Körlük

Körlük

Son dakika körlük haberleri ile ilgili Gazete Vatan adresinde yer alan tüm haberlere bu sayfadan ulaşabilirsiniz. Geçmişte yaşanan körlük ile ilgili gelişmeler, bugün yayınlanan güncel haberler ve çok daha fazlasını körlük haber sayfamızda bulabilirsiniz.

Körlük

haberleri sayfasında son dakika yaşanan körlük gelişmeleri de dahil olmak üzere 341 körlük haberi bulunmuştur. Tüm körlük haberleri aşağıda listelenmiştir.
Körlük salgını mı var? Z kuşağını bekleyen körlük salgını nedir, neden artıyor?
Körlük salgını mı var? Z kuşağını bekleyen körlük salgını nedir, neden artıyor? İngiltere'de yapılan bir araştırmada son 30 yılda miyop vakalarında yüzde 46'lık bir artış olduğu ortaya çıktı. Dünya genelinde gözlemlenen körlük vakalarının artarak devam edeceği bunun da salgın seviyelerine ulaşabileceği belirtildi. Peki, körlük salgını nedir, neden arttı?
21.03.2024 Yaşam
Son ana kadar farkedilmeyen hastalık: Glokom
Son ana kadar farkedilmeyen hastalık: Glokom Göz Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Konuralp Yakar, son ana kadar hiçbir belirti vermeyen ve görme kaybına neden olan glokomun (göz tansiyonu) önüne geçmek için düzenli aralıklarla göz muayenesi yaptırılması gerektiğini söyledi.
6.03.2024 Sağlık
ÖGG MAAŞLARI 2023 | Özel Güvenlik maaşları ne kadar 2023, silahsız özel güvenlik maaşları arttı mı?
ÖGG MAAŞLARI 2023 | Özel Güvenlik maaşları ne kadar 2023, silahsız özel güvenlik maaşları arttı mı? Koruma ve Güvenlik Görevlileri Silahlı veya Silahsız olarak görev yapar. Devlet Dairelerinde ve özel şirketlerde çalışma imkanı olan özel güvenlik görevlileri sınav sonuçlarını beklerken ÖGG maaşları 2023 için yapılan araştırmalar hızlandı. Peki, Özel Güvenlik maaşları ne kadar 2023, silahsız özel güvenlik maaşları arttı mı? İşte Özel güvenlik maaşları 2023…
18.07.2023 Çalışma Hayatı
Sahte güneş gözlüğü için uzmandan uyarı
Sahte güneş gözlüğü için uzmandan uyarı Uzmanlardan vatandaşa uyarı geldi. Mardin’de optisyenlik yapan Fırat Yavuz, yaz aylarının gelmesiyle rağbetin arttığı güneş gözlükleri konusunda uyarılarda bulunarak, sahte güneş gözlüklerinin kalıcı rahatsızlıklara neden olabileceğini söyledi.
14.07.2023 Yaşam
Kızamık belirtiler ortaya çıkmasa da bulaştırabilir! Sinir sistemini de vuruyor!
Kızamık belirtiler ortaya çıkmasa da bulaştırabilir! Sinir sistemini de vuruyor! Aşılamayla başarılı bir şekilde kontrol altına alınan eski ve oldukça bulaşıcı bir hastalık olan kızamık, çocuklar arasında yeniden ortaya çıktı. Virüs 5 yaşından küçük çocuklar arasında yayılıyor. 1980’de yaygın aşılama başlamadan önce, dünya çapında her yıl tahmini 2.6 milyon ölüme neden olan kızamıkta ölüm oranları hızlandırılmış küresel aşılama programlarıyla yılda 100-150 bine kadar gerilese de artan vakalar salgın endişesi yaratıyor. Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. C. Elif Öztürk, vakalardaki artışı pandemide 23 milyon çocuğa temel çocukluk çağı aşılarının yapılmamasına bağlarken, bağışık olmayan herkesin enfekte olabileceğinin altını çiziyor.
18.06.2023 Sağlık
İsra Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! İsra Suresi okumanın yararları ve faziletleri
İsra Suresi Türkçe Arapça okunuşu ve tefsiri! İsra Suresi okumanın yararları ve faziletleri Birinci ayette geçen ‘isra’ kelimesinden adını alan sure 111 ayetten oluşuyor. Kuran-ı Kerim’in 17’inci suresidir. İsra’nın anlamı ‘göğe yükseliş’ veya ‘gece yürüyüşü’ olarak tabir edilmektedir. Bu olay Hicret’ten önce meydana gelmiştir. Mekke döneminde indirilen son sure ‘İsra’ suresidir.
3.05.2023 Sureler
Vücuttaki B12 deposunu dolduran tek besin!
