Hafız

Hafız

Son dakika hafız haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan hafız ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını hafız haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hafız

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hafız gelişmeleri de dahil olmak üzere 621 hafız haberi bulunmuştur. Tüm hafız haberleri aşağıda listelenmiştir.
Kadını pencereden aşağı atan avukat gülüp müzik açtı!
Kadını pencereden aşağı atan avukat gülüp müzik açtı! İstanbul'un Kadıköy İlçesinin Caferağa Mahallesi Mühürdar Caddesinde Fatma Duygu Özkan'ın Avukat Doğan Can Gündüz tarafından 4'üncü kattaki evin balkonundan atılarak öldürülmesiyle ilgili soruşturma tamamlandı. Şüpheli Doğan Can Gündüz hakkında 'Kadına karşı kasten öldürme' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.
26.04.2024 Gündem
23 Nisan 1920 TBMM Birinci Dönem milletvekilleri || 23 Nisan 1920 Atatürk nerenin milletvekili, nerede milletvekili oldu? İşte İllere göre 23 Nisan 1920 milletvekilleri
23 Nisan 1920 TBMM Birinci Dönem milletvekilleri || 23 Nisan 1920 Atatürk nerenin milletvekili, nerede milletvekili oldu? İşte İllere göre 23 Nisan 1920 milletvekilleri 23 Nisan 1920 yılında Meclis’in açılışı Atatürk tarafından çocuklara armağan edildi. 23 Nisan kutlanırken 23 Nisan 1920 TBMM Birinci Dönem milletvekilleri için araştırmalar devam ediyor. Peki, 23 Nisan 1920 Atatürk nerenin milletvekili, nerede milletvekili oldu? İşte İllere göre 23 Nisan 1920 milletvekilleri…
23.04.2024 Gündem
Türker İnanoğlu hayatını kaybetti!
Türker İnanoğlu hayatını kaybetti! Ünlü yapımcı ve yönetmen Türker İnanoğlu hayatını kaybetti. Bakan Koca sosyal medyadan acı haberi duyurdu.
2.04.2024 Magazin
Mukabele saatleri ve kanalları 2024! Mukabele hangi kanalda, saat kaçta 2024? Diyanet TV mukabele saatleri 2024
Mukabele saatleri ve kanalları 2024! Mukabele hangi kanalda, saat kaçta 2024? Diyanet TV mukabele saatleri 2024 Diyanet TV'de mukabele saat kaçta başlıyor? Mukabele saatleri ve kanalları 2024 ile ilgili aramalar arttı. Ramazan ayıyla Diyanet TV’deki okunan Kur’an-ı Kerim’i kendisi de takip etmek isteyenler Ramazan ayı mukabelesi saatlerini merak ediliyor. Peki, Mukabele hangi kanalda, saat kaçta 2024? İşte Mukabele saatleri ve kanalları 2024…
13.03.2024 Gündem
Ramazanda camilere asılan ışıklı yazı nedir, ramazanda minarede yanan ışığın adı ne? Ramazan ayında camilerde iki minare arasında asılan ışıklı yazı neden asılır?
Ramazanda camilere asılan ışıklı yazı nedir, ramazanda minarede yanan ışığın adı ne? Ramazan ayında camilerde iki minare arasında asılan ışıklı yazı neden asılır? Ramazanda camilere asılan ışıklı yazıya ne denir, camilerde iki minare arasında asılan ışıklı yazı neden asılır? Ramazan ayı heyecanı başladı. Ramazan ayının sevinci yaşanırken ramazan ayına ve oruca dair soruların da ardı arkası kesilmedi. Ramazanda camilere asılan ışıklı yazı da bu kapsamda merak edilen konu başlıklarından biri oldu. Peki, Ramazanda minarede yanan ışığın adı ne? Ramazan ayında camilerde iki minare arasında asılan ışıklı yazı neden asılır?
9.03.2024 Ramazan
ABD'nin karakutusu büyükelçiden YPG itirafı: Güç kaybeder
ABD'nin karakutusu büyükelçiden YPG itirafı: Güç kaybeder ABD Suriye’den çekilecek mi? Çekilirse sonuçları ne olacak? Türkiye'nin Suriye sınırı nasıl etkilenecek? Eski Şam Büyükelçisi Robert Ford, CNN TÜRK Dış Haberler Muhabiri Elif Zeynep Özipekçi'ye değerlendirdi ve ‘Washington, Ankara ile ilişkilerini bozmak istemiyor’ dedi. Türkiyesiz bir Suriye çözümünün mümkün olmadığını açıkladı.
