Güney Doğu

Güney Doğu

Son dakika güney doğu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan güney doğu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını güney doğu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Güney Doğu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan güney doğu gelişmeleri de dahil olmak üzere 7.313 güney doğu haberi bulunmuştur. Tüm güney doğu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak uyarısı! Marmara'da toz taşınımı, doğuda kar erimelerine dikkat
Meteoroloji'den gök gürültülü sağanak uyarısı! Marmara'da toz taşınımı, doğuda kar erimelerine dikkat Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Doğu Toroslar mevkii, İç Anadolu’nun doğusu, Karadeniz'in iç kesimleri, Güney Doğu Anadolu'nun batısı ile Konya, Kahramanmaraş, Malatya ve Hakkari çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Marmara'nın güneyi, Ege ve Batı Akdeniz ile İç Anadolu'nun güneyinde toz taşınımı bekleniyor.
18.05.2024 Gündem
Birleşmiş Milletler’in uyuşturucu raporu korkuttu: Metamfetamin alarm veriyor!
Birleşmiş Milletler’in uyuşturucu raporu korkuttu: Metamfetamin alarm veriyor! Birleşmiş Milletler Uyuşturucu Kontrol Kurulu (INCB) 2023 Raporu yayımlandı. INCB Üyesi ve önceki Başkanı Prof. Dr. Sevil Atasoy tarafından açıklanan raporda Türkiye’ye ilişkin dikkat çekici veriler yer aldı. Özellikle ülkemizin halk sağlığı açısından metamfetamin sorunuyla karşı karşıya olduğunun altını çizen Prof. Dr. Atasoy, Türkiye'de ele geçirilen uyuşturucu maddeleri, kullanım oranları ve atılması gereken adımlara dair önemli bilgiler paylaştı.
11.03.2024 İsmail Sarı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rusya ve Ukrayna'ya çağrı: Diplomasiye şans verin
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Rusya ve Ukrayna'ya çağrı: Diplomasiye şans verin Cumhurbaşkanı Erdoğan Ukrayna-Güney Doğu Avrupa Zirvesi'ne video mesaj gönderdi. Erdoğan Rusya-Ukrayna savaşına dair "Savaşın adil ve kalıcı bir barışla sona erdirilmesi için diplomasiye ve diyaloğa şans verilmesi gerektiğine dair görüşümü muhafaza ediyorum" ifadelerini kullandı.
28.02.2024 Gündem
Küçükçekmece saldırısına siyasilerden peş peşe tepkiler
Küçükçekmece saldırısına siyasilerden peş peşe tepkiler AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışması sırasında silahlı saldırı oldu. Bakanlar ve siyasiler, saldırıya tepki gösterdi.
10.02.2024 Gündem
Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay’a silahlı saldırı
Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay’a silahlı saldırı AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay'ın seçim çalışması sırasında düzenlenen silahlı saldırıda 1 kişi yaralandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan "AK Parti’mizin ve Cumhur İttifakımızın Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay’ın seçim çalışmaları sırasında gerçekleştirilen silahlı saldırıyı lanetliyor, ağır yaralanan vatandaşımıza acil şifalar diliyorum. Saldırıya ilişkin geniş kapsamlı tahkikat derhal başlatılmıştır" dedi.
10.02.2024 Gündem
Tunceli’de kar yarım metreyi geçti; 303 köy yolu ulaşıma açıldı
Tunceli’de kar yarım metreyi geçti; 303 köy yolu ulaşıma açıldı Tunceli'nin Ovacık ilçesinde 2 günlük yağışla kar kalınlığı 50 santimetreyi geçerken; Ovacık, Pülümür, Hozat ve Nazımiye ilçelerinde kapanan 303 köy yolu, ekiplerin 3 gün süren çalışmalarıyla ulaşıma açıldı. Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, “Tunceli’de kış kendini göstermeye başladı. Kar yağışıyla kapanan 303 köyümüzün yolunu, İl Özel İdare’ye bağlı 59 aracımız ve 100’ün üzerinde personelimizle mesai gözetmeksizin açtık. Tunceli karla mücadeleye hazır” dedi.
27.12.2023 Gündem
Bakan Ersoy Phaselis Antik Kenti'nde incelemelerde bulundu
Bakan Ersoy Phaselis Antik Kenti'nde incelemelerde bulundu Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Phaselis Antik Kenti’nde geçtiğimiz haziran ayında başlatılan ve 4 bölgede devam eden kazı ve onarım çalışmalarını yerinde inceledi.
11.09.2023 Gündem
Prof. Dr. Pampal duyurdu: Depremlerin önceden tahmin edileceğini düşünüyorum
Prof. Dr. Pampal duyurdu: Depremlerin önceden tahmin edileceğini düşünüyorum Ankara Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, depremlerin önceden tahmini konusunda çok sayıda yöntemin dünyanın her yerinde yoğunlukla kullanıldığını söyledi. Pampal, "Önümüzdeki dönemlerde depremlerin önceden tahmin edileceğini, can kayıplarının minimuma ineceğini düşünüyorum" dedi.
