Güney Osetya

Güney Osetya

Son dakika Güney Osetya haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan Güney Osetya ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını Güney Osetya haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Güney Osetya

haberleri sayfasında son dakika yaşanan güney osetya gelişmeleri de dahil olmak üzere 193 güney osetya haberi bulunmuştur. Tüm güney osetya haberleri aşağıda listelenmiştir.
Mir kart nedir, Mir ödeme sistemi ne demek, ne işe yarıyor? MİR kart sitemi Türkiye’de geçerli mi? İşte MİR sisteminden çıkan bankalar…
Mir kart nedir, Mir ödeme sistemi ne demek, ne işe yarıyor? MİR kart sitemi Türkiye’de geçerli mi? İşte MİR sisteminden çıkan bankalar… Mir kart nedir, mir ödeme sistemi ne demek? Amerikan Hazinesi Yabancı Varlıklar Kontrol Dairesi'nin, Mir ödeme sistemini kullanan finansal kuruluşlara yaptırım uyarısının ardından Türkiye İş Bankası ve Denizbank sistemden çıkmıştı. 2 özel bankanın ardından kamu bankalarının, Rusya'nın yerel ödeme sistemi Mir uygulamasının kullanımını durdurdukları açıklandı. Peki, Rusya mir sistemi nedir, mir ne demek, ne işe yarıyor, neden kurulmuştu? Mir ödeme sistemi kullanan bankalar hangileri, MİR ödeme sistemini Türkiye’de kullanan banka kaldı mı?
28.09.2022 Ekonomi
Rusya 200’den fazla ürünün ihracatını geçici olarak yasakladı
Rusya 200’den fazla ürünün ihracatını geçici olarak yasakladı Ukrayna'ya saldırılarının ardından batılı ülkeler tarafından ekonomik ambargo uygulanan Rusya'dan misilleme adımı geldi.
10.03.2022 Dünya
Rusya-Ukrayna savaşında son durum... Kiev yakınlarına gelen Rus tankları pusuya düşürüldü...
Rusya-Ukrayna savaşında son durum... Kiev yakınlarına gelen Rus tankları pusuya düşürüldü... Ukrayna ile Rusya arasında yaşanan kanlı savaşta 15. güne girildi. Bölgeden çatışma haberleri gelmeye devam ediyor. Ukrayna, Mariupol çocuk hastanesine yapılan saldırıda aralarında çocukların da bulunduğu üç kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. IMF, Ukrayna'ya 1.4 milyar dolar tutarındaki acil durum finansmanını onaylarken ABD'den korkunç bir uyarı geldi.. Kiev yakınlarına kadar gelen Rus konvoyu ise göstere göstere pusuya düşürüldü.
10.03.2022 Dünya
Rusya’ya SWIFT darbesi! Yaptırımının sonuçları ne olacak?
Rusya’ya SWIFT darbesi! Yaptırımının sonuçları ne olacak? Rusya, Kiev sokaklarında özel kuvvetleriyle savaşadursun Batı’dan ağır bir darbe geldi. Rus bankaları küresel para transferi sistemi SWIFT’ten çıkarılacak. Rusya ile neredeyse tüm ticareti bitirecek hamle, ülkeyi uluslararası alanda yalnız bırakacak.
28.02.2022 Dünya
Şota Arveladze: Sovyetler Birliği gibi bir oluşum istemiyorum
Şota Arveladze: Sovyetler Birliği gibi bir oluşum istemiyorum Hull City'nin teknik direktörü Şota Arveladze Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş hakkında "Sovyetler Birliği gibi bir oluşum istemiyorum" ifadelerine yer verdi.
26.02.2022 Futbol
Bakan Çavuşoğlu'ndan sert tepki! 'Dünya sessiz kaldı'
Bakan Çavuşoğlu'ndan sert tepki! 'Dünya sessiz kaldı' Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyi'ne hitaben, "Kısa süre önce, PKK terör örgütü Kuzey Irak'ta 13 masum insanı öldürdü ve dünya yine sessiz kaldı. Uluslararası dayanışma olmadan ve mevcut çifte standartlarla bu tehdidi ortadan kaldıramayız" dedi.