27.02.2024 Dünya
Hafızlık İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Hafızlık İle İlgili Hadisi Şerifleri...
Hafızlık İle İlgili Hadisler! Peygamberimizin Hafızlık İle İlgili Hadisi Şerifleri... Hafızlık, İslam dininde oldukça önemlidir. Kuran-ı Kerim'i ezberleyen kişilere hafız denmektedir. Hafızların görev ve sorumlulukları da oldukça fazladır. 
1.02.2024 Dini Bilgiler
Farah Zeynep Abdullah'a gelen Dilruba mesajları: "Bihter'i hafız yapan dünya!" Sosya medya yıkıldı!
Farah Zeynep Abdullah'a gelen Dilruba mesajları: "Bihter'i hafız yapan dünya!" Sosya medya yıkıldı! Farah Zeynep Abdullah, Kızılcık Şerbeti dizisinde Dilruba karakteriyle yer alınca yorumlar da gecikmedi. Bihter filminin yankıları sürerken şimdi de Show TV'nin güçlü dizisi Kızılcık Şerbeti ziyareti başarılı oyuncuyu gündemde tutmaya yetti. Sosyal medyada yer alan bazı yorumlar Farah Zeynep Abdullah'ı göklere çıkarırken bazıları ise acımasızdı.
1.12.2023 Televizyon
Yolcu minibüsü kamyonetle çarpıştı! Çok sayıda yaralı var
Yolcu minibüsü kamyonetle çarpıştı! Çok sayıda yaralı var Karabük'te kırmızı ışık ihlali yaptığı iddia edilen şehir içi yolcu minibüsü kavşakta kamyonet ile çarpıştı. Kazada 11 kişi yaralanarak, kentteki çeşitli hastanelere kaldırıldı.
10.10.2023 Yaşam
Çanakkale Kahramanları Parkı'ndaki tepki çeken Atatürk büstü kaldırıldı
Çanakkale Kahramanları Parkı'ndaki tepki çeken Atatürk büstü kaldırıldı Çanakkale Kahramanları Parkı'nda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e benzemediği ileri sürülen büst, tepkilere neden oldu. Tepkiler sonrası büst, yeniden gözden geçirilmek üzere kaldırıldı.
9.10.2023 Gündem
Bakan Özhaseki: Deprem 9 dereceye kadar olsa bile hiçbirimiz yerimizden kımıldamadan hayatımızı sürdüreceğiz
Bakan Özhaseki: Deprem 9 dereceye kadar olsa bile hiçbirimiz yerimizden kımıldamadan hayatımızı sürdüreceğiz Çevre Şehircilik Ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, “Bundan sonra inşallah öyle konutlar inşa edeceğiz ki deprem 9 dereceye kadar olsa bile hiçbirimiz yerimizden kımıldamadan hayatımızı sürdüreceğiz” dedi.
29.08.2023 Gündem
Zühtü Müridoğlu Eserleri Nelerdir? Zühtü Müridoğlu Eserleri'nin Özellikleri
Zühtü Müridoğlu Eserleri Nelerdir? Zühtü Müridoğlu Eserleri'nin Özellikleri Zühtü Müridoğlu heykeltraş olarak bilinen ünlü bir isimdir. Ortaya koyduğu eserlerin arasında günümüzde bile halen ilgi duyulanlar olduğunu söylemek mümkündür. Ayrıca bu ünlü isim ressam olarakta çalışmalar yapmıştır. Yenilikçi ve modern bir anlayışa sahip olmasıyla tanınır. 
11.08.2023 Eğitim
Mustafa Sabri Küçükaşçı neden öldü, cenazesi ne zaman? Prof. Dr. Mustafa Sabri Küçükaşçı kimdir, hangi kitapları yazdı?
Mustafa Sabri Küçükaşçı neden öldü, cenazesi ne zaman? Prof. Dr. Mustafa Sabri Küçükaşçı kimdir, hangi kitapları yazdı? 2015'ten 2019'a kadar Topkapı Sarayı Müze Başkanlığı yapan Prof. Dr. Mustafa Sabri Küçükaşçı, 59 yaşında hayatını kaybetti.  964 yılında Konya'da dünyaya gelen Prof. Dr. Mustafa Sabri Küçükaşçı, 1990 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden mezun oldu. Peki, Prof. Dr. Mustafa Sabri Küçükaşçı kimdir, Mustafa Sabri Küçükaşçı neden öldü?