Vücuttaki B12 deposunu dolduran tek besin! Hastalıklardan korunmak için bağışıklık sistemini güçlü tutmak oldukça önemlidir. Özellikle de B12 vitamini, vücut sağlığında önemli bir yere sahiptir. Bu besin hem hastalıklara karşı sizi koruyor hem de B12 vitamini deposunu dolduruyor.
18.03.2023 Sağlık
Lens ile uyudu, hayatı kabusa döndü
Lens ile uyudu, hayatı kabusa döndü 21 yaşındaki ABD'li gencin kısacık bir uykuya dalması hayatını kâbusa çevirdi. Mike Krumholz adlı genç adam, kontak lenslerinin azizliğine uğradı.
21.02.2023 Gündem
Görmeniz arada bulanıklaşıyorsa dikkat!
Görmeniz arada bulanıklaşıyorsa dikkat! Günümüzde sıklıkla karşılaşılan ve her yaşta görülebilen diyabet hastalığı nedeniyle her yıl bir milyondan fazla kişi hayatını kaybediyor. Hastalığın risklerine rağmen ne yazık ki çoğu hasta diyabet olduğundan haberdar bile değil. Diyabetle mücadele için en önemli faktör ise yaşam tarzını değiştirmek. Bu farkındalığı artırmak için 14 Kasım günü, Dünya Diyabet Günü olarak kabul ediliyor.
14.11.2022 Sağlık
Her 2 diyabetliden 1’i hasta olduğunu bilmiyor
Her 2 diyabetliden 1’i hasta olduğunu bilmiyor İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Aktaş, dünyadaki her 2 diyabetli kişiden 1’inin diyabet hastası olduğunu bilmediğini söyledi.
18.08.2022 Sağlık
Her 2 diyabetliden 1’i hasta olduğunu bilmiyor
Her 2 diyabetliden 1’i hasta olduğunu bilmiyor İç Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ahmet Aktaş, dünyadaki her 2 diyabetli kişiden 1’inin diyabet hastası olduğunu bilmediğini söyledi.
18.08.2022 Sağlık
Sağlık Bilimleri Üniversitesi en az ortaöğretim mezunu personel alacak! İşte 4/B sözleşmeli personel alımı şartları!
Sağlık Bilimleri Üniversitesi en az ortaöğretim mezunu personel alacak! İşte 4/B sözleşmeli personel alımı şartları! Sağlık Bilimleri Üniversitesi duyurdu! En az ortaöğretim mezunu 4/B sözleşmeli personel alımı yapılacak. İlan Resmi Gazete’de yayımlandı. İlana göre, Üniversiteye, temizlik personeli, koruma ve güvenlik görevlisi, büro personeli ve mühendis alınacak. Peki, Sağlık Bilimleri Üniversitesi personel alımı başvurusu nasıl yapılır? İşte sözleşmeli personel alımı şartları!
2.08.2022 Personel Alımı
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi 4/B sözleşmeli personel alacak! İşte başvuru şartları!
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi 4/B sözleşmeli personel alacak! İşte başvuru şartları! Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi duyurdu! Üniversite birimlerine 49 sözleşmeli personel alınacak. Yayınlanan ilana göre, büro personeli, destek personeli (temizlik), destek personeli (şoför), koruma ve güvenlik görevlisi, sağlık teknikeri, tekniker ve teknisyen alınacak. Peki, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi personel alımı başvurusu nasıl yapılır? Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi personel alımı başvuru şartları!
22.06.2022 Personel Alımı
‘Göz kuruluğu’ görme kaybına kadar yol açıyor
‘Göz kuruluğu’ görme kaybına kadar yol açıyor Gözyaşının gözler için yeterli nemlenmeyi sağlayamadığında dolayı ortaya çıkan kuru göz hastalığı, dikkat edilmediği takdirde göz kaybına kadar yol açıyor. Op. Dr. Belgin Ekmekçiler, son yıllarda çevresel faktörlerin oldukça artmasıyla hastalığı tetiklediği uyarısında bulundu.
10.04.2022 Sağlık
Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’nde binden fazla bebek kör olmaktan kurtarıldı
Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’nde binden fazla bebek kör olmaktan kurtarıldı Sağlık Bilimleri Üniversitesi İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde göz doktoru olarak görev yapan Doç. Dr. Nihat Sayın, ebeveynlerin erken doğan bebeklerini mutlaka göz muayenesine getirmesi gerektiğini ancak pandemi döneminde yüzde 40’lık bir azalma olduğunu belirtti. Sayın, 2012’den bu yana binden fazla erken doğan bebeği tedavi ettiklerini de dile getirdi.
