Guantanamo

Guantanamo

Son dakika guantanamo haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan guantanamo ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını guantanamo haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Guantanamo

haberleri sayfasında son dakika yaşanan guantanamo gelişmeleri de dahil olmak üzere 360 guantanamo haberi bulunmuştur. Tüm guantanamo haberleri aşağıda listelenmiştir.
Bakan Çavuşoğlu: Doğu Akdeniz'de herhangi bir geri adım söz konusu değil
Bakan Çavuşoğlu: Doğu Akdeniz'de herhangi bir geri adım söz konusu değil Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Doğu Akdeniz’de herhangi bir geri adım söz konusu değil. Çıkarımız neredeyse orada sondaj çalışması yapar, o yerlere başkalarını sokmayız" dedi.
4.11.2021 Gündem
Küba'da çok şiddetli deprem!
Küba'da çok şiddetli deprem! Küba’nın Baracoa şehrinde 6.6 büyüklüğünde meydana geldi.
29.04.2020 Dünya
Meclis Başkanı Şentop: Ciddiye alınacak bir karar değil!
Meclis Başkanı Şentop: Ciddiye alınacak bir karar değil! ABD'nin skandal Ermeni kararına ilişkin TBMM Başkanı Mustafa Şentop açıklamalarda bulundu.
13.12.2019 Siyaset
11 Eylül saldırılarının 'mimarı' Şeyh Muhammed 20 yıl sonra yargılanıyor
11 Eylül saldırılarının 'mimarı' Şeyh Muhammed 20 yıl sonra yargılanıyor 11 Eylül saldırılarının mimarı olmakla suçlanan Halid Şeyh Muhammed için saldırılardan yaklaşık 20 yıl sonra mahkeme tarihi belirlendi.
31.08.2019 Dünya
Son dakika... ABD'de şok! Uçak nehre indi!
Son dakika... ABD'de şok! Uçak nehre indi! ABD'nin Florida eyaletinde içinde 136 yolcunun olduğu uçak nehre acil iniş yapmak zorunda kaldı. Gelen ilk bilgilere göre can kaybı yaşanmadı.
4.05.2019 Dünya
11 Eylül saldırısıyla ilgili bomba açıklamalar!
11 Eylül saldırısıyla ilgili bomba açıklamalar! 11 Eylül saldırılarının şüphelilerinden Muhammed Haydar Zammar, Washington Post'a verdiği röportajda, el-Kaide kamplarından DEAŞ'ın savaş sahalarına ve oradan da Suriye'nin ücra köşesindeki bir hapishane hücresine uzanan hikayesini anlattı.
3.12.2018 Dünya
İşte Trump’ın Guantanamo'su!
İşte Trump’ın Guantanamo'su! Başkan Trump‘ın ‘sıfır tolerans’ politikası kapsamında, ülkeye yasa dışı olarak girerken sınırda yakalanan ebeveynlerinden alınan çocukların kaldığı tesislerden biri ilk kez görüntülendi. Yerel basın, kampı ‘Trump’ın Guantanamo’su olarak tanımladı
19.06.2018 Dünya
"Romanya ve Litvanya CIA'in gizli tutukevlerine izin verdi"
"Romanya ve Litvanya CIA'in gizli tutukevlerine izin verdi" AİHM'in kararında iki ülkenin CIA'ye yardım ederek Avrupa'daki işkence yasağını ihlal ettiği belirtildi.
31.05.2018 Dünya
Trump döneminde bir ilk! Guantanamo'dan hükümlü nakledildi
Trump döneminde bir ilk! Guantanamo'dan hükümlü nakledildi ABD yönetimi, Başkan Donald Trump göreve geldiğinden bu yana ilk kez Guantanamo tutukevinden bir hükümlüyü ülkesine nakletti.
3.05.2018 Dünya
Mattis'ten Suriye açıklaması
Mattis'ten Suriye açıklaması ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, Suriye'de barış sağlanmadan ABD'nin ülkedeki kuvvetlerini çekmeyeceğini söyledi.
30.04.2018 Dünya
Adalet Bakanlığından ABD'nin raporuna sert tepki
Adalet Bakanlığından ABD'nin raporuna sert tepki Adalet Bakanlığı'ndan, ABD'nin 2017 İnsan Hakları Raporu'nun Türkiye bölümüne ilişkin, "Teröre karşı savaş doktriniyle giriştiği hukuk ve insanlık dışı uygulamaları, ulusal yargı yetkisinden kaçırdığı Guantanamo toplama kampındaki ağır hak ihlalleri, Müslümanlar başta olmak üzere belli dini ve etnik gruplara yönelik artan nefret suçları, uluslar arası standartları hiçe sayan cezaevi uygulamaları ve yine kurumsallaştırdığı yaygın polis şiddeti, belgeli ve tüm dünyanın tanıklığında olan bir devletin, Türkiye'yi insan hak ve özgürlükleri konusunda değerlendirme cüreti, ironi sınırlarını zorlayan bir davranış biçimi olarak görülmektedir." değerlendirmesi yapıldı.
26.04.2018 Siyaset
Guantanamo’da ‘keyif zamanı’
Guantanamo’da ‘keyif zamanı’ Bir dönem ağır işkence ve insanlık dışı muamelelerle gündeme gelen Küba’daki Guantanamo Üssü’nde savcılıkla anlaşma yapan mahkumlara oyun konsolu, DVD oynatıcı gibi imkanlar sunuluyor
12.02.2018 Dünya
Kendini öve öve bitiremedi! Trump şovu
Kendini öve öve bitiremedi! Trump şovu ABD lideri Trump, göreve geldiği günden bu yana gerçekleştirdiği ilk ‘Birliğin Durumu’ konuşmasını ‘şova çevirdi’. Ekonomideki iyileşmelerden sık sık söz eden Başkan Trump, Guantanamo’daki tutukevini kapatmayacağını, ‘Yeşil Kart’ çekilişini ise kaldıracağını açıkladı
