Hac

Hac

Son dakika hac haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan hac ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını hac haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Hac

haberleri sayfasında son dakika yaşanan hac gelişmeleri de dahil olmak üzere 2.077 hac haberi bulunmuştur. Tüm hac haberleri aşağıda listelenmiştir.
Adana'da Osmanlı mimarisi: Süleyman Kalesi
Adana'da Osmanlı mimarisi: Süleyman Kalesi Adana'daki Süleyman Kulesi, İstanbul’dan güneye giden tüccar kervanlarını ve hac kafilelerini korumanın yanı sıra Akdeniz’i gözlemleyerek olası tehlikeleri önlemek ve korsan saldırılarını o dönemler önemli bir ticaret üssü olan Ayas Limanı’na erkenden bildirmek gibi önemli işlevlerini üstlenmiştir.
27.04.2024 Adana
Trabzon-Suudi Arabistan arası direkt uçuşlar başlıyor
Trabzon-Suudi Arabistan arası direkt uçuşlar başlıyor Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Trabzon ve Suudi Arabistan arasında direkt uçuşların 4 Haziran’da başlayacağını belirterek, “Yaz dönemi boyunca gerçekleşecek uçuşlarda Trabzon’dan direkt uçuşla hem Cidde’ye hem de Riyad’a seyahat mümkün olacak. Bu seferler ile hem Trabzon turizmi ve ekonomisi gelişecek hem de ülke ekonomisini canlanacak. Hac ibadeti ve Umre seyahatlerini gerçekleştirecek vatandaşlarımız için de büyük bir kolaylık olacak” dedi.
9.04.2024 Ekonomi
Arefe gününden bir gün önceki güne ne denir? Terviye günü ne zaman 2024, arefe günü öncesine ne isim verilir?
Arefe gününden bir gün önceki güne ne denir? Terviye günü ne zaman 2024, arefe günü öncesine ne isim verilir? Ramazan Bayramı sabırsızlıkla beklenirken, arefe gününden bir önceki günün adı da sorgulanmaya başlandı. Sabah namazı kılındıktan sonra hacıların topluca Mekke’den Mina’ya doğru hareket ettikleri gün olarak da bilinen arefeden önceki güne ne denir, sorusunun yanıtı merak ediliyor.
5.04.2024 Yaşam
Tilavet secdesi hangi cüzlerde var? Tilavet secdesi ayetleri hangileri?
Tilavet secdesi hangi cüzlerde var? Tilavet secdesi ayetleri hangileri? Ramazan ayında müslümanların merak ettiği konuların başında tilavet secdesi geliyor. Günahlardan kurtulmak için bir fırsat olarak görülen on bir ayın sultanında herkes Kuran-ı Kerim'i okumaya ve anlamaya gayret eder. Ancak tilavet secdesi hakkında da araştırmalar sürer. Peki tilavet secdesi hangi cüzlerde var? Tilavet secdesi nedir?
25.03.2024 Gündem
Adana'da hayvanlarla ilgili inançlar şaşırtıyor: Kimi Hac'dan geliyor, kimi şeytanın ta kendisi!
Adana'da hayvanlarla ilgili inançlar şaşırtıyor: Kimi Hac'dan geliyor, kimi şeytanın ta kendisi! Pek çok hayvan Türk kültüründe kutsaldır. Örneğin kurtla ilgili Anadolu’da birçok inanç bulunmaktadır. Türkler, bu hayvanı kendilerine kapalı kaldıkları dağların arasından çıkmalarında kılavuzluk ettiği için de kutlu sayarlarmış. Adana'da ise hayvanlarla ilgili inançlar duyanları şaşırtıyor. Mesela eşekten düşenin iflah olmayacağından tutun da kedi öldürenin bağışlanması için 7 cami yaptırması gerektiğine inanmak gibi... Gelin Adana'da on yıllardır süren bu inanışlara birlikte bakalım.
25.03.2024 Adana
Adana'da hayvanlarla ilgili inançlar şaşırtıyor: Kimi Hac'dan geliyor, kimi şeytanın ta kendisi!
