Hamilelik

Hamilelik

Son dakika hamilelik haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan hamilelik ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını hamilelik haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hamilelik

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hamilelik gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.449 hamilelik haberi bulunmuştur. Tüm hamilelik haberleri aşağıda listelenmiştir.
Ahmet Kural baba oldu!
Ahmet Kural baba oldu! Temmuz 2023'te dünyaevine giren Ahmet Kural (41) ile Avukat Çağla Gizem Şahin (34), anne ve baba olma mutluluğu yaşadı. Ünlü oyuncu, sosyal medya hesabından eşi ve oğlunun sağlık durumuyla ilgili bilgi verdi.
6.04.2024 Magazin
Bu inanışa en çok Adana'da rastlanıyor: Hamileler bunu yaparak bebeğin cinsiyetini belirliyor!
Bu inanışa en çok Adana'da rastlanıyor: Hamileler bunu yaparak bebeğin cinsiyetini belirliyor! Adana'nın Pozantı ilçesine ait gelenek ve görenekler yüzyıllardır devam ediyor. Yapılan pek çok araştırmada kadınların doğum öncesi, doğum sırası ve doğum sonrasın dönemlerde başvurdukları inanış ve uygulamalar yer almıştır. Kadınların gebelik sürecinde yaptıkları uygulamalar, bebeğin cinsiyetini ve nasıl görüneceğini bile belirleyebiliyor. İşte Adanalı kadınların ilginç doğum inanışları...
22.03.2024 Adana
Uzmanından Ramazanda ilaç kullanımını ihmal etmeyin uyarısı geldi
Uzmanından Ramazanda ilaç kullanımını ihmal etmeyin uyarısı geldi Hasta ve aşırı yaşlıların Ramazan ayında ilaçlarını aksatmamaları gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Turgay Çelik, hasta ve yaşlı kişilerin Ramazanda ilaç kullanmamasının hastalıkların alevlenmesine veya yeni hastalıkların tetiklenmesine, tedavinin durmasına, hastalıkların tekrar başlamasına yol açabileceğini ifade etti.
11.03.2024 Sağlık
Hamileler oruç tutabilir mi? Hamileyken oruç tutmamak kefaret gerektirir mi, kaç aylık hamileyken oruç tutulur, yeni hamile kadın oruç tutabilir mi?
Hamileler oruç tutabilir mi? Hamileyken oruç tutmamak kefaret gerektirir mi, kaç aylık hamileyken oruç tutulur, yeni hamile kadın oruç tutabilir mi? Üç ayların son ayı olan ve Onbir Ayın Sultanı olarak adlandırılan Ramazan ayı bu yıl 11 Mart’ta başlıyor. Buna göre; 2024 Ramazan ayı 11 Mart 2024 Pazartesi günü idrak edilecek. İlk oruç için sahura 10 Mart'ı 11 Mart'a bağlayan gece kalkılacak. Ramazan ayı için geri sayım başlarken, oruç ile ilgili sorular da başladı. Peki, Hamileler oruç tutabilir mi? Hamile oruç fidyesi ne kadar?
8.03.2024 Dini Bilgiler
Prof. Dr. Atıl: Dental rahatsızlık kalbinizi etkiler
Prof. Dr. Atıl: Dental rahatsızlık kalbinizi etkiler Mersin Üniversitesi (MEÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fethi Atıl, "Dental sağlık sistemik birçok etkiye sahiptir. Ağızda sürekli enfeksiyona yol açan durumlar söz konusu olabilir. Bu enfeksiyon bütün vücuda etki eder. Kalbinizin yanı sıra karaciğerinizi, böbreğinizi hatta beyninizi bile etkileyen sorunlara yol açabilir" dedi.
