Güney Kutbu

Güney Kutbu

Son dakika güney kutbu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan güney kutbu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını güney kutbu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Güney Kutbu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan güney kutbu gelişmeleri de dahil olmak üzere 113 güney kutbu haberi bulunmuştur. Tüm güney kutbu haberleri aşağıda listelenmiştir.
21 Mart Nevruz Bayramı resmi tatil mi? Nevruz neden 21 Mart'ta kutlanır?
21 Mart Nevruz Bayramı resmi tatil mi? Nevruz neden 21 Mart'ta kutlanır? İlkbaharın gelişini temsil eden Nevruz Balkanlar ile Orta Asya arasındaki coğrafyada her yıl 21 Mart’ta kutlanır. Bahar ekinoksunun yaşandığı bugünde gündüz ve gece süreleri birbirine eşit olur. Nevruz'dan sonra gündüzler, gecelerden uzun olmaya başlar. Peki,  21 Mart Nevruz Bayramı resmi tatil mi? Nevruz neden 21 Mart'ta kutlanır?
19.03.2024 Gündem
Meridyen Nedir, Özellikleri Nelerdir? Kaç Meridyen Vardır, Aralarındaki Mesafe Ne Kadar?
Meridyen Nedir, Özellikleri Nelerdir? Kaç Meridyen Vardır, Aralarındaki Mesafe Ne Kadar? Coğrafi koordinatlar, haritacılar için çok yararlı olan iki tür çizgi sayesinde elde edilebilen enlem ve boylamdır. Meridyenler ve paraleller de bu konuda yardımcı araçlar olarak düşünülebilir. Merdiyenler, gezegenimizi coğrafi bölgelere ayırabilmek ve her bir bölgenin konumunu Greenwich Meridyeni olarak net bir şekilde tespit edebilmek için son derece önemlidir. Dünyayı doğu ve batı olarak iki yarım küreye bölmektedir. 
18.12.2023 Eğitim
Resmen rekor kırıldı! Görüntüler uyduya yansıdı, en düşük seviyede...
Resmen rekor kırıldı! Görüntüler uyduya yansıdı, en düşük seviyede... Geride bıraktığımız temmuz ayı, ortalama 16.95 derece ile tarihteki en sıcak ay oldu. Bir önceki rekor 16.63 dereceyle 2019’un temmuz ayında kırılmıştı.
9.08.2023 Gündem
Kirlilik her yere ulaştı! Türk bilim insanları korkutan gerçeği açıkladı
Kirlilik her yere ulaştı! Türk bilim insanları korkutan gerçeği açıkladı Türkiye’nin bilim üssü kurma projesi kapsamında Antarktika kıtasına giden bilim insanları, Robert Adası’ndaki 3 lagün ve buzul göle dalarak örnekler topladı. Tortu örneklerinin Türkiye’de yapılan incelemelerinde 'fiber' ve 'parça' tipte mikroplastik bulunduğu tespit edildi. Araştırma sonrası açıklama yapan bilim insanları korkutan insanlık için korkutan haberi verdi.
2.12.2022 Dünya
TOGG'dan heyecanlandıran paylaşım! Zorlu testte işlem tamam
TOGG'dan heyecanlandıran paylaşım! Zorlu testte işlem tamam Türkiye'nin yerli otomobili TOGG, zorlu kış şartları altında yapılan testlerini sürdürmek için Turkish Cargo ile Arjantin'in Güney Kutbu'na en yakın kenti Ushuaia'ya taşındı.
14.09.2022 Ekonomi
Elektrikli otomobil kuzeyden güney kutbuna gidecek!
Elektrikli otomobil kuzeyden güney kutbuna gidecek! Nissan, Kuzey Kutbu'ndan Güney Kutbu'na tamamen elektrikli sürüşü üstlenmek için İngiliz Chris Ramsey ile ortaklığını duyurdu.
29.05.2022 Otomobil
50 yıllık gizem 'Ay' gizemi çözülüyor! İlk kez açıldı: Hazineleri görebildik
50 yıllık gizem 'Ay' gizemi çözülüyor! İlk kez açıldı: Hazineleri görebildik 50 yıl önce Apollo 17 görevi ile Ay yüzeyinden toplanmış olan toprak örnekleri nihayet NASA'nın Houston'daki Johnson Uzay Merkezi'nde açıldı. İnsanları Ay'a indirmek için yapılan son Apollo görevinden sonra açılmamış olan bu örnekler uzun zamandır incelenmeyi bekliyordu.
