Göz Kuruluğu

Göz Kuruluğu

Son dakika göz kuruluğu haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan göz kuruluğu ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını göz kuruluğu haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Göz Kuruluğu

haberleri sayfasında son dakika yaşanan göz kuruluğu gelişmeleri de dahil olmak üzere 148 göz kuruluğu haberi bulunmuştur. Tüm göz kuruluğu haberleri aşağıda listelenmiştir.
Omega 3 İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Omega 3 Barındıran Gıdalar Listesi...
Omega 3 İçeren Besinler Nelerdir? En Çok Omega 3 Barındıran Gıdalar Listesi... Omega 3 hakkında her insanın az çok ilgi bilgisi bulunur. Özellikle günlük hayat içerisinde tüketilen çoğu besinin Omega 3 içerdiği görülür. Hücre zarının da önemli bir parçası olan Omega 3, kalp ve damar sağlığını kurumada etkin bir rol oynar. 
23.01.2024 Sağlık
Göz Seğirmesi Nasıl Geçer? Göz Seğirmesi Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir?
Göz Seğirmesi Nasıl Geçer? Göz Seğirmesi Geçiren Yöntemler, Püf Noktaları Nelerdir? Göz seğirmesi, insanların günlük olarak pek çok insan tarafından sıkça yaşanan bir durumdur. Özellikle de gün içinde uykusuz kalma ya da bilgisayara çok bakma gibi durumlarda göz seğirmesi yaşanabilir. Göz seğirmesi ise, gözün üzerinde yer alan kaslarda ortaya çıkan bir spazm durumudur.
2.01.2024 Sağlık
Fazla ekran maruziyeti depresyona neden olabiliyor
Fazla ekran maruziyeti depresyona neden olabiliyor Artık herkesin günlük hayatta kullandığı dijital ekranlar sonucu fazla ekran maruziyetinin birçok probleme neden olabileceğini söyleyen Doç. Dr. Cafer Tanrıverdi, “Özellikle göz sağlığı açısından birçok soruna neden olabilen fazla ekran maruziyetinin hastaları depresyona kadar sürükleyebilir” dedi.
21.12.2023 Gündem
40 yaş üzeri kadınlar dikkat! 'Teşhis için geç kalmayın'
40 yaş üzeri kadınlar dikkat! 'Teşhis için geç kalmayın' Uzm. Dr. Tuncay Filiz; kansızlık, sarılık, hormon bozuklukları gibi hastalıklarda en erken sinyallerin gözlerden geldiğini söyledi. Gözlerin hastalık habercisi olduğunu belirten Uzm. Dr. Filiz, “Gözyaşlarımızın kesilmesi ya da göz kuruluğu ise başlı başına önemli sorunlara işaret eder. Bu sorunların başında ise Sjögren sendromu (SS) dediğimiz bir tür bağışıklık yetmezliği gelir ki ihmale gelmez” dedi
10.10.2023 Sağlık
Aşırı sıcaklar geldi! Bilinçsiz kullanılan klima göz hastalıklarına neden olabilir
Aşırı sıcaklar geldi! Bilinçsiz kullanılan klima göz hastalıklarına neden olabilir Özellikle yaz aylarında, kullanılan soğutucu klima nedeniyle göz hastalıklarında artış olduğunu vurgulayan Op. Dr. Aylin Akbay, “Olumsuz etkilerinden kurtulmak isteyenler klimaya karşı oturmamalıdır. Klimanın filtre ve kanalları çok düzgün temizlenmelidir. Klima olan ortamda muhakkak nem cihazı da kullanılmalı. Ayrıca göz kuruluğu olanlar kesinlikle doktora başvurmadan göz damlası kullanmamalıdır” uyarısında bulundu.
13.07.2023 Sağlık
Justin Bieber, Ramsay Hunt sendromuna yakalanmıştı! Turnesini iptal etti
Justin Bieber, Ramsay Hunt sendromuna yakalanmıştı! Turnesini iptal etti Geçtiğimiz haziran ayında Ramsay Hunt sendromu teşhisi konulan ve sosyal medyada yayınladığı video ile hastalığını anlatan Kanadalı şarkıcı Justin Bieber, sağlık sorunları nedeniyle dünya turnesine devam etmeyeceğini açıkladı.