4.08.2023 Gündem
Depremlerle ilgili ezber bozan açıklama geldi: 'Fayın kırılacağını gösterir emare yok'
Depremlerle ilgili ezber bozan açıklama geldi: 'Fayın kırılacağını gösterir emare yok' Depremlerle ilgili son dakika açıklaması! Ankara Gazi Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Kurucu Başkanı Prof. Dr. Süleyman Pampal, Kahramanmaraş merkezli depremlerin stres yüklediği ileri sürülen Göksun'dan Kozan'a uzanan Savrun Fayı'nda inceleme yaptı. Pampal, "Savrun Fayı kırılacak ve Adana yıkılacak" görüşüne katılmadığını belirterek, "Adanalılar, Savrun Fayı'ndan dolayı çok tedirgin. Çalışmalarımda Savrun Fayı'nın aktif olduğunu gösterecek hiçbir ipucuna rastlamadım. Kırılacağını gösterir emare yok" dedi.
2.08.2023 Yaşam
86 Alan Kodu Nereye Ait? +86 İle Başlayan Numara Hangi Ülkeden Arıyor?
86 Alan Kodu Nereye Ait? +86 İle Başlayan Numara Hangi Ülkeden Arıyor? Alan kodu telefon numaralarının önünde yazar ve böylece gelen aramanın hangi ülkeden ya da şehirden geldiğini anlamak mümkün olur. Alan kodu olmadan başarılı şekilde arama yapamazsınız. Alan kodlarını herkes tam olarak bilmeyebilir. Bu yüzden de sık sık internet üzerinden alan kodunun hangi ülkeye ve şehre ait olduğunu araştırırlar. 86 alan kodunun hangi ülkeye ait olduğu da merak edilir.
28.05.2023 Yaşam
414 Alan Kodu Nereye Ait? 0414 İle Başlayan Numara Hangi Şehirden Arıyor?
414 Alan Kodu Nereye Ait? 0414 İle Başlayan Numara Hangi Şehirden Arıyor? 414 alan kodu Şanlıurfa iline ait bir kod olarak karşımıza çıkar. Şanlıurfa Türkiye'nin Güney Doğu illerinden biridir.
27.05.2023 Yaşam
Tarımsal verim düştü 'acil' uyarısı geldi! 'Çözüm bulmanız lazım'
Tarımsal verim düştü 'acil' uyarısı geldi! 'Çözüm bulmanız lazım' Türkiye’nin gelecekte kuraklık sorunuyla karşı karşıya kalabileceğine işaret eden Prof. Dr. Turan, "Girdileriniz aynı, maliyetleriniz aynı ama tarımsal veriminiz yüzde 30 düşüyorsa, burada çözüm bulmanız lazım. Tarımsal üretimde üretici açısından da veriler acil, önlem alınmalı" dedi.
18.05.2023 Yaşam
İnce'nin oyları kime kayacak? Mehmet Sevigen'den flaş açıklama
İnce'nin oyları kime kayacak? Mehmet Sevigen'den flaş açıklama 23. Dönem CHP Milletvekili Mehmet Sevigen, CNN Türk canlı yayınında Tunç Arslanalp'e açıklamalarda bulundu. Muharrem İnce'nin adaylıktan çekilmesiyle ilgili konuşan Sevigen, Memleket Partisi'ni destekleyen seçmenlerin hepsinin CHP'yi tercih etmeyeceklerini belirtti.
13.05.2023 Gündem
Deprem tarımı da vurdu, mevsimlik işçi bulunamıyor
Deprem tarımı da vurdu, mevsimlik işçi bulunamıyor Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından Elazığ'da çiftçiler mevsimlik işçi bulmakta zorlanıyor. Depremden dolayı işçilerin dağıldığını aktaran çiftçiler, zorluk çektiklerini söyledi.
7.05.2023 Yaşam
Bakan Soylu'dan fahiş kira açıklaması: İşlemlerimize başladık
Bakan Soylu'dan fahiş kira açıklaması: İşlemlerimize başladık İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, CNN TÜRK canlı yayınında gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Bakan Soylu, AK Parti'nin Bahçelievler'deki seçim bürolarına yönelik saldırı girişimine ilişkin 'Hem İstanbul Emniyeti, hem savcılık işin peşinde' dedi. Avrupa ve Amerika'nın PKK/PYD'yi desteklediğini söyleyen Soylu, "Türkiye tek bir vatandaşı da kalsa o terör devletini kurdurmaz", ifadelerini kullandı. Soylu, Kahramanmaraş merkezli depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 50 bin 783 olduğunu duyurdu. Emniyet'teki yeni yapılanma iddialarını değerlendiren Soylu, konu hakkında 'Orada önemli bir yapı yakaladık. Bu yapıda hiç tesadüfi olmayan ilişkileri gördük' dedi.
22.04.2023 Gündem
Prof. Dr. Şükrü Ersoy 'enkazda yakınlarım var' diyerek açıkladı: Keşke haksız olsaydım
Prof. Dr. Şükrü Ersoy 'enkazda yakınlarım var' diyerek açıkladı: Keşke haksız olsaydım Kahramanmaraş merkezli 7.7 büyüklüğündeki deprem 10 ilde hissedildi. Peki deprem diğer fayları da tetikler mi? Konuyla ilgili merak edilenleri Prof. Dr. Şükrü Ersoy CNN Türk’te anlattı.