25.03.2022 Dünya
Dünya gündemine bomba gibi düşen olay! Gizlenme yeteneklerine' sahip üçgen 'UFO' paniği...
Dünya gündemine bomba gibi düşen olay! Gizlenme yeteneklerine' sahip üçgen 'UFO' paniği... Gökyüzünde görünen yabancı cisimler yıllardır pek çok habere konu oldu. En son ABD Savunma Bakanlığı yani Pentagon'un bile araştırmak üzere özel birlik oluşturduğunu duyurduğu UFO'lar 2022'de de gündemde.
5.01.2022 Dünya
Çin, 38. Antarktika araştırma seferine başladı
Çin, 38. Antarktika araştırma seferine başladı Çin'in, 38'inci Antarktika araştırma seferine başladığı bildirildi.
5.11.2021 Bilim ve Teknoloji
21 Mart ekinoksu nedir? 21 Mart İlkbahar ekinoksunda ne olur? 21 Mart ekinoksu ritüelleri!
21 Mart ekinoksu nedir? 21 Mart İlkbahar ekinoksunda ne olur? 21 Mart ekinoksu ritüelleri! 20-21 Mart’a denk gelen, Kuzey yarımkürede gün ve gecenin eşitlendiği, artık günlerin giderek uzamaya başlayacağı bahar ekinoksu pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, 21 Mart ekinoks nedir? 21 Mart İlkbahar ekinoksunda ne olur? 21 Mart gece gündüz eşit mi? 21 Mart en uzun gündüz mü? 21 Mart İlkbahar ekinoksunda neler oluyor? İşte 21 Mart ekinoksu ritüelleri!
21.03.2021 Gündem
Korona aşısı -70 derece buzla dağıtılacak!
Korona aşısı -70 derece buzla dağıtılacak! Koronavirüs aşısı üretme çalışmaları bir yarış halini alırken, aşının üretilip dağıtımı için gerekli ‘ısı’ koşulu ikinci bir yarışın habercisi oldu. Eksi 70 derecede taşınması ve saklanması gereken Pfizer-BioNTech aşısı için gerekli soğukluk, dünyada sadece kutuplarda bulunuyor. Güney Kutbu’nda Antartika’da ölçülen ‘ortalama’ kış sıcaklığı en fazla -49 C olarak kayıtlara geçerken Pfizer-BioNTech, aşı adayının - 70 derece sıcaklıkta tutulması gerektiğini belirterek, aşıyı donmuş olarak küçük şişelerde kuru buzla nakledeceğini açıkladı.
22.11.2020 Dünya
Pfizer-BioNTech aşısının Ocak ayında dağıtıma hazır
Pfizer-BioNTech aşısının Ocak ayında dağıtıma hazır İngiltere Sağlık Bakanı Matt Hancock, Pfizer ve BioNTech şirketlerinin ortak çalışması olan koronavirüs aşısının ülkeye Ocak ayı sonuna kadar kademeli olarak ulaşacağını duyurdu.
21.11.2020 Bilim ve Teknoloji
Mars'ın güney kutbunda yer altında tuzlu su gölünün yanı sıra göletler bulunuyor olabilir
Mars'ın güney kutbunda yer altında tuzlu su gölünün yanı sıra göletler bulunuyor olabilir Mars'ın güney kutbunda büyük bir yer altı gölünün yanı sıra tuzlu su göletlerinin var olabileceği bildirildi.
29.09.2020 Bilim ve Teknoloji
Güney Kutbu'nda sıcaklığın üç kat daha fazla  arttığı belirlendi
Güney Kutbu'nda sıcaklığın üç kat daha fazla arttığı belirlendi Güney Kutbu'nda sıcaklığın küresel ortalamaya göre üç kat daha fazla yükseldiği tespit edildi.
30.06.2020 Bilim ve Teknoloji
Antarktika'da kanıt bulundu: 90 milyon yıl önce de...
Antarktika'da kanıt bulundu: 90 milyon yıl önce de... Antarktika'da 90 milyon yıl önce yağmur ormanı bulunduğuna dair kanıt elde edildi. İnce taneli killi ve alüvyonlu tortu örneğinin 90 milyon yaşında olduğu tespit edildi.