Adana'da hayvanlarla ilgili inançlar şaşırtıyor: Kimi Hac'dan geliyor, kimi şeytanın ta kendisi! Pek çok hayvan Türk kültüründe kutsaldır. Örneğin kurtla ilgili Anadolu’da birçok inanç bulunmaktadır. Türkler, bu hayvanı kendilerine kapalı kaldıkları dağların arasından çıkmalarında kılavuzluk ettiği için de kutlu sayarlarmış. Adana'da ise hayvanlarla ilgili inançlar duyanları şaşırtıyor. Mesela eşekten düşenin iflah olmayacağından tutun da kedi öldürenin bağışlanması için 7 cami yaptırması gerektiğine inanmak gibi... Gelin Adana'da on yıllardır süren bu inanışlara birlikte bakalım.
24.03.2024 Adana
Oğlunu kaybeden baba Özer Aci Cihantimur ile görüşmesini anlattı: 'Ne yüzle 5-6 kişi geliyorsunuz, çocuğunu, eski eşini al adalete teslim et' dedim
Oğlunu kaybeden baba Özer Aci Cihantimur ile görüşmesini anlattı: 'Ne yüzle 5-6 kişi geliyorsunuz, çocuğunu, eski eşini al adalete teslim et' dedim Eyüpsultan'da 1 kişinin öldüğü 4 kişinin yaralandığı kazada oğlunu kaybeden baba Özer Aci, ABD'ye kaçan T.C.’nin babası Bülent Cihantimur ile görüşmesinin detaylarını anlattı. Aci, "Farklı bir noktada görüştük. 5-6 kişi geldiler, hatta kınadım. Ne yüzle 5-6 kişi geliyorsunuz diye kınadım. Çok kısa bir görüşme oldu. Ona şunu söyledim, "Git çocuğunu, eski eşini al adalete teslim et, ondan sonra taziyeye mi geleceksin buyur gel" dedim. Baba Aci kan parası iddialarıyla ilgili olarak, "Bana şu İstanbul'u bağışlasalar oğlum geri gelmeyecek. O insanın bir lokması benim boğazımdan geçmeyecektir. Bunu açık açık net bir şekilde söylüyorum " diye konuştu.
20.03.2024 Gündem
AB Parlamentosu'ndan Gazze kararı! İsrail’e tüm yardım yollarının açılması çağrısı yapıldı
AB Parlamentosu'ndan Gazze kararı! İsrail’e tüm yardım yollarının açılması çağrısı yapıldı Avrupa Birliği Parlamentosu milletvekillleri, bugün kabul edilen bir kararla İsrail'e Gazze'ye mevcut tüm geçişler üzerinden yardım ulaştırılmasına derhal izin vermesi ve bunu kolaylaştırması için çağrı yaptı.
14.03.2024 Dünya
Ramazan ayının vazgeçilmezi hurma tezgahlarını süslüyor! Kilo fiyatı açıklandı
Ramazan ayının vazgeçilmezi hurma tezgahlarını süslüyor! Kilo fiyatı açıklandı Ramazan ayı boyunca sofraların vazgeçilmezlerinden olan hurma tezgahları süslüyor.
12.03.2024 Ekonomi
'Taksitli hac ve umre fırsatı' ilanıyla vatandaşları dolandırdı!
'Taksitli hac ve umre fırsatı' ilanıyla vatandaşları dolandırdı! Bolu'da, Umut Şenduygu (41), sosyal medyada 'Taksitli hac ve umre fırsatı' ilanını görüp linke tıkladıktan sonra, banka ismini taşıyan sahte internet sitesine, kimlik numarası ve kredi kartı şifresi gibi bilgileri girdi. Hesabından 31 bin 500 TL çekildiğini fark edip dolandırıldığını anlayarak şikayetçi olan Umut Şenduygu, "Hep duyuyorduk böyle şeyleri. Hac ve umre çekilişi olması beni daha çok cezbetti. Mağdur oldum, kimse mağdur olmasın" dedi.
23.02.2024 Gündem
MİT'ten nokta operasyon! Eylem hazırlığındaki terörist yakalandı
MİT'ten nokta operasyon! Eylem hazırlığındaki terörist yakalandı Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Suriye Milli Ordusu (SMO) güçlerine yönelik eylem hazırlığında olan PKK/YPG'li terörist Ahmet Al Hac Ömer, Milli İstihbarat Teşkilatı'nın (MİT) istihbarat desteğiyle yakalandı.