31.07.2023 Gündem
Bakan Özhaseki: Konutlar için 500 bin lira hibe, 500 bin lira da kredi vereceğiz
Bakan Özhaseki: Konutlar için 500 bin lira hibe, 500 bin lira da kredi vereceğiz Malatya'da Tarihi Bakırcılar Çarşısı'nın temel atma töreninde konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Kendi iş yerinizi yapmak istiyorsanız, kendi evlerinizi yapmak istiyorsanız bizim açıkladığımız bu krediden ve hibe miktarlarından istifade edin. İşe başlayın. Hiç durmayın. Planlar belli. Nerede yapacağınızı da söyleyebiliriz. Konutlar için ortalama 500 bin lira hibe, 500 bin lira da kredi vereceğiz" dedi.
29.07.2023 Gündem
Diyanet İşeri Başkanı Erbaş duyurdu! "İcazetnamesi olan hafızlarımızın sayısı 200 bin oldu"
Diyanet İşeri Başkanı Erbaş duyurdu! "İcazetnamesi olan hafızlarımızın sayısı 200 bin oldu" Kocaeli’de hafızlık ve icazet programına katılan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, "2022 yılında 12 bin'e yakın hafızımız başarılı oldu ve icazetnamelerini aldı. Şu an itibariyle icazetnamesi olan hafızlarımızın sayısı 200 bin kadar oldu. Hafızlığını tamamlamış ancak icazetnamesini almamış 400 binden fazla öğrenci var. Bundan 15-20 sene önce bin öğrencisi olan bir fakültenin, şimdi 2 bin öğrencisi var. 3 bin 5 bin öğrencisi olan ilahiyat fakültelerimiz var" dedi.
29.07.2023 Gündem
İbni Sina nerede doğdu, kaç yaşında öldü? İbni Sina hangi padişah döneminde yaşadı?
İbni Sina nerede doğdu, kaç yaşında öldü? İbni Sina hangi padişah döneminde yaşadı? İbni Sina Buhara doğumludur. Türk olduğu söylenen büyük Türk bilgini İbni Sina hangi padişah döneminde yaşamıştır sorusu da gündeme geldi. 10 yaşında Kuran'ı ezberleyip hafız olan, ardından felsefe ağırlı olarak 200 kitap ve 450 makale yazan İbni Sina Orta Çağ Modern Biliminin Kurucusu olarka bilinir. Peki İbni Sina nerede doğdu? İbni Sina kaç yaşında öldü? İşte detaylar...
3.07.2023 Gündem
Emine Erdoğan, Darülaceze’de çocuk yuvasını ziyaret etti
Emine Erdoğan, Darülaceze’de çocuk yuvasını ziyaret etti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Darülaceze'de düzenlenen iftar programında, Darülaceze sakinleri, gönüllüleri ve personeliyle bir araya geldi.
8.04.2023 Gündem
Hicabi Kırlangıç kimdir? İran Büyükelçisi Hicabi Kırlangıç’ın biyografisi!
Hicabi Kırlangıç kimdir? İran Büyükelçisi Hicabi Kırlangıç’ın biyografisi!  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile Resmi Gazete'te yayımlanan atama kararına göre Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç İran İslam Cumhuriyeti Büyükelçisi olarak atandı. Peki, Hicabi Kırlangıç kimdir? İran Büyükelçisi Hicabi Kırlangıç’ın biyografisi... 
23.02.2023 Gündem
Hafız Yusuf Efendi filmi konusu nedir? Hafız Yusuf Efendi oyuncuları kimler? Ne zaman çekildi?
Hafız Yusuf Efendi filmi konusu nedir? Hafız Yusuf Efendi oyuncuları kimler? Ne zaman çekildi? Hafız Yusuf Efendi filminin konusu nedir sorusunun yanıtı merak ediliyor. 17 Şubat 2023 Kanal D yayın akışında yer alan Hafız Yusuf Efendi Gönülden Gönüle filminin yönetmenliğini Türker İnanoğlu yapmıştır. 1987 yapımı tarihi dram filmi Hafız Yusuf Efendi filminin senaryosu Safa Önal'a aittir. Peki Hafız Yusuf Efendi oyuncuları kimler? İşte detaylar...