2.03.2023 Magazin
Gözaltı morluklarının sebebi belli oldu!
Gözaltı morluklarının sebebi belli oldu! Göz çevresindeki morlukların hem kadınlar hem de erkeklerde sık görülen bir kozmetik problem olduğunu belirten Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Erkan Bulut, "Susuz kalma, göz altı morluğunun en sık görülen nedenidir. Vücutta yeterince sıvı bulunmaması veya vücudumuzun uygun miktarda su alamadığının işaretidir. Bunun sonucunda gözler çöker ve cilt kemiğe daha yakın bir pozisyon aldığından daha mat veya donuk bir görünüm sergiler" dedi.
22.12.2022 Sağlık
‘Göz kuruluğu’ görme kaybına kadar yol açıyor
‘Göz kuruluğu’ görme kaybına kadar yol açıyor Gözyaşının gözler için yeterli nemlenmeyi sağlayamadığında dolayı ortaya çıkan kuru göz hastalığı, dikkat edilmediği takdirde göz kaybına kadar yol açıyor. Op. Dr. Belgin Ekmekçiler, son yıllarda çevresel faktörlerin oldukça artmasıyla hastalığı tetiklediği uyarısında bulundu.
10.04.2022 Sağlık
‘Göz kuruluğu görme kaybına yol açabilir’
‘Göz kuruluğu görme kaybına yol açabilir’ GÖZ Hastalıkları Uzmanı Dr. Bülent Özkan, göz kuruluğunun yaşam kalitesini ve göz sağlığını bozduğunu söyleyerek, “Kuru göz hastalığı, gözyaşının gözler için yeterli nemlenmeyi sağlayamadığında ortaya çıkan yaygın bir durumdur. Genellikle gözyaşı üretiminin azalması veya gözyaşı buharlaşmasının artmasının neden olduğu kuru göz rahatsızlığı, hormonal değişiklikler, otoimmün hastalıklar ve iltihaplı göz kapağı bezleri gibi farklı nedenlerden de kaynaklanabiliyor. Görme kaybına yol açan göz kuruluğunun basit bir rahatsızlık olarak görülmemesi gerekiyor” dedi.
27.01.2022 Sağlık
Aşırı kafein tüketimi göz seğirmesine yol açabilir
Aşırı kafein tüketimi göz seğirmesine yol açabilir Genellikle ihmal edilen göz seğirmesinin ileride ciddi sorunlara yol açabileceği uyarısında bulunan Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Hayrullah Karaağaç, Göz seğirmesinin kesin sebebi bilinmese de yapılan birçok araştırma yorgunluğun, stresin, göz yorgunluğunun, uzun süre bilgisayar ekranı kullanmanın, sigara kullanımı ve aşırı kafein tüketiminin göz seğirmesini tetikleyebileceğini göstermektedir dedi.
6.12.2021 Sağlık
Okul öncesi çağdaki çocuklarda miyopi yüzde 50 arttı
Okul öncesi çağdaki çocuklarda miyopi yüzde 50 arttı Yapılan araştırmaların, okul öncesi yaş grubundaki çocuklarda da miyopinin yüzde 50 oranında artış gösterdiğini kaydeden Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ömer Kocabıyık, bu durumun yeni normalde online eğitim ve evden çalışma sistemlerine geçişle oluşan ekran maruziyetlerine bağlı olarak genç ve yaşlı grupta da artış gösterdiğini söyledi. Kocabıyık, ekrana bakma sürelerinin artışındaki hızla 2050 yılında, dünya nüfusunun yaklaşık yarısında miyopi olabileceğini söyledi.
4.12.2021 Sağlık
Göz hastalıklarında yeni teknolojiler yüz güldürüyor!