22.03.2022 Sağlık
Sessizce ilerliyor, fark edilmezse kör ediyor
Sessizce ilerliyor, fark edilmezse kör ediyor Göz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Rana Altan Yaycıoğlu, halk arasındaki adıyla 'göz tansiyonu' olarak bilinen glokomun tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de en sık görülen ilk beş körlük nedeni arasında yer aldığını, görme kaybı oluştuktan sonra geri dönüşün olmadığını söyledi.
11.03.2022 Sağlık
Adalet Bakanlığı 2022 personel alımı başvuruları bugün başladı! Adalet Bakanlığı 6 bin 459 personel alımı başvurusu nasıl yapılır, başvuru şartları ve kılavuzu!
Adalet Bakanlığı 2022 personel alımı başvuruları bugün başladı! Adalet Bakanlığı 6 bin 459 personel alımı başvurusu nasıl yapılır, başvuru şartları ve kılavuzu! Adliye Bakanlığı tarafından adliyelere 6 bin 459 personel alımı yapılacak. 3.618 sözleşmeli zabıt kâtibi 830 sözleşmeli mübaşir, 984 sözleşmeli koruma ve güvenlik görevlisi, 33 sözleşmeli teknisyen 12 sözleşmeli işaret dili tercümanı, 83 sözleşmeli şoför, 29 sözleşmeli aşçı ve 870 sözleşmeli hizmetli olmak üzere toplam 6.459 personel Adalet Bakanlığı bünyesine katılacak. Peki, Adalet Bakanlığı personel alımı 2022 başvuru nasıl yapılır? Adalet Bakanlığı personel alımı 2022 şartları nelerdir? İşte adalet bakanlığı personel alımı 2022 başvuru formu, başvuru kılavuzu, il dağılımı detayları…
1.03.2022 Personel Alımı
Adalet Bakanlığı personel alımı! Ceza infaz kurumu personel alımı 2022 başvuru şartları, başvuru formu, kılavuzu ve illere göre dağılımı…
Adalet Bakanlığı personel alımı! Ceza infaz kurumu personel alımı 2022 başvuru şartları, başvuru formu, kılavuzu ve illere göre dağılımı… Adalet Bakanlığı personel alımı 2022 başvuru süreci başladı. İlan duyurusuna göre Adalet Bakanlığı adliyelerine 6 bin 459, ceza infaz kurumlarına 5 bin 563, icra dairelerine 500, Bakanlık merkeze 188, personel eğitim merkezlerine 113 olmak üzere toplam 12 bin 823 personel alınacak. Branş dağılımına göre Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 5563 sözleşmeli personel alımı başvuruları 01.03.2022 günü saat 09:00 itibarıyla başlayıp, 17.03.2022 günü saat 23.59'da sona erecek. İşte Adalet Bakanlığı CTE Ceza infaz kurumu personel alımı 2022 başvuru şartları, başvuru formu, kılavuzu ve illere göre dağılımı…
1.03.2022 Çalışma Hayatı
Adalet Bakanlığı CTE personel alımı 2022! CTE 5.455 İKM, katip, hemşire, şoför, aşçı ve kaloriferci alımı başvuruları nasıl ve nasıl yapılır, alım şartları nelerdir?
Adalet Bakanlığı CTE personel alımı 2022! CTE 5.455 İKM, katip, hemşire, şoför, aşçı ve kaloriferci alımı başvuruları nasıl ve nasıl yapılır, alım şartları nelerdir? CTE personel alımı başvuruları başladı. Adalet Bakanlığı CTE bünyesine 5.016 infaz ve koruma memuru, 141 büro personeli (ceza infaz kurumu kâtibi), 66 hemşire, 113 teknisyen, 90 destek personeli (şoför), 27 destek personeli (aşçı), 2 destek personeli (kaloriferci) olmak üzere toplam 5.455, sözlü sınav ile 51 psikolog, 27 Öğretmen, 22 Sosyal Çalışmacı, 2 veteriner, 1 mühendis (inşaat), 1 mühendis (gıda) ve 4 fizyoterapist olmak üzere toplam 108 personel alımı olacak şekilde 5.563 kişiyi katacak. Peki, CTE personel alımı 2022 başvuru şartları nelerdir, CTE personel alımı başvuruları nasıl ve nereden yapılır?
1.03.2022 Çalışma Hayatı
Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel müdürlüğü personel alacak! 5563 sözleşmeli personel alımı başvurusu ve şartları!
Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel müdürlüğü personel alacak! 5563 sözleşmeli personel alımı başvurusu ve şartları! Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü 5563 sözleşmeli personel alacak. Ceza ve Tevkifevleri, Genel Müdürlüğü, 5563 sözleşmeli personel alacak. Başvurular 01.03.2022 günü saat 09:00 itibarıyla başlayıp, 17.03.2022 günü saat 23.59'da sona erecek. İşte Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel müdürlüğü personel alımı başvuruları ve şartları…
1.03.2022 Personel Alımı
Diyabette büyük tehlike,  doğru sanılan 15 yanlış...