22.02.2021 Siyaset
Bakan Çavuşoğlu duyurdu: Yeniden açılıyor!
Bakan Çavuşoğlu duyurdu: Yeniden açılıyor! Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Irak'ta Musul ve Basra başkonsolosluklarının yeniden açılacağını duyurdu.
18.11.2019 Gündem
NATO'dan Rusya'ya net mesaj: Saygı duy
NATO'dan Rusya'ya net mesaj: Saygı duy NATO Genel Sekreter Yardımcısı Rose Gottemoeller, Rusya'yı, işgali altındaki Gürcistan topraklarından askerlerini çekmeye ve Gürcistan'ın toprak bütünlüğü ve egemenliğine saygı göstermeye davet etti.
3.10.2019 Dünya
NATO'dan Rusya'ya "askerlerini çek" çağrısı
NATO'dan Rusya'ya "askerlerini çek" çağrısı Gürcistan'da resmi temaslarda bulunan NATO Genel Sekreter Yardımcısı Rose Gottemoeller, Gürcistan'ın toprak bütünlüğü ve egemenliğine somut destek verdiklerini vurgulayarak, Rusya'ya bu bölgeden "askerlerini çekme" çağrısı yaptı.
21.09.2018 Dünya
Dışişlerinden Abhazya ve Güney Osetya’nın sözde bağımsızlıklarına ilişkin açıklama
Dışişlerinden Abhazya ve Güney Osetya’nın sözde bağımsızlıklarına ilişkin açıklama Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "Suriye rejiminin Gürcistan'ın Abhazya ve Güney Osetya bölgelerinin sözde bağımsızlıklarını tanıma ve diplomatik ilişki kurma kararı, uluslararası hukuk, Birleşmiş Milletler (BM) Şartı ve ilgili BM Güvenlik Konseyi kararlarının açık bir ihlalidir." değerlendirmesinde bulundu.
30.05.2018 Gündem
Son dakika... Restler peş peşe geliyor! Şimdi de ABD: Çekilin
Son dakika... Restler peş peşe geliyor! Şimdi de ABD: Çekilin Abhazya ve Güney Osetya'nın Gürcistan toprakları olduğunu söyleyerek Rus kuvvetlerin ordan çekilmesi çağrısında bulundu
30.05.2018 Dünya
Esad iki ülkeyi tanıdı!
Esad iki ülkeyi tanıdı! Suriye yönetiminin Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlığını tanıdığı ve bu ülkelerle diplomatik ilişkiler kurma konusunda anlaştığı açıklandı.
29.05.2018 Dünya
Azerbaycan'dan Rusya'ya sert tepki!
Azerbaycan'dan Rusya'ya sert tepki! Azerbaycan, Rusya Dışişleri Bakanlığı yetkilisinin, Ermenistan ordusunun işgal altında tuttuğu Dağlık Karabağ'ın sözde yöneticisi ile aynı toplantıda yer alması dolayısıyla Rusya'ya diplomatik kanallardan itirazını bildirecek.
18.05.2018 Dünya
Hocalı katliamında yaşamını yitirenler anıldı
Hocalı katliamında yaşamını yitirenler anıldı Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de, katliamın 26. yıldönümünde anma töreni için binlerce kişi, Azatlık Meydanı'ndan "Hocalı Anıtı"na yürüdü.
26.02.2018 Dünya
Başbakan Binali Yıldırım'da İngiltere'deki saldırıyı kınadı
Başbakan Binali Yıldırım'da İngiltere'deki saldırıyı kınadı Başbakan Binali Yıldırım Gürcistan'da mevkidaşı ile ortak basın toplantısı düzenledi
29.09.2021 Gündem
Putin'e ağır suçlama: Barışı sağlayamayız
Putin'e ağır suçlama: Barışı sağlayamayız Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko, "Putin Minsk Anlaşması'na uymak istemiyor ve buna niyeti yok. Bundan dolayı biz barışı sağlayamayız" dedi.
