Gazete Vatan Logo

Yeni Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak kimdir, nereli, kaç yaşında? Orgeneral Metin Gürak hangi görevlerde bulundu, 15 Temmuz’da görevi neydi? İşte Gürak’ın askeri hayatı…

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) bugün toplantı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan YAŞ'ta albayların terfileri, görev sürelerinin uzatılması işlemlerinin yanı sıra generallerin terfi ve atama dosyaları da ele alındı. Genelkurmay Başkanlığı için adı geçen isimlerden biri olan Metin Gürak, yeni Genelkurmay Başkanı oldu. Peki, Metin Gürak kimdir, kaç yaşında, nereli?

Yeni Genelkurmay Başkanı Orgeneral Metin Gürak kimdir, nereli, kaç yaşında? Orgeneral Metin Gürak hangi görevlerde bulundu, 15 Temmuz’da görevi neydi? İşte Gürak’ın askeri hayatı…

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleşecek olan Yüksek Askeri Şura (YAŞ) toplantısında Türk Silahlı Kuvvetlerindeki (TSK) terfi ve atama dosyaları da ele alındı. YAŞ toplantısında Genelkurmay Başkanlığı görevine atanacak isim de belli oldu. Metin Gürak yeni Genelkurmay başkanı oldu. Peki, yeni Genelkurmay başkanı Orgeneral Metin Gürak kimdir, nereli, kaç yaşında?

Metin Gürak kimdir, nereli, kaç yaşında?

Kara Kuvvetleri Komutanlığı Genelkurmay 2. Başkanı Orgeneral Metin Gürak, 15 Temmuz gecesinde Ankara Garnizon Komutanı olarak verdiği emirlerle darbecilerin karşısında durmuştu.

Orgeneral Ümit Dündar'dan görevi devralan Gürak, 1981'de Kara Harp Okulu'ndan, 1982'de Topçu Okulu'ndan mezun oldu.

1985'te Kara Havacılık Okulunu bitirerek pilot olan Gürak, 1990'da Kara Harp Akademisi, 1996'da Silahlı Kuvvetler Akademisi'ni bitirdi.

Çeşitli birlik ve karargahlarda yürüttüğü görevlerin ardından Gürak, 2006'da tuğgeneralliğe, 2010'da tümgeneralliğe, 2015'te korgeneralliğe terfi etti.

Haberin Devamı

2017 Ağustos ayından bu yana Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kurmay Başkanlığı görevini yürüten Gürak, yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Genelkurmay 2. Başkanlığına atandı.

Zerrin Gürak ile evli olan Korgeneral Gürak, iki çocuk ve bir torun sahibi.

Korgeneral Gürak, İngilizce ve Arapça biliyor.