28.02.2024 Adana
Hamilelikte hazımsızlık yaşıyorsanız, bu önerilere kulak verin! Kasılmaların önüne geçilirken, sindirim yavaşlar
Hamilelikte hazımsızlık yaşıyorsanız, bu önerilere kulak verin! Kasılmaların önüne geçilirken, sindirim yavaşlar Heyecan dolu bir süreç devam ediyor. Kimi ilk adımları atmış olmanın heyecanını yaşıyor, kimi de bu heyecanlı sürece adım atmayı sabırsızlıkla bekliyor. Bulantılar artık daha belirgin hale gelmiş ek olarak hazımsızlık da eklenmişse, günlük yaşam kalitesinde düşüş yaşanabiliyor. Uzman Diyetisyen Didem Yıldız Küçük endişelenmek yerine hamilelik döneminin tadını çıkarmak ve hazımsızlık sorunun üstesinden gelmek için önerilerde bulundu.
18.02.2024 Yaşam
Gebelik zehirlenmesine dikkat! Uzmanından 10. Hafta uyarısı: Sporda sırt üstü pozisyonlardan kaçının
Gebelik zehirlenmesine dikkat! Uzmanından 10. Hafta uyarısı: Sporda sırt üstü pozisyonlardan kaçının Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Kağan Açıkgözoğlu, hamilelikte spor yapılmasının tıbbi yararı olduğunu belirterek, “Hamilelikten önce yapılmayan özel bir spora, hamilelik esnasında başlanmasını önermiyorum” dedi ve egzersizlere başlamak için en uygun zamanın gebeliğin 10. haftası olduğunu vurguladı.
14.02.2024 Sağlık
Uzman isim boyut, şekil ve renk değiştiren cilt lekelerine karşı uyardı!
Uzman isim boyut, şekil ve renk değiştiren cilt lekelerine karşı uyardı! Cilt lekelerinin farklı faktörlerin etkisiyle ortaya çıkabileceğini ve bazı tip lekelerin ciddiye alınması gerektiğini söyleyen Deri Hastalıkları Uzmanı Dr. Aliye Sevdem Gülcan, boyut, şekil ve renk değiştiren cilt lekelerine karşı uyardı. Bazı lekelerin cilt kanserinin habercisi olabileceğini ifade eden Dr. Aliye Sevdem Gülcan, “Eğer cildinizdeki basit bir güneş lekesi boyut, şekil ve renk değiştiriyorsa mutlaka dermatoloji uzmanı bir doktora gitmeniz gerekiyor. Her leke basit bir leke olmayabilir ve cilt kanserinin bir işareti olabilir. Bazen kişiler, bu tip ciddi lekeleri güzellik merkezlerinde tedavi ettirmeye çalışıyorlar ve iş işten geçmiş oluyor” uyarısında bulundu.
12.02.2024 Sağlık
Folat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Folat Barındıran Gıdalar Listesi...
Folat İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Folat Barındıran Gıdalar Listesi... Folat, sekiz B vitamininden biri olan B9'un diğer bir adıdır. Folot birçok gıdada doğal olarak bulunur. Güçlendirilmiş gıdalarda folik asit formunda da bulunabilir. Yumurtalar, baklagiller, turunçgiller ve güçlendirilmiş tahıllar folat içeren gıdalardandır.
1.02.2024 Yaşam
Songül Öden anne oldu! İşte kızına verdiği isim
Songül Öden anne oldu! İşte kızına verdiği isim 2020'nin temmuz ayında Arman Bıçakçı ile nikâh masasına oturan Songül Öden anne oldu. Çift, kızlarına Sone Larin adını verdi.
27.01.2024 Magazin
Karı, koca inanamadı! Her şey hamile kalınca başladı, fark etmeden kanını çalmış
Karı, koca inanamadı! Her şey hamile kalınca başladı, fark etmeden kanını çalmış Antalya'da ilginç bir olay yaşandı. Anne, baba garipliği fark edince hemen hastaneye koştu. Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde ikizden ikize transfüzyon sendromu tanısı konulan anne karnındaki ikiz bebekler, yapılan operasyonla hayata tutundu. Kritik operasyon sonunda gerçek ortaya çıktı. İşte detaylar...