2.04.2020 Bilim ve Teknoloji
Chandrayaan-2 uzay aracı Ay'a inemedi
Chandrayaan-2 uzay aracı Ay'a inemedi Hindistan'ın Ay'ın Güney Kutbu'na yakın bir bölgesine robotik uzay aracı indirme girişimi başarısızlıkla sonuçlandı. 'Chandrayaan-2 adlı uzay aracı ile bağlantı, yüzeye 2 kilometre kala koptu. Sonuç ile hüsrana uğrayan bilim insanlarını Başbakan Modi teselli etti.
7.09.2019 Bilim ve Teknoloji
Hindistan, Chandrayaan-2'yi uzaya gönderdi
Hindistan, Chandrayaan-2'yi uzaya gönderdi Hindistan, Chandrayaan-2 keşif aracını, Andra Pradesh eyaletindeki Satish Dhawan Uzay Merkezi'nden uzaya gönderdi.
22.07.2019 Bilim ve Teknoloji
ABD'li gezgin Antarktika'yı 53 günde tek başına geçti
ABD'li gezgin Antarktika'yı 53 günde tek başına geçti Amerikalı gezgin Colin O'Brady, Antarktika'yı bir uçtan bir uca tek başına ve yardımsız geçen ilk insan oldu.
27.12.2018 Dünya
Kırmızı alarm
Kırmızı alarm Antarktika’da buzulların 10 yıl öncesine göre 3 kat daha hızlı eridiği ve kırmızı alarm seviyesinde olduğu belirtildi.
15.06.2018 Dünya
'Tüm sahilleri yok edebilir!' 'Kıyamet silahı...'
'Tüm sahilleri yok edebilir!' 'Kıyamet silahı...' Rusya’nın yeni nesil insansız denizaltısı Batı basınını telaşlandırdı. ‘Kıyamet silahı’ denilen denizaltı kıtalararası nükleer füzeleriyle 100 metrelik tsunamiler oluşturabilecek kapasitede...
27.04.2018 Dünya
Antarktika'da gizemli dev cismin sırrı çözülemiyor
Antarktika'da gizemli dev cismin sırrı çözülemiyor Bilim insanları Güney Kutbu’nda buzulların altındaki devasa objenin görüntüleri karşısında şaşkına dönmüş durumda. Obje yaklaşık 245 kilometrelik bir alana yayılmış ve derinliği de 848 metreyi buluyor. Ancak sırrı hala çözülemedi!
20.04.2018 Bilim ve Teknoloji
İlkbahar Ekinoksu Google'da Doodle oldu! 21 Mart İlkbahar Ekinoksu nedir?
İlkbahar Ekinoksu Google'da Doodle oldu! 21 Mart İlkbahar Ekinoksu nedir? İlkbahar Ekinoksu Google tarafından Doodle yapıldı. İnternet kullanıcıları Google'a girdiklerinde özel olarak hazırlanmış İlkbahar Ekinoksu Doodle'ı ile karşılaştılar. Bunun üzerine 21 Mart İlkbahar Ekinoksu ile ilgili tüm detaylar merak edilir oldu. İşte ayrıntılar...
21.03.2018 Gündem
Jüpiter ihtişamıyla büyüledi!
Jüpiter ihtişamıyla büyüledi! Güneş Sistemi'nin en büyük gezegeni Jüpiter'in yörüngesindeki mesaisine devam eden NASA'nın uzay aracı, Güneş Sistemi'nin gaz devinin korkunç fırtınalarını gösteren iki yeni fotoğraf gönderdi...
27.01.2018 Bilim ve Teknoloji
Sanat, eğlence ve bilim dolu  bir sömestr çocukları bekliyor
Sanat, eğlence ve bilim dolu bir sömestr çocukları bekliyor Yarıyıl tatili bugün başladı. Tatili şehirde geçirecekler için eğlenceli, bilim ve sanat birçok dolu etkinlik var. Bu etkinliklerde çocuklarınız eğlenirken öğrenecek hem de yeni bakış açıları ve ilham kaynakları keşfedecek.
19.01.2018 Arşiv
Dünya için çok kötü haber!
Dünya için çok kötü haber! Güney Kutbu'na yağan yağmur dünyada sellere neden olabilir.
10.01.2018 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Güney Kutbu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki güney kutbu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.