9.02.2024 Gündem
Haç İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Haç İşareti Nasıl Yapılır?
Haç İşareti Nedir, Ne İşe Yarar? Klavyede Haç İşareti Nasıl Yapılır? Hristiyanlar için kutsal bir işaret olarak haç işareti öne çıkmaktadır. Özellikle Hristiyanlıkta dua okunduktan sonra minnet duygusunu göstermek amaçlı yapılan bir işarettir. Genel çerçevede Hz. İsa'nın çarmıha gerilişi üzerinden ortaya çıkan şeklin kullanımı olarak da ele almak mümkündür.
3.02.2024 Yaşam
Vehhabi ne demek, Vehhabilik nedir? Ramazan Hoca Vehhabi mi, ehli sünnet nedir?
Vehhabi ne demek, Vehhabilik nedir? Ramazan Hoca Vehhabi mi, ehli sünnet nedir? Vehhabi ve Vehhabilik terimleri zaman zaman gündeme geliyor. 18. yüz yılda Osmanlı topraklarında ortaya çıkan ve tasavvuf akımına karşı reddiye çıkışlarıyla gündeme gelen Vehhabilik, Arap yarım adasında ortaya çıktı. Peki, Vehhabi ne demek, Vehhabilik nedir? Ramazan Hoca Vehhabi mi, ehli sünnet nedir?
1.02.2024 Gündem
Merkez Bankası'ndan 'mevduat faizi' açıklaması
Merkez Bankası'ndan 'mevduat faizi' açıklaması Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, "Kredi arzında ve mevduat faizinde gözlenebilecek oynaklıklara karşın makroihtiyati kararlarla parasal aktarım mekanizması desteklenmeye devam edilecek" denildi.
1.02.2024 Ekonomi
Netanyahu'nun şok sözlerine Katar'dan yanıt geldi: Bizi dehşete düşürdü
Netanyahu'nun şok sözlerine Katar'dan yanıt geldi: Bizi dehşete düşürdü Katar Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Dr. Majed Al Ansari, dünya basınında İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya ait olduğu iddia edilen ses kaydındaki ifadelere yanıt verdi. Al Ansari “Bu ifadeler eğer doğrulanırsa sorumsuzcadır ve masum hayatları kurtarma çabaları açısından yıkıcıdır, ancak şaşırtıcı değildir” dedi.
25.01.2024 Dünya
Bakırköy ve Ortaköy'de haç çıkarma töreni
Bakırköy ve Ortaköy'de haç çıkarma töreni Hz. İsa'nın doğumu ve vaftiz edilişinin yıl dönümü nedeniyle düzenlenen ayinlerin ardından Ortaköy ve Yeşilköy'de denizden haç çıkarma töreni yapıldı.
6.01.2024 Gündem
1 Ocak oruç tutulur mu? Yılın ilk günü oruç tutmak: Oruç tutulması yasak olan günler hangileridir?
1 Ocak oruç tutulur mu? Yılın ilk günü oruç tutmak: Oruç tutulması yasak olan günler hangileridir? Oruç tutma zamanı tan yerinin ağarması (fecr-i sadık) ile başlar, güneşin batmasına kadar devam eder. Oruca başlamaya imsak, orucu açmaya ise iftar denir. Yılın ilk günü olan 1 Ocak’ta oruç tutmak isteyen vatandaşlar 1 Ocak oruç tutulur mu? Sorusuna yanıt aranıyor.
31.12.2023 Gündem
Hac iptal mi, hacca gitmek yasaklandı mı? Suudi Arabistan’da Türklere hac yasaklandı mı?