23.01.2024 Gündem
Kulak basınç sorunları, uçak seyahatinizi kabusa çevirmesin
Kulak basınç sorunları, uçak seyahatinizi kabusa çevirmesin Uçak yolculuklarında sıkça yaşanan rahatsızlıklardan biri, kulakta basınç sorunu. Uçuş sırasındaki hızlı irtifa değişimlerinin orta kulakta basınç sorununa neden olduğunu söyleyen Prof. Dr. Özcan Öztürk, “Uçuşlarda kulakta tıkanma, ağrı ve çınlamanın yanı sıra işitme kaybı ve kulak zarının delinmesine kadar varan sorunlar görülebiliyor. Özellikle iniş sırasında bazı egzersizler yaparak basınca karşı önlem almak mümkün” dedi.
18.01.2024 Sağlık
Ses Kısıklığı Nasıl Geçer? Ses Kısıklığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Ses Kısıklığı Nasıl Geçer? Ses Kısıklığı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Ses kısıklığı birçok farklı nedene bağlı olarak ortaya çıkabilir. Öncelikle nedeni tespit etmek sonrasında tedaviye başlamak gerekir. 
17.01.2024 Sağlık
Rüyada Evli Kadının Hamile Olduğunu Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Evli Kadının Hamile Olması Nasıl Yorumlanır?
Rüyada Evli Kadının Hamile Olduğunu Görmek Ne Anlama Gelir? Rüyada Evli Kadının Hamile Olması Nasıl Yorumlanır? Kadınlar için özellikle hamilelik üzerinden rüyada evli kadın görmek ifade edilir. Bu konuda hayırlı bir evlat ve mutlu aile hayatı şeklinde yorumlar yapılır. Erkekler adına ise rüyada evli kadının hamile olduğunu görmek başarılı iş hayatı ve önemli kariyer biçiminde delalet eder. Hayırlı olaylar, özgüvenin artması, fırsat kapılarının karşısına çıkması ve madde sorunların geride kalması gibi pek çok olumlu durum üzerinden ifade edilmektedir.
11.01.2024 Eğitim
Güneş Lekesi Nasıl Geçer? Güneş Lekesi Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Güneş Lekesi Nasıl Geçer? Güneş Lekesi Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Güneş lekesi, güneşin cilt üzerindeki yan etkilerinden biri olarak kendini göstermektedir. Düzenli cilt bakımları ve zararlı güneş ışınlarından korunarak, güneş lekelerinden kurtulmak mümkün olmaktadır.
2.01.2024 Sağlık
Bel Ağrısı Nasıl Geçer? Bel Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Bel Ağrısı Nasıl Geçer? Bel Ağrısı Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Bel ağrısı oldukça zorlu sağlık problemlerinden biridir. Kişilerin hem sosyal hem de iş ve okul hayatlarını olumsuz olarak etkilemektedir. Bel ağrıları sıklıkla hamilelik döneminde, sürekli oturarak ya da ağır beden işi yapmakla meydana gelebilir. Ancak belirli egzersiz ve yöntemler ile bel ağrısı kısa süre içerisinde geçebilir.
28.12.2023 Sağlık
İpek Açar anne oldu!
İpek Açar anne oldu! Merhum sanatçı Kayahan'la evliliğinden 23 yaşında bir kızı olan İpek Açar, ikinci kez anne oldu. 2019'da evlenen İpek Açar ile Alper Kömürcü, 3 yıl önce evlat edinmek için başvuruda bulunmuştu. Çift, kendilerine sıra gelmesini beklerken İpek Açar, bu sırada hamile olduğunu öğrenmişti.
19.12.2023 Magazin
Brokoli Kaç Kalori? Brokoli Besin Değerleri Ve Kalorisi...