7.02.2023 Gündem
TSK'ya ait İHA'lar deprem bölgesinde: MSB video paylaştı
TSK'ya ait İHA'lar deprem bölgesinde: MSB video paylaştı Milli Savunma Bakanlığı (MSB), sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla TSK'ya ait İHA'lar ile deprem bölgesinde hasar ve zaiyatın tespiti ile arama kurtarma çalışmalarının koordinasyonu için çalışmalara devam edildiği bilgisini paylaştı.
6.02.2023 Gündem
Seri katil artık serbest! Kurbanları arasında Türk de vardı, ilk sözleri herkesi şaşırttı
Seri katil artık serbest! Kurbanları arasında Türk de vardı, ilk sözleri herkesi şaşırttı Fransız seri katil Charles Sobhraj'ın serbest kaldıktan sonra yaptığı ilk açıklama herkesi şaşırttı. The Serpent dizisine konu olan seri katilin kurbanları arasında bir de Türk vardı. Charles Sobhraj'ın suçları arasında Türkiye'de kardeşiyle gerçekleştirdiği olaylar da var.
24.12.2022 Dünya
Gabar Dağı nerede? Gabar Dağı hangi ilde? Gabar Dağı’nda petrol bulundu mu?
Gabar Dağı nerede? Gabar Dağı hangi ilde? Gabar Dağı’nda petrol bulundu mu? Gabar Dağı'nda 150 milyon net petrol rezervine sahip yeni bir saha keşfedildi. Şehit jandarma Esma Çevik'in adının verildiği alandan günlük 5 bin varillik üretim yapılıyor. Peki, Gabar Dağı nerede? Gabar Dağı hangi ilde? Gabar Dağı’nda petrol bulundu mu? Gabar Dağı’nın harita üzerindeki yeri nerede? Gabar’ın toplam petrol rezervi ne? İşte detaylar…
13.12.2022 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan turizm ile ilgili flaş açıklama! 'Ustalık dönemindeyiz'
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan turizm ile ilgili flaş açıklama! 'Ustalık dönemindeyiz' Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Otelciler Federasyonu 7. Olağan Genel Kurulu'nda önemli açıklamalarda bulunarak, "Hem turist sayısı hem de turizm geliri bakımından zirve noktayı yaşıyoruz. Yatırımlarımız devam ediyor." dedi.
29.11.2022 Siyaset
Rusya'dan, Ukrayna'nın askerleri zehirlediği iddiası
Rusya'dan, Ukrayna'nın askerleri zehirlediği iddiası Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın Zaporijya bölgesindeki Rus askerlerini zehirlediğini iddia etti.
20.08.2022 Dünya
Petrol ile ilgili flaş açıklama: 'Açığa çıkartılmayı bekliyor'
Petrol ile ilgili flaş açıklama: 'Açığa çıkartılmayı bekliyor' Prof. Dr. Kaan Şevki Kavak, İmranlı’dan Kayseri’ye kadar yaklaşık 200 km uzunluğunda ve 50 km genişliğindeki Sivas Havzası’nın petrol içerebilecek jeolojik özelliklere sahip olduğunu belirtip, 1974’de yarım kalan sondajın sürdürülebilmesinin yararlı olabileceğini savundu.
19.08.2022 Ekonomi
Mevsimlik işçilikte yeni dönem başlıyor! Düğmeye basıldı
Mevsimlik işçilikte yeni dönem başlıyor! Düğmeye basıldı Mevsimlik işçilerle ilgili flaş karar verildi. Tarlada, bahçede, bağda çalışacak işçi bulmak giderek zorlaşıyor; bu konuda yakın zamanda üretici bölgelerde profesyonel hizmet ofislerinin hayata geçirilmesi bekleniyor.
13.08.2022 Ekonomi
Fatih Erbakan: HDP olmadan İstanbul'u ve Ankara'yı alamazlardı
Fatih Erbakan: HDP olmadan İstanbul'u ve Ankara'yı alamazlardı Kocaeli'de bir televizyon programına konuk olan Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, Millet İttifakı'nı eleştirerek, "HDP olmadan İstanbul'u ve Ankara'yı alamazlardı" dedi.
17.05.2022 Siyaset
Bakan Akar: Pençe-Kilit operasyonunda şu ana kadar 57 terörist etkisiz hale getirildi
Bakan Akar: Pençe-Kilit operasyonunda şu ana kadar 57 terörist etkisiz hale getirildi Düzce'de şehit aileleri ve gazilerle iftar programında bir araya gelen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Pençe-Kilit operasyonunu tüm mağaraları temizlemeden bitirmeyeceklerini belirterek, "Şu anda 57 terörist temizlendi. Bu sayı ilerleyen günlerde daha da artacak" dedi.
27.04.2022 Siyaset

Benzer Haber Etiketleri

Güney Doğu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki güney doğu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.