Gazete Vatan Logo

Arefe gününden bir gün önceki güne ne denir? Terviye günü ne zaman 2024, arefe günü öncesine ne isim verilir?

Ramazan Bayramı sabırsızlıkla beklenirken, arefe gününden bir önceki günün adı da sorgulanmaya başlandı. Sabah namazı kılındıktan sonra hacıların topluca Mekke’den Mina’ya doğru hareket ettikleri gün olarak da bilinen arefeden önceki güne ne denir, sorusunun yanıtı merak ediliyor.

Arefe gününden bir gün önceki güne ne denir? Terviye günü ne zaman 2024, arefe günü öncesine ne isim verilir?

Ramazan Bayramı'nın arefe günü, 9 Nisan Salı tarihinde idrak edilecek. Arefe gününden bir gün önceki günün ne ad ile anıldığına yönelik araştırmalar da başladı.  Arefe gününden bir gün önceki güne ne ad verilir, sorusuna yanıt aranıyor. Ramazan bayramı için telaşlı bekleyiş devam ederken tevriye günü tarihi arama motorları aracılığıyla sorgulanıyor. Peki, arefe gününden önceki güne ne denir, arefe gününden bir gün önceki güne ne isim veriliyor? Terviye günü ne demek? İşte Terviye günü 2024….

Arefe gününden önceki güne ne ad verilir?

İslam dünyası için önemli bir gün olan Terviye günü, Kurban Bayramı arefe gününden bir önceki gündür. Terviye günü, hacıların bu günde susuz bir alanı geçmeye hazırlıklı olmak üzere, develeri suya kandırdıkları yani suladıkları gündür.

Hac ibadetinin yapıldığı ay olan Zihilce aynın, 8. günü Terviye günüdür. Arife gününden bir önceki gün olan Terviye gününde oruç tutanın, bazı hadis-i şeriflere göre 1 yıllık günahları silinir.

Tevriye günü ne demek?

Terviye kelimesi lügatte, ‘düşünmek, akıl yormak; sulamak, suya kazandırmak’ mânâlarına gelir. 

Haberin Devamı

Terviye günü oruç tutmak çok faziletlidir. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:

(Allahü teâlâ, Terviye günü oruç tutan ve günah söylemeyen müslümanı elbette Cennete koyar.) [Ramuz]

(Terviye günü oruç tutmak, bin köle azat etmeye, iki bin deve kurban kesmeye ve cihad için gönderilen bin ata bedeldir.) [Ebulberekat]

Zilhicce ayı ne zaman 2024?

Zilhicce ayı haziran ayında idrak edilecek.  Yevm-i Terviye (Terviye günü) Zilhicce'nin 8'nci günüdür. Hacıların, bu gün sabah namazını Mekke'de kılıp güneş doğduktan sonra Mina'ya çıkmaları ve geceyi Mina'da geçirmeleri sünnettir. Zilhicce ayının 8. Günü ise 15 Haziran Cumartesi günüdür.