanıncaya kadar Genel Kurmay Başkanı olarak Musa Avsever isminde karar kılındı. Peki Musa Avsever kimdir? Musa Avsever nereli, kaç yaşında? İşte detaylar...
6.06.2023 Gündem
Genelkurmay Başkanlığı'na Musa Avsever atandı
Genelkurmay Başkanlığı'na Musa Avsever atandı İletişim Başkanlığı, Genelkurmay Başkanlığına Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever'in atandığını duyurdu. Yapılan açıklamada, "Avsever mevcut görevi uhdesinde kalmak suretiyle yerine bir isim atanıncaya kadar Genelkurmay Başkanı olarak görevlendirilmiştir." denildi.
5.06.2023 Gündem
ABD Başkanı Biden sahnede yere düştü (Biden'ın düşme anı)
ABD Başkanı Biden sahnede yere düştü (Biden'ın düşme anı) ABD Başkanı Joe Biden, Colorado eyaletinde katıldığı Hava Harp Okulu'nun mezuniyet töreninde sahneden ayrıldığı sırada dengesini kaybederek yere düştü.
2.06.2023 Dünya
ABD Başkanı Joe Biden yere böyle düştü, işte o anlar
ABD Başkanı Joe Biden yere böyle düştü, işte o anlar ABD Başkanı Joe Biden, Colorado eyaletinde katıldığı Hava Harp Okulu'nun mezuniyet töreninde sahneden ayrıldığı sırada dengesini kaybederek yere düştü.
2.06.2023 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Harp Okulu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki harp okulu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.