Göz hastalıklarında yeni teknolojiler yüz güldürüyor! Göz kuruluğu, arpacık, çeşitli göz iltihapları, göz kapağı düşmesi ve sarkması gibi göz hastalıklarının tedavilerinde artık yeni teknolojiler uygulanıyor. Modern teknolojilerin kullanıldığı yeni tedavi alternatifleri ile bu hastalıkların artık daha hızlı tedavi edilebildiğini belirten Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Burcu Usta Uslu, yara yeri iyileşme mekanizmasını tetikleyici özelliğiyle kullanılan cihazlar sayesinde, göz kapağı sarkmaları ve düşüklüğünden göz çevresinde kötü huylu olmayan kitlelere kadar pek çok sorun çözüme kavuştuğunu söyledi.
31.10.2021 Sağlık
Sonbaharda göz hastalıklarına dikkat
Sonbaharda göz hastalıklarına dikkat Sonbaharda özellikle gözlerde çeşitli sorunlar oluşabildiğini ifade eden Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Apa, gözde kızarıklık, sulanma, kaşıntı ve yanma, görme bozukluğu ya da kuruluk gibi şikayetlerin sıklıkla görüldüğüne dikkat çekti.
8.10.2021 Sağlık
Göz muayenesinde birçok hastalık tespit ediliyor
Göz muayenesinde birçok hastalık tespit ediliyor Göz muayenesinin sadece göz hastalıkları hakkında bilgi vermediğini belirten Op. Dr. Nihat Tamer, "Hipertansiyon, kalp damar, multiple skleroz (MS), troid, migren, diyabet ve beyin tümörü gibi hastalıkları göz muayenesi sırasında belirleyebiliyoruz" dedi.
29.08.2021 Sağlık
Çocuklarda miyopi pandemisinde risk oranında artış
Çocuklarda miyopi pandemisinde risk oranında artış Son yapılan araştırmayla pandemi döneminde çocuklarda miyop gelişme risk oranının yüzde 17’den yüzde 28’e çıktığını belirten Doç. Dr. Göktuğ Demirci “2050 yılında dünyadaki miyop sayısının 1,4 milyardan 5 milyar insana çıkacağı düşünülüyor. Miyopiye karşı günümüzde 3 yeni yöntem geliştirildi. Bunlar göz doktorları tarafından hazırlanan bir damla, multifokal gözlük ve özel miyopi için geliştirilmiş kontakt lenslerdir. Bu 3 yönteminde birbirine üstünlüğü ve dezavantajları mevcut, dolayısıyla hastalar kişisel olarak değerlendirilerek aile ile çocuklar için ortak bir yöntem belirlenmelidir” dedi.
24.08.2021 Sağlık
Çocukluk çağı diyabeti hayati tehlikeye neden olabilir
Çocukluk çağı diyabeti hayati tehlikeye neden olabilir Yetişkinlerde yaygın olarak görülen diyabetin çocukluklarda da sık görülür hale geldiğini söyleyen Çocuk Endokrinolojisi Uzmanı Dr. Aliye Sevil, “Çocukluk çağı diyabeti tedavi edilmediğinde hayati tehlikeye yol açabilir” dedi.
20.08.2021 Sağlık
18 yaşından sonra gözlükten kurtulmak mümkün
18 yaşından sonra gözlükten kurtulmak mümkün Halk arasında göz çizdirme ameliyatı olarak bilinen Excimer Lazer tedavisinin dünya üzerinde 100 milyonu aşkın kişiye uygulandığını belirten Op. Dr. Ali Sipahier, “Gözlük ve kontakt lens kullanmak istemeyenler bu tedaviyi tercih ediyor. En büyük avantajı kalıcı bir tedavi olmasıdır.Hastaların18 yaş üzeri olması gerekiyor” dedi.
10.07.2021 Sağlık
Gözdeki bu sorun koronavirüs belirtisi olabilir
Gözdeki bu sorun koronavirüs belirtisi olabilir Türk Oftalmoloji Derneği, dünyadaki vakalardan alınan bilgiler çerçevesinde hastalardaki Kovid-19 ve göz sağlığı arasındaki ilişkinin yakından araştırıldığını ve takip edildiğini, göz damarlarında meydana gelen tıkanıklığın koronavirüs belirtisi olabileceğini duyurdu.