31.01.2018 Gündem
Trump'tan flaş Guantanamo kararı
Trump'tan flaş Guantanamo kararı ABD Başkanı Donald Trump, uzun süredir tartışılan Guantanamo Körfezi'ndeki tutukevinin açık kalması için başkanlık kararnamesi imzaladığını açıkladı.
31.01.2018 Dünya
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan önemli açıklamalar Temaslarda bulunmak üzere Sudan'a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Esenboğa Havalimanı'nda soruları yanıtladı. BM'deki tarihi Kudüs oylamasıyla ilgili konuşan Erdoğan, "Amerika'ya çağrımızı yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Bizimle bunun istişaresini yapmış olsaydı herhalde bu yanlışa düşülmezdi diye düşünüyorum. Kendilerini arayabiliriz ama şu anda böyle bir karar yok." dedi.
24.12.2017 Siyaset
New York saldırısını o terör örgütü üstlendi
New York saldırısını o terör örgütü üstlendi New York'ta 8 kişinin öldüğü 12 kişinin yaralandığı saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlendi
3.11.2017 Dünya
‘Keşke daha çok insan ölseydi!’
‘Keşke daha çok insan ölseydi!’ New York’ta kamyonetle bisiklet yoluna dalarak 8 kişinin ölümüne ve 12 kişinin yaralanmasına neden olan Özbek asıllı Seyfullah Saipov, “Pişman değilim, çok mutluyum” dedi
2.11.2017 Dünya
Trump'tan ikinci Yeşil Kart açıklaması!
Trump'tan ikinci Yeşil Kart açıklaması! Donald Trump, "New York saldırganını Guantanamo'ya göndermeyi gözden geçiriyorum" dedi. Trump ayrıca, Yeşil Kart çekilişinin kaldırılması konusunda kongreyle en hızlı şekilde görüşmek istediğini sözlerine ekledi.
1.11.2017 Dünya
FETÖ'cülerin giyeceği tek tip kıyafetin rengi belli oldu!
FETÖ'cülerin giyeceği tek tip kıyafetin rengi belli oldu! FETÖ'den yargılanan sanıkların, örgüt propagandası içeren mesajların yer aldığı kıyafetlerle duruşmaya çıkmasıyla gündeme gelen "tek tip" kıyafetler işyurtlarında dikilecek. Uygulamanın kapsamına ilişkin çalışmaların tamamlanmasının ardından görevlendirilecek İşyurtları Kurumu bünyesindeki tekstil atölyelerinde badem kurusu rengindeki kıyafetlerin üretimine başlanacak.
29.09.2021 Gündem
FETÖ sanıklarına tek tip elbise için harekete geçildi
FETÖ sanıklarına tek tip elbise için harekete geçildi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Başbakan Yıldırım’la FETÖ sanıklarının duruşmalara Guantanamo’da olduğu gibi tek tip elbise ile çıkmasını konuştuğunu söylemesinin ardından Adalet Bakanlığı’nın bu konudaki yasal hazırlıkları başlatma kararı aldığı öğrenildi.
29.09.2021 Gündem
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hainlerin kafasını kopartacağız!"
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Hainlerin kafasını kopartacağız!" Cumhurbaşkanı Erdoğan 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki törende konuştu. Erdoğan konuşmasında çok sert mesajlar vererek "Önce o hainlerin kafasını koparacağız. Meclis idam kararı verir, bana gelirse, ben onaylarım. Herkes şunu bilsin, Türkiye göründüğünden ibaret değildir." ifadelerini kullandı.
29.09.2021 Gündem
En genç mahkuma 10 milyon dolar tazminat
En genç mahkuma 10 milyon dolar tazminat Kanada, Afganistan'da bir ABD askerini öldürdüğü iddiasıyla 15 yaşında girdiği hapishanede 10 yıl tutuklu kalan Omar Khadr'a, yaklaşık 10 milyon dolarlık tazminat paketi sunmaya hazırlanıyor
4.07.2017 Dünya
ABD, devrik lideri müzikli işkenceyle pes ettirmiş!
ABD, devrik lideri müzikli işkenceyle pes ettirmiş! Pazartesi günü yaşamını yitiren Panamalı diktatör Manuel Noriega, 1989 Noel'inde ABD'nin 'müzik işkencesi'nin en ünlü kurbanı olmuştu.
31.05.2017 Dünya
Putin’den çarpıcı ABD açıklaması: Anlaşmalıyız!
Putin’den çarpıcı ABD açıklaması: Anlaşmalıyız! ABD’de bürokrasinin çok güçlü olduğunu ve en iyi planların hayata geçirilmesine engel olduğunu belirten Putin, kilit konularda anlaşmaya varabileceklerini, bunu yapmak zorunda olduklarını söyledi.
30.05.2017 Dünya
Katliama saniyeler kala...
Katliama saniyeler kala... Manchester’da 22 kişinin ölümüne yol açan ve ‘Masumlar katliamı’nı düzenleyen Salman Abedi’nin pimi çekmeden hemen önce çekilen güvenlik kamerası görüntüsü ortaya çıktı. Abedi’nin elinin cebindeki ateşleme mekanizmasında olduğu görülüyor
28.05.2017 Dünya

Benzer Haber Etiketleri

Guantanamo ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki guantanamo haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.