Gazete Vatan Logo

AB Parlamentosu'ndan Gazze kararı! İsrail’e tüm yardım yollarının açılması çağrısı yapıldı

Avrupa Birliği Parlamentosu milletvekillleri, bugün kabul edilen bir kararla İsrail'e Gazze'ye mevcut tüm geçişler üzerinden yardım ulaştırılmasına derhal izin vermesi ve bunu kolaylaştırması için çağrı yaptı.

AB Parlamentosu'ndan Gazze kararı! İsrail’e tüm yardım yollarının açılması çağrısı yapıldı

AB Parlamentosu milletvekillleri, bugün 372 lehte, 44 aleyhte ve 120 çekimser oyla kabul ettikleri kararla Gazze’ye yardım ulaştırılması için tüm geçişleri açması ve bunu kolaylaştırması için İsrail’e çağrıda bulundu. Oylanan ve kabul edilen kararla ilgili yapılan açıklamada “Gazze'de kitlesel açlık riskinin ortadan kaldırılması için derhal ve kalıcı bir ateşkes sağlanması ve tüm rehinelerin derhal ve koşulsuz olarak serbest bırakılması çağrısını yinelerler. Uluslararası Kızıl Haç Komitesi'nin Gazze'de tutulan tüm İsrailli rehinelere tıbbi bakım sağlamak üzere derhal erişimine izin verilmelidir” denildi.

AB Parlamentosu, açlık sonucu ölümlere vurgu yaparak karayoluyla yardıma öncelik verilmesi ve Refah, Kerem Şalom, Karmi ve Erez Sınır Kapılarının açılmasını isteyerek Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı'nın (UNRWA) bölgedeki ‘vazgeçilmez’ rolünü de kabul ettiklerini ifade etti.