Hac iptal mi, hacca gitmek yasaklandı mı? Suudi Arabistan’da Türklere hac yasaklandı mı? Galatasaray ile Fenerbahçe arasında Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da oynanacak Süper Kupa mücadelesi ertelendi. Kulüpler Atatürk tişörtü ve pankart taleplerinin karşılanmaması nedeniyle sahaya çıkmama kararı alarak Türkiye'ye döndü. TFF, Galatasaray ve Fenerbahçe ortak açıklama yayınlarken, yaşanan süreçle ilgili Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden de bir açıklama geldi. Söz konusu olayın etkileri devam ederken sosyal medyada Suudi yetkililerinin Türklerin hacca gitmesine yönelik yasak kararı aldıkları yayılmaya başladı. Söz konusu paylaşımlarından ardından vatandaşlar “Hac iptal mi oldu, hacca gitmek yasaklandı mı? Suuidi Arabistan’da Türklere hac yasaklandı mı?” sorularına yanıt aramaya başladı. İşte detaylar…
30.12.2023 Gündem
Filistin: İsrail, öldürdüğü 80 Filistinlinin cansız bedeninden organlarını çaldı
Filistin: İsrail, öldürdüğü 80 Filistinlinin cansız bedeninden organlarını çaldı Gazze'deki hükümet, İsrail'in kara operasyonunda öldürülen 80 Filistinlinin organlarını çaldığını belirterek, konuyla ilgili uluslararası soruşturma başlatılması çağrısında bulundu.
28.12.2023 Dünya
Simyacı Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Simyacı Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler...
Simyacı Kitap Konusu Nedir, Yazarı Kimdir? Simyacı Kısa Kitap Özeti Ve İçerisindeki Karakterler... Fantastik roman türünde bir eser olan Simyacı Türkiye'de 1996 senesinde yayınlanmıştır. Kitap, dünyayı gezmek için yola çıkan Santiago'nun bu yoldaki deneyimlerini anlatmaktadır.
4.12.2023 Eğitim
AB’den Gazze’de çatışmalara derhal ara verilmesi çağrısı
AB’den Gazze’de çatışmalara derhal ara verilmesi çağrısı Avrupa Birliği (AB) tarafından insani yardımların Gazze halkına güvenli bir şekilde ulaştırılabilmesi için çatışmalara derhal ara verilmesi çağrısında bulunuldu.
12.11.2023 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu coğrafyada Türkiye’ye rağmen plan yapmak mümkün değil
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bu coğrafyada Türkiye’ye rağmen plan yapmak mümkün değil Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Suudi Arabistan ziyareti dönüşü uçakta gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarıyla ilgili konuşarak, "Gazze’de masum siviller, ayrım göz etmeyen ağır bombardıman altında hayatlarını kaybediyor, kendi topraklarında ayrıca göçe zorlanıyor. İsrail, hastaneleri, okulları, ibadethaneleri, cami, kilise ayırt ekmeksizin hatta hasta, ölü taşıyan ambulanslara varıncaya kadar, mülteci kamplarını hedef almak suretiyle bütün dünyanın gözleri önünde savaş suçu işliyor." ifadelerini kullandı.
12.11.2023 Gündem
(Hac fiyatları 2023 2024) Bu yıl hac ücretleri ne kadar, 1 sar (riyal) kaç TL, Diyanet hac fiyatları belli oldu mu?
(Hac fiyatları 2023 2024) Bu yıl hac ücretleri ne kadar, 1 sar (riyal) kaç TL, Diyanet hac fiyatları belli oldu mu? Hac adayları KOVİD-19 salgını nedeniyle bir süredir hac ibadetlerini yerine getiremiyordu. Hac yolu bu sene yeniden açıldı. Hacı adayları fiyatlar için araştırmalarını hızlandırdı. Diyanet dışında tur şirketleri de hac ibadeti için bir paket belirliyor. Peki, hac fiyatları ne kadar, yeni hac fiyatları kaç riyal? Diyanet hac fiyatları belli oldu mu? 1 Sar kaç TL?
3.11.2023 Gündem
Hac kura sonuçları açıklandı
Hac kura sonuçları açıklandı Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, 2024 yılı Hac kura sonuçları açıklandığını duyurdu.
2.11.2023 Gündem
Hac kura sonuç sırası ne demek? Kura sonuç sırası ne anlama geliyor?
Hac kura sonuç sırası ne demek? Kura sonuç sırası ne anlama geliyor? Hac kura sonuç sırası ne demek sorusunun yanıtı merak ediliyor. 2024 Hac kura sonuçları açıklandı. Hacı adayları e-devlet üzerinden kura sonuçlarını öğrenmeye başladı. Ancak "kura sonuç sırası" ifadesi ekranlarda yerini aldı. Kutsal topraklara hac ibadeti yapmak için gidecek olan adaylar kesin kayıtlarını 6-24 Kasım tarihleri arasında yapacak.
2.11.2023 Gündem

Benzer Haber Etiketleri

Hac ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki hac haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.