Gazete Vatan Logo

‘Keşke daha çok insan ölseydi!’

New York’ta kamyonetle bisiklet yoluna dalarak 8 kişinin ölümüne ve 12 kişinin yaralanmasına neden olan Özbek asıllı Seyfullah Saipov, “Pişman değilim, çok mutluyum” dedi

‘Keşke daha çok insan ölseydi!’

ABD’nin New York kentinde Cadılar Bayramı’nı kana bulayan saldırının ardından polis tarafından karnından vurulan ve hastaneye kaldırılan Saipov, hastanede saldırıyla ilgili ilk ifadesini verdi. Saipov’un bu ifadesinde, saldırıyı DEAŞ adına işlediğini kabul etti. Saldırıyı yaklaşık 1 yıldır planladığını ve sivillere ‘maksimum zararı vermek’ için kamyon kullanmaya 2 ay önce karar verdiğini anlatan Saipov, caddelerin daha kalabalık olacağı düşüncesiyle Cadılar Bayramı olarak bilinen günde saldırıyı gerçekleştirdiğini söyledi ve ekledi: Hiç pişman değilim. Çok mutluyum. Keşke daha fazla insan öldürebilseydim.

Bağdadi etkilemiş

DEAŞ lideri Ebubekir el Bağdadi’nin, ‘ABD’deki Müslümanların Irak’ta Müslümanların öldürülmesi karşılığında ne yaptığını sorduğu’ videodan etkilendiğini söyleyen Saipov, saldırı sırasında kullandığı aracın arkasına da DEAŞ bayrağı asmak istediğini ama dikkat çekeceğini düşündüğü için vazgeçtiğini anlattı. Daha sonra da tekerlekli sandalyede mahkemeye çıkarılan Saipov’a, şiddet eylemi gerçekleştirmek, DEAŞ’a materyal temin etmek ve motorlu araçlara zarar vermek suçları isnat edildi. Saipov’un ilk duruşmasında savunma yapmadığı ancak soruşturmayı yürüten federal yetkililerle iş birliğine devam edeceğini dile getirdiği aktarıldı.

Haberin Devamı

Trump: İdam cezası almalı

Başkan Donald Trump, New York’ta bir kamyonetle yayaların üzerine sürerek 8 kişinin ölümüne neden olan saldırgan için “hayvan” ifadesini kullandı. Saldırganın Guantanamo esir kampına gönderilmesini isteyen Trump, bayrak talebi sonrası fikir değiştirdi. Trump, resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamada “New York teröristi, hastane odasına DEAŞ bayrağı asılmasını istediğine göre mutlu. 8 kişiyi öldürdü, 12 kişiyi yaraladı, idam cezası almalı” dedi.

Yeşil Kart için çekiliş kalkıyor

Beyaz Saray’da kabine toplantısı öncesinde konuşan Trump, Kongre’den, Yeşil Kart piyangosu olarak da bilinen Çeşitlilik Göçmen Vize Programı’nın sonlandırılması için derhal çalışmalara başlamasını talep edeceğini açıkladı. “Bugün çeşitlilik (vizesi) çekilişi programını sonlandırma sürecini başlatıyorum” diyen Trump, “Halkımızı korumak için gerekli tüm tedbirleri alacağız. Çok daha sert ve zeki olmalıyız” mesajını verdi.

Haberin Devamı