14.05.2017 Dünya
Gürcistan’dan kopup seçim yaptılar ülkenin adını da Alanya koydular
Gürcistan’dan kopup seçim yaptılar ülkenin adını da Alanya koydular Gürcistan’dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya’daki seçimlerin ilk sonuçlarına göre, Anatoli Bibilov oyların yüzde 57,98’ini aldı. Seçmenlerin yüzde 78’i, Güney Osetya isminin ‘Alanya’ olarak değiştirilmesine ‘evet’ oyu kullandı
10.04.2017 Dünya
Savaş daha ilan edilmedi ama tehlike kapıda!
Savaş daha ilan edilmedi ama tehlike kapıda! Suriye'den son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Fırat Kalkanı operasyonun başarıyla sonuçlandığının Başbakan Binali Yıldırım tarafından ilan edildiği günlerde, bütün dikkatler yine Suriye’nin kuzeyine çevrilmiş durumda. Türkiye beraberce kurmayı talep ettiği, fakat uluslararası koalisyondan bir türlü destek alamadığı güvenli bölgeyi resmen oluşturdu.
5.04.2017 Dünya
Putin yetki vermişti! Rusya ve Güney Osetya'nın askerleri birleşti
Putin yetki vermişti! Rusya ve Güney Osetya'nın askerleri birleşti Gürcistan'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya'nın bazı askeri birliklerinin Rusya ordusuna katılmasını öngören anlaşma imzalandı.
31.03.2017 Dünya
Gürcistan'dan tepki! Rusya ve Güney Osetya'nın askeri işbirliği...
Gürcistan'dan tepki! Rusya ve Güney Osetya'nın askeri işbirliği... Gürcistan'ın Milli Güvenlik Konseyi Başkanı Rakviaşvili, Rusya'nın tavrının tüm bölgeyi askeri istikrarsızlığa yönlendirdiğini söyledi
15.03.2017 Dünya
Putin imzaladı! Rusya ve Güney Osetya'nın askerleri birleşiyor
Putin imzaladı! Rusya ve Güney Osetya'nın askerleri birleşiyor Putin, Gürcistan'da tek taraflı bağımsızlık ilan eden Güney Osetya ile yapılacak askeri işbirliği müzakerelerini yürütme görevini Savunma ve Dışişleri bakanlıklarına verdi
14.03.2017 Dünya
NATO'dan Rusya'ya uyarı: Vazgeçin!
NATO'dan Rusya'ya uyarı: Vazgeçin! NATO Askeri Komite Başkanı Orgeneral Pavel, Rusya'yı, Abhazya ve Güney Osetya'nın bağımsızlığını tanımasından vazgeçmeye çağırdı
2.03.2017 Dünya
'Rusya, sadece kuvvete saygı gösteriyor'
'Rusya, sadece kuvvete saygı gösteriyor' Varşova'da yapılacak NATO zirvesi öncesi ABD Avrupa Kara Kuvvetleri Komutanı Ben Hodges Rusya hakkında flaş açıklamalarda bulundu
17.06.2021 Dünya
Türkiye'ye övgü dolu sözler: Olmasalardı...
Türkiye'ye övgü dolu sözler: Olmasalardı... Gürcistan Parlamentosu Başkanı Davit Usupaşvili, Gürcistan'ın 25 yıllık bağımsızlık sürecinde Türkiye'den sürekli somut destek aldığını söyledi.
17.06.2021 Dünya
Rus askerlerini taşıyan otobüs kaza yaptı: 6 ölü, 16 yaralı
Rus askerlerini taşıyan otobüs kaza yaptı: 6 ölü, 16 yaralı Gürcistan'dan tek taraflı bağımsızlığını ilan eden Güney Osetya'da Rus askerleri taşıyan otobüsün devrildiği kazada 6 subay öldü, 16'sı yaralandı...
19.05.2016 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Güney Osetya ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki güney osetya haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.