Brokoli Kaç Kalori? Brokoli Besin Değerleri Ve Kalorisi... Brokoli daha çok kış ayında tüketilen bir sebzedir. Bir porsiyon brokoli 39 kalori, bir kase brokoli ise 26 kaloridir.
16.12.2023 Sağlık
Eda Ece'den ilk hamilelik pozu geldi
Eda Ece'den ilk hamilelik pozu geldi Buğrahan Tuncer ile 7 ay önce basketbolcu nikah masasına oturan Eda Ece, bebek heyecanı yaşıyor. Anne olmak için gün sayan ünlü oyuncu, ilk hamilelik pozunu takipçileriyle paylaştı.
8.12.2023 Magazin
83 yaşındaki Al Pacino ve 29 yaşındaki kız arkadaşı evlenecek mi?
83 yaşındaki Al Pacino ve 29 yaşındaki kız arkadaşı evlenecek mi? Hollywood yıldızı Al Pacino, haziran ayında sevgilisi Noor Alfallah'dan çocuk sahibi olmuştu. Bir erkek bebek dünyaya getiren ve açtığı velayet davasıyla usta oyuncudan her ay binlerce dolar nafaka almayı garantileyen genç kadın, oğlunun babasıyla evlenip evlenmeyeceğiyle ilgili açıklama yaptı.
29.11.2023 Magazin
Ezgi Mola anne oldu! 'Can' dünyaya 'merhaba' dedi
Ezgi Mola anne oldu! 'Can' dünyaya 'merhaba' dedi 8 Mayıs'ta dünyaevine giren oyuncu Ezgi Mola ile işletmeci Mustafa Aksakallı'nın bebeklerinin cinsiyeti, geçtiğimiz ay belli olmuştu. Sakin bir hamilelik dönemi geçiren Ezgi Mola, dün akşam saatlerinde oğlunu kucağına aldı
24.11.2023 Magazin
Galler Prensesi Kate Middleton'ın yaptığı bacak şovu olay oldu! O kaslar ne öyle!
Galler Prensesi Kate Middleton'ın yaptığı bacak şovu olay oldu! O kaslar ne öyle! Galler Prensesi Kate Middleton'ın, Güney Kore Devlet Başkanı Yoon Suk Yeol ile eşi Kim Keon-hee'yi karşılamak için düzenlenen törene damgasını vurdu.
23.11.2023 Magazin
İkiz bebek bekliyorlar! Yasemin Şefkatli: İsimleri İdo koydu
İkiz bebek bekliyorlar! Yasemin Şefkatli: İsimleri İdo koydu İbrahim Tatlıses ve Derya Tuna'nın oğlu İdo Tatlıses ile Yasemin Şefkatli, şimdilerde ikiz bebek heyecanı yaşıyor. 6 aylık hamile olan Şefkatli; hamilelik süreci, doğum hazırlıkları ve ikizlerin ismi konusunda basın mensuplarına açıklama yaptı.
16.11.2023 Magazin
Megan Fox kendi hayatından ilham aldı, şiir kitabı çıkardı!
Megan Fox kendi hayatından ilham aldı, şiir kitabı çıkardı! Megan Fox, yeni şiir kitabında kendine ait çok kişisel bilgiler paylaşarak hamilelik kaybıyla ilgili deneyimini anlattı.
8.11.2023 Magazin
Devrim Özkan'dan ‘hamilelik’ açıklaması!
Devrim Özkan'dan ‘hamilelik’ açıklaması! Oyucu Devrim Özkan’ın geçtiğimiz haftalarda Galatasaray'ın yıldız futbolcusu Lucas Torreira ile aşk yaşadığı ortaya çıkmıştı. Devrim Özkan’ın ünlü futbolcudan hamile olduğu iddia edildi. Çıkan iddiaların ardından Devrim Özkan cephesinden jet açıklama geldi
8.11.2023 Magazin

Benzer Haber Etiketleri

Hamilelik ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hamilelik haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.