Diyabette büyük tehlike, doğru sanılan 15 yanlış... Toplumda görülme sıklığı giderek artsa da diyabet hakkındaki yanlış bilgiler, hastalığın tanı ve tedavi sürecinde önemli aksamalara neden oluyor. Diyabetin sık görülmesine karşılık belirtilerinin yeterince bilinmediğine dikkat çeken Acıbadem Kayseri Hastanesi Endokrinoloji Uzmanı Doç. Dr. Yasin Şimşek, “Diyabet dünyada çok rastlanan bir hastalık türüdür. Dünyada her 11 kişiden birinin diyabete bağlı sorun yaşadığı biliniyor. Kalp, körlük, felç, böbrek yetmezliği ve organ kayıpları gibi ciddi sonuçlara yol açabiliyor. Bu nedenle diyabete karşı tedbir almaya çalışanlar kadar diyabet hastalarının da doğru bildiği birçok yanlış var. Bu yanlışlar diyabete davetiye çıkardığı gibi, aynı zamanda diyabet hastalarının doğru bir tedavi sürdürmesinde de olumsuz rol oynuyor. O nedenle, gerek korunmak gerekse tedavi sürecinde diyabet hakkında doğru bilgi edinmek çok önemli” diye konuşuyor. Doç. Dr. Yasin Şimşek, diyabet hakkında doğru bilinen 15 yanlışı anlatırken hastalık hakkında da ayrıntılı bilgiler veriyor.
8.02.2022 Sağlık
‘Göz kuruluğu görme kaybına yol açabilir’
‘Göz kuruluğu görme kaybına yol açabilir’ GÖZ Hastalıkları Uzmanı Dr. Bülent Özkan, göz kuruluğunun yaşam kalitesini ve göz sağlığını bozduğunu söyleyerek, “Kuru göz hastalığı, gözyaşının gözler için yeterli nemlenmeyi sağlayamadığında ortaya çıkan yaygın bir durumdur. Genellikle gözyaşı üretiminin azalması veya gözyaşı buharlaşmasının artmasının neden olduğu kuru göz rahatsızlığı, hormonal değişiklikler, otoimmün hastalıklar ve iltihaplı göz kapağı bezleri gibi farklı nedenlerden de kaynaklanabiliyor. Görme kaybına yol açan göz kuruluğunun basit bir rahatsızlık olarak görülmemesi gerekiyor” dedi.
27.01.2022 Sağlık
Sahte içki nasıl anlaşılır, belirtileri nelerdir? Sahte içki ölümleri kaç yükseldi?
Sahte içki nasıl anlaşılır, belirtileri nelerdir? Sahte içki ölümleri kaç yükseldi? İstanbul'da sahte içkide ölüm sayısı artıyor. İstanbul Valiliği, kentte sahte içkiden 22 kişinin öldüğünü ve bunlardan 11'inin yabancı uyruklu olduğunu açıkladı. Peki, Sahte içki nasıl anlaşılır, belirtileri nelerdir?
17.12.2021 Yaşam
Sinsice ilerliyor! Ömür boyu sakatlıklara neden oluyor!
Sinsice ilerliyor! Ömür boyu sakatlıklara neden oluyor! İnmenin sonuçları hayat boyu sakat kalmanıza sebep olacak sinsi bir hastalık olduğunu dikkat çeken Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Barış Çaynak, inme gelişmeden kolay tanı konulabileceğini belirtiyor. Ameliyatla sakat kalma ihtimalinin de ortadan kaldırılabileceğini söyleyen Prof. Dr. Çaynak, inme hakkında merak edilenleri anlattı.
14.12.2021 Sağlık
Damar tıkanıklığı körlüğe yol açabilir
Damar tıkanıklığı körlüğe yol açabilir Covid-19 enfeksiyonu sırasında vücudun birçok yerinde görülen damar tıkanıklarının gözümüzün görme tabakasını besleyen atar ya da toplardamarlarda da ortaya çıkabileceği uyarısında bulunan Göz Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Erkan Bulut, “Covid sırasında gözdeki damar tıkanıklığının atlanması sonucunda çok ciddi görme kayıpları, hatta nadiren körlükle bile karşılaşılabilir” dedi.
13.12.2021 Sağlık

Benzer Haber Etiketleri

Körlük ile ilgili olan tüm haberleri bu sayfa üzerinden görüntüleyebilirsiniz. Haberlerin detaylarını okumak ve diğer görselleri incelemek istiyorsanız haber başlıklarına tıklayabilirsiniz. Önceki körlük haberlerini görmek için Daha Fazla İçerik Göster butonunu kullanabilirsiniz.