17.02.2023 Televizyon
Bu kez de hedef cenaze yakınları! Dolandırıcıların yeni yöntemi 'pes' dedirtti
Bu kez de hedef cenaze yakınları! Dolandırıcıların yeni yöntemi 'pes' dedirtti Sakarya’nın Hendek ilçesinde yaşanan dolandırıcılık olayı bu kadarına da pes dedirtti. Cenaze sahiplerinin yakınlarına ulaşan dolandırıcılar, sözde Kur’an kurslarında vefat eden kişi için hatim indirdiklerini belirterek, ölen kişinin ‘yemin kefareti, oruç bedeli ve alamadığı helallikler’ için hayır yapmaları için IBAN gönderdi. Tuzağa düşürülmek istenen bir vatandaş başından geçenleri anlatırken, ilçe genelinde cuma hutbesi sonrasında konuya ilişkin uyarıda da bulunuldu.
3.02.2023 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NATO açıklaması: Finlandiya ile ilgili farklı bir mesaj verebiliriz, İsveç şok olacak
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan NATO açıklaması: Finlandiya ile ilgili farklı bir mesaj verebiliriz, İsveç şok olacak Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilecik’te “Kökümüz Mazide, Gözümüz Atide” programında gençlerle buluştu. Programda 6'lı masanın adaylık tartışmasına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan "'Muhtar bile olamaz' diyorlardı, ama bu millet bu kardeşinizi Cumhurbaşkanı yaptı. 6'lı masa ne diyor? Aday olamaz diyor. Size rağmen milletim hem aday, hem de Cumhurbaşkanı yapacak. O zaman kilonuz ortaya çıkacak" dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan "Eğer bu teröristleri bize iade etmezseniz 120 kişilik bir liste verdik kusura bakmayın ve tabii bunlar o gün bugün bizimle kendilerine göre yok anayasa değişikliği yaptık, yok şunu yaptık, yok bunu yaptık kendilerine göre dalga geçiyorlar. Bunlar Türkiye'yi tanıyamadılar. Zannediyorlar ki yani 20 yıl, 30 yıl, 40 yıl önceki Türkiye bugünkü Türkiye değil. Biz icabında Finlandiya ile ilgili farklı bir mesaj verdiğimiz zaman İsveç şok olacak" ifadelerini kullandı.
29.01.2023 Gündem
Neyzen Niyazi Sayın kimdir, kaç yaşında, nereli?
Neyzen Niyazi Sayın kimdir, kaç yaşında, nereli? Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Neyzen Niyazi Sayın’ı Üsküdar’daki evinde ziyaret etti.
2.01.2023 Gündem
Diyanet İşleri Başkanlığı duyurdu! 6 bin 200 personel alınacak! İşte Kur’an kursu öğreticisi, imam hatip ve müezzin kayyım alımı başvuru şartları!
Diyanet İşleri Başkanlığı duyurdu! 6 bin 200 personel alınacak! İşte Kur’an kursu öğreticisi, imam hatip ve müezzin kayyım alımı başvuru şartları! Diyanet İşleri Başkanlığı duyurdu! Taşra Teşkilatında 4/B sözleşmeli pozisyonlarda istihdam edilmek amacıyla Diyanet Akademisi’ne aday din görevlisi (Kur’an kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin-kayyım) alımı yapılacak. Peki, Diyanet İşleri Başkanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte Diyanet personel alımı şartları!
27.12.2022 Personel Alımı
DHBT mülakata çağrılma puanı! DHBT mülakata kaç puanla girilir, DHBT mülakat için kaç puan gerekir?
DHBT mülakata çağrılma puanı! DHBT mülakata kaç puanla girilir, DHBT mülakat için kaç puan gerekir? DHBT sınav sonuçları açıklandı. Lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunlarının 27 Kasım 2022’de katıldıkları DHBT sınavı sonuçlarının belli olmasının ardından DHBT mülakat sınavına katılma puanını sorgulamaya başladı. Peki, DHBT mülakata kaç puanla girilir, DHBT mülakat için kaç puan gerekir? İşte DHBT mülakata çağrılma puanı…
16.12.2022 Eğitim
Elektrikler ne zaman gelecek 30 Kasım 2022? AYEDAŞ ve BEDAŞ planlı elektrik kesintileri!
Elektrikler ne zaman gelecek 30 Kasım 2022? AYEDAŞ ve BEDAŞ planlı elektrik kesintileri! AYEDAŞ ve BEDAŞ planlı elektrik kesintilerini anlık paylaşılıyor. Elektrik kesintisinden etkilenen vatandaşlar, mahallerinde elektriklerin ne zaman geleceğini sorguluyor. Peki, Elektrikler ne zaman gelecek 30 Kasım 2022?
30.11.2022 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Hafız ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hafız haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.