24.05.2021 Sağlık
Ekranlardan yayınlan mavi ışık çocuklara zarar veriyor!
Ekranlardan yayınlan mavi ışık çocuklara zarar veriyor! Ekranlardan yayılan mavi ışığa uzun süre maruziyetin uykusuzluk, iştahsızlık ve depresyona neden olduğunu belirten Sağlık Bilimleri Üniversitesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Yelda Özkurt: "Kovid-19 pandemisi nedeniyle okulların kapanması ve sokağa çıkma kısıtlamalarından dolayı çocukların tablet, bilgisayar ve telefon gibi dijital ekranlar karşısında geçirdikleri ortalama süre tüm dünyada ve ülkemizde arttı. Bu durum nedeniyle uzun süre dijital ekrana bakan çocuklarda göz kuruluğu, dijital göz yorgunluğu, baş ağrısı ve bulanık görme gibi şikayetler ortaya çıkıyor" dedi.
9.05.2021 Sağlık
Göz hasarlarına yol açıyor! Tam kapanmada bu hatayı yapmayın!
Göz hasarlarına yol açıyor! Tam kapanmada bu hatayı yapmayın! Son bir yıldır günlük yaşam alışkanlıklarımızı derinden sarsan ve gerek çocukların gerekse yetişkinlerin hiç olmadığı kadar bilgisayar karşısında saatler geçirmesine neden olan Covid pandemisi göz hastalıklarının görülme oranını da artırıyor. Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Mürüvvet Ayten Tüzünalp tam kapanma döneminde göz sağlığı açısından ihmal edilmemesi gereken önemli uyarılar ve önerilerde bulundu.
2.05.2021 Sağlık
Göz kızarıklığının nedeni 'kuruluk' olabilir
Göz kızarıklığının nedeni 'kuruluk' olabilir Pandemiyle birlikte değişen yaşam koşullarının gözlerdeki yansımasının temel olarak miyopi derecesinde artış, göz yorgunluğu ve göz kuruluğu olduğunu söyleyen Op. Dr. Deniz Marangoz, "Göz kuruluğu, göz kızarıklığının en sık görülen sebeplerinden" dedi.
18.03.2021 Sağlık
'Mavi ışık' uyarısı: Uyku döngüsünü bozabilir
'Mavi ışık' uyarısı: Uyku döngüsünü bozabilir Son zamanlarda popülerliği artan mavi ışığın insan sağlığı için tamamen zararlı anlamına gelmediğine dikkat çeken Dr. Öğr. Üyesi Sezer Hacıağaoğlu, “Gündüz maruz kaldığımız mavi ışık insanların uyku-uyanıklık döngüsünün oluşmasına katkı sağlar. Gece teknolojik aletlerin yaydığı mavi ışık ise bu döngüyü bozabilir ve uyku problemlerine, gün içi yorgunluklara neden olabilir” dedi.
12.03.2021 Sağlık
Dolgu ile botoksun farkı nedir?
Dolgu ile botoksun farkı nedir? Dolgu ve botoks, birbirinden oldukça farklı uygulamalar olup bu iki işlem sıklıkla karıştırılmaktadır. Op. Dr. Yağmur Reyyan Erol dolgu ve botoks arasındaki farkları sizler için anlattı.
10.02.2021 Sağlık
En az 7 saat uyuyun!
En az 7 saat uyuyun! Sağlıklı yaşam ve sağlıklı gözler için günde en az 7 saat uyumak gerektiğini vurgulayan Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ali Sipahier, gözlerin özellikle geceleri ekranlardan yayılan mavi ışığa maruz kalmaması gerektiğini söyledi.
8.02.2021 Sağlık
Uykusuzluğun göz sağlığı üzerindeki etkisi
Uykusuzluğun göz sağlığı üzerindeki etkisi Sağlıklı yaşam ve sağlıklı gözler için günde en az 7 saat uyumak gerektiğini vurgulayan Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ali Sipahier, gözlerin özellikle geceleri ekranlardan yayılan mavi ışığa maruz kalmaması gerektiğini söyledi.
8.02.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Göz Kuruluğu ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki göz kuruluğu haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.